Slik setter du opp Google Analytics – steg for steg - Tenk Digitalt
Hvordan opprette Google analytics-konto og integrere med nettsted

Slik setter du opp Google Analytics – steg for steg

Google Analytics er en gratistjeneste som gir deg detaljert oversikt over all trafikk på ditt nettsted. Du får god oversikt over hvordan dine besøkende navigerer seg gjennom dine sider, og hvor de kommer fra. I denne artikkelen får du en steg for steg beskrivelse av hvordan du setter opp en konto, og hvordan du kan integrere Google Analytics med ditt nettsted.

Som med det meste kan du få tilgang til grunnleggende data gratis og eventuelt senere betale mer for en oppgradert premium tjeneste. Gratisversjonen holder i massevis for de aller fleste, og du kan ha opp til 100 kontoer knyttet til gratisversjonen.

Hvorfor bør jeg bruke Google Analytics?

 • Finn ut hvor mange som besøker ditt nettsted
 • Finn ut hvem målgruppen din er ved hjelp av demografi
 • Finn ut hvor trafikken kommer fra
 • Finn ut hvilke sider som er mest populære på ditt nettsted
 • Finn ut hvor mange som konverterer, eller hvor stor fluktraten er
 • Gratisversjonen av tjenesten holder i massevis for de aller fleste, og du kan ha opptil 100 sider knyttet til din Google Analyticskonto før du må oppgradere.

Steg 1: Lag en Googlebruker

Hvis du har en Google-konto (hvis du har Gmail, Google Drive, Google+ eller YouTube-konto har du en Google-konto) kan du bruke denne med Google Analytics. Bruk din egen Google-konto – eller firmaets Googlekonto. Da slipper du å begynne helt på nytt dersom den ansvarlige slutter. Hvis du ikke har en Googlekonto kan du lage en her.

LAST NED:

Din 75 siders gratis guide om:

Effektiv markedsføring på sosiale medier

Lær deg alt du trenger å vite om markedsføring i sosial medier. Last ned en gratis steg-for-steg veiledning om hvordan du kan lage en digital markedsføingsplan som virker!

Steg 2: Sette opp Google Analytics

2. Du vil nå bli tatt videre til en side som ser slik ut. Klikk på ”Sign up”.


Sette opp google analytics

3. Fyll ut nødvendig informasjon slik vist under. Under ”Data sharing settings” velger du det som passer best for deg. Alle feltene vil automatisk være huket av, så husk å klikke vekk innstillingene du ikke ønsker å ha på.


Slik setter du opp en Google Analytics konto

4. Klikk på ”Get tracking ID” og godta brukervilkår.

[include-page id=’16306′]

Steg 3: Slik integrerer du Google Analytics med ditt nettsted

For de fleste er den største utfordringen å integrere Google Analytics med nettstedet, slik at Google Analytics kan hente ut data om ditt nettsted. Grunnen til at mange synes det er vanskelig, er fordi det finnes mange måter å gjøre det på, og hvilken metode du bør benytte avhenger av hvilken webhosting-leverandør du har.

Er du kunde hos Tenk Digitalt AS, eller bruker du WordPress med eget domene, kan du gjøre slik jeg viser i denne videoen, eller følge oppskriften under.

1. Gå til WordPress-dashbordet.

2. Klikk på utvidelser, og ”Legg til ny”.

3. Søk opp ”Google Analytics”. Det finnes mange utvidelser du kan velge mellom. Jeg bruker den første som dukker opp, av Kevin Sylvestre. Denne utvidelsen gjør at du får Google Analytics-koden på alle sidene dine, og gjør data om alle dine sider tilgjengelig i Google Analytics.


Hvordan integrere Google Analytics med nettsted


5. Klikk på ”Innstillinger”. Nå skal det være mulig å velge ”Google Analytics».


Hvordan integrere Google Analytics med WordPress

6. Nå kan du kopiere ”Tracking-ID”en din via din Google Analytics konto. Gå tilbake til WordPress og lim inn.


Hvordan integrere Google Analytics med WordPress

Hvordan integrere Google Analytics med Nettsted

7. Klikk på «Lagre endringer». Når du har lagret endringene er ditt nettsted og din Google Analyticskonto koblet sammen.

Integrere Google Analytics «the hard way»

Vi i Tenk Digitalt AS har spesialisert oss i WordPress, og oppfordrer naturligvis deg til å gjøre det samme – da slipper du å gå gjennom dette. Denne metoden kan selvfølgelig også brukes i WordPress, og egner seg best for deg som ikke ønsker massevis av utvidelser.

1. Åpne HTML-koden for ditt nettsted i et tekstbehandlingsprogram.

2. Gå inn på din Google Analyticskonto og kopier koden som befinner seg under ”Website Tracking”.


Hvordan integrere Google analytics med tracking-id

3. Lim inn koden foran på hver side du ønsker at Google Analytics skal hente data fra.

4. Last opp tekstfilen til ditt nettsted ved å bruke et FTP-program, for eksempel FileZilla.

OBS: Vær oppmerksom på at det kan ta noen timer før du får tilgang til dataene i Google Analytics.

Har du vanskeligheter med å få integrert Google Analytics med ditt nettsted?

Vi hjelper deg gjerne – Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg. Vi vet at det er mye å sette seg inn i – for alle – men vi lover å hjelpe deg.

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS – ring 23 89 68 11

 • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape egne nettsider. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
 • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
 • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
 • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
 • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
 • Ring oss på 23 89 68 11 eller send en mail til [email protected] med dine spørsmål om du foretrekker det.

 

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

 • 9 grep du kan ta for å øke trafikken til ditt nettsted med hjelp fra søkemotorer

Skrevet av Rose Kristensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!