Artikler, guider og anmeldelser - Tenk Digitalt AS

Abonner på artikler fra vårt kunnskapssenter

Siste nytt om moderne forretningsdrift

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få beskjed når vi publiserer nye artikler om digital strategi, bedriftsutvikling, investorengasjering, støtteordninger, webutvikling, SEO, ChatGPT, nye teknologier og alt som har med digital markedsføring å gjøre.

Hold deg oppdatert på digital markedsføring og bedriftsutvikling

Siste artikler fra vårt kunnskapssenter

Chat GPT er den største teknologiske nyvinningen siden internett, men kun 5 prosent av norske bedrifter benytter dette AI-verktøyet for alt det er verdt. Les videre og ta steget mot et konkurransefortrinn du ikke vil være foruten.
Tenk Digitalt drives av seriegründere som villig deler sin erfaring med deg. Vi skal nå fortelle hva du og din bedrift tjener på å benytte vårt mentortilbud.
AI endrer spillereglene i næringslivet og gir et konkurransefortrinn til alle som vet å utnytte dette til sin fordel. Her lærer du hvordan.
Solar Solution leverer solcelleløsninger som ser bedre ut, beskytter taket ditt og gjør bærekraftig solenergi mer tilgjengelig enn noen gang.
Digital strategi er nødvendig for alle som vil oppnå noe på nett, spesielt bedrifter som vil holde seg konkurransedyktige i en stadig mer digital verden.
EU har 95,5 milliarder euro å dele ut til innovative prosjekter og en god EU-søknad kan åpne dører, men mange får avslag. Slik lykkes du med EU-søknaden.
Horisont Europa har satt av 985 milliarder kroner og norske bedrifter kan søke om midler til utvikling og innovasjon som kan løse samfunnsproblemer.
ChatGPT endret måten vi jobber med salgsstrategi. Les hvordan du kan styrke dine digitale salg og markedsføring med kunstig intelligens.
Mer enn 30 prosent av alle netthandler i verden er bygget med WooCommerce. Her kan du lese hvorfor løsningen er så populær, samt hvordan du kommer i gang.
Key Account har etablert et nytt partnerskapskonsept i norsk regnskapsbransje som gir lokale byråer samme slagkraft som gigantene.
Vi kastet oss over ChatGPT fra dag en. Vil du lage nettsider? Skrive kode? Skrive innhold til artikler? ChatGPT kan hjelpe deg, og her finner du ut hvordan.
Konkurrentanalyse er et av bedriftens viktigste våpen i kampen om oppmerksomhet på internett. De viktigste teknikkene kan du lære her.
Det er utfordrende å jobbe med backlinks, lenkebygging og off-page SEO, men det må til for å slå dine konkurrenter på internett. Her er våre beste tips.
Kundesenter drevet av AI kan virke vanskelig å komme i gang med. Det behøver det ikke være. Lær hvordan du kan bruk kunstig intelligens til ditt kundesenter.
Hvis du gjør content marketing riktig, styrker det alle dine digitale markedsføringsstrategier. Her er ti tips som gjør din content marketing farlig konkurransedyktig.
«Samarbeidet med Tenk Digitalt har vært avgjørende for vår suksess. Nettsiden ble et kjempegrunnlag.» (Vetle Bjørnstad, daglig leder, Voids)
Et digitalt markedsføringsbyrå kan skaffe deg flere kunder, øke salget ditt og danke ut dine konkurrenter på internett. Her lærer du å velge riktig byrå.
Performance marketing krever oversikt og innsikt, men få markedsføringsmetoder gir deg bedre kontroll over bedriftens inntekter.
Denne artikkelen om norges beste digitalbyrå er 100 prosent AI-skrevet med bruk av ChatGPT. Hadde du avslørt at dette er skrevet av en kunstig intelligens?
On-page SEO er så elementært som søkemotoroptimalisering blir. Likevel slurver mange med dette. Les videre og ranger over unnasluntrerne i din bransje.
Teknisk SEO er en ofte oversett del av søkemotoroptimalisering. Derfor kan det brukes til å utrangere dine konkurrenter på nett. Her finner du ut hvordan.
Tenk Digitalt sine beste SEO-tips er resultatet av mange års prøving og feiling. Nå avslører vi SEO-faktorene som gir oss best rangering på Google.
