Webutvikling for bedrifter i vekst - Tenk Digitalt
To skjermer på et bord som viser hvordan webutvikling og webdesign gjøres.

Webutvikling for bedrifter i vekst

Solide bedrifter trenger en profesjonell hjemmeside. Det holder ikke med gjør-det-selv webutvikling og webdesign. Her finner du ut hva profesjonell webutvikling innebærer.

Det ligger i bedrifters natur å vokse seg fra gründerstadiet til småbedrift, og deretter til storbedrift med ansatte, aksjekapital og soliditet. I starten klarer du deg fint med gratis og selvutviklet webdesign, men seriøse bedrifter trenger profesjonell webutvikling.

Webutvikling og webdesign for profesjonelle bedrifter tar hensyn til hjemmesidens utseende, struktur, funksjonalitet, responsivitet, brukervennlighet, konverteringsoptimalisering, søkemotoroptimalisering, linkstrukturering og mye mer.

Som du skjønner, er solid webutvikling veldig omfattende. Det krever så mye jobb at større bedrifter vanligvis leier et digitalt byrå til å ta seg av saken. Så klart skader det ikke å sette seg inn i hva webutvikling for bedrifter innebærer, som vi nå skal ta for oss i en håndfull lettleste kapitler.

Har din bedrift vokst fra sin hjemmesnekrede nettside? Da er tiden inne for å finne et digitalt byrå som sørger for profesjonell markedsføring av bedriften med profesjonell webutvikling og webdesign. Tenk Digitalt tar gjerne saken.

 

Innhold

  1. Hva skiller webutvikling for småbedrifter og solide bedrifter?
  2. Essensielle arbeidsoppgaver for webutvikling og webdesign
  3. Hvorfor er godt webdesign god kundeservice?
  4. Fra webutvikling til verdensherredømme (i din bransje)
  5. Hva har vi lært om webutvikling og webdesign?
  6. Tenk Digitalt tar din webutvikling på alvor

 

Hva skiller webutvikling for småbedrifter og solide bedrifter?

Et nettsted vokser litt på samme måte som en bedrift. I starten er det ofte et enmannsshow, men så blir oppgavene flere og større. Bedrifter ansetter flere folk for å dekke kundenes behov; nettsteder blir mer omfattende for å dekke brukernes behov.

Ofte er det ikke så mye som kreves av en hjemmeside for en gründerbedrift. I mange tilfeller er forsiden, om-oss-siden og kontaktsiden den samme. Kanskje har du en produkt- eller tjenesteside, eller til og med en blogg der du legger ut litt innhold.

Men plutselig vokser bedriften, og da må webutvikling og webdesign holde tritt med forretningsutviklingen for å matche veksten på nett. Uten en profesjonell nettside risikerer du å miste potensielle kunder fordi bedriften fremstår som mindre troverdig enn den faktisk er.

Strengt tatt er bedriftsvekst og nettsidevekst to sider av samme sak, men de har en tendens til å komme i utakt. Det er uheldig fordi webutvikling og webdesign hjelper selskaper av alle størrelser å nå sitt fulle potensiale.

La oss starte med elementær webutvikling: Enhver solid bedrift må ha separat forside, kontaktside og om-oss-side. Sistnevnte sier ofte noe om firmaets visjon og målsetting. I tillegg har alle seriøse bedrifter profesjonelle personvernerklæringer og brukervilkår.

De fleste firmaer har også omfattende tjenestesider, produktsider og nyhets- eller bloggsider. I tillegg vil det ofte være hensiktsmessig med en referanseside, et forum for dine brukere, eller et kundesenter. Og da har vi ikke engang kommet til oppsett, bruk, vedlikehold, testing og optimalisering av alle disse sidene.

Vi skal ikke grave oss for langt ned i detaljer om webutvikling og webdesign, men likevel skal vi gi deg et bilde av hvor omfattende denne jobben er. Derfor lister vi opp arbeidsstillingene i et standard digitalt byrå som Tenk Digitalt.

