Innholdsmarkedsføring: Slik engasjerer du flere kunder på nett - Tenk Digitalt
En markedsførerer i et møte om innholdsmarkedsføring kommer med et argument.

Innholdsmarkedsføring: Slik engasjerer du flere kunder på nett

Innholdsmarkedsføring tar over for tradisjonell markedsføring i større grad for hver dag som går. Alt handler om å gi potensielle kunder relevant og interessant innhold som samtidig styrer dem mot en kjøpsbeslutning.

Innholdsmarkedsføring er en redlig form for markedsføring fordi det handler om å skape kvalitet for leserne. Du yter dem en tjeneste ved å tilby nyttig informasjon. I gjengjeld får du leserens oppmerksomhet i noen sekunder eller beste fall minutter. Da gjelder det å komme med et salgspitch som ikke på noen måte svekker kvaliteten på innholdet.

 

Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er en strategisk tilnærming til digital markedsføring der du fokuserer på å skape og dele verdifullt og relevant innhold for å tiltrekke og holde på en bestemt målgruppe. Målet er selvsagt å konvertere disse til å bli dine kunder.

Innholdsmarkedsføring gjennomsyrer dagens markedsføring kan ikke sees på som en separat metodikk. 

 

Se bare på disse eksemplene: 

 • Markedsføring i sosiale medier: Du er avhengig av en nøye uttenkt innholdsstrategi for at du skal se noen effekt.
 • SEO: Søkemotorer belønner nettsider som jevnlig publiserer innhold av høy kvalitet.
 • Inbound marketing: Innhold er nøkkelen til å skaffe inbound trafikk og leads.
 • Markedsføringsstrategi: De aller fleste markedsføringsstrategier inneholder en egen del om innholdsstrategi. 

Relevant artikkel: SEO: En komplett guide til søkemotoroptimalisering

Hvorfor er Innholdsmarkedsføring Viktig?

Innholdsmarkedsføring er avgjørende i dagens digitale landskap. Her er noen grunner til hvorfor det er viktig for din online suksess:

 1. Økt Synlighet og Rang i Søkemotorer: Ved å produsere kvalitetsinnhold som er optimalisert for søkemotorer, kan du øke synligheten til nettstedet ditt og forbedre rangeringen i søkeresultatene. Dette fører til økt organisk trafikk og flere potensielle kunder.
 2. Bygging av Tillit og Autoritet: Gjennom innholdsmarkedsføring kan du etablere deg som en pålitelig og autoritativ kilde innen ditt felt. Ved å levere verdifull informasjon og løse problemer for målgruppen din, bygger du tillit og skaper lojale kunder.
 3. Økt Engasjement og Deling: Godt innhold har potensial til å engasjere og begeistre brukerne. Når brukerne finner verdifullt innhold, er de mer sannsynlig å dele det med sine nettverk, noe som øker rekkevidden og eksponeringen for virksomheten din.
 4. Konverteringsoptimalisering: Riktig innhold kan påvirke kjøpsbeslutningen til potensielle kunder. Ved å levere relevant og overbevisende innhold gjennom hele kundereisen, kan du øke konverteringsraten og oppnå økt avkastning på investeringen.

Relevant artikkel: Hva er CRO? Nøkkelen til bedre salg på internett!

 

Steven McDonald sine 5 pilarer for innholdsmarkedsføring

I 2015 definerte Steven McDonald 5 pilarer for innholdsmarkedsføring. Disse fem pilarene har siden blitt allment akseptert som industristandard for innholdsmarkedsføring. Hver pillar er avgjørende for å skape en effektiv og vellykket innholdsmarkedsføringsstrategi.

 

Innholdsmarkedsføringens 5 pilarer

 1. Lag en detaljert innholdsstrategi
 2. Bygg målrettede kampanjer
 3. Utvikle innhold av høy kvalitet
 4. Utnytte datadrevne og analysedrevne beslutninger
 5. Fokusere på kundeengasjement.

 

Første steg er å lage en detaljert innholdsstrategi som skisserer klare mål for hver kampanje, samt hvilke metoder som skal brukes for å måle suksess. Dette danner grunnlaget for målrettede kampanjer som er bygget på kundeforståesle og dekking av deres behov. Det handler altså om å produsere skreddersydd innhold for målgruppens behov.