Responsivt design og mobil SEO sikrer at nettstedet ditt dukker opp i mobilsøk på dine produkter og tjenester. Lær hvordan du gjør hjemmesiden mobilvennlig.
Programvareutvikling er en kompleks prosess med enorme muligheter. Her kan du se hvordan Tenk Digitalt går frem når vi utvikler programmer for kundene våre.
UI og UX design er avgjørende for hvor godt hjemmesiden din konverterer til salg. Her lærer du hvordan UI og UX gjøres riktig på ditt nettsted.
«Det er artig at artikkelen ledet oss til Tenk Digitalt. Det beviser jo at deres content marketing og markedsføring på sosiale medier funker.» (El-Watch)
KPI (Key Performance Indicators) gir deg oversikt over bedriftens resultater og målsettinger. Her er en grundig innføring i bruk av nøkkelindikatorer (KPI).
Personas er et kraftig våpen i kampen om kunder på internett. Her lærer du å lage personas som får din målgruppe til å velge deg fremfor konkurrentene.
CRO (konverteringsoptimalisering) er kunsten å konvertere flere besøkende på nettsiden din til kunder eller kontakter. Her finner du ut hvordan det gjøres.
Merkevarebygging er en kritisk del av enhver forretningsstrategi fordi en sterk merkevare danner grunnlaget for dine kundeforhold. Bygg din merkevare slik:
Å finne frem i jungelen av støtteordninger er ikke alltid lett. Her kan du lese hvilke muligheter for støtte som finnes for mellomstore bedrifter i Norge.
Solide bedrifter må ha en profesjonell hjemmeside. Det holder ikke med gjør-det-selv webutvikling og webdesign. Les hva profesjonell webutvikling innebærer.
Du trenger en god pitch for å overbevise erfarne investorer om at din bedrift er verdt å satse på. Her lærer du å lage en profesjonell investorspitch.
Apputvikling kan skape stor fortjeneste og holde din bedrift relevant i dagens digitale forretningslandskap. Lær alt om hva som skal til for å lage en app.
Godt nettsidedesign fanger oppmerksomhet og øker din omsetning, men det er mye å holde styr på. Vår guide sikrer at du ikke roter til ditt nettsidedesign.
«Det er betryggende å vite at jeg bare behøver å si ting en gang og kan stole på at Tenk Digitalt får jobben gjort.» (Martin Molenaar, CEO, Avisomo)
SEM Søkemotormarkedsføring er en digital markedsføringsmetode som benytter betalt annonsering for å nå din målgruppe. Dette er in guide til hvordan du gjør SEM riktig.
Oppstart av bedrift er utfordrende, og uten riktig markedsføring blir det enda vanskligere. Ofte er det forskjellen på nederlag eller suksess.
For å treffe din målgruppe på internett, må du ha en innholdsstrategi. Denne artikkelen lærer deg å lage en strategi for optimalisert innholdsproduksjon.
Det finnes mange markedsføringsmetoder å velge mellom. For å velge de riktige metodene for din bedrift må du vite litt om de ulike metodene.
For å få langvarig suksess med en nyetablering er det viktig at du har høyt tempo. Slik avdekker du problemer tidlig, og øker muligheten for suksess.
En oppstartsbedrift i Norge har ca 30 prosent sjanse for å overleve sine fem første år. Enda færre lykkes i utlandet, men hva er det egentlig som skal til?
Vadla Trygghetsbyrå drives av Steinar Vadla Risa og tar kriminalitet på alvor. Les hvordan Tenk Digitalt hjelper Steinar med å nå ut til et større publikum.
E-postmarkedsføring kan konvertere mange leads. Her får du en innføring i hvorfor og hvordan du skal drive med e-postmarkedsføring for best mulig resultat.
Ved å bruke Facebook og innsamlede kontaktdetaljer på en smart måte kan du nå ut til 100 ganger flere kunder. Jeg forklarer hvordan du går frem.
Å lage nettsider som skaffer deg flere kunder er ikke så komplisert som du tror. Les videre og lær deg hva som skiller gode nettsider fra digitalt grums.
Har du en foretningside, men er usikker på om du vil lykkes? Jeg forklarer hvordan du kan få bekreftet om foretningsideen din er god.
