Test: kameraer for videomøter og webinarer - Tenk Digitalt
gode kameraer øker bildekvaliteten under videomøtene dine

Test: kameraer for videomøter og webinarer

Skal du delta i videomøter eller holde et webinar er det viktig at du har utstyr som gir god videokvalitet. Selv om de fleste laptoper har innebygd kamera og mikrofon, er det å oppgradere utstyret ditt en smart investering. Kameraer kommer i ulike prisklasser, så du vil kunne finne et som passer budsjettet ditt. 

Start gjerne med å gjennomføre en test av det innebygde pc-kameraet ditt. Slik ser du hva du har å jobbe med i utgangspunktet, og du vil se en tydelig forskjellen i kvalitet når du oppgraderer til et annet kamera. Skal du delta i mange digitale møter og webinarer er det et must å oppgradere utstyret ditt.

Dårlig kvalitet på lyd og bilde kan ødelegge videomøter fordi dette er distraherende faktorer som gjør møtene mindre effektive. 

Hos oss i Tenk Digitalt benytter vi oss stort sett bare av digitale møter. Derfor vet vi hvor viktig det er med godt utstyr. I tillegg til denne testen av kameraer har vi også gjennomført tester av både headset og øreplugger og frittstående mikrofoner.

Om du har dårlige lysforhold der du skal sitte bør du vurdere å kjøpe en god lyskilde, for eksempel et ringlys til kamera. Ringlys til kamera kan enten monteres på selve kameraet, eller monteres på stativ bak kamera.

Rask og enkel alternativ løsning

Hvis du ønsker å raskt og enkelt forbedre videokvaliteten din kan du bruke telefonen din. Telefonen har nesten garantert bedre kameraoppløsning enn det innebygde kameraet i pc-en din. I tillegg er telefonen din lett tilgjengelig. Bruk gjerne denne løsningen dersom du helst vil vente litt med å kjøpe et helt nytt kamera, eller mens du venter på å motta kameraet du har bestilt.

webinar guide

Gratis guide

Kom i gang med webinar

Denne guiden går gjennom alt du trenger å vite for å komme i gang med produksjon av ditt eget webinar.

Test av kameraer

Dette innlegget er ikke sponset, men for å gjøre det enkelt for deg har vi lagt ved linker til produktene vi omtaler. 

Vi har tatt med kameraer til ulike prisnivåer i testen, slik at det skal være lett å finne noe som passer ditt budsjett.

Helt til slutt har vi også inkludert et par kameraer som er mer beregnet til profesjonell bruk. Perfekt dersom du på et tidspunkt vil filme større møter, pressekonferanser eller paneldebatter med flere deltagere. Disse kameraene ligger i en prisklasse for seg selv. 

Blant produktene som er med i testen har vi valgt oss ut 3 favoritter. Vår absolutte favoritt er Microsoft LifeCam studio som gir valuta for pengene:

Microsoft LifeCam studio

Microsoft LifeCam studio

Pris: ca 1000,-

Med sin 1080p HD-sensor får du fantastisk skarp bildekvalitet. Med LifeCam, TrueColor og Clear-Frame-teknologien i kameraet tilpasses bildene etter lysforholdene og du får klare og fine detaljer. Kamera-mikrofonen gir utmerket lydkvalitet.

Fokuseringsavastand fra 10 cm.

Tilkobles med USB-kabel.

Neste på lista er vår favoritt blant premiummodellene. Dette skiller seg ut fra andre kameraer både i pris og kvalitet, men har du budsjett til det, er det absolutt et kamera du bør vurdere:

Logitech Brio 4k stream webcam

Bilde av Logitech Brio 4k stream webcam

Pris: ca 2900,-

Logitech Brio 4k er et kamera beregnet for supereffektiv direkteavspilling. Med Ultra HD 4k fanger kameraet opp de minste detaljer og opprettholder full HD-kvalitet selv om du zoomer inn. 

Du får optimal effekt uansett om du skal spille inn et webinar, streame en paneldebatt live eller holde digitale møter på Skype eller andre samtaletjenester.

