Content marketing: 10 tips for farlig kompetitiv innholdsmarkedsføring
En jente smiler mot kamera mens hun jobber med content marketing.

Content marketing: 10 tips for effektivisert innholdsmarkedsføring

Hvis du gjør content marketing riktig, styrker det alle dine digitale markedsføringsstrategier. Her er ti tips som gjør din content marketing farlig konkurransedyktig.

Content marketing er en viktig strategi for bedrifter over hele verden. Kort sagt, handler det om å skape og distribuere verdifullt innhold for å tiltrekke seg og engasjere målgruppen din. I denne artikkelen vil vi dele ti content marketing-tips som hjelper din bedrift med å forbedre sin synlighet, øke engasjement og generere kvalifiserte leads.

Les også: Norges beste digitalbyråer ifølge ChatGPT

 

Innhold

 1. Definisjonen av content marketing
 2. Hvorfor er content marketing viktig?
 3. Typer av content marketing
 4. Stadier i content marketing-prosessen
 5. 10 tips for effektivisert innholdsmarkedsføring
 6. Kort oppsummert om våre 10 beste tips for content marketing
 7. FAQs om content marketing

 

Før vi kommer til tipsene må vi forklare kort om konseptet content marketing. Det er nemlig viktig å forstå hvorfor våre tips og triks fungerer, ikke minst fordi denne forståelsen gjør deg bedre skikket til å tilpasse tipsene til din bedrifts målsettinger. La oss derfor bruke et par minutter på å sett oss inn i hva content marketing egentlig er og hvordan det fungerer.

 

Definisjonen av content marketing

Content Marketing, eller innholdsmarkedsføring på norsk, er en strategisk markedsføringstilnærming fokusert på å skape og distribuere verdifullt, relevant og konsistent innhold for å tiltrekke seg og engasjere et klart definert publikum – og, til slutt, for å drive lønnsom kundeaktivitet. Dette er en form for markedsføring som handler mer om dialog og relasjoner enn bare å dytte produkter eller tjenester på kundene.

 

Hvorfor er content marketing viktig?

I en verden hvor forbrukerne stadig bombarderes med reklame, tilbyr content marketing en mer subtil tilnærming. I stedet for å direkte selge til kundene, gir content marketing verdifull informasjon som gjør livet bedre for dem. Gjennom dette bygges tillit og et sterkt forhold mellom merkevare og forbruker. Og når forbrukerne er klare til å kjøpe, vil de naturligvis vende seg til merkevaren de har lært å kjenne og stole på.

 

Typer av content marketing

1. Blogginnlegg

Blogginnlegg er en av de mest populære formene for content marketing. De er en effektiv måte å demonstrere din ekspertise på, samtidig som du gir verdifull informasjon til leserne dine. Blogginnlegg kan variere i lengde og format, men de beste er ofte de som er grundig, godt forsket og gir unikt innhold.

2. E-bøker og whitepapers

E-bøker og whitepapers er dyptgående, ofte tekniske stykker av innhold som kan brukes til å samle inn kontaktinformasjon fra potensielle kunder. Dette er en fantastisk mulighet til å vise frem din kunnskap på et bestemt felt, samt gi verdifull innsikt til ditt publikum.

3. Infografikk

Infografikk er visuell representasjon av informasjon. De er spesielt effektive for å presentere komplekse data på en forståelig og engasjerende måte.

4. Podcasts

Podcasts er en stadig mer populær type innhold, og de tillater merker å bygge et personlig forhold med publikummet sitt. Gjennom podcaster kan du dele historier, gi innsikt, og engasjere lyttere på en helt unik måte.

5. Videoer

Videoer er en kraftig type innhold som kan fange oppmerksomheten til publikum og formidle komplekse ideer på en enkel og engasjerende måte. De kan brukes til å demonstrere produkter, dele kundehistorier, eller til og med bare for å underholde.

6. Sosiale medier

Sosiale medier tilbyr en enestående plattform for merker å engasjere seg direkte med sitt publikum. Enten det er gjennom bilder, videoer, innlegg, eller enda mer interaktivt innhold, er sosiale medier en nøkkelkanal for content marketing.

7. Webinarer og online kurs

Webinarer og online kurs lar merker dele inngående kunnskap og ferdigheter med sitt publikum. I tillegg til å engasjere publikummet ditt, kan disse også være en effektiv måte å samle inn kontaktinformasjon fra potensielle kunder.

