Nyetablering: Hvordan du øker farten fra oppstart - Tenk Digitalt
Om din bedrift skal lykkes på nett i dag må du løpe fortere enn konkurentene

Nyetablering: Hvordan du øker farten fra oppstart

En følelse av hastverk er viktig for å oppnå langvarig suksess ved nyetablering av en bedrift. Hastverk vil ikke forbedre en dårlig idé. Å avdekke feilskjær tidligere fører til hurtigere endring av kurs. Dermed kan dyktige gründere teste nye idéer oftere og øker dermed sine muligheter til suksess.

Her er vår 8-stegs plan for å få dine ansatte til å jobbe raskere og mer effektivt

Det er viktig å ikke forveksle en følelse av panikk med en følelse av hastverk. En følelse av hastverk vil holde nyetableringen din på høyde med marked og konkurranse, mens en følelse av panikk kan føre til feil.

3D Realms hadde en enorm suksess med videospillet Duke Nukem 3D. I 1996 annonserte de oppfølgeren Duke Nukem Forever, som ble det mest etterlengtede spillet i videospillenes historie.

Spillets regissør, George Broussard, uttalte at «Spillet vil bli lansert når det er ferdig». Det ble lansert i 2011, etter 15 års utvikling. Resultatet var katastrofalt, og spillet fikk for det meste negative anmeldelser.

Selv om 3D Realms ikke var en nyetablering og Duke Nukem-serien hadde en enorm tilhengerskare, hadde spillindustrien endret seg kraftig gjennom de 15 årene utviklingen tok. Denne fiaskohistorien understreker viktigheten av hastverk, selv for et selskap som 3D Realms.

Det er viktig å huske på dette: vellykkede entreprenører tar seg god tid før de etablerer bedriften, men så snart den er startet opp, forplikter de seg til nyetableringshastverk!

Guide: Verdivurdering av en bedrift

Ønsker du å vite verdien på bedriften din? Vi forklarer hvordan verdien beregnes for bedrifter i ulike stadier, fra oppstart til børsnotert. Inkludert verktøy, formler og eksempler.

1 Bygg opp en hastekultur i nyetableringen

Krigshistorien viser at de vellykkede lederne er de som selv ledet troppene sine ute på slagmarken. Nøkkelen til å bygge opp en hastekultur i din nyetablering er deg. Dine ansatte vil følge deg, så du bør opptre med hastverk hver eneste dag.

2 Finn engasjerte ansatte

I følge en undersøkelse utført av Gallup group i 2013, kalt «State of the American Workplace», finnes det tre typer ansatte:

  • Engasjerte ansatte
  • Ikke-engasjerte ansatte
  • Aktivt uengasjerte ansatte.

En stab av engasjerte ansatte er nøkkelen for at nyetableringen går fremover. Engasjerte ansatte arbeider lidenskapelig, og føler seg knyttet til selskapet sitt. Hastekulturen kan kun bygges opp av engasjerte ansatte.

3 Sett milepæler for nyetableringen

Fremgang må være synlig, derfor bør du sette oppnåelige milepæler. Det vil styrke arbeidsmoralen, blidgjøre investorer, og holde kundene i sentrum. Å feire oppnådde milepæler, samt å takke dine kollegaer for sine bidrag, vil gjøre de enda mer engasjerte.

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

4 Fokuser på suksess

Du og dine ansatte må være årvåkne og fokusere på suksess. En hastverkskultur handler om å være resultatorienterte, ikke oppgaveorienterte. Ikke la en seirende handling gå ubemerket hen, belønn alltid dine kollegaer for deres store og små suksesser.

5 Ta med omverdenen

Sammenligning er alltid bra. Gjennomsnittstiden det tar din stab å fullføre en oppgave kan ligge over markedsgjennomsnittet, eller over gjennomsnittet til konkurrentene dine. Innhenting av informasjon om marked og konkurrenter er ofte avgjørende for din nyetablering.

6 Kommuniser med dine ansatte

Kommunikasjon er essensielt for å bygge opp en hastverkskultur. Her finnes det ikke faste regler å følge, så du bør kommunisere med dine ansatte hele tiden. De bør være fast bestemte på å lykkes og føle seg sterke og kompetente, ikke stresset og frustrerte.

Ikke glem at perfeksjonisme, skeptisisme og selvtilfredshet er kontraproduktivt, og de er de største truslene mot hastverk. Kommunikasjon er nyttig for å håndtere disse hastverksbremsene.

Ønsker du hjelp til å finne investorer?

Tenk Digitalt har en samlet oversikt over alle norske investorer og forteller deg hvordan du kan nå disse. Vi deler med deg vår erfaring og kan også hjelpe deg med offentlige støtteprogrammer.

7 Ikke motsett deg kriser

En krise kan være din venn. De kan utvikle seg til muligheter og utslette selvtilfredshet, men kriser i seg selv vil ikke skape en følelse av hastverk. Uten en ordentlig følelse av hastverk, vil en krise bare være nok et problem du må løse.

8 Vokt din nyetablering for falsk hastverk

Når alt ved din nyetablering handler om hastverk, har du et problem. En følelse av hastverk betyr ikke at det skal fylle hele kalenderen. Det betyr å prioritere oppgaver, håndtere de raskt, og gjøre denne prosessen til en daglig rutine.

Det er absolutt nødvendig å skille mellom en følelse av hastverk og en følelse av nødsituasjon. I forretningslivet blir alt raskt forandret. En følelse av hastverk består av en rekke proaktive grep, og antar at forandring er normalt og nødvendig.

Suksessrike bedrifter aksepterer og omfavner forandring. På den andre siden består en følelse av nødsituasjon av en rekke hektiske grep, som har som mål å motsette seg forandring. Dette kan være både en god og en dårlig ting.

I denne artikkelen forklarer jeg hvordan du verdivurderer en bedrift. Med formler og eksempler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!