Tre vanlige årsaker til at Google ikke indekserer nettsiden din

 In Søkemotorer

Du begynner å bli fornøyd med nettstedet ditt og har forsøkt å gjøre noen grep for å søkemotoroptimalisere nettstedet. Men så viser et Google-søk at nettstedet ditt ikke engang vises i Google! Det første steget for å søkemotoroptimalisere ditt nettsted er å få søkemotorene til å indeksere ditt nettsted.

Er du usikker på om søkemotorene får indeksert innholdet ditt?

En enkel måte å undersøke dette på er å kopiere deler av en tekst du har på ditt nettsted og lime det inn i Google. Da bør ditt nettsted dukke opp. Dukker det ikke opp har ikke Google indeksert ditt nettsted enda. Det kan være mange grunner til at Google ikke indekserer ditt nettsted, men her er en liste over tre vanlige årsaker.

1. Google har ikke funnet ditt nettsted enda

Dette er et svært vanlig problem for nye nettsider. Hvis du nylig har laget et nettsted bør du gi Google et par dager før du gjør noen tiltak. Dette gjelder også for deg som har laget en ny side på ditt nettsted (som ikke vises i Google enda) eller for deg som har oppdatert en eksisterende side.

Hva kan jeg gjøre?

Registrer ditt nettsted på Google, Bing, og Yahoo!.

  1. Gå inn på Googles Webmaster Tools og logg inn med din Google-konto. Hvis du ikke allerede har en Google-konto kan du lage en nå.
  2. Legg til ditt nettsted under ”Legg til egenskap” og følg instruksjonene.
  3. Når du har registrert ditt nettsted skal det ha dukket opp en meny. Klikk på ”Gjennomsøk”, deretter ”Hent som Google”. Her kan du sende ditt nettsted til indeksen.

Bli god på nett - indeksere

Bli god på nett - indeksere

Bli god på nett - indeksere

Vær oppmerksom på at det kan ta et par dager før du ser ditt nettsted i søkemotorene.

2. Noe på ditt nettsted holder søkemotorene ute

Av og til kan deler av koden på ditt nettsted eller innstillingene i /robots.txt-filen holde søkemotorene ute.

Hva kan du gjøre?

I WordPress er dette relativt enkelt å fikse.

  1. Logg inn på som administrator.
  2. Klikk på ”Innstillinger”, deretter ”Lesing” og sørg for at du ikke har huket av under ”Synlighet for søkemotorer”.

Om dette ikke løste problemet eller om du ikke bruker WordPress må du enten gå gjennom disse innstillingene selv eller få din leverandør til å gjøre dette for deg.

LAST NED:

Din 75 siders gratis guide om:

Lær deg alt du trenger å vite om markedsføring i sosial medier. Last ned en gratis steg-for-steg veiledning om hvordan du kan lage en digital markedsføingsplan som virker!

3. Ditt nettsted har ikke noe nettkart (sitemap)

Alle nettsider bør ha sitemap.xml. Kort fortalt er dette et kart over ditt nettsted som hjelper søkemotorene å indeksere siden din.

Hva kan jeg gjøre?

Bruker du WordPress finnes det mange utvidelser som hjelper deg å lage nettkart. Søker du på ”sitemap plugin” i Google eller bare ”sitemap” i WordPress databasen finner du mange utvidelser som gjør jobben enklere.

Her kan du lese hvordan du lager et nettkart uten utvidelser.

Hvis Google fremdeles ikke indekserer ditt nettsted foreslår jeg at du får noen til å gå gjennom innstillingene for deg. Du kan også kontakte Google kundeservice – de kan kanskje hjelpe deg å identifisere problemet.

Har du valgt å la Tenk Digitalt AS gjøre jobben for deg er ditt nettsted ferdig satt opp for at søkemotorene skal finne deg. Hvis du fremdeles har problemer kan vi hjelpe deg med å identifisere og løse problemet. Alle våre løsninger kommer også med SEO-plugin som gjør det enklere for deg å søkemotoroptimalisere siden din.

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Andre artikler du burde lese:

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Hvordan bruke SEO Søkemotoroptimalisering