 

Stadier i content marketing-prosessen

1. Målsetting: Hva ønsker du å oppnå?

Det første trinnet i enhver content marketing prosess er å definere hva du ønsker å oppnå. Dette kan være å øke merkevarebevisstheten, drive mer trafikk til nettstedet ditt, generere salgsledere, eller øke kundelojaliteten. Ved å ha klare mål, kan du sikre at innholdet du skaper er fokusert og effektivt.

2. Målgruppe: Hvem er ditt publikum?

For å lage effektivt innhold, må du forstå hvem du lager det for. Dette innebærer å undersøke og utvikle målgruppepersonaer, som inkluderer detaljer som alder, kjønn, yrke, interesser, og utfordringer. Ved å forstå ditt publikum, kan du skape innhold som resonnerer med dem og møter deres behov.

3. Innholdsproduksjon: Hvordan lage effektivt innhold

Når du har klare mål og en forståelse av ditt publikum, kan du begynne å skape innhold. Dette bør alltid være en prosess som involverer brainstorming, forskning, skriving, redigering og revisjon. Husk at kvaliteten er viktigere enn kvantiteten, og at ditt innhold alltid skal tilby verdi til ditt publikum.

4. Publisering: Hvordan og hvor å dele ditt innhold

Når innholdet ditt er klart, må du bestemme hvordan og hvor du skal dele det. Dette kan inkludere din egen blogg, sosiale medier, e-post nyhetsbrev, eller andre plattformer. Husk at ikke alle plattformer er like effektive for alle typer innhold eller målgrupper, så det er viktig å velge de rette kanalene for ditt spesifikke innhold og publikum.

5. Analyse: Måling av innholdets effektivitet

Det siste trinnet i content marketing-prosessen er analyse. Dette innebærer å bruke verktøy som Google Analytics eller sosiale medieanalyser for å måle effektiviteten av innholdet ditt. Du bør se på faktorer som sidevisninger, engasjement, delinger, og konverteringer for å forstå hvordan innholdet ditt presterer og hvordan du kan forbedre det i fremtiden.

 

10 tips for effektivisert innholdsmarkedsføring

Da har vi kommet til dagens hovedtema, som er hvordan du går frem for å sikre at din content marketing gir best resultat. Det er nemlig ganske mange om beinet der ute på internett, og derfor må du sørge for å fremme ditt innhold på alle fronter, fra produksjon og publisering, til analyse og promotering. Her er våre ti beste råd:

 

1. Jo flere nøkkelord jo bedre content marketing

La oss starte med å understreke to ting som ofte overses i digital markedsføring, men som er essensielt for content marketing. For det første, så er det ikke nok å skrive innhold med bare ett nøkkelord i bakhodet. Rangeringen påvirkes i stor grad av sekundære nøkkelord.

Denne artikkelen, for eksempel, har «content marketing» som hovednøkkelord. Men siden det er uhyre vanskelig å rangere for dette nøkkelordet, må vi passe på å bruke de viktigste sekundære nøkkelordene, slik som «innholdsmarkedsføring», «SEO», «digitale markedsføringsstrategier», «nøkkelord», «konvertering» og så videre.

Å forstå hvilke nøkkelord din målgruppe bruker er avgjørende for å lage innhold som treffer blink. Derfor bør du bruke avanserte nøkkelordsanalyseverktøy for å finne ut hvilke sekundære nøkkelord og søkefraser som er relevante for din bransje. Da først kan du lage innhold som dekker behov direkte knyttet til ditt publikum.

Les mer: Nøkkelord: Hvordan finne søkeord og søkefraser?

For det andre, for å oppnå en god rangering på søkemotorer som Google, er det viktig å linke sammen flere artikler om de viktigste temaene i din bransje. Dette forteller Google hvor god peiling du har på disse temaene.

Google bruker din digitale autoritet som en grunnleggende faktor for rangering. Dette betyr at Google vurderer både firmaets autoritet i bransjen og din egen autoritet på de sentrale temaene for din virksomhet.

 

2. Digital autoritet og content marketing går hånd i hånd

For å forbedre din content marketing er det viktig å bli en autoritet innen ditt felt. Dette oppnås ved å produsere mye innhold av høy kvalitet. Gjør grundig analyse og legg vekt på å levere verdifull informasjon som hjelper med å løse problemer og gi innsikt. Ved å tilby pålitelig og troverdig innhold kan du bygge tillit og engasjere leserne dine.

