Hvorfor blir ikke nettsiden din indeksert av Google? - Tenk Digitalt AS
Hvorfor blir ikke nettsiden din indeksert av Google

Hvorfor blir ikke nettsiden din indeksert av Google?

Du begynner å bli fornøyd med nettstedet ditt og har forsøkt å gjøre noen grep for å søkemotoroptimalisere nettstedet. Men så viser et Google-søk at nettstedet ditt ikke engang vises i Google! Det første steget for å søkemotoroptimalisere ditt nettsted er å få søkemotorene til å indeksere ditt nettsted.

 

Er du usikker på om søkemotorene får indeksert innholdet ditt?

En enkel måte å undersøke dette på er å kopiere deler av en tekst du har på ditt nettsted og lime det inn i Google. Da bør ditt nettsted dukke opp. Dukker det ikke opp har ikke Google indeksert ditt nettsted enda. Det kan være mange grunner til at Google ikke indekserer ditt nettsted, men her er en liste over tre vanlige årsaker.

 

1. Google har ikke funnet ditt nettsted enda

Dette er et svært vanlig problem for nye nettsider. Hvis du nylig har laget et nettsted bør du gi Google et par dager før du gjør noen tiltak. Dette gjelder også for deg som har laget en ny side på ditt nettsted (som ikke vises i Google enda) eller for deg som har oppdatert en eksisterende side.

Hva kan jeg gjøre for å sikre at siden blir indeksert?

Registrer ditt nettsted på Google, Bing, og Yahoo!.

  1. Gå inn på Googles Webmaster Tools og logg inn med din Google-konto. Hvis du ikke allerede har en Google-konto kan du lage en nå.
  2. Legg til ditt nettsted under ”Legg til egenskap” og følg instruksjonene.
  3. Når du har registrert ditt nettsted skal det ha dukket opp en meny. Klikk på ”Gjennomsøk”, deretter ”Hent som Google”. Her kan du sende ditt nettsted til indeksen.

Bli god på nett - indeksere

Bli god på nett - indeksere

Bli god på nett - indeksere

Vær oppmerksom på at det kan ta et par dager før du ser ditt nettsted i søkemotorene.

 

2. Noe på ditt nettsted holder søkemotorene ute

Av og til kan deler av koden på ditt nettsted eller innstillingene i /robots.txt-filen holde søkemotorene ute.

Slik går du frem for å forsikre deg om at nettstedet kan bli indeksert 

I WordPress er dette relativt enkelt å fikse.

  1. Logg inn på som administrator.
  2. Klikk på ”Innstillinger”, deretter ”Lesing” og sørg for at du ikke har huket av under ”Synlighet for søkemotorer”.

Om dette ikke løste problemet eller om du ikke bruker WordPress må du enten gå gjennom disse innstillingene selv eller få din leverandør til å gjøre dette for deg.

LAST NED:

Din 75 siders gratis guide om:

Lær deg alt du trenger å vite om markedsføring i sosial medier. Last ned en gratis steg-for-steg veiledning om hvordan du kan lage en digital markedsføingsplan som virker!

 

3. Ditt nettsted har ikke noe nettkart (sitemap)

Alle nettsider bør ha sitemap.xml. Kort fortalt er dette et kart over ditt nettsted som hjelper søkemotorene å indeksere siden din.

Slik lager du et sitemap for å få sidene dine indeksert

Bruker du WordPress finnes det mange utvidelser som hjelper deg å lage nettkart. Søker du på ”sitemap plugin” i Google eller bare ”sitemap” i WordPress databasen finner du mange utvidelser som gjør jobben enklere.

Her kan du lese hvordan du lager et nettkart uten utvidelser.

Hvis Google fremdeles ikke indekserer ditt nettsted foreslår jeg at du får noen til å gå gjennom innstillingene for deg. Du kan også kontakte Google kundeservice – de kan kanskje hjelpe deg å identifisere problemet.

Har du valgt å la Tenk Digitalt AS gjøre jobben for deg er ditt nettsted ferdig satt opp for at søkemotorene skal finne deg. Hvis du fremdeles har problemer kan vi hjelpe deg med å identifisere og løse problemet. Alle våre løsninger kommer også med SEO-plugin som gjør det enklere for deg å søkemotoroptimalisere siden din.

Relevant artikkel: SEO-tips: De 10 vanligste SEO-feilene som hindrer rangering

 

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.

Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.

Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.

Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.

Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

Anbefalt fra vårt artikkelarkiv

7 grep du kan ta for å øke trafikken til ditt nettsted

Viktigheten av responsivt design og mobil SEO

Teknisk SEO: Slik utrangerer du dine konkurrenter på internett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!