Skal du delta i videomøter eller holde et webinar er det viktig at du har utstyret i orden. Vi har testet kameraer som gir deg god videokvalitet.
En godt optimalisert landingsside konverterer mer nettrafikk til salg. Her finner du ut hvordan du legger opp dine landingssider for å selge mer på nett.
For å forsvare bruken av markedsføringskampanjer i sosiale medier må bedriften din ha kjennskap til hva effekten (ROI) av markedsføring i sosiale medier er.
Vi har testet mikrofoner som vil gi deg bedre lyd under videomøter og webinarer. God lyd er viktig for god flyt i møtene dine.
«Tenk Digitalt og Optoteam pusher hverandre til å bli bedre. Slik har vi blitt mer synlige enn noen gang før.» (Thanh Tran, Daglig Leder, Optoteam)
Handlingsoppfordringer avgjør om besøkende på nettsiden din gjør det du vil de skal gjøre. Jeg forklarer hvordan du lager gode handlingsoppfordringer.
Hvilke sosiale medier bør bedriften din bruke for å få best mulig avkastning på markedsføringen? Det varierer ut i fra målgruppen og hva målet er.
Ønsker du å nå ut til et ungt publikum bør du bruke Snapchat for merkevarebygging. Snapchat har 218 milloner brukere hver dag, og mange av dem under 35 år.
Å få mediene til å skrive om din bedrift er en viktig del av all PR. Jeg forklarer hvordan du skriver en pressemelding som gir deg presseomtale.
Synlighet på Google handler om å lage innhold som rangerer bedre enn konkurrentene. Her er syv tips til hva du kan gjøre for å øke din synlighet på nett.
Forskning viser at de fleste vellykkede gründere har noen felles egenskaper. Jeg går gjennom 8 trekk de mest suksessrike gründerne har til felles.
Vet du hva Google vet om deg? Og vet du hvordan Google bruker dine data? Jeg forklarer hvordan du kan få oversikt og slette din søkehistorikk på Google.
Gjort riktig vil digital PR hjelpe deg med å skaffe kredibilitet, merkevarebevissthet, sosialt bevis og forbedret SEO. Kom i gang i dag med denne guiden.
Min historie som gründer startet med dataselskapet UNIC, opprettet av meg og 4 medstudenter på BI. Vi opplevde en enorm suksess. Hvordan var det vi lykkes?
Markedsføringstaktikker brukes for å sette markedsføringsstrategien din ut i live. Jeg tipser deg om 7 svært effektive teknikker som virker i 2021.
De fleste startups trenger finansiering fordi de aller fleste bedrifter taper penger mens inntektene bygges opp. Les vår guide til finansiering av startups.
Googles algoritmer oppdateres stadig og påvirker hvilke SEO-faktorer som betyr mest for dine rangeringer. Her er de siste årenes viktigste oppdateringer.  
Konverteringsoptimalisering handler om å gjøre det så enkelt som mulig for besøkende på nettsiden din å konvertere til ønsket formål.
Ofte er det tilfeldigheter som leder til at en gründeridé blir en vellykket bedrift. Men hva skal egentlig til for å lykkes med dine beste gründeridéer?
Inbound marketing skaffer potensielle kunder med interessant innhold for målgruppen. Jeg forklarer hvordan du kan bruke sosiale medier i inbound marketing.
Vi har testet ulike headset og ørepropper som kan hjelpe deg med å redusere bakgrunnsstøy og øke lydkvaliteten under videomøter fra hjemmekontoret.
TikTok har mer enn 500 millioner brukere. Hvis din målgruppe bruker appen, kan dette være en svært effektiv og rimelig markedsføringskanal for din bedrift.
Facebook-algoritmer avgjør hva brukerne ser og hvordan innhold prioriteres. Her lærer du å tilpasse innhold til algoritmene for økt synlighet på Facebook.
Innholdsmarkedsføring handler om å gi potensielle kunder relevant og interessant innhold. På denne måten kan du styre dem mot en kjøpsbeslutning.
Ditt Hvaler er en plattform som gir oversikt over alt som skjer på Hvaler. Reiseliv, næringsliv, kommunale tjenester og aktiviteter.
E-post markedsføring er en av de mest effektive metodene for digital markedsføring. Jeg forklarer hvordan du går frem for å bygge en god e-postliste.
