Starte nettbutikk med fem steg (+ fire tips for best nettsalg)
En hånd strekker ut et kredittkort fra en dataskjerm mens en annen hånd overleverer varer fra en annen skjerm. Slik forgår handel om du skal starte nettbutikk.

Starte nettbutikk med fem steg (+ tips for optimalt nettsalg)

Å starte nettbutikk kan være svært lønnsom hvis den drives på riktig måte. Denne artikkelen gir deg en grundig innføring i hvordan nettbutikker utvikles for å oppnå best mulig salg.

I denne artikkelen vil du lære å starte en nettbutikk og optimalisere den for salg. Enten du driver et etablert selskap eller er en enkeltperson som ønsker å starte nettbutikk, vil denne artikkelen gi deg nyttig informasjon for å øke omsetningen og salget på nett.

Les også: On-page SEO: De enkleste triksene for å bli synlig på nett

Det første du må vurdere når du skal starte nettbutikk, er om det du selger egner seg for nettsalg. For eksempel kan det være vanskeligere å selge skjøre eller tunge gjenstander på nett. Varer som er regulert av myndighetene eller underlagt restriksjoner kan også by på problemer.

Hvis du derimot selger digitale produkter/media, elektronikk, skjønnhetsprodukter, sportsutstyr eller andre velegnede varer for nettsalg, kan en nettbutikk ta bedriften din til uante høyder. Les videre og finn ut fordelene med å drive en nettbutikk og hvordan du sikrer at den selger mest mulig:

 

Innhold

 1. En nettbutikk er som skapt for å utvide din kundekrets
 2. Fordeler med å starte nettbutikk
 3. Hvordan starte en nettbutikk som selger bra?
 4. Steg 1: Lag digital kommunikasjonsstrategi
 5. Steg 2: Optimaliser nettsiden din for salg
 6. Steg 3: Velg riktig type nettbutikk
 7. Steg 4: Velg riktig betalingsløsning
 8. Steg 5: Pass på kundenes nettsikkerhet
 9. Fire tips for å optimalisere din nettbutikk for mer salg
 10. Kort oppsummert om å starte nettbutikk

 

En nettbutikk er som skapt for å utvide din kundekrets

En nettbutikk er en elektronisk plattform som lar bedrifter og enkeltpersoner selge produkter og tjenester over internett. En nettbutikk kan være en selvstendig nettside dedikert til salg, eller den kan være en del av en eksisterende nettside.

Med en nettbutikk kan du nå et bredt publikum og utvide virksomheten din uten begrensninger av geografiske områder. I tillegg kan det medføre mange andre foretningsmessige fordeler og muligheter til å nå ut til potensielle kunder. La oss derfor se nærmer på fordelene med å starte nettbutikk:

 

Fordeler med å starte nettbutikk

Det er mange fordeler med å drive en nettbutikk, ikke minst at kundene etterlater seg en mengde digital informasjon som du kan bruke til å analysere og forbedre virksomheten din. Med denne informasjonen vil du kunne ta beslutninger basert på fakta i stedet for synsing. Men før du når så langt, vil du allerede ha opplevd en rekke fordeler med å gjennomføre salg i en nettbutikk:

Utvidet rekkevidde

En nettbutikk gir deg muligheten til å nå ut til kunder over hele landet eller til og med globalt. Du er ikke begrenset til et geografisk område slik du ville vært med en fysisk butikk. Dette åpner opp for nye markeder og muligheter for vekst.

Tilgjengelighet og bekvemmelighet

Med en nettbutikk er virksomheten din tilgjengelig 24/7. Kunder kan handle når som helst, uavhengig av åpningstider. Dette gir en praktisk og sømløs handleopplevelse for kundene dine. De kan enkelt bla gjennom produktene dine, legge dem i handlekurven og fullføre kjøpet med noen få klikk.