En funksjon som er spesielt egnet for bruk under videomøter er at du kan stille synsfeltet etter behov. Det gjør at du kan få en smalere visning som fokuserer på deg, uten å få med bakgrunnen din. 

Kobles til med USB-kabel.

Den tredje på topp 3 lista er vår budsjettvennlige favoritt:

Logitech C270 kamera

Bilde av Logitech C270 kamera

Pris: ca 400,-

Dette kameraet fra Logitech gir deg videosamtaler i HD 720p med de fleste direktemeldingsprogrammer. For å gi deg best mulig bildekvalitet justerer webkameraet seg automatisk etter lysforholdene.

Med innebygd kamera-mikrofon får du krystallklar samtalelyd, uten forstyrrende bakgrunnsstøy. 

Kameraet kobles til med USB-kabel.

Test av kameraer

Utover våre 3 favoritter har vi valgt å ta med 8 andre kameraer i testen. De varierer stort i pris, og de dyreste vil selvsagt ha flere funksjoner og høyere kvalitet. Heldigvis kan du også få gode webkameraer til en budsjettvennlig pris.

Logitech c930e kamera

Bilde av Logitech c930e kamera

Pris: ca 1200,-

Et kamera som mener alvor. Full 1080p HD video med 30 rammer i sekundet gir høy bildekvalitet under digitale møter og webinarer.

Kameraet har sertifisering for Microsoft Lync 2013 og Skype, i tillegg til å fungere sammen med de fleste programmene for videosamtaler. 

Tilkobles med USB-kabel.

Logitech StreamCam

Bilde av Logitech StreamCam

Pris: ca 1700,-

Med Logitech StreamCam får du flott bildekvalitet og har to frontrettede mikrofoner.

Bruker du Logitech StreamCam sammen med Logitech Capture vil du få funksjoner som automatisk eksponering, innramming, stabilisering med mer. 

Kameraet kan monteres på ulike måter, og kobles til med USB-C for å sikre god hastighet for videooverføring. 

Logitch C922 Pro Stream

Bilde av Logitch C922 Pro Stream

Pris: ca 1500,-

Logitech C922 Pro Stream er laget for å strømme store mengder data. Med avansert komprimeringsteknologi gir det deg rask og enkel opplasting. Du kan filme i enten 720p eller 1080p, og kameraet har autofokus. 

To flerveis mikrofoner fanger opp stereolyd i alle vinkler.

Stativet som følger med kan justeres og forlenges for at du skal få den beste vinkelen på utsnittet. 

Logitech C920S kamera

Bilde av Logitech C920S kamera

Pris: ca 1500,-

Logitech C920S leverer full HD-video og klar stereolyd. Dette gir deg flotte videomøter. Kameraet har også innebygd HD autofokus og lyskorreksjon som vil gi deg skarpe og høydefinerte bilder. 

Kameraet har også to mikrofoner som tar opp lyd i alle retninger, slik at stemmen din alltid vil høres klar og tydelig ut. 

Bruker USB for tilkobling. 

Razer Kiyo

Bilde av Razer Kiyo kamera

Pris: ca 1100,- 

Med dette kameraet kan du velge mellom to videokvaliteter: 720p med 60 rammer per sekund eller 1080p med 30 rammer per sekund.

I tillegg kommer dette kameraet med et innebygd ringlys, som gir gode lysforhold, selv i mørke rom.

Tilkobling med USB-kabel.

Logitech HD webkamera C615

Pris: ca 1000,-

Logitech HD C615 lar deg prate med dine venner og bekjente over Internett og videotelefoniklienter som Skype, FaceTime eller Logitech Vid HD i 720p-kvalitet.

Autofokus og avansert bildeteknologi sørger for at bildet forholder seg skarpt og klart med riktig fokus under hele samtalen. Støydempende mikrofon er innebygd slik at du slipper å frakte ekstra mikrofon i tillegg.

Webkameraet monteres enkelt på toppen av din bærbare eller stasjonære PC-skjerm eller Mac og foldes pent sammen etter bruk.

Et 8 megapikselkamera er også integrert slik at du kan ta stillbilder for fildeling i opptil 1080p-oppløsning på dine sosiale medier eller via e-post.

