SEO: Søkemotoroptimalisering av nettsidene dine - Tenk Digitalt AS
SEO: Slik søkemotoroptimaliserer du nettsidene dine

SEO: Søkemotoroptimalisering av nettsidene dine

Hva gjør du når du skal kjøpe noe nytt? Om det er et produkt eller en tjenester du er interessert i, så starter du gjerne reisen med et Googlesøk. Dette er den viktigste årsaken til at det er så viktig med SEO – eller søkemotoroptimalisering av nettsidene dine. Kommer du øverst i søkeresultatene får du mange klikk og dermed mange mulige nye kunder. 

Nesten uansett hva du søker etter, så kan du regne med tusenvis eller millioner av treff på Google. De aller fleste av oss klikker på det første, andre eller tredje treffet på et Googlesøk. Sannsynligheten for at du finner det du leter etter på de første treffene er stor.

Det er ingen side 2 på Google.

Derfor er det få, om noen som blar videre på side 2 eller 3 av de mange resultatene Google byr på. 

Har du en informativ nettside for ditt produkt eller tjeneste, eller en god artikkel som beskriver løsningen på et bestemt problem, øker sjansene for at du kommer øverst på resultatlisten for søket.

Målet må være å komme helst øverst, eller blant de 3 første resultatene på et søk hvor noen leter etter det du ønsker å bli funnet for.

93 % av alle B2B kjøp starter med et søk

I følge Marketo starter så mye som 93% av alle B2B kjøp med et søk

Noen velger derfor både organisk rangering ved å skape innhold som er godt søkemotoroptimalisert – og en annonse kampanje på Google Ads.

Særlig større merkevarer gjør dette for å unngå å miste viktige klikk til konkurrenter som «byr på deres merkevare». Du kan nemlig by på søkeord som forbindes med dine konkurrenter.

Det er vanlig at de 5 øverste organiske resultatene får 67 % av trafikken fra søkemotorene.

Det betyr at du mister mye trafikk og mange potensielle salg til dine konkurrenter dersom de ligger over deg på søkeresultatene.

Du mister enda mer, eller nesten all trafikk hvis du ikke dukker opp på førstesiden på et Googlesøk.

75 % av brukerne klikker seg aldri videre til side to. 

Disse tallene viser hvor viktig det er at du sørger for å bli vist blant toppresultatene i Google søk. Om du ikke har optimalisert nettsidene dine allerede anbefaler jeg at du starter med en gang.

Søkemotoroptimalisering er også en av de rimeligste måtene du kan få trafikk til nettsidene dine. I tillegg kan du treffe mulige kunder akkurat når de planlegger å kjøpe dine produkter eller tjenester.

Google Ads er et alternativ

Merk at betalte resultater på søk kommer foran organiske (ikke betalte) søkeresultater. De som har bestemt seg for å kjøpe et produkt eller en tjeneste, kan gjerne klikke på et betalt søkeresultat. Særlig når innholdet i annonsen treffer blink i forhold til søkeintensjon.

De som ikke er sikre eller holder på å undersøke alternativer, klikker gjerne heller på et organisk resultat.

De fleste vet at en annonse ofte leder til en side der du kan bestille en tjeneste eller et produkt. De organiske treffene er ofte mer informative.

Har du et helt nytt nettsted for et nyoppstartet firma kan det være vanskelig å klatre helt til topps med SEO. Særlig hvis du har store og veletablerte konkurrenter som ligger øverst på de viktigste søkeordene. Det er veldig vanlig for oppstartsbedrifter.

Da kan Google Ads være et bedre sted å prioritere markedsføringsbudsjettet.

Jeg anbefaler aldri å bruke 100% av budsjettet på Google Ads.

Det er fordi det er en mer kostbar kanal per klikk enn mange alternative kanaler. Ettersom de som klikker på annonser i større grad er i kjøpsmodus kan kostnad per salg likevel være mer gunstig enn for eksempel annonsering i sosiale medier.