Reduserte kostnader

Å starte nettbutikk kan være en kostnadseffektiv løsning sammenlignet med å drive en fysisk butikk. Du trenger ikke å bekymre deg for utgifter knyttet til leie, lagerhold, betjening av kunder eller vedlikehold av et fysisk utsalgssted. Dette gjør det mulig å tilby konkurransedyktige priser og samtidig opprettholde en sunn fortjeneste.

Målrettet markedsføring og personalisering

En nettbutikk gir deg muligheten til å samle inn data om kundenes preferanser, kjøpshistorikk og atferd. Dette gir verdifull innsikt som kan brukes til å målrette markedsføringen din og tilby personlig tilpassede anbefalinger. Ved å tilpasse opplevelsen til hver enkelt kunde kan du øke sannsynligheten for gjentatte kjøp og lojalitet.

 

Hvordan starte en nettbutikk som selger bra?

For å starte en god nettbutikk kreves det at du planlegger etablering og drift grundig. For å hjelpe deg med å oppnå best mulig nettsalg, har vi derfor listet opp fem steg som gir din nettbutikk en solid strategi. Med disse fem trinnene får enhver nettbutikk et godt fundament for videre utvikling:

Relevant artikkel: Hva er digital strategi? Ingen bedrift klarer seg uten!

 

Steg 1: Lag en digital kommunikasjonsstrategi

Å starte en flott nettbutikk for produktene og tjenestene dine er nyttig for å konvertere besøkende til kunder. Men uten markedsføring av nettbutikken vil du ikke få noen kunder. I tillegg er det viktig å huske at nettbutikken din bare er en del av din aktivitet på nettet.

Derfor anbefaler vi at du begynner med å utvikle en digital strategi for bedriften din. Dette er en viktig forberedelse for opprettelsen av en effektiv nettbutikk, da det tillater deg å gjennomføre målrettet markedsføring. Her er fem grunnleggende trinn  for å lage din digitale strategi:

 

 1. Analyse: Kartlegg din nåværende situasjon og dine mål
 2. Synlighet: Legg en plan for hvordan du når ut til din målgruppe
 3. Overbevise: Lag en strategi for innholdsproduksjon
 4. Konvertere: Iverksett konverteringsoptimalisering (CRO)
 5. Engasjere: Engasjer dine nåværende kunder til mersalg

 

Disse fem trinnene er sentrale i Tenk Digitalt sin utvikling av kommunikasjonsstrategier. Vi benytter dem konsekvent for å hjelpe våre kunder med å optimalisere nettsalget sitt, noe de kan skrive under på. Ikke ta oss på ordet. Les hva våre kunder sier om Tenk Digitalt her, eller dykk ned i vår guide om de fem stegene til en effektiv kommunikasjonsstrategi.

Gratis E-bok

Kommunikasjonsstrategi for digital markedsføring

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe.

Steg 2: Optimaliser nettsiden din for salg

Hvis du allerede har en nettside, så vet du at det er utfordrende å få folk til å besøke den. De to beste kanalene for å nå din målgruppe er søkemotorer og sosiale medier. Årsaken til at søkemotorer er så viktig er at det er der de fleste starter sin kjøpsreise.

Hva gjør du selv når du skal kjøpe noe nytt du ikke har handlet før? Oddsen er at du starter kundereisen med et Googlesæk, og det samme gjør 95% av alle Nordmenn.

Den beste måten å få trafikk fra Google er om du har masse flott innhold i nettbutikken og forøvrig på nettstedet som er godt optimalisert for søk. Da får du masse organisk trafikk, altså nye brukere som finner deg hver eneste dag! Men hvordan får du en nettbutikk til å dukke opp på Google? De to vanligste måtene å øke din synlighet på nett er SEO og Google Ads.

SEO står for søkemotoroptimalisering og er en rekke med teknikker du kan benytte for å sikre at nettsidene dine dukker opp på Google. Dette er gratis, i den forstand at det ikke koster noe annet enn din tid og innsats. Google Ads gjør deg også synlig på Google, men da betaler du for synligheten. Du er ikke garantert resultater, men det kan være lønnsomt om det gjøres riktig.