En kontorarbeider jobber med webutvikling og webdesign.

Essensielle arbeidsoppgaver for webutvikling og webdesign

Her er det lett og bli forvirret. De som kalles for webutviklere i et digitalt byrå er nemlig avdelingen som jobber med diverse programmeringsspråk og tar seg av kodingen av hjemmesiden. Men webutvikling består av mye mer enn som så.

I tillegg til webutviklere har du webdesignere. De er som regel erfarne programmerere, men fokuserer mer på design og funksjonalitet for sluttbrukeren mens webutviklerne jobber med nettsidens tekniske funksjonalitet. På fagspråket kalles disse to fagene for frontend og backend utvikling. Å jobbe med begge deler kalles fullstack utvikling.

En annen sentral avdeling i et digitalt byrå er spesialistene på digital markedsføringsstrategi. De jobber mye med planlegging av webutvikling og resultatanalyse. De sørger også for at hjemmesiden og bedriftens budskap og merkevarebygging er synkronisert.

Så har vi SEO-spesialisten som sørger for at webutvikling og webdesign formidles på en måte som plukkes opp av søkemotorene. Tekstforfatteren, på sin side, sørger for at landingssidene konverterer og at bloggpostene rangerer.

For ikke å glemme spesialistene på markedsføring i sosiale medier og annonsering, eller apputviklerne og ansvarlige for mobildesign. Ofte vil en person ha ansvar for flere oppgaver, det kommer an på hvor stort digitalt byrå det er snakk om. Store byråer har mange flere stillinger, små byråer leier ofte inn konsulenter til deler av jobben.

 

Hvorfor er godt webdesign god kundeservice?

Profesjonell webutvikling handler om å skape en uovertruffen brukeropplevelse med velkjent og lettforståelig funksjonalitet og navigasjon. Dagens kunder bruker i stor grad internett til å finne tjenester og produkter. Webutvikling tar sikte på å ledsage dem til det beste valget på den enkleste måten. Alt handler om tillit og effektivitet.

For dagens kunder er utålmodige. Om hjemmesiden laster sakte, forlater de nettstedet og prøver konkurrenten i stedet. Om menyene eller nettsidestrukturen er forvirrende, blir de frustrerte, og de er ikke redde for å dele sin frustrasjon med alle på internett.

Derfor må webutvikling og webdesign gjøres av profesjonelle utviklere som kan kunsten å skape funksjonelle nettsider. En profesjonell hjemmeside bygges fra bunnen av med nøye utviklet systemdesign, databasestruktur, serveradministrasjon og nettverksadministrasjon. Det legger grunnlaget for effektive og sømløse nettsider.

Deretter koordineres funksjonalitet, navigasjon, interaksjoner og design for å bygge fleksible nettsider som tilfredsstiller alle brukernes krav. Ved å følge allment aksepterte standarder for hva som utgjør en profesjonell nettside presenteres bedriften på måte som gir brukerne en trygghetsfølelse. Da først kan kundeforhold utvikles.

Solid webutvikling og webdesign åpner dører. Det styrker bedriftens posisjon som en anerkjent aktør i bransjen, men du må likevel tilby kvalitet for å fostre tillit. Det er mye jobb, men gjør du det riktig vil du belønnes med en skokk ambassadørkunder som følger og promoterer din bedrift videre.

Webutvikling og webdesign som testes på fire forskjellige skjermer.

Fra webutvikling til verdensherredømme (i din bransje)

Det holder ikke å investere i webutvikling av en profesjonell hjemmeside som er effektiv, funksjonell, attraktiv og engasjerende. Du må også levere varene. Kundene forventer kvalitet, ikke bare på produkter og tjenester, men service og innhold. Du må alltid være tilgjengelig, og aller helst fôre dem med gratis kvalitetsinformasjon.