Innhold av høy kvalitet er relevant for merkevarens mål og må være engasjerende nok til at leserne fatter interesse i dette. Ved å bruke datadrevet analyse kan merkevarer få praktisk innsikt i effektiviteten til kampanjene sine og optimalisere budskapet deretter.

Til slutt fokuseres det  på kundeengasjement slik at merkevaren får solid kontakt med sin kundegruppe. I denne fasen handler det om å bygge lojalitet og å promotere kunder til ambassadørkunder.

For å få best resultater med din innholdsmarkedsføring finnes det en rekke grep å ta som styrker innholdets gjennomslagskraft. For eksempel bør du analysere konkurrenes innholdsstrategier, identifisere potensielle samarbeidspartnere og forstå betydningen av omnikanalstrategier.

For å evne å dele innholdet på de beste plattformene er det nødvendig med konstant optimering og testing av markedstrendene og publikumsatferden. Fokuset å tilpasse innholdet til de rette leserne på de best egnede plattformene.

Les også: Derfor trenger du et digitalt markedsføringsbyrå

 

Hva er forskjellen på tradisjonell markedsføring og innholdsmarkedsføring?

Hovedforskjellen ligger i ordene “verdifull og relevant”. Tradisjonell markedsføring prøver bare å selge deg ting. Innholdsmarkedsføring handler om å gi deg som leser en verdi gjennom innholdet. 

Mens tradisjonell markedsføring har handlet om å fange folks oppmerksomhet ved å skrike høyest, har innholdsmarkedsføring skiftet fokuset over på den potensielle kunden.

Faktorer som skiller innholdsmarkedsføring fra tradisjonell markedsføring:

 • Innholdsmarkedsføring benytter seg av andre formater enn tradisjonell reklame. Eksempler på dette er artikler, video, infografikk.
 • Det er en langsiktig strategi, ikke en kortvarig kampanje.
 • Innholdet har kunden i fokus, ikke salg.
 • Det handler om å engasjerende skrivekunst.

Nå kan det kanskje virke som at innholdsmarkedsføring er et helt nytt konsept, men teknikken har eksistert i over hundre år.  

Et eksempel på dette er når Hasbro og Marvel samarbeidet om å lansere tegneserien om G.I. Joe på 80-tallet. Figurene fantes allerede, men Hasbro ønsket å gi dem en bakgrunnshistorie. I løpet av få måneder eide rundt 20 % av målgruppen deres to eller flere G.I. Joe leker. Og da hadde de foreløpig bare skrevet 2 historier.

Poenget med innholdsmarkedsføring er at du heller enn å skrike “kjøp nå”, forteller en god historie. Si at du driver en brillebutikk: heller enn å kjøpe masse annonser har du skrevet en artikkel om hvordan kunden kan finne en brillefasong som passer deres ansiktsform. Det er verdi for kunden!

Selv om det kan virke litt baklengs å ikke skulle gi potensielle kunder noen direkte salgsargumenter, vil innholdsmarkedsføring over tid gi deg bedre resultater. Så lenge du holder deg til strategien. 

For du må ha en langsiktig strategi og du må være tålmodig. Innholdsmarkedsføring gir ikke resultater over natta, men om du jobber målrettet med innholdet og sørger for god SEO, vil resultatene vise seg.

Innholdsmarkedsføring kontra inbound marketing

Hvis du allerede kjenner litt til digital markedsføring vil du kanskje nå stille spørsmålet: er ikke inbound marketing og innholdsmarkedsføring det samme?

Det er lett bli forvirret siden disse to teknikkene kan minne om hverandre, men det er faktisk to ulike markedsføringsmetodikker. 

For å prøve å forklare det enklest mulig så kan innholdsmarkedsføring være både inbound og outbound. Inbound marketing inkluderer dessuten flere aspekter, som: e-postmarkedsføring, webdesign, automasjon og analyse. Du kan lese mer om inbound marketing i artikkelen Hvorfor du bør ta i bruk inbound marketing.