Begge disse formene for kundeengasjement krever innsikt. Derfor har vi skrevet gode artikler om begge deler der du kan lære det som skal til for lykkes med SEO og Google Ads. Merk at de mest suksessfulle nettbutikkenen har en tendens til å bruke begge deler.

Hvis du har et nytt produkt som ingen søker etter kan sosiale medier være en god kilde til trafikk. Det er veldig få som benytter sosiale medier for å finne produkter, så det er særlig nye og ukjente produkter som får folk til å stoppe opp. Med sosiale medier kan du også få organisk trafikk ved å poste interessant innhold.

I denne artikkelen forklarer jeg hvordan du kommer i gang med markedsføring på Facebook.

Et tastatur som er tilrettelagt med en egen kjøpsknapp for nettbutikk.

Steg 3: Velg riktig type nettbutikk

Det finnes drøssevis av ulike løsninger for å starte netbutikk, men det er dine kriterier som er nøkkelen når du skal velge hvilken type nettbutikk som passer best for deg. Om du vil lage en god nettbutikk for dine kunder, må det være enkelt for deg å drive nettbutikken samtidig som den lar seg tilpasses i forhold til hva kundene trenger.

Fire typer nettbutikk å vurdere:

 • Programmere den fra bunnen
 • Kjøp et ferdig system
 • Plugins til dine eksisterende nettsider
 • Velg en uavhengig plattform i tillegg til ditt eksisterende nettsted

Programmere fra bunnen

Å programmere nettbutikken din fra bunnen av er for deg med et stort budsjett og god tid. Dette er stort sett bare et alternativ dersom du er en såpass stor bedrift at du har en egen utviklingsavdeling. Har du ikke det, er det nok best å velge en av de andre veiene for å lage nettbutikk.

Ferdige løsninger

Det finnes mange «ferdige» nettbutikkløsninger hvor du betaler en månedlig avgift og ofte også en prosentandel av din omsetning. Det er det vi kaller «proprietære» løsninger. 

Fordelen med disse er at de kan være ganske raskt å sette opp og du er fort i gang. Ulempen er ofte at de kan være kostbare. Skal du gjøre endringer er du også ofte avhengig av å gjøre spesialtilpasninger. Og da løper taksameteret hos utviklerne.

Plugins i WordPress

En plugin i WordPress er en utvidelse du legger til WordPress-løsningen din. Plugins hjelper deg med å tilpasse nettsiden din, og gir deg muligheten til å legge til mange ulike funksjoner. 

Noen av de mest nyttige pluginsene er de som gjør det mulig å lage nettbutikk på WordPressiden din. 

For å legge til en plugin på siden din må du:

 • Finne en plugin du vil bruke
 • Installere pluginen på WordPressiden din
 • Konfigurere pluginen inne i kontrollpanelet i WordPress

Valg av best løsning for å lage nettbutikk

Fordelen med WordPress er at det er basert på åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan lage utvidelser (plugins). Den største utfordringen i så måte er at det er så mange valgmuligheter at det kan være vanskelig å finne en løsning som passer perfekt til dine behov.

WooCommerce

I vrimmelen av WordPress plugins er det imidlertid én som skiller seg ut: WooCommerce. Det er ikke uten grunn at de har mer enn 50 millioner nedlastninger. WooCommerce er den desidert mest brukte nettbutikkløsningen i WordPress, og kommer med  mange valgmuligheter for utvidelser og integrering med tredjeparts-leverandører.

WooCommerce plugin for å lage nettbutikk
WooCommerce plugin for å lage nettbutikk

WooCommercetilbyr en løsning som har alle funksjoner du trenger for å gjøre nettbutikken din om til en kraftig salgskanal på nett. En annen fordel er at WooCommerce er oversatt til norsk, noe som gjør det enklere for norske nettbutikker å håndtere installasjonen. 

Designmaler

De tilbyr også store samlinger med maler og tillegg for å skreddersy nettsidene dine for å oppfylle nær sagt hvilket som helst behov.