Relevant artikkel: Innholdsmarkedsføring: Slik engasjerer du flere kunder på nett

Tenk Digitalt har en sterk posisjon når det gjelder rangering på ulike typer artikler innen digital markedsføring, takket være vår spesialisering på dette området. Vi oppnår imidlertid den beste rangeringen på innhold som omhandler markedsføringsstrategi og markedsføring i sosiale medier, nettopp fordi vi har produsert flest artikler om disse temaene. På disse områdene har vi opparbeidet oss en betydelig digital autoritet.

 

3. En god innholdsstrategi inkluderer forskjellige formater

Ikke begrens deg til tekstbasert innhold når du skaper content marketing. Utforsk ulike innholdsformater som bilder, videoer, infografikk og podcaster.

Diverse formater tiltrekker seg forskjellige typer publikum og kan hjelpe deg med å skille deg ut i mengden. Bruk multimedia til din fordel og skap engasjerende innhold som appellerer til forskjellige læringsstiler.

 

4. Optimaliser din content marketing for søkemotorer

SEO (søkemotoroptimalisering) er avgjørende for å øke synligheten og rangeringen til innholdet ditt. Veldig kort sagt, så innebærer SEO å inkludere Google sine spilleregler i din innholdsstrategi. Det er nemlig slik at Google lager reglene for hva som blir synlig på internett eller ikke, og reglene forandrer seg stadig.

Faktisk er en av våre viktigste oppgaver i Tenk Digitalt å holde oss oppdatert på alt av algoritmeoppdateringer og endringer av rangeringsfaktorer. Det er en utfordrende jobb som tar mer tid enn bedrifter flest har til disposisjon. Til alle dere har vi skrevet denne artikkelen: Derfor trenger du et digitalt markedsføringsbyrå

Om du likevel har lyst til å sette deg inn i SEO, så har vi skrevet en rekke artikler om søkemotoroptimalisering som vi anbefaler at du leser i følgende rekkefølge:

 1. SEO: En komplett guide til søkemotoroptimalisering
 2. On-page SEO: De enkleste triksene for å bli synlig på nett
 3. Viktigheten av responsivt design og mobil SEO
 4. Teknisk SEO: Slik utrangerer du dine konkurrenter på internett
 5. SEO-tips: De 10 vanligste SEO-feilene som hindrer rangering

 

5. Bygg sterke backlinks til innholdet ditt

Backlinks er lenker fra eksterne nettsteder til ditt eget innhold. De spiller en avgjørende rolle i Googles vurdering av tilliten brukere og bedrifter har til din content marketing. Lenkene påvirker både din autoritet og rangeringer. Det er viktig å merke seg at lenker fra tilfeldige nettsteder har begrenset verdi. Du trenger lenker fra relevante nettsteder med høy domeneautoritet.

Jobb aktivt med å bygge sterke backlinks fra pålitelige nettsteder innen din bransje. Dette kan oppnås ved å delta i gjesteblogging, samarbeide med influencere eller skape enestående innhold som andre ønsker å lenke til.

Selv om dette er en tidkrevende oppgave, er det viktig å huske at en kraftig backlink kan styrke rangeringen for all din content marketing. For eksempel, hvis du produserer innhold som blir referert til i Wikipedia-artikkel eller på nettsider til lokale institusjoner, vil du snart merke en økning i rangeringer, kundetrafikk og konverteringer.

 

6. Analyser og optimaliser dine call-to-actions (CTA)

For å maksimere konverteringer er det avgjørende å ha overbevisende call-to-actions (CTA-er) i din content marketing. En CTA oppfordrer leserne til å utføre en spesifikk handling, som for eksempel å abonnere på nyhetsbrevet ditt, laste ned en e-bok eller kontakte deg for mer informasjon.

Et insidertips fra Tenk Digitalt er å tenke utenfor boksen, eller i dette tilfellet CTA-knappen eller linkteksten. Selv om det er viktig å eksperimentere med ulike CTA-er og ordlyd, noe som kan ha betydelig effekt på konverteringsraten, må du ikke glemme at plassering, fargebruk og insentiver kan forsterke effekten av dine CTA-er.