SEO: Organiske treff vises under annonser på Google Ads. Søkere som er i kjøpsmodus klikker oftere på annonser.
SEO: Organiske treff vises under annonser på Google Ads. Søkere som er i kjøpsmodus klikker oftere på annonser.

I denne artikkelen kan du lære hvordan du kommer i gang med Google Ads.

I denne artikkelen går jeg gjennom Google Ads feilene du må unngå. Det kan virkelig bli kostbart med Google Ads hvis du setter opp kampanjene dine feil.

Søkemotoroptimalisering handler om hva du kan gjøre for å komme høyt opp på resultatsidene til søkemotorer, uten å måtte betale for det

Aldri for sent å starte med SEO

Heldigvis er det aldri for sent å starte med SEO. Gjør du en god jobb med å optimalisere nettsidene dine kan du rykke opp på topp tre på kort tid. Dette forutsetter at ikke veletablert konkurrenter har godt søkemotoroptimaliserte nettsider og rangerer øverst i søkene i dag. 

Du kan fortsatt ta førsteplassen. Det kan bare ta litt lenger tid og vesentlig mer innsats.

Det er nemlig veldig få nettsider i Norge som er veldig godt optimalisert for søk. Konkurransen er mindre på norsk enn for eksempel på engelsk.

Det kan godt tenkes at dine konkurrenter heller ikke har gjort en veldig god jobb selv om de ligger øverst. Er dette tilfellet kan du raskt kan ta en god plassering.

SEO er ikke rakettforskning!

Det er på ingen måte umulig å lære SEO. Bare ved å lese denne artikkelen vil du trolig forstå dette bedre enn de fleste.

Bruker du noen dager på å lære og forstå de viktigste teknikkene og er villig til å bruke tid på å skape innhold kan du få mange besøkende til å finne sidene dine når de leter etter produkter eller tjenester som du tilbyr.

Det er virkelig på tide å komme igang med SEO!

Juks fungerer ikke

Du har kanskje hørt begrepene «white hat» og «black hat» SEO. Black hat SEO er en ufin praksis der man bevisst manipulerer søkemotorer gjennom for eksempel å bygge store mengder falske kjøpte linker til innholdet.

Oppdager Google at en nettside har store mengder linker som ikke er relevante eller direkte falske, kan dette resultere i at siden blir fjernet helt fra resultatlisten.

Derfor vil jeg på det sterkeste fraråde deg å bruke slike taktikker. Vær også forsiktig dersom noen garanterer at de kan få nettsiden din på første plass i Google. Dette er ofte selskaper som benytter slike teknikker og det er mange eksempler på at disse ender med motsatt resultat. 

Ingen kan garantere første plass. Det er for mye usikkerhet.

Joda, alle kan oppnå første plass på noen søkeord. Firmanavnet ditt for eksempel – det bør du være på første plass på!

Følger du reglene og gjør en grundig innsats vil du ganske raskt kunne se en synlig økning i trafikk til nettsidene dine.

Men, det er garantert søkeord som du ikke klarer å kapre førsteplassen på. Det er ikke krise.

Sørg for at du tar best mulig rangering for de søkeordene som er viktigst!

Vet du ikke hvor godt du rangerer på de viktigste søkeordene for din viksomhet? Det kan du følge med på i analyseverktøy som Google Search Console. Og det finnes selvsagt mange andre.

De tre viktigste faktorene for SEO

 • Godt innhold
 • God brukeropplevelse
 • Teknisk kvalitet på nettsidene

Siden det er mange faktorer som spiller inn, spesielt i teknisk søkemotoroptimalisering, kan det være smart å få hjelp til deler av jobben. Søkemotoroptimalisering er en kompleks prosess som det tar tid å sette seg godt inn i. Og det kreves endel erfaring og spesielle verktøy for å få optimale resultater. 

