Derfor trenger du et digitalt markedsføringsbyrå - Tenk Digitalt
En datamaskin med masse post-it-lapper viser planleggingen til et digitalt markedsføringsbyrå.

Derfor trenger du et digitalt markedsføringsbyrå

Et digitalt markedsføringsbyrå kan skaffe deg flere kunder, øke salget ditt og danke ut dine konkurrenter på internett. Her lærer du å velge rett byrå for din bedrift.

Moderne markedsføring handler i stor grad om å dominere din bransje på internett. Det er dette et digitalt markedsføringsbyrå spesialiserer seg på. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva et digitalbyrå er, hvilke fordeler det kan gi, hvilke tjenester de tilbyr og hvordan du velger riktig markedsføringsbyrå for din bedrift.

 

Innhold

 1. Hva er et digitalt markedsføringsbyrå?
 2. Hva er fordelene med å bruke et markedsføringsbyrå?
 3. Hvilke tjenester kan du forvente fra et markedsføringsbyrå?
 4. Hvordan velge riktig markedsføringsbyrå?
 5. Vanlige utfordringer for et digitalt markedsføringsbyrå
 6. Oppsummering
 7. FAQ

 

Hva er et digitalt markedsføringsbyrå?

Et digitalt markedsføringsbyrå er en tjenesteleverandør som spesialiserer seg på å hjelpe bedrifter med å utforme og implementere effektive markedsføringsstrategier. Hvert markedsføringsbyrå har som regel spesifikk ekspertise og erfaring innen visse områder av markedsføring. Derfor er det viktig å finne det beste byrået for dine behov.

Tenk Digitalt, for eksempel, skiller seg fra andre norske markedsføringsbyråer ved at vi i større grad fokuserer på internasjonal ekspansjon, investorbistand og strategisk veiledning. I tillegg tilbyr vi en helhetlig tilnærming til digitale tjenester, inkludert nettsideutvikling, apputvikling, SaaS, UI/UX-design, SEO, innholdsproduksjon, PPC-annonsering og markedsføring i sosiale medier.

Les mer om Tenk Digitalt: Norges beste digitalbyråer ifølge ChatGPT

 

En dataskjerm er helt svart med to store ord midt på - Do more! - som illustrerer fordelen med å leie et markedsføringsbyrå.

Hva er fordelene med å bruke et markedsføringsbyrå?

Hovedoppgaven til et markedsføringsbyrå er å sørge for at din bedrift styrker sin posisjon i bransjen, øker sin omsetning og skalerer opp. Likevel kan det virke som en stor utgift, spesielt fordi det kan ta tid før resultatene viser seg. Derfor er det viktig å påpeke følgende fire umiddelbare fordeler du får fra første dag du samarbeider med et digitalt markedsføringsbyrå:

 1. Ekspertise og kunnskap: Markedsføringsbyråer har fagfolk og spesialister innen ulike markedsføringsdisipliner. Disse er oppdatert på de siste utviklingene og vet hvilke praksiser som fungerer best for å nå dine mål. Denne ekspertisen kan de bruke til å utforme skreddersydde strategier som passer dine behov.
 2. Kostnadseffektivitet: Å opprette et internt markedsføringsteam kan være kostbart. Når du leier inn et markedsføringsbyrå får du tilgang til et helt team av eksperter til en brøkdel av kostnaden. Dette gjør det mulig for mindre bedrifter å dra nytte av profesjonell markedsføring uten å overskride budsjettet. Det er helt sant. Ta kontakt med Tenk Digitalt for et spesialtilbud til din bedrift.
 3. Tidsbesparelse: Markedsføring krever tid og ressurser. Når du lar et digitalt markedsføringsbyrå ta jobben, får du frigjort tid til å fokusere på bedriftens kjernevirksomhet. La et digitalbyrå ta seg av planlegging, gjennomføring og overvåkning av kampanjer, så får du mer ro i sinnet.
 4. Tilgang til nye verktøy og teknologier: Markedsføringslandskapet utvikler seg raskt. Det er enkelt å bli hengende etter hvis du ikke utnytter de nyeste verktøyene og teknologiene på markedet. Dette er faktisk en av de viktigste aspektene vi fokuserer på hos Tenk Digitalt. Vi arbeider hardt for å være i forkant med bruken av nye analytiske verktøy, kunstig intelligens, automatiseringsprogrammer og plattformer som kan optimalisere resultatene av markedsføringskampanjene dine.

 

Hvilke tjenester kan du forvente fra et markedsføringsbyrå?

Markedsføringsbyråer tilbyr et bredt spekter av tjenester for å møte ulike foretak sine markedsføringsbehov. Her er noen av de vanligste tjenestene du kan forvente å få fra et markedsføringsbyrå:

Digital markedsføring

Digital markedsføring omfatter en rekke aktiviteter som er rettet mot å markedsføre virksomheten din online. Dette kan inkludere markedsføring i sosiale medier, søkemotoroptimalisering (SEO), innholdsmarkedsføring, e-postmarkedsføring, betalt annonsering (PPC) og mye mer.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å optimalisere nettstedet og innholdet ditt for å rangere høyere i søkemotorresultatene. Digitale markedsføringsbyråer kan hjelpe deg med å utføre en grundig nøkkelordsanalyse, optimalisere nettstedets struktur/innhold, bygge kvalitetslenker og overvåke rangeringsresultatene dine.

