Solar Solution revolusjonerer solcellebransjen med Tenk Digitalt
Eirik Flom (Solar Solution) og Jan Sollid Storehaug (Tenk Digitalt) på Bygg Reis Deg-messen i 2023.

Solar Solution revolusjonerer solcellebransjen med Tenk Digitalt

Solar Solution leverer solcelleløsninger som ikke bare ser bedre ut og beskytter taket ditt, men også gjør bærekraftig solenergi mer tilgjengelig enn noen gang tidligere. Så klart ville teamet i Tenk Digitalt være med på å utvikle et så spennende foretak.

Tiden er forbi da solceller bare var noen malplasserte blå flak på toppen av hustaket. Nå kan du kjøpe bygningsintegrerte solceller (BIPV), som er en langt mer praktisk og ikke minst estetisk løsning. Solar Solution er en av Norges fremste eksperter på denne solcelleteknologien.

Solar Solution ble til da en blikkenslager og en solcelle-installasjonsbedrift gjorde seg klare til strid om hvem som skulle bli Norges eneste importør av solcelleteknologien fra selskapet Roofit.Solar. Det endte med at de to konkurrentene slo seg sammen og ble landets eneste leverandør av Roofit.Solar-teknologien.

 

“Vi mener at solcellebransjen står overfor et skifte der mer bærekraftige løsninger kommer til å ta over for gårsdagens solcelleteknologi.”
Eirik, daglig leder, Solar Solution

 

Men hva er det som gjør BIPV og Roofit.Solar så spesielle? Jo, det ligger i muligheten til å kombinere taktekking med installasjon av solceller i én og samme prosess. Det betyr at du får et helt nytt hustak utstyrt med det ypperste innen solcelleteknologi når du velger bygningsintegrerte solceller.

Disse solcelleanleggene er designet for å være nærmest usynlige på hustaket. De beskytter boligen din mot elementene, bidrar til lavere strømregninger, og forbedrer boligens energimerking. Solar Solution er rett og slett en såpass banebrytende virksomhet at Tenk Digitalt ikke var vanskelig å be da de banket på døra.

 

“Vi har vesentlig mer trafikk nå enn vi hadde for bare en måned siden.”
Eirik, daglig leder, Solar Solution

 

Samarbeidet startet på LinkedIn

Samarbeidet mellom Tenk Digitalt og Solar Solution begynte på LinkedIn. Det hele startet da Jan Sollid Storehaug (CEO i Tenk Digitalt) og Eirik Flom (daglig leder i Solar Solution) kom i prat. Eirik hadde lagt merke til den konstante strømmen av nytt og engasjerende innhold som Jan delte.

På det tidspunktet var Solar Solution på jakt etter investorer. Med Jans innlegg som stadig poppet opp i feeden hans, synes Eirik at det var fornuftig å starte med å prøve Tenk Digitalt. Jan var naturligvis åpen for ideen og tok raskt initiativ til et møte da Eirik tok kontakt.

 

“Jeg har satt stor pris på å kunne dra nytte av Jan sin erfaring med bedriftsutvikling”
Eirik, daglig leder, Solar Solution

 

Selv om Eirik opprinnelig trodde at Tenk Digitalt kunne komme inn som en direkte investor, oppdaget han raskt at deres ekte styrke lå i å hjelpe lovende bedrifter med å utvikle solide forretningsstrategier. Dette var kanskje ikke helt det han hadde forventet, men kjemien med Jan var på plass fra start, og Jans dybdekunnskap om bedriftsutvikling viste seg å være gull verdt.

Etter deres første digitale møte, var Eiriks magefølelse så positiv at han ikke engang vurderte å kontakte andre byråer. Han valgte Tenk Digitalt og tok turen til Jan og familiens småbruk på Hvaler for deres første møte ansikt til ansikt. På dette møtet ble det klart at det var mye å hente på et samarbeid. Dermed ble en avtale inngått mellom Solar Solution og Tenk Digitalt for å utforske hva de kunne oppnå sammen.

 

Fra hjemmesnekret hjemmeside til proft nettsted på rekordtid

Da Eirik innledet samarbeidet med Tenk Digitalt hadde han et nettsted som ble satt sammen på et par timer av Solar Solution sine egne utvikler. Det ble en hvilepute som han ytret ønske om å forbedre til Jan og hans bror Pål Storehaug (Utviklingsleder i Tenk Digitalt).

 

“Tenk Digitalt har utviklet et nettsted som gir oss et profesjonelt ansikt utad.”
Eirik, daglig leder, Solar Solution

 

Timingen kunne riktignok vært bedre. Eirik trengte nemlig å ha en proff nettside klar til han skulle på Bygg Reis Deg-messen i 2023. Det ga Tenk Digitalt en måneds tid på å utvikle et fullverdig nettsted. Den utfordringen tok vi på strak arm.