Merk også at det ikke er nok å gjøre søkemotoroptimalisering en gang. Du må regne med at de beste konkurrentene kontinuerlig jobber med SEO på sine nettsider. I tillegg endrer Google algoritmene sine ofte. Det er derfor viktig at du også jobber med SEO som en kontinuerlig del av oppdateringen av innholdet på dine nettsider.

SEO fungerer best som en kontinuerlig prosess der man jobber målrettet med å forbedre alt innholdet på nettsidene over tid.

Du kan komme godt i gang og forbedre resultatene på egen hånd ved å følge tipsene jeg deler med deg i denne artikkelen.

Guide: En digital strategi som virker!

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe. 

Godt innhold er avgjørende

Søkemotorer blir stadig bedre på å forstå hva som er på nettsidene dine, og hvor god kvalitet innholdet har.

Google holder kortene tett til brystet og vil ikke fortelle hvilke faktorer de bruker for å rangere innholdet. En av de få tingene Google har bekreftet er at de vil rangere en side som gir et godt og fullstendig svar på et spørsmål øverst.

Søkemotorens mål er å levere det mest relevante søkeresultatet til sine brukere. Det må de for at brukene skal komme tilbake. Og kommer brukene tilbake kan de bli eksponert for annonsene som betaler for trafikk. Og de betaler til Google eller en annen søkemotor for hvert klikk.

Det er hovedsakelig fire ting folk søker etter:

 1. Informasjon – de har et spørsmål og søker etter svar
 2. Navigasjon – de ønsker å dra til et sted eller nettsted, og vil finne ut hvor og hvordan de kommer seg dit
 3. Undersøkelser – de leter etter informasjon om produkter eller tjenester uten at de har bestemt seg for å handle
 4. Køpsintensjon – de ønsker å kjøpe noe, og leter etter potensielle leverandører, omtaler, tester og priser

Du må treffe med søkeintensjon for nøkkelordet

For at innholdet ditt skal hjelpe deg med å få bedre rangering, må innholdet ditt være nyttig og relevant for besøkende på nettsidene dine.

I tillegg til at søkemotorer blir flinkere til å analysere innholdet på nettsidene dine, blir de også flinkere til å forstå brukernes søkeintensjon. 

Du bør også tenke på intensjonen i et søk når du bestemmer deg for hvilke søkeord du vil optimalisere for. Nøkkelord som du skriver inn på siden må være relevante for den som søker og intensjonen med søket.

Poenget her er at de tre øverste resultatene får nesten alle klikk og det er svært få som går til side to. De fleste gjør bare et nytt søk som treffer bedre i forhold til deres intensjon med søket.

Det vil altså hjelpe om du lager innhold som treffer med søkeintensjonen din målgruppe.

Vil nøkkelordet konvertere?

SEO kan hjelpe deg å få mer trafikk til nettsidene dine, men vil trafikken konvertere til leads eller kunder?

Det er lett å lage interessant innhold som folk søker etter. Her kan du benytte verktøy som Google Trends eller Google Ads Keyword planner får å finne nøkkelord med store søkevolum.

Det er straks litt vanskeligere å finne ut hvilke søkeord som også vil skaffe deg nye leads eller kunder. Her kreves det ofte litt erfaring for å velge riktig.

En god start er å tenke på hvilke søkeord tu tror dine potensielle kunder ville bruke når de leter etter informasjon om dine produkter eller tjenester. Deretter hvilke søkeord de vil bruke når de er klar til å bestille.

Hvis det er et webinar du vil fylle kan du lære mer om hvordan du markedsfører et webinar i denne artikkelen.

Hva har størst betydning for rangering i 2020?

Google er veldig hemmelighetsfulle med hvordan de rangerer resultatene av et søk. De ønsker ikke at alle som lager nettsider skal tilpasse seg deres regler. De vil bare at du skal lage et godt nettsted med god informasjon.

Det er mange verktøy du kan bruke for å optimalisere nettsidene dine for søk.