Mange WordPress utviklere bruker faktisk at designmalen er spesielt utviklet for integrasjon med WooCommerce som argument for at du skal velge akkurat deres mal. 

Da slipper du å tenke på at den virker på alle plattformer når du skal lage nettbutikken. Det har malene tatt hensyn til. 

På «Themeforest» finner du mange designmaler for WordPress som er integrert med WooCommerce. Det ville være rart om du ikke finner en som passer akkurat deg!

Designmaler fra Themeforest
Designmaler fra Themeforest

Sjekk selv på Themeforest

Funksjoner i WooCommerce

Nøkkelfunksjoner i WooCommerce inkluderer integrering av både norske og internasjonale betalingsløsninger, rapporterings-funksjoner, flere fraktalternativer, rabattsystem og lagerstyring. 

Noen av betalingsløsningene WooCommerce støtter er Klarna, PayPal og Stripe.

Om du er på utkikk etter en robust plugin-løsning for netthandel som er lett å tilpasse bør du prøve ut WooCommerce.

Det beste – som med det meste av WordPress plugins – er at startversjonen er gratis. Du kan faktisk gjøre svært mye før du trenger tilleggsfunksjoner. I følge egenreklamen kan du selge hva som helst, hvor som helst. 

Gammel og god

Det er også verdt å legge merke til at denne nettbutikkløsningen har vært på markedet i mange år. 

Vi skrev en lignende artikkel for noen år siden, og i den listet vi opp flere alternative plugins for WordPress som kunne gi deg en nettbutikkløsning. Samtlige av de pluginsene er ute av markedet, og har ikke blitt oppdatert på 3 år, eller mer. 

Det sier litt: Woocommerce slår konkurrentene ned i støvlene. 

Dette er også årsaken til at vi bruker WooCommerce når vi skal lage nettbutikk for våre kunder.

Alternativer til WooCommerce

Det er nesten ikke mulig å finne alternativer til WooCommerce, siden den pluginen er så populær. 

Vi har likevel funnet to alternativer som kan være aktuelle. Det ene er Ecwid Ecommerce Shopping Cart, og det andre er Dokan

Ecwid Ecommerce Shopping Cart kan integreres med din WordPress-løsning, sosiale nettverk og på mobile enheter. Den støtter over 40 betalingsløsninger. Pluginen er brukt i over 30 000 aktive installasjoner, og har 4,5 av 5 stjerner. 

Dokan er basert på WooCommerce og er en løsning for deg som ønsker å bygge en markedsplass ala Amazon eller Ebay. Pluginen blir brukt i over 40 000 aktive installasjoner, og har 4,5 av 5 stjerner. 

I motsetning til WooCommerce finnes ikke disse pluginene i norsk versjon.

Løsninger for å lage nettbutikk utenfor WordPress

Adobe Commerce

Adobe Commerce er en avansert nettbutikkløsning som skiller seg fra andre typer nettbutikker på flere måter. Først og fremst er Adobe Commerce en helhetlig plattform som integrerer alle nødvendige funksjoner for å starte og drive en vellykket nettbutikk. Den tilbyr et omfattende sett av verktøy og funksjoner som gjør det enkelt å administrere produkter, håndtere bestillinger og tilpasse nettbutikken etter behov.

En av de unike egenskapene til Adobe Commerce er dets evne til å håndtere komplekse og skalerbare nettbutikkmiljøer. Den er spesielt egnet for bedrifter med store produktkataloger, komplekse prissystemer og flerspråklige nettsteder. Plattformen er også godt rustet til å håndtere høy trafikk og stor belastning, slik at nettbutikken kan operere sømløst selv under intensiv bruk.

En annen viktig forskjell er at Adobe Commerce tilbyr avanserte personaliserings- og markedsføringsverktøy. Den gir mulighet for å lage skreddersydde kampanjer, tilby individuelle priser og anbefalinger til kundene. Dette bidrar til å forbedre kundeopplevelsen og øke konverteringsraten i nettbutikken.