Logitech C310 HD

Produktbilde: C310 HD

Pris: ca 550,-

Logitech C310 HD er et ypperlig valg for den som ikke vil legge alt for mye penger i utstyr. Perfekt for deg som bare trenger det til å delta i Zoom-, Teams- eller Skype-møter med klar oppløsning. Selv om kameraet bare har en 720p-oppløsning kommer det med Logitechs RightLight 2 autokorrigering av lysforhold. Det har også en mikrofon med støydemping som gjør at du får klar lyd fra opptil 1,5 meters avstand.

Trust Trino Webcam

Produktbilde Trust Trino Webcam

Pris: ca 450,-

Trust Trino er et billig og bra kamera til hjemmekontoret! Det filmer i HD med 720p-oppløsning. Kameraet har innebygd mikrofon og er Skype-kompatibelt. Det har et fleksibelt feste og er godt egnet til å delta i online møter.

Microsoft LifeCam HD-3000

Bilde av Microsoft LifeCam HD-3000

Pris: ca 350,-

Microsoft LifeCam HD-3000 gir deg skarp og fargerik video. 

Med den innebygde TrueColor-teknologien skiller dette seg fra mange andre kameraer. Du vil automatisk få god video, selv med dårlig belysning. For optimal lyd har kameraet også en støydempende mikrofon.

Kameraet filmer i 720p HD og er sertifisert for Skype.  

Tilkobles med USB-kabel.

Kameraer til profesjonell bruk

Meeting Owl Pro360

Produktbilde Meeting Owl Pro360

Pris: ca 11500,-

Med sitt 360° synsfelt og 8 mikrofoner er Meeting Owl Pro360 perfekt egnet til å filme større møter og paneldebatter. Meeting Owl Pro360 gir deg 1080p-oppløsning og fokuserer automatisk på personen som har ordet.

Kameraet er enkelt å ta i bruk – du trenger bare å plugge i strømmen og USB-kabelen.

Kameraet passer perfekt til bruk i mellomstore møter, klasserom og paneldebatter.

LogitechMeetup

Produktbilde LogitechMeetup

Pris: ca 11000,-

Skal du filme større møter, pressekonferanser eller en paneldebatt trenger du gjerne litt andre funksjoner enn dersom du skal delta i videomøter fra hjemmekontoret.

LogitechMeetup gir deg et bredt synsfelt på 120°. 4K ultra HD og 3 mikrofoner for å nevne noe. Kameraet har innebygd høyttaler og er kompatibel med Jabber og Skype for Business. For best mulig lysforhold bruker den Logitechs RightLight-teknologi.

I tillegg er den kompatibel med Microsofts intelligente assistent Cortana.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

Huddly IQ Laptop Kit 1080p konferansekamera

Produktbilde Huddly IQ

Pris: ca 8300,-

Huddly IQ Laptop Kit 1080p gir deg full HD-vidoe med 30fps og kommer med 5 mikrofoner. Ved hjelp av AI vil kameraet også hjelpe deg med å forbedre videokvaliteten ved å registrere hvor mange mennesker som befinner seg i rommet og tilpasse bildet og fokuset etter dette.

Kameraet har ultravidvinkel-objektiv som gir deg et synsfelt på 150°. Kameraet korrigerer bildet i sanntid, slik at du får et naturlig bilde uten forvrenging selv ved bruk av vidvinkel. Det tilpasser seg også etter lysforholdene i rommet.

Mikrofonene gjør at kameraet fanger opp lyden fra alle som prater, og kameraet er derfor spesielt godt egnet til bruk under større møter, pressekonferanser og paneldebatter.

 

Del denne artikkelen

Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!
Gratis guide

Kom i gang med webinar

Ditt neste steg mot suksess

Få hjelpen du trenger

Uansett om du trenger forretningsveiledning, markedsføring av din bedrift, eller utvikling av digitale løsninger, står vi parate til å hjelpe deg til topps i din bransje. Fyll ut skjemaet herunder, så tar vi kontakt ved første anledning.

Generell informasjon
Kort oppsummering av ditt behov