Vanligvis ville vi brukt to-tre måneder på å sette sammen et nettsted av SolarSolution.no sitt kaliber, men vi strekker oss langt for å dekke våre kunders behov.

I månedene etter publiseringen ble det riktignok gjort en rekke forbedringer i kulissene. Per i dag er vi stolte over hva vi har fått til med SolarSolution.no, og dette er bare starten.

 

“Det er bra å se at vi stadig klatrer oppover Googles rangeringer og bygger autoritet.”
Eirik, daglig leder, Solar Solution

 

Ved å kontinuerlig produsere og publisere kvalitetsinnhold, sammen med Solar Solutions utvikling av markedets mest avanserte solcellekalkulator, sikter vi mot å etablere nettstedet som Norges ledende autoritet innen solcelleteknologi.

 

En felles interesse i bærekraftig forretningsdrift

Jan og Pål har en forkjærlighet for bedrifter som tilbyr bærekraftige løsninger på lite miljøvennlige praksiser i samfunnet rundt oss. Derfor jobber Tenk Digitalt med vertikale landbruksfirmaer, produsenter av trådløse sensorer og Voids som tilbyr bærekraftige parkeringsløsninger.

Sånn sett passer Solar Solution perfekt inn i vår kundeportefølje, da de jobber på spreng for å lansere nye og mer bærekraftige solcelleløsninger på det norske markedet.

Eirik kan fortelle oss at Solar Solutions bærekraftige drivkraft er todelt. For det første mener han at solcellebransjen står overfor et skifte der mer bærekraftige solcelleløsninger kommer til å ta over for gårsdagens solcelleteknologi.

For det andre satser Solar Solution på teknologisk utvikling. De lager for øyeblikket en helt ny solcellekalkulator som tilgjengeliggjør denne nye solcelleteknologien på en måte som ikke har vært mulig før.

Den nye kalkulatoren promoterer miljømessig bærekraft ved å tilrettelegge for mer utstrakt bruk av solceller. I tillegg styrker den økonomisk bærekraft ved å tilby komplett informasjon for vurdering og planlegging av solcelleinstallasjon.

Du kan prøve kalkulatoren her og utforske dens grunnleggende funksjoner. Merk deg imidlertid at Solar Solution planlegger å utvikle den videre slik at den blir mer nyansert og tilbyr flere funksjoner enn det som er tilgjengelig for øyeblikket.

Planen er å transformere solcellekalkulatoren til et fullgodt CRM-system. Målet er at kalkulatoren skal dekke alt som trengs av målinger og kalkuleringer. Slik vil Solar Solution sine partnere slippe å benytte seg av en rekke forskjellige løsninger slik de må i dag.

 

Et samarbeid for fremdrift i norsk solcellebransje

Blandingen av bedriftserfaring og teknologisk innsikt som Jan og Pål sitter inne med utgjør et ganske unikt tilbud for bedrifter som Solar Solution. Det er en uvurderlig ressurs for foretak som er ute etter å ta steget fra start-up til å bli konkurransedyktige aktører i sin bransje.

Det siste året har Storehaug-brødrene fungert som veiledere gjennom Solar Solution sin bedriftsutvikling. Når det kommer til spørsmålet om hvordan samarbeidet har fungert, forteller Eirik at det alltid er lett å få tak i Jan og Pål, og at de er enkle å komme i prat med.

 

“De har for eksempel preppet meg til å gjennomføre bedre samtaler med potensielle investorer og samarbeidspartnere.”
Eirik, daglig leder, Solar Solution

 

Planen videre omfatter å rekruttere flere partnere fra hele Norge, som alle skal få tilgang til Solar Solutions innovative løsninger. Disse partnerne vil motta grundig opplæring for å sikre at de kan levere Solar Solutions løsninger med både entusiasme og profesjonalisme.

I tillegg står investorjakt på tapetet. Eirik og Co. trenger nemlig gode investorer fremover for å sikre at Solar Solution opprettholder den gode fremdriften de opplever om dagen. Deretter blir det til å banke på dører rundt omkring i det ganske land hos boligutviklere og byggefirmaer. Eirik gir seg nemlig ikke før alle vet hvem Solar Solution er.

Det er mye som skal jobbes med. Ikke minst må Eirik og teamet hans fokusere på å holde Solar Solution relevant med oppdatering av artikler på nettsider og poster på sosiale medier. Slik betrygges folket om at Solar Solution fortsatt holder koken mens det jobbes hardt i kulissene.

Les også: Derfor trenger du et digitalt markedsføringsbyrå

Del denne artikkelen

Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!