Markedsføring i sosiale medier

Markedsføring i sosiale medier krever en velutviklet strategi, effektiv kampanjestyring, solid innholdsproduksjon og grundig analyse av resultater for å oppnå optimal suksess. De fleste digitalbyråer har god erfaring innen dette området. Hvis du har en tydelig definert målgruppe på et sosialt medium, kan det være lurt å velge et digitalt markedsføringsbyrå som har spesialisert kompetanse på akkurat denne plattformen.

Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring spiller en avgjørende rolle i å tiltrekke og engasjere publikum. Markedsføringsbyråer hjelper deg med å utvikle en innholdsstrategi, produsere høykvalitetsinnhold i form av artikler, blogger, videoer, infografikk osv., og distribuere det på relevante plattformer for å nå ut til målgruppen din.

E-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er fortsatt en av de mest effektive måtene å nå ut til eksisterende og potensielle kunder på. Et markedsføringsbyrå kan hjelpe deg med å bygge en kvalitetsliste over abonnenter, utforme og sende engasjerende e-postkampanjer, og analysere resultatene for å optimalisere effekten.

Relevant artikkel: Den komplette guiden til e-postmarkedsføring

Betalt annonsering (PPC)

Betalt annonsering (PPC) er en rask måte å få synlighet og drive trafikk til nettstedet ditt. Markedsføringsbyråer kan opprette og administrere PPC-kampanjer på plattformer som Google Ads eller sosiale mediekanaler. De kan hjelpe deg med å velge relevante søkeord, optimalisere annonsetekstene og overvåke resultatene for å maksimere avkastningen på investeringen din.

Relevant artikkel: Hva er Google Ads og hvordan virker annonsene?

Konverteringsoptimalisering (CRO)

Konverteringsoptimalisering (CRO) er kunsten å forbedre nettstedets brukervennlighet og konverteringsrate. Her vil et digitalt markedsføringsbyrå utføre grundige analyser av nettstedets ytelse, identifisere flaskehalser og implementere endringer for å øke konverteringene. Dette kan inkludere optimalisering av sidens layout, CTA-plassering og testing av brukervennlighet.

Relevant artikkel: Hva er CRO? Nøkkelen til bedre salg på internett!

Analyse og rapportering

Analyse og rapportering er noe alle markedsføringsbyråer er godt kjent med. Det er nemlig slik de kan påpeke resultatene av sine inngrep. Derfor er de ofte dyktige når det kommer til å spore og analysere markedsføringsmetrikker, forstå resultatene av kampanjene dine og utarbeide rapporter som hjelper deg med å evaluere suksessen av dine markedsføringstiltak.

Relevant artikkel: Den komplette guiden til performance marketing

 

Kontorlandskapet til et digitalt markedsføringsbyrå.

Hvordan velge riktig markedsføringsbyrå?

Som nevnt, finnes det mange typer markedsføringsbyråer, og de spesialiserer seg vanligvis på spesifikke typer markedsføring. Derfor er det avgjørende å finne et digitalbyrå som passer best til dine behov. Før du inngår et samarbeid med et digitalt markedsføringsbyrå, er det smart å grundig vurdere følgende fem faktorer:

 1. Definer mål og formål: Å utføre tilfeldige markedsføringstiltak er oppskriften på bortkastede ressurser. Først når du vet nøyaktig hva du ønsker å oppnå, kan du rette innsatsen mot dine mål. Et klart og tydelig definert mål vil også hjelpe deg med å velge et byrå som har erfaring og ekspertise innenfor de områdene du ønsker å fokusere på.
 2. Vurder ekspertise og erfaring: Sjekk byråets bakgrunn og erfaring innenfor markedsføring. Spør om tidligere prosjekter og resultater de har oppnådd for lignende kunder. Velg et byrå som har kunnskap om din bransje og kan demonstrere sin kompetanse.
 3. Sjekk kundeomtaler: Les kundecaser for å få innsikt i hvordan byrået har levert resultater for andre kunder. Dette vil gi deg en ide om deres arbeidsmetoder og suksessrate. Her kan du for eksempel lese hva kundene til Tenk Digitalt sier.
 4. Åpenhet og kommunikasjon: God kommunikasjon og åpenhet er avgjørende for et vellykket samarbeid. Velg et byrå som er lydhør, forstår dine behov og opprettholder jevn kommunikasjon gjennom prosessen.
 5. Kostnad og budsjett: Sett opp et budsjett for markedsføring og diskuter kostnadene med byrået. Vær klar over hva du får for pengene dine og sørg for at kostnadene er i samsvar med forventningene og budsjettet ditt.

 

Vanlige utfordringer for et digitalt markedsføringsbyrå

Selv om markedsføringsbyråer er eksperter på sitt felt, står de overfor en rekke vanlige utfordringer. Her er noen av de mest krevende oppgavene som digitale byråer håndterer for å sikre at markedsføringen går knirkefritt for deres kunder.