Annonsering på Facebook kan være et godt tiltak for å nå ut til målgruppen din. Dessverre er det ikke uvanlig at Facebook ikke godkjenner annonsen din.
Teambuilding og samarbeid er viktig selv om du og kollegaene dine har hjemmekontor. Vi gir deg tips til hvordan du kan opprettholde det sosiale miljøet.
I digitale kanaler er det viktig å ha oversikt over hva, hvor og når du skal publisere innhold. En markedsføringsplan og innholdskalender gir deg oversikt.
Hva skal til for å lykkes med din startup? Jeg forteller om hvordan teknologier gir deg helt nye muligheter og om feil du må unngå om du ønsker å lykkes.
Blogging er en god måte å skaffe flere relevante leads på. For at du skal kunne bruke bloggen til å samle leads må du skrive gode blogginnlegg.
Trenger du å finne gratis bilder til nettsidene dine? Vi har samlet en oversikt over de beste tjenestene som tilbyr gratis bilder til fri bruk.
Søkemotorannonser plasser din nettside øverst på Google, men Google Ads priser kan variere stort. Vi forklarer hvordan annonseprisene til Google fungerer.
Pinterest er søkemotor og sosialt medium i ett. Plattformen har mange millioner brukere, og jobber du strategisk kan du nå ut til mange i din målgruppe.
Markedsføring i sosiale medier kan være tidkrevende. Med verktøy for sosiale medier kan du utføre oppgaver, uten å måtte logge inn og ut av kontoene dine.
Digital markedsføring kan være svært kostnadseffektivt. Jeg gir deg syv tips til hvordan du lager en god digital markedsføringsstrategi.
Når du skal søkemotoroptimalisere nettsidene dine må du finne relevante søkeord og søkefraser som målgruppen bruker for å finne produkter eller tjenester.
En inbound marketing-strategi hjelper deg å systematisk skaffe flere kunder og deretter omvende dem til ambassadører for bedriftens merkevare.
Facebook kan være en flott kanal for å nå ut til din målgruppe. Jeg gir deg 11 tips til hvordan du får mer trafikk fra Facebook til dine nettsider.
En markedsundersøkelse kan hjelpe deg å forstå muligheter og planlegge din digital strategi. Jeg går gjennom de fem arbeidsfasene i en markedsundersøkelse.
Interaktivt innhold kan hjelpe deg med å levere unike brukeropplevelser. Med interaktivt innhold kan du konvertere flere kunder og nå ut til nye målgrupper.
Å starte nettbutikk kan være meget innbringende om det gjøres riktig. Her får du en grundig innføring i hvordan nettbutikker utvikles for best mulig salg.
Google Ads er annonsene som vises når du utfører et søk med Google. Bruker du det riktig kan du få annonsene dine øverst blant søkeresultatene i Google.
Ønsker du å komme i gang med markedsføring på Facebook, men vet ikke helt hvordan? Leser du videre vil du lære det mest grunnleggende, og kan komme i gang.
En bedriftsblogg er en god måte å nå nye potensielle kunder og øke trafikken til dine nettsider. Her kan du lese mer om hvorfor alle bedrifter bør blogge.
Inbound marketing handler om å tiltrekke seg kunder ved å skape innhold de har interesse for. Jeg forklarer hvorfor du bør vurdere inbound marketing.
Remarketing er den mest effektive strategien for digital markedsføring. Her er ni måter å få dine kunder til å handle igjen.
Vet du hvor mye du må betale for å få én ny kunde gjennom markedsføring i sosiale medier? Vi går gjennom hvordan du kan regne ut kostnaden for din bedrift.
Lurer du på når og hvor ofte du bør publisere i sosiale medier? Vi gir deg tips til hvordan du finner de beste tidspunktene og riktig frekvens.
Hvis bedriften din skal opprette en Instagram konto, kan det være greit å vite hvordan du kan administrere flere Instagram kontoer samtidig.
LinkedIn har 1.2 millioner brukere i Norge og kraftig vekst. Jeg forklarer hvordan du bygger ditt nettverk og bruker LinkedIn til B2B markedsføring.
Jeg tar deg gjennom fem steg vi bruker for å lage og vedlikeholde en praktisk kommunikasjonsstrategi for digital markedsføring.