Vårt valg av verktøy er SEMRush. Det er et flott verktøy for å forbedre resultatene i søkemotorene. SEMRush har selvsagt enorme datasett og dermed også mulighet til å gjøre undersøkelser som viser hva som har størst betydning.

Her er resultatene fra SEMRush Ranking Factors Study 2.0:

(Klikk her for å laste ned hele undersøkelsen som .pdf)

 

Rangeringsfakorer for søk
Rangeringsfakorer for søk i følge SEMRush Ranking Factors 2.0 undersøkelse

De viktigste rangeringsfaktorene for SEO i 2020:

 • Direkte trafikk til nettsidene dine
 • Brukersignaler
 • Sidens autoritet
 • Lengde på innholdet
 • Sikkerhet
 • Bruk av nøkkelord på siden

SEO rangeringsfaktor: Direkte trafikk til nettstedet ditt

Google favoriserer merkevarer som folk har tillit til.

Derfor er merkevaresøk det viktigste rangeringskriteriet. Dette måles ved hvor mange som går rett inn på nettsiden din og hvor mange som søker etter merkevaren din. Har du en stor del av trafikken til nettsiden fra besøkende som skriver inn din URL eller har den som bokmerke?

Google ser på dette som at dine besøkende stoler på deg og kommer tilbake gang på gang.

Hva kan du gjøre for å få flere direkte besøkende?

Domenenavnet ditt bør være lett å huske.

Har du et vanskelig domenenavn blir det færre som går rett inn på siden. Er det i tillegg lett å stave feil? Da får du få direkte besøk.

Har du derimot et domenenavn (URL) som er lett å huske vil du ha større mulighet for å få direkte besøk og merkevaresøk i Google.

Ikke fall for fristelsen til å gå for et allment ord.

Merk at du kan få et handicap om merkevaren, eller mer presist domenenavnet er et allment ord.

Du blir ikke rangert øverst for søket «korketrekkeren» fordi du har korketrekkeren.no eller et firma som heter «korketrekkeren opplevelser». De som søker etter korketrekkeren vil mest sannsynlig lete etter informasjon om akebakken med det klingende navnet. Og ende opp på Visit Oslos side som har flott informasjon om akebakken korketrekkeren.

Og ettersom dette er akkurat det de lette etter informasjon om. Ingen grunn til å fortsette å lete etter informasjon.

Dette er grunnen til at førsteplassen på et søk vanligvis har dobbelt så mange klikk som nummer to på resultatlisten.

By på innhold som får besøkende til å komme tilbake

Ett nettsted som byr på interessant innhold kan få mange direkte besøkende. Du kan for eksempel skrive interessante artikler til en blogg. 

Eller du kan skape en portal med brukergenerert innhold. Se for eksempel Medium som har store mengder glimrende artikler som er skrevet av deres medlemer. Nesten alt innholdet er brukergenerert.

Skap en tjeneste 

Dette er en av årsakene til at vi utviklet vår nyhetstjeneste, som gir deg en oversikt over de siste digitale nyhetene fra norske nettsted.

En annen måte å få mye direkte besøk er å ha en tjeneste på nettstedet som brukere må logge inn for å få tilgang. Et eksempel er online kurs eller andre verdifulle tjenester.

Presseomtale fører som regel til en økning i direkte besøk, så vel som via søkemotorer. Et “brand-søk”, – at folk søker etter merkevaren din, har også stor betydning.

I bunn og grunn handler det imidlertid om å bygge en merkevare som kundene dine stoler på.

SEO rangeringsfaktor: Brukersignaler som Google følger med på

Google følger også med på brukersignaler som brukes for å vurdere hvor gode nettsidene dine er.

De viktigste brukersignalene er lengde på besøk, antall sider per besøk og fluktrate. Gode nettsted holder de besøkende engasjert lenge og de besøkende ser på flere sider.

Dette er veldig enkel logikkGode brukersignaler tyder på at det er gode nettsider!