Til slutt, Adobe Commerce legger stor vekt på brukervennlighet og enkel administrasjon. Plattformen kommer med et intuitivt administrasjonsområde som gjør det enkelt for nettbutikkens eiere å administrere innhold, oppdatere produkter og overvåke salg. Den tilbyr også fleksible integrasjonsmuligheter, slik at nettbutikken kan integreres sømløst med eksisterende systemer og tredjepartsverktøy.

Med sin omfattende funksjonalitet, skalerbarhet og fokus på personalisering og brukervennlighet, skiller Adobe Commerce seg ut som en kraftig nettbutikkløsning som møter behovene til bedrifter i ulike bransjer og av forskjellige størrelser.

Shopify

Shopify er kjent for å levere alt som trengs for en nettbutikk, inkludert løsninger for netthotell, programvare og integrering for betalingsløsninger. Shopify scorer også høyt på å være en løsning som er lett å bruke. Den er spesielt egnet for de som vil lage sin første nettbutikk uten å måtte være avhengig av eksterne webdesignere.

Alternativ nettbutikkløsning: Shopify
Alternativ nettbutikkløsning: Shopify

Shopify inkluderer en nettsidebygger som er lett å ta i bruk, rapporteringsverktøy, søkemotoroptimalisering, mobilsupport og andre tillegg. En ulempe med Shopify er at det er noe vanskeligere å tilpasse Shopify themes, noe som betyr at du enten må betale Shopify for å hjelpe deg med tilpasninger eller du må lære deg å kode selv. 

Shopify tilbyr en gratis prøveversjon, og for den betalte løsningen starter prisene på 29 USD i måneden. Men basert på hva slags betalingsløsning du benytter, kan det også påløpe gebyrer. Dette, og det at du må betale for å legge til flere funksjoner gjør at selv om Shopify kan virke som en rimelig løsning i starten, kan det raskt påløpe ekstra kostnader.

Hvilken løsning bør du velge for å starte din nettbutikk?

Som nevnt er vår soleklare favoritt WooCommerce. Der får du god integrering med WordPress og du kan enkelt utvide funksjonaliteten. Har du lært deg å manøvrere i WordPress vil du kjenne deg igjen. Med mindre du har erfaring med nettbutikk og allerede en butikk som er oppe og står, vil vi derfor anbefale WooCommerce og WordPress. 

Som nevnt finnes det tusenvis av ulike løsninger for netthandel der ute. Selv om mange bedrifter vil velge en av disse tre kan det hende en annen løsning vil passe deg bedre. Vi anbefaler at du diskuterer dette med webdesigneren din, og du er alltid velkommen til å prate med oss i Tenk Digitalt.

 

Steg 4: Velg riktig betalingsløsning

Når du har satt opp nettbutikken din må du også velge en eller flere betalingsløsninger for nettbutikken. 

En betalingsløsning er en applikasjon til netthandel som autoriserer betaling med kredittkort på nettsiden din. Betalingsløsningen legger til rette for å overføre informasjon mellom nettsiden og den aktuelle banken. 

Ved siden av løsninger som er kjent i Norge som NETS (DIBS), Klarna eller Vipps bør du også vurdere Paypal, Stripe og Square som er ledende i internasjonale markeder. Også Apple og Google har gode løsninger.

Betalingsløsningene i nettbutikken kan avgjøre om du selger

Husk også å vurdere hvilke betalingsløsninger for nettbutikker dine kunder vil foretrekke. 

De aller fleste vil foretrekke å benytte en betalingsløsning i nettbutikken de kjenner fra før. Selv om Stripe er mye brukt internasjonalt, er det ikke sikkert at dine norske kunder er kjent med denne løsningen. 

Andre igjen kan være skeptiske til å legge igjen kortinformasjon eller personnummer. Da vil PayPal være et godt alternativ. Personlig velger jeg for eksempel å bruke PayPal i nettbutikker jeg ikke har handlet hos før, eller ikke kjenner til fra før.

Er målgruppen din unge, norske mennesker vil de gjerne ønske å betale raskt og enkelt med Vipps. 