Verdivurdering av din bedrift er første steg mot å finne investorer. Les videre og lær å gjennomføre verdivurdering av alle slags selskap (med eksempler).
SEO er ditt viktigste verktøy for å bli funnet på internett. Søkemotoroptimalisering gjør deg synlig, og her får du en grundig innføring i dette faget.
Din e-postliste kan være svært nyttig, og er ofte undervurdert i digital markedsføring. Automatiske kampanjer på e-post kan gi veldig gode resultater.
Effektiv markedsføring i sosiale medier krever god strategi og en strukturert markedsplan. Lær hvordan det gjøres her, og nå nye kunder i din målgruppe.
Via diverse støtteordninger for oppstartsbedrifter kan du finne en mentor, aldeles gratis. Jeg deler noen spørsmål du bør stille for å finne riktig mentor.
Det er viktig med en nettside for å selge produktene dine. Klarer du å få mer trafikk til nettsidene dine, øker også sjansen din for å få salg.
Lurer du på hvordan du kan få økt organisk rekkevidde på Facebookpostene dine? Vi gir deg tipsene til hva du kan gjøre, og hva du bør unngå!
Markedsføring i sosiale medier kan være svært effektivt, men da må du gjøre det riktig. Vi gir deg 11 steg for at du skal lykkes.
Webinarløsning og programvare for å arrangere ditt webinar: Topp 10-listen over de beste programmene du kan velge rangert etter bruk, pris og ytelse.
Markedsføring av webinaret er viktig for å få deltakere. Jeg går gjennom de viktigste digitale kanalene som du kan bruke for å nå din målgruppe.
Et interaktivt, overtalende og informativt webinar trekker mer oppmerksomhet enn annet innhold. Vi gir deg tipsene til hvordan du kommer i gang.
E-læring er et godt og moderne alternativ til tradisjonelle klasseromskurs. Vi gir deg 10 tips til hvordan du utvikler e-læringskurs av god kvalitet.
Forberedelser til webinar er nøkkelen til å sikre at du gjennomfører et suksessfullt webinar. Jeg går gjennom hva som sikrer at du når dine mål.
Webinarer krever en annerledes presentasjonsteknikk enn et ordinært foredrag. Et webinar som er i opptak kan du også redigere. Slik får du frem budskapet!
Skal du holde online møter fra hjemmekontoret må også lage en plan for oppfølging. Med en plan for oppfølging sørger du for at oppgavene blir gjennomført.
Guide for stabil tilkobling til internett når du arrangerer nettmøter og webinarer: Her er sjekklisten for raskt og stabilt internett for videokonferanser!
I disse hjemmekontor-tider er det mange som må omstille arbeidshverdagen. Har bedriften du jobber for en god plattform for videomøter og samhandling?
Med hjemmekontor blir videomøter en ny del av hverdagen. For at møtene skal forgå smertefritt, er det smart å opprettholde en god møtekultur i videomøter.
Videomøter har blitt standarden for de fleste norske bedrifter i korona-krisen. Jeg viser hvordan du kan drive bedriften din effektivt med videomøter.
Hjemmekontor kan være en velsignelse hvis du har gode rutiner, et godt arbeidssted hjemme og de riktige verktøyene for å jobbe effektivt. Dette gjør jeg!
Sosiale medier er en ressurs for moderne bedrifter. Bruker du verktøy for sosiale medier kan du jobbe effektivt med markedsføring i sosiale medier.
Har du googlet "hvordan bli gründer"? Da bør du lese videre, for her deler jeg mange nyttige tips som jeg har samlet i løpet av mine 35 år som seriegründer.
Skattepolitikk: Med enkle grep kan regjeringen gjøre hverdagen enklere for gründere. For små oppstartsbedrifter kan MVA regningen skape problemer.
Getting Things Done (GTD metoden) er en suveren måte å få ting gjort. Det handler om prioritere de tingene du faktisk liker å holde på med.
Kahoot! kan smykke seg med tittelen første norske Unicorn: En startup verd mer enn en milliard dollar. Hvorfor har ikke andre norske selskaper kommet dit?
Det er lett å gjøre feil i Google Ads hvis du ikke er helt stødig på hvordan du bruker det. Her er feilene du må unngå, og hva du heller bør gjøre.
Visste du at netthastighet på bedriftens nettsider påvirker dine nettsalg? Lær hvordan du kan øke bedriftsidenes hastighet på internett med enkle grep.