Tenk deg at første plassering på resultatsiden får mange klikk. De fleste forlater imidlertid siden med en gang, for så å klikke på det andre treffet på resultatlisten. Der blir de lenge og undersøker også på flere andre sider på det samme nettstedet. 

Hva forteller dette Google?

Det forteller Google at det andre treffet er et bedre svar enn det første for dette søket. Om dette skjer ofte vil Google flytte det andre treffet opp på førsteplass.

Dette er bare noen få av mange brukersignaler som Google følger med på.

SEO rangeringsfaktor: Sideautoritet og nettstedets autoritet

Google måler nettsider og nettsteders autoritet ved å se på hvor mange som har linket til innholdet. Dette er årsaken til at det kan være vanskelig å ta over førsteplassen hvis det har ligget noen andre der å sanket linker i lang tid.

Sideautoritet krever linker til den aktuelle siden.

Ligger du øverst på en resultatside øker sjansene dine betydelig for at noen linker til innholdet ditt.

Det finnes også mange andre måter å få linker på. Skriver du en bloggartikkel der du intervjuer en ekspert, be om en link til din artikkel!

Finner du andre nettsider som kunne hatt en link til artikkelen? Be om en link til din artikkel!

Nettstedets autoritet avhenger av samlet antall linker og samlet antall nettsted som linker til nettstedet, samt hvor mange «merkevaresøk» det får.

Det er en type link som du ikke bør bruke – som nevnt over. Det er kjøpte linker.

Oppdager Google at du har betalte linker til sidene dine risikerer du at de de-lister siden.

Da får du ingen søketrafikk.

Å bli intervjuet kan skaffe deg backlinker som er nyttige for SEO
SEO: Skriver du en artikkel på nettstedet ditt kan du be om en uttalelse fra en ekspert på temaet du skriver om. Når du har publisert artikkelen ber du om en link. De fleste liker å bli anerkjent for sin ekspertise, så de vil ofte hjelpe deg med en link og deling i sosiale medier.

SEO rangeringsfaktor: Lengde på innholdet

Veldig mange norske nettsider har lite innhold og sider med lite tekst. De har ofte bare 2-300 ord per side.

Google vil som regel favorisere sider som har mye innhold om et tema.

Det er vanskelig å tenke seg at en side som bare har 300 ord kan dekke temaet godt. Vil du bli funnet på søk må du skrive lenger innhold.

Bare så det er nevnt: Det kan bli for mye informasjon også… At du benytter 1500 ord på å definere noe som fullt ut kan defineres på 25-100 ord – da vinner ofte den korte definisjonen. Selv om brukene forlater siden raskt fordi det ikke tar lang tid å lese hele siden.

Mer enn 1500 ord er ofte nødvendig for å kapre førsteplassen – noen ganger enda lenger – avhengig av tema.

SEO Bloggeren Backlinko gjennomførte en undersøkelse for å finne ut gjennomsnittlig antall ord på en nettside som rangerte på 1 – 10 plass.

Nettsidene som rangerte først hadde i gjennomsnitt 1950 ord i lengde. Grafen nedenfor viser også tydelig at lengre innhold har bedre odds for å rangere godt. Det er fordi de lengre sidene besvarer spørsmålet mer fullstendig.

I Norge ser nok tallene litt anderledes ut. Norske nettsider er i snitt en god del kortere og for mange søkeord kan 1000 ord være mer enn nok. Sikter du på 1500 er du nesten alltid i mål.

SEO: Lengden på innholdet bidrar til rangeringen
SEO: Lengden på innholdet bidrar til rangeringen i undersøkelse gjennomført av Backlinko.

SEO rangeringsfaktor: Sikkerhet er et must

Google liker ikke nettsted som ikke tar sikkerheten på alvor.

Derfor vil de ikke vise siden på en Chrome nettleser med mindre den besøkende aktivt endrer innstillingene på maskinen sin. Har du ikke installert et SSL sertifikat for kryptering av siden vil du ikke bli rangert som fortjent.

Det finnes imidlertid mange gode gratisløsninger, som Let’s encrypt.