 

Hvorfor innholdsmarkedsføring bør stå på din gjøreliste:

Dersom du ikke selv har sett resultatene innholdsmarkedsføring kan gi, forstår jeg at du kanskje tenker at det er mye jobb for ingenting. Da trenger du kanskje en konkret grunn til å ta det i bruk. Her har du tre:

 • Økt salg
 • Kostnadsbesparende
 • Bedre kunder som er mer lojale

Det er viktig å være klar over at kundene dine ikke bryr seg om deg og ditt produkt. Det kundene dine bryr seg om er seg selv, sine problemer, egne ønsker og behov. 

Ved å tilby besøkende og potensielle kunder verdifullt innhold kan du fange oppmerksomheten deres. Med en innholdsstrategi vil du også gi prospekter og kunder nyttig informasjon om de ulike produktene du selger. 

Vet de hva de får, er det også mer sannsynlig at de handler hos deg.

Innholdsmarkedsføring gir potensielle kunder nyttig og interessant informasjon.
Innholdsmarkedsføring gir potensielle kunder nyttig og interessant informasjon.

Øk dine salg med innholdsmarkedsføring

For å øke salget med innholdsmarkedsføring er det viktig at du søkemotoroptimaliserer innholdet ditt. 

Det skal du gjøre for at potensielle kunder skal finne innholdet ditt når de googler noe som er relevant for deg og dine produkter. Dette er viktig fordi 81 % av forbrukere leter etter informasjon på nett før de gjør et kjøp.

Det er også viktig at du produserer innhold for de ulike fasene av kjøpstrakten. 

De ulike fasene i kjøpstrakten er:

 • Oppdagelse
 • Vurdering
 • Beslutning

Kort fortalt kan du si at innholdet som hører til de ulike fasene av kjøpstrakten kan deles opp slik:

 1. Innholdet hjelper folk med å identifisere årsaken til et problem.
 2. Innholdet hjelper folk med å finne en løsning.
 3. Innholdet hjelper folk til å forstå at du har den beste løsningen. 

La oss igjen bruke en optiker som eksempel:

Det er ikke sikkert brukeren nødvendigvis tenker eller vet at han trenger briller. Men kanskje googler han noe om øyehelse eller hvorfor han bli sliten i øynene av å jobbe ved pc. 

Har du innhold som omhandler dette vil han kunne finne dem når han søker på disse problemstillingene. 

For å hjelpe folk med å finne årsaken til problemet kan du for eksempel skrive en artikkel  om “Derfor blir du sliten i øynene når du jobber ved pc-en”.

Dette er et eksempel på en artikkel som passer for dem som er høyt oppe i kjøpstrakten. Du hjelper dem med å identifisere ulike problemer. 

For neste trinn i kjøpstrakten, der du skal gi leseren løsninger på ulike problemstillinger kan du skrive en artikkel med tittel “Databriller gjør arbeidsdagen lettere”.

Denne artiklene vil gi leseren mer nyttig informasjon og løsninger. 

I neste steg av kjøpstrakten skal du overbevise den potensielle kunden om at du har den beste løsningen.

Her bør du finne fram til “bonusmateriale”. Et eksempel på dette kan være en artikkel med overskriften “Finn riktig brille for ditt ansikt”.

En smilende jente prøver nye briller. Bildet er eksempel på innholdsmarkedsføring for optikere.
Innholdsmarkedsføring handler om å gi leseren verdi – som en artikkel om hvordan finne riktig brille til ditt ansikt.

Her viser du at du i tillegg til å hjelpe dem med det tekniske ved brillene, også har gode produktkunnskaper og kan hjelpe dem med å finne frem til riktig innfatning.

I tillegg til artikler kan du dele video og bilder i sosiale medier. 

Skill deg ut fra mengden

Ved å gi kundene nyttig informasjon før, under og etter et kjøp vil du kunne skille deg ut i mylderet av reklame. 

Kort fortalt tilbyr du informasjonen kunden din søker på et sølvfat, men de skal selv komme til konklusjonen om at de skal gjennomføre et kjøp.

 

Innholdsmarkedsføring er kostnadsbesparende

Ved å lage og dele innhold som gjør at forbrukerne finner deg når de gjennomfører et søk gjør at du kan spare penger på annonser. Dette gjelder både i søkemotorer og på sosiale medier.