Plasseringen av en CTA øverst, nederst eller midt i en tekst kan gi veldig forskjellige resultater. I tillegg kan mer iøynefallende CTA-er være mer effektive for visse målgrupper. Prøv gjerne ut fargerike knapper eller bannere for å finne den kombinasjonen som får flest av leserne dine til å klikke.

Pass imidlertid på å ikke overlesse din content marketing med CTA-er, da dette kan føre til at leserne mister interessen.

 

7. Bygg et sterkt nettverk av influencere

En taktikk som kan gi deg stor synlighet er å alliere deg med influencere. Bygg et sterkt nettverk av influencere i din bransje som kan hjelpe deg med å spre budskapet ditt og nå ut til en større målgruppe.

Samarbeid gjerne tett med disse for å lage gjesteblogginnlegg, få omtale eller delta i felles prosjekter. Et samarbeid med relevante influencere kan gi betydelig eksponering og økt tillit til din content marketing.

 

8. Implementer en effektiv e-postmarkedsføringsstrategi

E-postmarkedsføring er en kraftig strategi for å bygge relasjoner og engasjere målgruppen din. Implementer en effektiv e-postmarkedsføringsstrategi ved å samle inn e-postadresser fra besøkende på nettstedet ditt og tilby verdifullt innhold gjennom regelmessige nyhetsbrev eller automatiserte kampanjer.

Personlige og relevante e-poster kan bidra til å opprettholde en sterk forbindelse med leserne dine og oppmuntre til gjentatte kjøp av dine produkter eller tjenester. Mer om dette kan du lese i vår komplette guide til e-postmarkedsføring og vår artikkel om effektive teknikker for remarketing.

 

9. Analyser og optimaliser resultatene dine

Kontinuerlig analyse og optimalisering av resultatene dine er nøkkelen til suksess i innholdsmarkedsføring. Bruk verktøy som Google Analytics for å spore ytelsen til innholdet ditt.

Relevant artikkel: Slik setter du opp Google Analytics – steg for steg

Identifiser hvilke typer innhold som fungerer best, hvilke kanaler som gir mest trafikk, og hvilke konverteringsmetoder som er mest effektive. Basert på disse innsiktene kan du optimalisere og justere innholdet og markedsføringsstrategien for å oppnå bedre resultater over tid.

Relevant artikkel: Hva er CRO? Nøkkelen til bedre salg på internett!

 

10. Skap en engasjerende brukeropplevelse

En engasjerende brukeropplevelse er avgjørende for å beholde lesernes oppmerksomhet og oppmuntre til handling. Sørg for at nettstedet ditt er brukervennlig, laster raskt og at innholdet er presentert på en tiltalende måte.

Bruk visuelle elementer, som bilder og videoer, for å bryte opp teksten og gjøre innholdet mer attraktivt. En positiv brukeropplevelse vil styrke din content marketing fordi det oppmuntrer til gjentatte besøk og deling av innholdet.

Relevant artikkel: UI og UX design engasjerer flere kunder på nett!

 

Kort oppsummert om våre 10 beste tips for content marketing

For å styrke din content marketing er det viktig å utforske mange teknikker og implementere strategier som kan gi deg et konkurransefortrinn.

Gjør nøkkelordsanalyse, skap kvalitetsinnhold, varier innholdsformatene, optimaliser for søkemotorer, bygg sterk backlinks og implementer effektive markedsføringsstrategier.

Husk å analysere resultatene dine, optimalisere basert på innsikten du får, og skape en engasjerende brukeropplevelse for leserne dine. Slik tar du din innholdsmarkedsføring til neste nivå og oppnår bedre synlighet, engasjement og flere konverteringer.

Les også: Den komplette guiden til performance marketing

 

FAQs om content marketing

Hvor ofte skal jeg publisere nytt innhold?

Det er ingen regel for hvor ofte du bør publisere nytt innhold. Det vil avhenge av din kapasitet, målene dine, og hva ditt publikum reagerer best på. Det viktigste er å være konsistent. Uansett om du publiserer daglig, ukentlig, eller månedlig, hold deg til en tidsplan slik at publikummet ditt vet når de kan forvente nytt innhold.

Hvordan måler jeg suksessen til mitt Content Marketing?

Suksessen til content marketing kan måles på mange måter, avhengig av dine spesifikke mål. Dette kan inkludere kvantitative målinger som nettsidebesøk, tidsbruk på siden, konverteringsrater, og sosiale medieengasjement. Men det kan også inkludere kvalitative målinger, som feedback fra kundene dine eller forbedring i merkevareoppfattelse.