Har du ikke tekniske ferdigheter leier du en ekspert til å hjelpe deg. Dette er fort gjort og koster ikke stort å få løst.

SEO rangeringsfaktor: Bruk av nøkkelord på siden

SEMRush undersøkelsen legger lite vekt på bruk av nøkkelord på siden, men dette er fortsatt helt avgjørende for å kapre de beste plasseringene.

Med det mener jeg: Hvis du ikke bruker nøkkelordet du vil at du skal bli funnet for mange ganger på siden du ønsker skal rangere – så blir du ikke funnet med det søkeordet.

Følger du disse tommelfingerreglene kan du imidlertid rangere godt:

 • Nøkkelord i sidens tittel
 • Nøkkelord i URL
 • Nøkkelord i metabeskrivelse
 • Nøkkelord i begynnelsen av teksten
 • Nøkkelord i stikktitler
 • Nøkkelord bør utgjøre 0,5% – 1,5% av antall ord på siden

Det antas at Google bruker mer enn 230 ulike signaler for å rangere nettsider. Det er med andre ord mye mer enn punktene over som kan avgjøre din plassering.

Den store fordelen med trafikk fra søkemotorer er at den besøkende finner deg når de leter etter løsningen på et problem de har. Sannsynligheten for at de planlegger å skaffe produktet ditt eller tjenestene dine er derfor større enn mange andre kilder til trafikk.

Har du først tatt en god plassering for viktige søkeord kan du forvente en strøm av nye besøkende som finner deg på søk. Det kan komme mange tusen av nye besøkende til nettsidene – eller for noen av våre kunder flere enn en million nye besøkende hvert år!

I bunn og grunn er det opp til deg å lage nyttige nettsider for kundene eller potensielle kunder og bygge merkevaren din.

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

Teknisk optimalisering for SEO

I tillegg til at du må ha nyttig og relevant innhold på nettsidene dine, må du sørge for teknisk optimalisering av nettsidene dine. 

Hastighet for SEO

Ingen liker en treg nettside.

Google måler hvor lang tid det tar fra noen klikker på linken til nettsiden er ferdig lastet. Tar det lang tid (mer enn 2,5 sekunder) kan du regne med at Google gir deg minuspoeng i rangeringen.

Dette er særlig viktig med mobilsøk. Du kan teste nettsiden din her.

Hvor raskt nettsidene dine laster har også mye å si for om besøkende blir på sidene dine, eller forlater den. Hvis de forlater sidene dine raskt tolker Google dette negativt, noe som igjen påvirker rangeringen din. 

Undersøkelser viser at 40 % av besøkende fra mobil vil forlate nettsider som bruker mer enn 3 sekunder på å laste. 

Hvis du derimot klarer å øke hastigheten på nettsidene dine vil søkemotorene belønne deg for det, og besøkende vil bruke mer tid på sidene dine. Dette er positivt for rangeringen din.

Du kan lese mer om hvorfor hastighet er viktig og hva du kan gjøre for å øke hastigheten i artikkelen Hvor mye koster en sen nettside?

Bilder for SEO

Det er bra å bruke bilder på nettsidene dine, så lenge du sørger for at de er optimaliserte. Er de det kan dette heve SEO-rangeringen din.

Å optimalisere bildene på nettsiden din betyr at du må passe på å bruke riktig filformat og størrelse på bildet. 

Du må komprimere bildene for å unngå store filformater som laster sent. 

Et moderne kamera tar gjerne bilder med en oppløsning på 5.000 x 3.000 piksler, mens en blogg artikkel kanskje trenger 800 x 500 piksler. Komprimerer du i tillegg til Jpg eller WebP bildeformat reduserer du bildestørrelse fra flere MB til rundt 100 KB.

I tillegg til å optimalisere bildene dine, kan du også bruke nøkkelordene dine på dem. Det er særlig ALT-taggen som bør inneholde nøkkelordene.