 1. Endrede algoritmer og trender: Markedsføringstrender og algoritmer for søkemotorer og sosiale medier endres kontinuerlig. Et markedsføringsbyrå må være oppdatert på de nyeste endringene og tilpasse seg for å sikre at markedsføringen forblir effektiv.
 2. Konkurranse i det digitale landskapet: Det digitale landskapet er fullt av konkurrenter som kjemper om målgruppens oppmerksomhet. Digitale markedsføringsbyråer må kunne skille seg ut og tilby unike strategier og kreative løsninger for å oppnå synlighet og konkurransefortrinn.
 3. Måling av avkastning på investering (ROI): Å måle ROI fra markedsføring er en utfordring. Markedsføringsbyråer er avhengige av gode verktøy for å spore og analysere resultater, slik at de kan demonstrere den faktiske verdien av markedsføringen for kundene sine.
 4. Å skape relevant og engasjerende innhold: Internett flommer allerede over med informasjon, derfor er det en stor utfordring å skape innhold som skiller seg ut og vekker interesse. Markedsføringsbyråer må jobbe hardt for å lage relevant og engasjerende innhold som resonnerer med målgruppen og konverterer.
 5. Tilpasning til målgruppens behov: Forståelsen av målgruppen er avgjørende for å utvikle effektive markedsføringsstrategier. Et markedsføringsbyrå må kontinuerlig analysere målgruppens preferanser, behov og adferd for å tilpasse markedsføringen og oppnå ønskede resultater.

 

Oppsummering

Samarbeid med et markedsføringsbyrå tillater bedrifter å dra nytte av ekspertisen, ressursene og verktøyene som byrået tilbyr. Uansett om du trenger hjelp med SEO, markedsføring i sosiale medier, annonsering eller andre tjenester, kan et markedsføringsbyrå skape en skreddersydd strategi som bidrar til å øke synligheten, generere leads og øke salget.

Husk at valg av riktig markedsføringsbyrå er avgjørende for suksessen. Vurder nøye deres erfaring, ekspertise og evne til å tilpasse seg dine behov. Med riktig partner kan du oppnå imponerende resultater og oppleve god bedriftsvekst.

 

FAQ

Hvor mye koster det å samarbeide med et markedsføringsbyrå?

Prisene for samarbeid med et markedsføringsbyrå kan variere avhengig av flere årsaker. Noen av faktorene som kan påvirke kostnadene er omfanget av prosjektet, tjenestene som tilbys og den ønskede varigheten av samarbeidet.

Det er viktig å diskutere budsjett og forventninger med markedsføringsbyrået tidlig i prosessen. Dette vil hjelpe byrået å tilpasse tilbudet sitt til dine behov og presentere deg med en kostnadsstruktur som er i tråd med budsjettet ditt.

Merk at kostnadene ved samarbeid med et markedsføringsbyrå bør sees i lys av den mulige avkastningen på investeringen. Et vellykket markedsføringsbyrå kan bidra til å øke inntektene, generere flere leads og forbedre merkevarebevisstheten, noe som kan gi en betydelig avkastning på investeringen over tid.

Hvor lang tid tar det å se resultater fra markedsføringsinnsatsen?

Tiden det tar å se resultater fra markedsføringstiltak kan variere avhengig av flere faktorer, slik som bransjeforhold, konkurransemiljøet og markedsføringsstrategien. Noen markedsføringstiltak kan gi umiddelbare resultater, for eksempel betalte annonser som genererer trafikk og leads. Andre strategier, som innholdsmarkedsføring og SEO, kan ta lengre tid å jobbe med før de begynner å gi synlige resultater.

Det er viktig å ha realistiske forventninger og forstå at markedsføring er en kontinuerlig prosess. Det tar tid å bygge et solid fundament, øke synligheten og etablere en tillitsfull relasjon med målgruppen. Et erfarent markedsføringsbyrå vil kunne gi deg en realistisk tidsramme basert på dine mål og markedsforholdene.

Hva er fordelene med å bruke et markedsføringsbyrå i stedet for å gjøre alt internt?

Samarbeid med et markedsføringsbyrå har mange fordeler. Byrået bringer med seg ekspertise, erfaring og ressurser som kan hjelpe deg med å oppnå bedre resultater. De har kunnskap om de nyeste markedsføringstrendene og de nødvendige verktøyene for suksess.

I tillegg tilbyr et markedsføringsbyrå et friskt perspektiv, noe som ofte fører til nye ideer og kreative tilnærminger. De kan se på markedsføringen din på en annen måte og hjelpe deg med å tenke utenfor boksen. Kort sagt kan samarbeidet med et markedsføringsbyrå gi deg kontinuerlig støtte for å oppnå dine markedsføringsmål og vokse virksomheten din.

 

Interessante artikler om driften av et digitalt markedsføringsbyrå

Agency Analytics: Client Reporting: How to Demonstrate the Value of Your Agency’s Services

Precision Marketing Group: How to manage your outsourced marketing agency

Semrush: How to Start a Digital Marketing Agency in 2023

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!