Ved å bruke innholdsmarkedsføring vil du kunne nå ut til mange potensielle kunder du ikke ville nådd ut til på andre måter. Tilbyr du nyttig innhold kan du komme høyt opp på rangeringen i søkemotorene, og slik får du økt rekkevidde for budskapet ditt.

Er innholdet du deler i sosiale medier interessant nok vil det engasjere dem som leser det, og du får hjelp av algoritmene når de kommenterer eller liker innlegget ditt. Slik spres innholdet ditt til enda flere.

Bygger du opp et arkiv med innhold som holder seg relevant, såkalt “evergreen” innhold, vil dette kunne hjelpe potensielle kunder med å ta en kjøpsbeslutning. Jo flere artikler du har, jo mer kan de lære om produktene og tjenestene dine.

Siden du gjerne trenger mye innhold, og mange bruker lang tid på å ta en kjøpsbeslutning er innholdsmarkedsføring en langsiktig strategi. Ved å lage innhold tiltenkt ulike faser i kjøpstrakten hjelper det deg med å skaffe kvalifiserte leads.

SEO og innholdsmarkedsføring

Har du gjort god SEO på innholdet ditt, vil bedriften din dukke opp i søkemotoren når potensielle kunder søker etter løsninger for sine problemer.

Jo mer innhold du har om et tema, jo bedre er det også med tanke på SEO. Søkemotorene vil rangere sider med mye innhold om det samme temaet høyere i resultatene sine.

Slik vil du kunne få mer trafikk til nettsidene dine, du øker bevisstheten rundt merkevaren din, og du vil kunne kvalifisere flere leads.

Du kan lære mer om SEO i SEO: Søkemotoroptimalisering av nettsidene dine.

 

Du får bedre og mer lojale kunder

Ved å gi kundene dine nyttig innhold vil du gjøre dem mer lojale til din merkevare. 

Etter å ha lest en, tre eller fem artikler, sett videoinnholdet ditt på sosiale medier, og fått tilsendt en e-bok på e-post, har den besøkende allerede fått et forhold til bedriften din.

Når denne besøkende er klar for å gjøre et kjøp, vil merkevaren din ligge fremst i minnet deres. 

Det gjør det mer sannsynlig at de handler hos akkurat deg. 

Ved å også gi dem verdifullt innhold i etterkant av et kjøp, vil du binde dem tettere til deg, og dette skaper mer lojale kunder. Om du hele tiden gir dem nytt, interessant innhold vil de for det første huske deg neste gang de trenger en løsning som du selger. For det andre er det mer sannsynlig at de også vil komme tilbake for å kjøpe mer, eller prøve andre produkter fra deg.

Innholdskalender

Mal til innholdskalender

Innholdskalender

Last ned en gratis mal til innholdskalender for 2024. Innholdskalenderen hjelper deg med å holde oversikt over hvilke markedsføringsaktiviteter du skal gjennomføre i sosiale medier.

 

Innholdsmarkedsføring engasjerer målgruppen

Innholdsmarkedsføring kan engasjere målgruppen din på en slik måte at de er villige til å bruke tid på innholdet ditt. Kanskje får du dem til og med til å se fram til det neste innlegget du deler. 

I tillegg deler de gjerne innholdet ditt videre til venner og bekjente, enten ved å dele det i sosiale medier, eller i en melding til noen de tror vil like innholdet. 

Fordi disse kundene ofte blir ambassadører for bedriften din kan vi si at de er “bedre” kunder for deg. Det at de sprer innholdet ditt, kommenterer og kanskje til og med legger igjen en tilbakemelding på produktet vil gi positive ringvirkninger.

En god innholdsstrategi kan til og med skape et community rundt bedriften din. De mest engasjerte og lojale kundene dine vil kunne samles i et community, enten i form av en lukket Facebookgruppe eller i en medlemsportal på nettsiden din.

Slike medlemmer vil gjerne være de beste ambassadørene, og for å gjøre dem enda mer lojale kan det være lurt å gi dem eksklusivt innhold som styrker forholdet ytterligere. 

 

5 tips for å lykkes med innholdsmarkedsføring

Det holder ikke å mester alle kunstens regler for innholdsmarkedsføring, du må også produsere innhold som skiller seg ut i mengden. Det får du til ved å kommunisere godt med dine målgruppe og utvikle en stemme som er din egen.