Hvordan kan jeg optimalisere content marketing for stemmesøk?

Optimalisering av innhold for stemmesøk innebærer å besvare spørsmål direkte og å bruke naturlig språk. Identifiser ofte stilte spørsmål i din bransje og integrer dem i innholdet ditt ved hjelp av relevante nøkkelord og enkle setninger.

Hvilke er de mest effektive kanalene for distribusjon av innhold?

De mest effektive kanalene for innholdsdistribusjon varierer avhengig av målgruppen din. Noen populære kanaler inkluderer sosiale medier, e-postmarkedsføring, influencer-samarbeid og gjesteblogging. Velg kanaler som passer best for din bransje og målgruppe.

Hva er viktigheten av kreativ skriving i innholdsmarkedsføring?

Kreativ skriving er viktig i innholdsmarkedsføring fordi det engasjerer leserne og skaper en følelsesmessig forbindelse. Ved å fortelle en historie kan du formidle budskapet ditt på en mer minneverdig måte som skiller seg ut i mengden.

Hvilken rolle spiller videoinnhold i content marketing?

Videoinnhold spiller en sentral rolle i content marketing fordi det har høyere engasjement og delingspotensial. Ved å inkludere videoer i innholdet ditt, kan du øke synligheten, forbedre brukeropplevelsen og formidle kompleks informasjon på en mer visuell og underholdende måte.

Hvordan kan jeg skape innhold som er tilpasset mobilbrukere?

For å skape innhold som er tilpasset mobilbrukere, bør du sørge for at nettstedet ditt er responsivt og laster raskt. Bruk kortere avsnitt, punktlister og visuelle elementer for å gjøre innholdet mer skannbart og leservennlig på mindre skjermer.

Hvilken innvirkning har kunstig intelligens på innholdsmarkedsføring?

Kunstig intelligens (AI) har en betydelig innvirkning på innholdsmarkedsføring ved å automatisere prosesser som innholdsproduksjon, personalisering og distribusjon. AI-teknologier kan brukes til å identifisere trender, forstå brukerpreferanser og levere skreddersydd innhold for bedre resultater.

Hvilken rolle spiller brukergenerert innhold i content marketing?

Brukergenerert innhold (UGC) spiller en viktig rolle i content marketing fordi det bygger tillit, engasjement og autentisitet rundt merkevaren din. UGC inkluderer anmeldelser, bilder, videoer og sosiale medieoppdateringer som brukerne deler. Ved å oppmuntre til UGC kan du involvere målgruppen og skape et levende fellesskap rundt merkevaren din.

Hvordan kan jeg optimalisere innholdet mitt for lokalt søk?

For å optimalisere innholdet for lokalt søk, bør du inkludere nøkkelord som er relevante for ditt geografiske område, som bynavn, postnummer eller områdenavn. Optimaliser også Google My Business-profilen din ved å fylle ut all relevant informasjon, som firmanavn, adresse, telefonnummer, åpningstider og kundeanmeldelser.

Dette vil hjelpe Google med å koble ditt innhold til riktig område og forbedre synligheten din i lokale søkeresultater. I tillegg kan du også lage innhold spesifikt rettet mot lokale emner eller hendelser i ditt område, og engasjere deg med lokalsamfunn og organisasjoner for å øke din synlighet og autoritet på lokalt nivå.

Hva er de største utfordringene med Content Marketing?

Noen av de største utfordringene med content marketing inkluderer å konsekvent skape høykvalitets innhold, å nå riktig publikum, og å måle suksessen til dine tiltak. Det krever også en betydelig investering av tid og ressurser, og det kan ta tid før du ser resultater. Men med riktig strategi og tålmodighet, kan content marketing være en ekstremt effektiv måte å bygge merkevarebevissthet, tiltrekke seg nye kunder, og drive vekst for virksomheten din.

 

Kilder og annet nyttig lesestoff

Adobe: The Definitive Guide to Engaging Content Marketing

Backlinko: Content Marketing in 2023: The Definitive Guide

Copyblogger: Content Marketing: A Modern Guide

Intergrowth: The Ultimate Jump-Start Guide to Content Marketing

Moosend: Content Marketing: Your Step-By-Step Guide To Achieve Business Growth

Del denne artikkelen

Picture of Jan Storehaug

Jan Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!