Tjenester som WooCommerce støtter både Klarna og PayPal, i tillegg til betaling med kredittkort.

Husk også at du kan bruke valget av betalingsløsninger i markedsføring av nettbutikken din. Du kan for eksempel markedsføre nettbutikken din ved å reklamere for at kunden kan betale med en spesiell betalingsløsning. 

Eller du kan reklamere for at du nå har fått lagt inn en eller flere nye betalingsløsninger for nettbutikken.

 

Steg 5: Pass på kundenes nettsikkerhet

Skal du lage nettbutikk og drive den effektivt er det også viktig å ha de riktige sikkerhetstiltakene på plass. 

De mest kjente formene for sikkerhet på nett er nok SSL-kryptering og HTTPS. I tillegg bør du følge PCI standarer og benytte deg av brannmur. 

PCI-standarder

PCI Security Standards Council er en gruppe som består av blant annet American Express, MasterCard og Visa. Gruppen har laget en oversikt over sikkerhetstiltak som alle som behandler, tar i mot eller lagrer kredittkortopplysninger må etterfølge. 

Dette er kjent som Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).  

Disse retningslinjene sørger for at kortopplysninger og sensitiv informasjon er beskyttet gjennom hele transaksjonprosessen.

Hvis du ikke overholder denne standarden risikerer du at kortopplysninger og annen sensitiv informasjon kan bli stjålet. Blir den det kan du miste troverdighet, tape penger og kunder.

SSL-kryptering

Informasjon som blir sendt over nett passerer flere datamaskiner før den når destinasjonen.  SSL-kryptering sørger for at informasjon som blir sendt over nett blir kryptert.  Uten SSL-kryptering kan informasjonen bli stjålet hvor som helst i denne prosessen. Derfor krever de fleste betalingsløsninger at du bruker denne typen kryptering. 

SSL-kryptering gjør at sensitiv informasjon som kortopplysninger, passord og brukernavn bare kan leses av destinasjonserveren. Ved å bruke SSL-kryptering viser du besøkende at siden din er sikker å bruke og at du er den du utgir deg for å være.

HTTPS

Alle sider som genererer data bør benytte seg av HTTPS (Hypertet Transfer Protocol with Secure Sockets Layer) i stedet for HTTP. Dette er også en form for kryptering for å sikre sensitiv informasjon. Mange besøkende ser etter dette, og vil ikke en gang vurdere å kjøpe noe uten at nettstedet har HTTPS-kryptering.  

Brannmur

En brannmur er en programvare som  tillater at autorisert trafikk kommer gjennom, men stenger for uautorisert eller potensielt skadelig trafikk. Enkelt forklart beskytter den nettverket fra å bli skadet fra utsiden, og siden en nettbutikk har mye trafikk inn er det nødvendig å beskytte den mot angrep. 

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

I Tenk Digitalt AS har vi valgt å innføre SSL og HTTPS for alle kunder, uavhengig av om de har nettbutikk. Det gjør vi av to grunner. Både fordi vi ønsker å skape sikre nettsider, men også fordi Google nå «straffer» de som ikke har den ekstra S´en i sin nettadresse. 

Les mer om nettsikkerhet i vår artikkel: Cybersikkerhet: Slik sikrer du best nettsikkerhet for din bedrift

To kunder sitter med kortet klart til å handle i en nettbutikk.

Fire tips for å optimalisere din nettbutikk for mer salg

Jobben er ikke ferdig når du har startet en nettbutikk, den må stadig oppdateres og justeres i tråd med kundenes behov og trender i markedet. Det er mange ting å holde styr på, men fire følgende ting bør alltid stå høyt på prioriteringslisten:

 

 1. Optimalisering av kundereisen
 2. Konverteringsoptimalisering
 3. Skalering av nettbutikken
 4. Merkevarebygging

 

Optimalisering av kundereisen

Å optimalisere kundereisen er avgjørende for å lage en vellykket nettbutikk. Det første steget er å tiltrekke potensielle kunder til nettbutikken din, enten gjennom søkemotoroptimalisering, betalt annonsering eller andre markedsføringskanaler.