Humor kan for eksempel være et kraftig verktøy om du bruker det riktig til riktig tid og ikke overdriver lekenheten. Markedsførere som lykkes med å finne den riktige balansen mellom å få kundene til å le og å være profesjonell, klarer ofte å utvikle en lojal følgerbase med sin innholdsmarkedsføring.

Om en person leser et innlegg i sosiale medier og identifiserer seg med det, vil de oftest legge igjen en kommentar, dele eller like innlegget. Disse reaksjonene forteller deg at publikummet ubevisst identifiserer seg eller er enig med innlegget. Hvorfor? Fordi de allerede har hatt en lignende opplevelse.

Det å angi et målpublikum og å skape verdifullt innhold på jevnlig basis som er relevant for publikummet er det som krever mest arbeid. Markedsførere må følge godt nok med på publikummet sitt til at de kjenner til reaksjonene deres i ulike omstendigheter. På den måten vil du finne ut hva slags type innhold som vil være nyttig for dem.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

 

I følge forskningen til Nielsen Global Survey of Trust in Advertising Q1 i 2013 responderer 46% på virkelige situasjoner, mens 54% responderer på humoristiske annonser. Ved å stole på disse tallene og tilføre en dose humor til innholdet ditt (blogger, e-bøker, videoer osv.) har du muligheten til å analysere reaksjonene og erfaringen gjennom observasjoner.

Som sagt kan humor være et kraftig verktøy, men i likhet med all engasjerende markedsføring krever det at du gjør godt forhåndsarbeid og tilpasser din taktikk deretter. Her er fem ting du må gjøre for å lykkes med innholdsmarkedsføring, både med og uten humor:

 

Ice bucket challenge var kreativ innholdsmarkedsføring på høyt plan.
Husker du bucket challenge? Den gikk viralt og alle tok del i den.

1. Vær uforglemmelig

Bedrifter investerer mye i innholdsmarkedsføring som trekker til seg kunder, og beholder dem. De betaler store summer med penger for å gjøre innholdet synlig, gjenbrukbart og relevant, men hva er poenget i å lage noe verdifullt hvis innholdet glemmes lett?

I følge forskning husker publikum vanligvis bare 10% av innholdet, mens 90% er fullstendig slettet fra minnet. Tenk derfor over hvor mye tid og penger du kan spare hvis du finner ut av hvordan du lager innhold som setter seg eller, enda bedre, går viralt!

I følge American Psychological Association hjelper psykologisk og fysisk humor studenter å lære i løpet av læringsprosessen deres. I følge et annet studie av Chegg husket nesten 80% av ungdommene i høyskolealder annonser som fikk dem til å le.

En bryter plassert på et hode, med en finger som trykker på bryteren.
Det er viktig at innholdet ditt setter seg hos publikummet ditt, hvis det er en av/på-bryter i hjernen må du ta sikte på å være PÅ hele tiden.

Innholdsmarkedsføring er ikke et ekteskap, det er en “første date”. Så gjør det til en god date, ”bryt isen”. Avslør litt informasjon om merkevaren din, lag et minne ved å underholde partneren/publikummet ditt, og som resultat få den andre daten som du ønsket deg (eller i det minste en ny følger på Facebook).

Når det kommer til å lage et innhold som er humoristisk og uforglemmelig, er det viktigste å huske å lage noe mellommenneskelig. I motsetning til vanlig oppfatning, er ikke humor noe som er universelt.

For å være i stand til å finne ut hva målpublikummet ditt ler av eller er enig i, må du følge med på hva som skjer i livene deres. Om noen synes innholdet er humoristisk vil de ubevisst identifisere seg eller være enig i det. Hvorfor? Fordi de allerede har hatt en lignende opplevelse tidligere i livet.

2. Kjenn publikummet ditt

Selv om du selger et produkt eller en tjeneste betyr det ikke at du ikke kan bruke litt latter i prosessen. For å forstå hvem publikummet ditt er bør du være klar over hvem som leser innholdet. Du må forsikre deg om at publikummet ditt liker sin innholdsmarkedsføring med en dose lett humor.

Som regel er det ikke nok å kjenne publikummet ditt litt, du må kjenne dem godt nok til å finne ut hva svakheten deres er, samt hva som setter i gang “leadbaits” som kan fange oppmerksomheten deres.