Mobilvennlig design for SEO

Du er helt sikkert klar over at mye av trafikken på Internett kommer fra mobile enheter. Faktisk, så kommer 60 % av Google søk fra mobile enheter.

Derfor er det viktig at sidene dine er mobilvennlige. Dette er kanskje en av de viktigeste faktorene i Googles algoritme. 

Om nettsidene dine ikke er mobiltilpasset vil dette påvirke brukeropplevelsen og rangeringen.

Fjern unødvendig programkode

Koden på nettsidene dine gir deg ulike funksjoner og kan være svært nyttig. 

De fleste nettsider har imidlertid mye overflødig programkode som reduserer lastehastigheten.

De største synderene er JavaScript og CSS

Som hovedregel bør programkoden din være så enkel som mulig. Dette vil også gjøre at nettsiden din laster inn raskere, noe som er bra for søkemotoroptimaliseringen din. 

Men, vær obs på at det ikke er en god idé å begynne å “rote” i programkoden din på egenhånd hvis du ikke vet nøyaktig hva du holder på med. 

Vi i Tenk Digitalt kan hjelpe deg med teknisk SEO, eller med å bygge et helt nytt nettsted for deg. 

Bruk SEO-verktøy

For at søkemotoroptimalisering av innholdet ditt skal bli enklere, finnes det gode SEO-verktøy du bør ta i bruk som gir deg hjelp med SEO i form av at de for eksempel analyserer teksten din.

I tillegg til nevnte SEMRush installerer vi i Tenk Digitalt stort sett alltid Yoast SEO for WordPress på våre kunders nettsted. 

Yoast er et nyttig SEO-verktøy
Yoast er et nyttig SEO-verktøy

Disse verktøyene gir oss hjelp med SEO i tekstene våre. Selv om vi har erfaring med SEO og mye går på automatikk, er det veldig god hjelp i at Yoast for eksempel analyserer hvor mange ganger vi har brukt nøkkelordene våre i teksten. 

Yoast SEO gir oss også en analyse av hvor lettlest teksten er, og om vi har mange nok mellomtitler i tekstene. 

SEO algoritmeoppdateringer

Med jevne mellomrom endrer Google algoritmene sine. Faktisk gjør Google mer enn 3000 oppdateringer i sine algoritmer hvert år!

De fleste endringene er små justeringer, men to til fire ganger per år kommer det en «core» oppdatering som kan gi store utslag på søkeresultatene.

Google justerer algoritmene for å forbedre brukeropplevelsen slik at du enklere skal finne det du søker etter.

Her kan du lese mer om de siste endringene i Googles algoritmer.

Hva kan du gjøre hvis Google endrer algoritmene og du plutselig får mindre trafikk?

Noen (ganske få) ganger forteller Google hva de ønsker å oppnå med oppdateringen, men som regel holder de kortene tett til brystet.

Du bør fokusere på å skape godt innhold, god brukeropplevelse og teknisk optimaliserte nettsider.  

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

Søkemotoroptimalisering i fremtiden

Søkemotoroptimalisering er og kommer til å fortsette å være viktig i årene fremover. Med de store mengdene av innhold som blir lagt ut hvert eneste minutt, er det faktisk svært viktig å gjøre god SEO for å skaffe organisk trafikk til nettsidene dine. 

Over de siste årene har endringene akselerert og det er ingen grunn til å tro at endringstakten vil reduseres.

De største endringene har vært knyttet til økt bruk av video, mobile enheter og stemmestyring. Nå begynner AR og VR teknologi å bli tilgjengelig. Vi vet også at kunstig intelligens med maskinlæring og dype naurale nettverk vil få større betydning i årene som kommer.

Er du i tvil om hvordan du skal komme i gang med søkemotoroptimalisering, må du gjerne kontakte Tenk Digitalt for en prat. Vi har lang erfaring, et team med tekstforfattere som kan SEO og har hjulpet mange kunder med å øke trafikken til nettsidene deres.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!