Når kundene har funnet nettbutikken, må du sørge for at de også finner det de leter etter raskt og enkelt. Dette kan gjøres ved å optimalisere nettsidens navigasjon og søkefunksjonen. Samtidig må du passe på at kjøpsprosessen er så enkel og sømløs som mulig. Legg opp enkel navigering og tydelig visning av priser og fraktalternativer.

Finn ut hvordan du gjør dette i denne artikkelen: UI og UX design engasjerer flere kunder på nett!

 

Konverteringsoptimalisering

Konverteringsfrekvens er antall besøkende som utfører en ønsket handling på nettstedet ditt, for eksempel å legge en vare i handlekurven eller fullføre et kjøp. CRO er prosessen med å optimalisere nettstedet ditt for å øke konverteringsfrekvensen.

En måte å gjøre dette på er gjennom A/B-testing. Det innebærer å teste forskjellige versjoner av en nettside for å se hvilken versjon som gir høyest konverteringsfrekvens. Heatmaps kan også brukes for å få en visuell representasjon av hvor på nettsiden brukerne klikker og hvor de går. Slik kan du identifisere områder på nettsiden som trenger forbedring, for eksempel ved å gjøre knapper mer synlige eller enklere å bruke.

Relevant artikkel: Hva er CRO? Nøkkelen til bedre salg på internett!

 

Skalering av nettbutikken

Når du skal starte nettbutikk, er det viktig å planlegge for fremtiden. Du vil ikke at suksessen til nettbutikken din skal hemmes av teknologiske begrensninger. Det første trinnet er å velge riktig plattform og teknologi som kan håndtere veksten din.

Deretter må du sikre at nettbutikken er optimalisert for store mengder trafikk og transaksjoner. Dette kan innebære å bruke en content delivery network (CDN) eller å optimalisere nettsiden for hurtiglasting. Det kan også være lurt å bruke en skybasert løsning for å sikre at nettbutikken er tilgjengelig for kundene 24/7.

Relevant artikkel: Nettsidedesign som gir resultater

 

Merkevarebygging

Å bygge en sterk merkevare er avgjørende for å skille seg ut i dagens marked. Det starter med å velge riktig merkevarestrategi når du lager din nettbutikk. Det er viktig å bestemme deg for hva du ønsker å kommunisere til kundene dine, og hvordan du vil at din nettbutikk skal fremstå.

En annen viktig faktor er at en sterk merkevare etablerer et godt rykte. Om du tilbyr kvalitetsprodukter, god kundeservice og opprettholder et høyt nivå av pålitelighet og integritet, vil kundene få tiltro til nettbutikken.

Å utvikle en sterk merkevare er en omstendig prosess som krever mye planlegging og god strategi. Derfor har vi skrevet en helt egen artikkel om dette temaet: Hva er merkevarebygging og hvordan bygger du en sterk merkevare?

 

Kort oppsummert om å starte nettbutikk

Å starte nettbutikk kan være en utfordrende, men givende prosess. Ved å følge rådene og veiledningen i denne artikkelen, vil du være godt rustet til å bygge en vellykket og lønnsom nettbutikk. Husk å fokusere på kundenes behov og forventninger, og tilpasse nettbutikken din deretter for å sikre suksess.

Har du spørsmål om sikkerhet eller andre spørsmål om å lage og drive nettbutikk er du mer enn velkommen til å kontakte oss!

Del denne artikkelen

Jan Storehaug

Jan Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!
Gratis E-bok

Kommunikasjonsstrategi for digital markedsføring

Ditt neste steg mot suksess

Få hjelpen du trenger

Uansett om du trenger forretningsveiledning, markedsføring av din bedrift, eller utvikling av digitale løsninger, står vi parate til å hjelpe deg til topps i din bransje. Fyll ut skjemaet herunder, så tar vi kontakt ved første anledning.

Generell informasjon
Kort oppsummering av ditt behov