Humor er et viktig virkemiddel i innholdsmarkedsføring på sosiale medier.
Selv Obama brukte sosiale medier til å underholde følgerne sine

Ideelt sett bør du finne ut hva kundene dine går gjennom i livet sitt og hva de opplever. For å produsere relevant innholdsmarkesføring til publikummet ditt må du finne ut hva som skjer for tiden, både lokalt, regionalt i verden og i relasjon til interesseområdene til dine kunder.

En god måte å nå publikummet ditt på er å finne det spesifikke språket som passer best til målgruppen din. For eksempel hvis målgruppen din er tenåringer, ikke vær redd for å legge til noen nye slanguttrykk. På denne måten kan et yngre publikum relatere seg mer til varemerket ditt. Sørg også for at formatet på innholdet er gjenkjennelig for alderen til målgruppen din.

3. Vær relevant

Den digitale verdenen er et stort kaotisk sted hvor folk lett kan bli distrahert. Det er et stort univers fullt av videoinnhold, grafikk, blogger, webseminar, e-bøker og masse andre ting. Utfordringen for deg som markedsfører er lede folk forbi alt dette. Den beste måten å gjøre det på er å lage noe unikt som publikum samtidig kan relatere seg til.

Da kan humor brukes på en hensiktsmessig måte. Sørg alltid for at humoristisk innhold er relatert til produktet ditt. Hvis humoren din er relevant og tilgjengelig for publikummet ditt, da har du et kraftig verktøytil å kunne gjøre produktet ditt eller tjenestene dine menneskelige. Dette er en måte å vise at man ikke tar seg selv alvorlig, og å bygge tillit til publikummet ditt.

4. Definer plassen din

I det siste tiåret har sosiale medier blitt en uatskillelig del av livene våre. Vi bruker sosiale medier via smarttelefonen vår, bærbare enheter og bærbare datamaskiner. Vi er i kontakt med andre mennesker hver time av hver dag; legger igjen kommentarer, følger våre favorittvaremerker og sjekker nyheter på sosiale medier.

Nye generasjoner ble født i denne digitale tidsalderen. De er de viktigste brukerne fordi de skaper den  viktigste dynamikken på disse plattformene. Selve utviklingen av vår digitale tidsalderen avhenger av dem. Derfor er det uhyre viktig at du utvikler gode nettsider for produktet eller tjenestene dine.

Gode nettsider viser hvem du er; det viser nåtiden, fortiden og fremtiden din. Dette er den enkleste måten å nå publikummet ditt, og det benyttes bare mer og mer av nye generasjoner.

Integrasjon med sosiale medier hjelper med å sette i gang kommunikasjonen mellom deg og kundene dine. Du kan prate med dem på facebooksiden din som er linket til nettstedet ditt. I tillegg må du ikke glemme å legge inn link til nettstedet ditt i annonsene dine på de ulike sosiale mediekontoene dine.

De fleste av oss bruker så mye som 4 timer på internett hver dag! Snakk om populære emner på dine sosiale mediekanaler. Spør gjerne dine samtalepartnere om nyheter som egnasjerer dem og bruk humor for å få kontakt med publikummet ditt.

Siden de er vant til å bli eksponert for informasjon hver dag, blir de ikke overrasket over mye, så sørg for å holde de besøkende nysgjerrige. Humor med glimt i øyet kan løfte din innholdsmarkedsføring og gjøre både den og bedriften din lett å huske på både sosiale medier og internett generellt.

 

5. Be om tilbakemelding

En innholdsproduksjon er aldri fredig før du får tilbakemelding fra publikummet ditt. Tilbakemeldinger fra målgruppen gir deg mulighet til å forbedre all innholdsmarkedsføring. Be om tilbakemeldinger for å konstant måle publikummet ditt, hva behovene deres er, eller hvordan de responderer til humoren din.

