Test: kameraer for videomøter og webinarer - Tenk digitalt
gode kameraer øker bildekvaliteten under videomøtene dine

Test: kameraer for videomøter og webinarer

Skal du delta i videomøter eller holde et webinar er det viktig at du har utstyr som gir god videokvalitet. Selv om de fleste laptoper har innebygd kamera og mikrofon, er det en smart å investere å oppgradere utstyret ditt. Kameraer kommer i ulike prisklasser, så du vil kunne et som passer budsjettet ditt. 

 

Dårlig kvalitet på lyd og bilde kan ødelegge videomøter fordi dette er distraherende faktorer som gjør møtene mindre effektive. 

Hos oss i Tenk Digitalt benytter vi oss stort sett bare av digitale møter. Derfor vet vi hvor viktig det er med godt utstyr. I tillegg til denne testen av kameraer har vi også gjennomført tester av både headset og øreplugger og frittstående mikrofoner.

 

Dette innlegget er ikke sponset, men for å gjøre det enkelt for deg har vi lagt ved linker til produktene vi omtaler. 

 

Vi har tatt med kameraer til ulike prisnivåer i testen, slik at det skal være lett å finne noe som passer ditt budsjett. 

Blant produktene som er med i testen har vi valgt oss ut 3 favoritter. Vår absolutte favoritt er Microsoft LifeCam studio som gir valuta for pengene:

Microsoft LifeCam studio

Microsoft LifeCam studio

Pris: ca 1050,-

Med sin 1080p HD-sensor får du fantastisk skarp bildekvalitet. Med LifeCam, TrueColor og Clear-Frame-teknologien i kameraet tilpasses bildene etter lysforholdene og du får klare og fine detaljer. Mikrofonen i kameraet gir utmerket lydkvalitet.

Fokuseringsavastand fra 10 cm.

Tilkobles med USB-kabel.

 

Neste på lista er vår favoritt blant premiummodellene. Dette skiller seg ut fra andre kameraer både i pris og kvalitet, men har du budsjett til det, er det absolutt et kamera du bør vurdere:

Logitech Brio 4k stream webcam

Bilde av Logitech Brio 4k stream webcam

Pris: ca 2600,-

Logitech Brio 4k er et kamera beregnet for supereffektiv direkteavspilling. Med Ultra HD 4k fanger kameraet opp de minste detaljer og opprettholder full HD-kvalitet selv om du zoomer inn. 

Du får optimal effekt uansett om du skal spille inn et webinar, streame en konferanse live eller holde et videomøte på Skype eller andre samtaletjenester.

En funksjon som er spesielt egnet for bruk under videomøter er at du kan stille synsfeltet etter behov. Det gjør at du kan få en smalere visning som fokuserer på deg, uten å få med bakgrunnen din. 

Kobles til med USB-kabel.

 

Den tredje på topp 3 lista er vår budsjettvennlige favoritt:

Logitech C270 kamera

Bilde av Logitech C270 kamera

Pris: ca 400,-

Dette kameraet fra Logitech gir deg videosamtaler i HD 720p med de fleste direktemeldingsprogrammer. For å gi deg best mulig bildekvalitet justerer webkameraet seg automatisk etter lysforholdene.

Med den innebygde mikrofonen får du krystallklar samtalelyd, uten forstyrrende bakgrunnsstøy. 

Kameraet kobles til med USB-kabel.

 

Guide: En digital strategi som virker!

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe. 

 

Test av kameraer

Utover våre 3 favoritter har vi valgt å ta med 8 andre kameraer i testen. De varierer stort i pris, og de dyreste vil selvsagt ha flere funksjoner og høyere kvalitet. Heldigvis kan du også få gode webkameraer til en budsjettvennlig pris.

 

Logitech c930e kamera

Bilde av Logitech c930e kamera

Pris: ca 2400,-

Et kamera som mener business. Full 1080p HD video med 30 rammer i sekundet gir høy bildekvalitet under videomøter og -konferanser.

Kameraet har sertifisering for Microsoft Lync 2013 og Skype, i tillegg til å fungere sammen med de fleste programmene for videosamtaler. 

Tilkobles med USB-kabel.

 

Logitech StreamCam

Bilde av Logitech StreamCam

Pris: ca 1700,-

Dette kameraet gir deg flott bildekvalitet og har to frontrettede mikrofoner.

Bruker du kameraet sammen med Logitech Capture vil du få funksjoner som automatisk eksponering, innramming, stabilisering med mer. 

Kameraet kan monteres på ulike måter, og kobles til med USB-C for å sikre god hastighet for videooverføring. 

 

Logitch C922 Pro Stream

Bilde av Logitch C922 Pro Stream

Pris: ca 1300,-

Logitech C922 Pro Stream er laget for å strømme store mengder data. Med avansert komprimeringsteknologi gir det deg rask og enkel opplasting. Du kan filme i enten 720p eller 1080p, og kameraet har autofokus. 

To flerveis mikrofoner fanger opp stereolyd i alle vinkler.

Stativet som følger med kan justeres og forlenges for at du skal få den beste vinkelen på utsnittet. 

 

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

 

Logitech C920S kamera

Bilde av Logitech C920S kamera

Pris: ca 1100,-

Logitech C920S leverer full HD-video og klar stereolyd. Dette gir deg flotte videomøter. Kameraet har også innebygd HD autofokus og lyskorreksjon som vil gi deg skarpe og høydefinerte bilder. 

Kameraet har også to mikrofoner som tar opp lyd i alle retninger, slik at stemmen din alltid vil høres klar og tydelig ut. 

Bruker USB for tilkobling. 

Razer Kiyo

Bilde av Razer Kiyo kamera

Pris: ca 1000,- 

Med dette kameraet kan du velge mellom to videokvaliteter: 720p med 60 rammer per sekund eller 1080p med 30 rammer per sekund.

I tillegg kommer dette kameraet med et innebygd ring-lys, som gir gode lysforhold, selv i mørke rom.

Tilkobling med USB-kabel.

 

KCatsy USB kamera

Bilde av KCatsy USB kamera

Pris: ca 500,-

KCatsy USB benytter seg av Fluid Crystal Technology for å gi deg skarpere bilder, sterkere farger og klarere lyd. 

Kameraet har innebygd mikrofon og er kompatibel med de fleste systemer. 

Kobles opp med USB-kabel.

 

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital strategi, et nettsted som konverterer til nye salg og til å få riktige besøkende på dine nettsider! 

Vi viser deg hvordan du bruker sosiale medier, e-post og søkemotoroptimalisering – effektiv til minst mulig bruk av tid og penger.

 

HP HD 2300 WEBCAM

Bilde av HP HD 2300 WEBCAM

Pris: ca 400,-

Lite og lett kamera som filmer i 720p HD. Innebygd mikrofon med én opptaksretning demper bakgrunnsstøy. 

Kompatibelt med de fleste tjenester for videosamtaler.

 

Microsoft LifeCam HD-3000

Bilde av Microsoft LifeCam HD-3000

Pris: ca 350,-

Microsoft LifeCam HD-3000 gir deg skarp og fargerik video. 

Med den innebygde TrueColor-teknologien skiller dette seg fra mange andre kameraer. Du vil automatisk få god video, selv med dårlig belysning. For optimal lyd har kameraet også en støydempende mikrofon.

Kameraet filmer i 720p HD og er sertifisert for Skype.  

Tilkobles med USB-kabel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!