De viktigste grepene regjeringen kan ta for å hjelpe gründere er gjennom skattepolitikken, ikke ved bevilgninger og støtte. Her er mine 9 konkrete råd.
Det er lett å bli frustrert i jakten på å få flere lesere til bloggen din. Fortvil ikke, her er våre beste tips for å tiltrekke et større publikum.
Programvare for automatisering av internettmarkedsføring forenkler salgsarbeidet. Her er våre syv favorittprogrammer som er investeringen verdt.
Planlegger du å starte en blogg? Jeg forklarer hvordan du kommer i gang med blogging og hvordan du velger innhold til bloggen din.
Facebook pixel er et uvurderlig verktøy for markedsføring på Facebook. Les vår guide til bruk av Facebook pixel for maksimal effekt av din annonsering.
Her er tre velkjente årsaker til at nettsiden din ikke blir indeksert av Google. Les videre og sørg for at nettstedet ditt blir funnet av sin målgruppe.
En Facebookannonse kan fort koste deg mer enn nødvendig. Her lærer du å sette opp dine facbookannonser for best konvertering til lavest kostnad.
Det skal mer til for å bli synlig på Google enn SEO, annonsering og godt webdesign. Du må tenke strategisk for å kunne konkurrere på internett.
Digital markedsføring: Her er våre syv beste tips for hvordan du kan skape ditt beste nettsted, tiltrekke deg mer kundetrafikk og øke omsetningen.
Drømmer du om å skape en markedsføringskampanje som får viral nettspredning? Det kan virke som en umulig oppgave, men det finnes en oppskrift du kan følge.
Cybersikkerhet er essensielt. Hele bedriften står i fare om uvedkommende får tilgang på dine bedriftsdata. Gjør disse grepene for best nettsikkerhet.
Moderne webdesign er funksjonelt, intuitivt, responsivt, og nødvendig for å bli synlig på internett. Slik sikrer du at flere kunder finner nettstedet ditt.
Nettsamfunn handler om å samarbeide og engasjere kunder på et personlig nivå. Her er våre beste tips for å utvikle et nettsamfunn for styrket bedriftsvekst.
I denne artikkelen har vi samlet noen av våre gode råd når det gjelder hva du trenger å vite for å starte en bedrift. Vi snakker også om Lean Startup.
Hva er vitsen med å planlegge oppdatering av din Facebook-status? Svaret er enkelt: Ingen hører deg skrike i Sahara. Her lærer du å nå så mange som mulig.
En av de store utfordringene med Snapchat for forretninger har vist seg å være vanskeligheter med å dele din Snapchat-konto med andre. Vi viser deg hvordan.
Velkommen til vår guide om oppsett av Google Analytics. Med denne artikkelen i bakhånd kan du dra nytte av Google Analytics til å oppnå dine mål på nett.
Kommer du ofte over ukjente ord og forkortelser innen digital markedsføring? Fortvil ikke, vi har laget en ordbok som forklarer de viktigste begrepene.
No-reply email sikrer enveiskommunikasjon, men finnes det noen god grunn til å ekskludere dine kunder fra samtalen? Svaret er nei.
Er du gründer eller har en liten bedrift som trenger ny nettside? Vi hjelper deg med hva du bør tenke på av funksjoner og design.
WordPress er et fantastisk verktøy for å lage profesjonelle nettsider. Her får du tipsene som alle bedrifter ønsker at de hadde da de begynte med WordPress.
Lean Startup gir økt konkurransekraft, bedre ressursutnyttelse og reduserer risikofaktorer. Les videre og klargjør din bedrift for lean startup i dag.
Ved å gjøre noen smarte valg kan du lage en flott WordPress hjemmeside uten dyre webdesignere og utviklere. Her er noen viktige ting å vurdere i forkant.
WordPress er den mest populære plattformen for å bygge nettsider, og to av dens viktigste komponenter for suksess er WordPress themes og WordPress plugins. 
Visste du at nesten en fjerdedel av alle nye nettsteder er WordPress hjemmesider? Her er eksempler på 20 kjente merkevarer som gikk for WordPress.
Enten du er en oppstartsbedrift eller et etablert selskap, har vi samlet ti WordPress-tips som vil forbedre din digitale tilstedeværelse.