Det gjelder å holde på ambassadørkundene som du investerte så mye på å tiltrekke. Det gjør du ved å holde dem engasjerte med stadig produksjon av nytt og spennende innhold som du sender ut regelmessig i nyhetsbrev.

Nå snakker jeg strengt tatt om jobben du gjør etter at webutvikling og webdesign er ferdig, men det er viktig å være klar over at disse tingene henger sammen. Du utvikler for å legge til rette for digitale markedsaktiviteter. Disse følger også allment aksepterte retningslinjer som brukerne kjenner og er komfortable med.

Alt henger sammen. Fra første planleggingsmøte med strategispesialistene i et digitalt byrå, til re-engasjering av gamle kunder for økt mersalg og kontinuerlig spredning av bedriftens merkevare.

Selv en profesjonell hjemmeside er nødt til å kjempe for å holde seg aktuell. Derfor må den oppdateres ofte, og kanskje til og med re-designes fra år til år. I tillegg er det viktig at utviklerne jobber kontinuerlig med nettverkssikkerhet for å holde brukernes og bedriftens data trygge.

 

Hva har du lært om webutvikling og webdesign?

En profesjonell hjemmeside kan skreddersys med solid webutvikling og webdesign som støtter bedriftens forretningsmål. Det visuelle designet gjenspeiler selskapets troverdighet og kvaliteten de tilbyr sine kunder.

Selv store bedrifter kommer ingen vei på nett uten å investere i godt webdesign og solid webutvikling. Med et godt digitalt byrå på laget kan de presentere kundene sine med en lett navigerbar, ryddig og intuitiv hjemmeside som skiller bedriften fra konkurrentene.

 

Men vent litt, er ikke Tenk Digitalt slik et byrå?

Så klart er vi det. Vi sitter da ikke og produserer en kvalitetstekst som dette for ikke å tilby våre tjenester til webutvikling og webdesign. Det du leser akkurat her og nå er et eksempel på det jeg snakket om ovenfor, at jobben bare er halvgjort når nettsiden er satt opp. Deretter må du vise at du ikke bare har det i kjeften, du må levere kvalitet.

Vi i Tenk Digitalt er en middels stor gjeng som lever og ånder for webutvikling, webdesign og digital markedsføringsstrategi. Våre kompetente utviklere lager løsninger fra bunnen som møter brukernes krav og forventninger til en profesjonell hjemmeside.

Ta gjerne en kikk på disse nettstedene vi har utviklet for Vertical Farms Ltd, El-Watch, Voids og Avisomo. Vi er også stolte av den sosiale medieplattformen vi har utviklet for Thrivegan.

Uansett om du skal lage et unikt nettsted, bygge en nettbutikk eller utforme en profil på sosiale medier vil Tenk Digitalt stille opp og hjelpe deg hele veien. Vi har erfarne designere, utviklere, tekstforfattere og strategispesialister som er oppdatert på det siste innen webteknologi og trender for webutvikling og webdesign.

Om du allerede har et nettsted, kan vi hjelpe deg med å optimalisere det eksisterende systemet ditt for å oppnå best mulige resultater på kortest mulig tid. Vi utnytter alle mulighetene som finnes, og sammen leverer vi kvalitetsløsninger som er en solid bedrift verdig.

Ta kontakt med Tenk Digitalt i dag.

 

Kilder og ressurser

Berkeley University: Learn Web Development: 7 Basic Steps for Beginners
CodeBerry: A Brief Introduction to Web Development
Columbia Engineering: How to Code a Website: A Step-by-Step Guide
CreativeMinds: 60 Web Design and Development Terms You Should Know
Elegant Themes: 10 Great Websites To Help You Learn Web Development Online
FreeCodeCamp: Learn Web Development Basics – HTML, CSS, and JavaScript Explained for Beginners
IOP Science: Comparison between client-side and server-side rendering in the web development
Turing.com: A Complete Guide to Web Development Process

Del denne artikkelen

Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!