Det er også viktig å forstå hvilke innlegg som er lønnsomme eller ikke. Enda viktigere er det å vite hvilket innhold som er lønnsomt å bruke humor i og hvor det ikke passer seg. Her er noen bloggtyper hvor du kan dra nytte av å bruke humor:

· Innhold som har en sentimental komponent
· Innhold som ikke inneholder tunge data
· Innhold som er godt illustrert med et eget bilde (ikke “stockfoto”)

 

Eksempler på god innholdsmarkedsføring

Er du i tvil om hvordan du kan gjennomføre en innholdsstrategi? Husk at innholdsmarkedsføring kan ha mange ulike former. Du må sørge for at innholdet ditt passer deg og din merkevare, og at dere klarer å gjennomføre over tid.

For å vise spennet i innholdsmarkedsføring har jeg tatt med disse eksemplene:

Coca-Cola er mester på innholdsmarkedsføring

Et godt og ikke minst kreativt eksempel på god innholdsmarkedsføring er Coca-Colas “Share a Coke”-kampanje. Coca-Cola ga Cola-drikkere verden over muligheten til å tilpasse flasken med navn. 

Share a Coke
Bilde av flasker fra Share a Coke-kampanje (gjengitt fra Wikipedia under Creative Commons lisens)

Hva slags verdi tilførte dette målgruppen? Jo, de fikk personlig tilpasset innhold i form av at man kunne finne navnet sitt på flasken. Da var det plutselig ikke hvilken som helst Cola-flaske du og jeg holdt i hånden, det var vår helt egne flaske. 

Og kanskje aller viktigst: alle snakket om det. Folk delte det i sosiale medier, og prøvde å finne flasker med navnet til venner, familie og kjærester.

John Deere

Kanskje verdens første eksempel på innholdsmarkedsføring er det faktisk John Deere som står bak: i 1895 lanserte de magasinet The Furrow som skulle hjelpe deres kunder med spørsmål de måtte ha. 

John Deere var kanskje først ute med innholdsmarkedsføring
John Deere var kanskje først ute med innholdsmarkedsføring

I årene som har gått siden den gang har magasinet utviklet seg, men hovedfokuset er å fortelle gode historier. 

Og, hvis du kjenner noen som har et John Deere produkt har du kanskje også lagt merke til hvor lojale de er til det merket?

Blendtec

Den 30. oktober 2006 publiserte Blendtec sin første “Will it blend?”-video på YouTube. I denne videoen putter de 50 klinkekuler i en Blendtec blender og stiller spørsmålet “will it blend?” 

Det tok ikke lang tid før denne videoen, og deres senere videoer, ble spredd over hele Internett. 

Blendere er kanskje ikke så interessante i seg selv, men de blir mer interessante når du putter rare ting i dem. 

Og kanskje aller viktigst: potensielle kunder forstår hvor sterk blenderen er. Uten at de noen gang trenger å bruke “vår blender har en kraftig motor […]” eller lignende salgsargumenter.

Disse videoene fanger folks oppmerksomhet, samtidig som de holder på den over tid. Når det kommer en ny video vil folk stille seg selv spørsmålet om blenderen klarer å knuse dette nye objektet, og klikke seg inn på den. 

Selskapet sier selv at disse videoene har økt salget deres, og gjort forbrukerne mer oppmerksomme på merkevaren. 

Alle eksemplene over handler om vidt forskjellige merkevarer med ulike målgrupper. Likevel viser de godt hvilken effekt innholdsmarkedsføring kan ha. 

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

5 tips som styrker all innholdsmarkedsføring

Hvis det er 5 ting du skal huske på etter å ha lest denne artikkelen, så er det dette:

 • God innholdsmarkedsføring starter med god skriving.
 • Innholdsmarkedsføring fungere best når den er åpen og ærlig.
 • Skriv personlig rettet innhold så ofte det lar seg gjøre.
 • Kvalitet er alltid bedre enn kvantitet, aller best er begge deler samtidig.
 • Bruk visuelle virkemidler der du kan.

Relevant artikkel: Skap en innholdsstrategi som gir resultater

Del denne artikkelen

Jan Storehaug

Jan Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

Mal til innholdskalender

Innholdskalender

Ditt neste steg mot suksess

Få hjelpen du trenger

Uansett om du trenger forretningsveiledning, markedsføring av din bedrift, eller utvikling av digitale løsninger, står vi parate til å hjelpe deg til topps i din bransje. Fyll ut skjemaet herunder, så tar vi kontakt ved første anledning.

Generell informasjon
Kort oppsummering av ditt behov