Hvordan legge til flere Instagram kontoer

 In Sosiale medier

For oss som administrerer mer enn én Instagram konto er det tidkrevende å logge inn og ut for å legge til bilder på de forskjellige brukerkontoene. Tidligere var det ikke mulig å administrere mer enn én brukerkonto av gangen. Heldigvis gjorde Instagram endringer for en stund siden, noe som har gjort det mulig å administrere flere kontoer samtidig. I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du kan legge til flere brukerkontoer.

 

En bedriftsprofil på Instagram kan være nyttig for deg om målgruppen din bruker Instagram mye. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan styrer du flere kontoer samtidig?

Dette er noen av tingene vi skal se nærmere på i denne artikkelen. Husk bare at noe av det aller første du må vurdere er om det vil være den riktige kanalen for deg og din bedrift.

En bedriftsprofil på Instagram har sine egne unike egenskaper og funksjoner. Kanalen er også et godt verktøy for å kommnisere med målgruppen din på en morsom, og visuell måte. Sammenlignet med andre sosiale medier, får du også større engasjement fra følgerne dine.

Uansett om du vil vise frem bedriftskulturen din eller produktene du selger, kan du få Instagram til å fungere for deg.

 

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

 

Slik legger du til flere instagram kontoer

Du har kanskje en personlig profil på Instagram allerede. Heldigvis slipper du å måtte huske mange passord og å logge inn og ut av appen for å opprette og styre en bedriftsprofil. Du kan legge til flere kontoer fra din egen profil, og bytte mellom dem.

 

  1. Gå til profilen din, og klikk på tannhjulet (på iPhone), eller menyikonet oppe i høyre hjørne (på Android-telefon). Klikk deg videre til Options/settings.
  2. Finn menyvalget «Add Account» helt nederst.
  3. Legg inn en ny konto med brukernavn og passord, og du er i gang.

 

For å bytte mellom din egen profil og bedriftsprofilen du nettopp har lagt til, kan du gå inn i denne menyen, eller du kan holde inne på profilbildet ditt i navigasjonsmenyen for å se alle tilknyttede profiler.

 

Slik setter du opp bedriftsprofilen din:

Velg brukernavn

Når du legger inn en ny profil må du knytte den opp mot en e-postadresse eller en personlig Facebookprofil. Når du legger inn den nye profilen vil du bli bedt om å lage et brukernavn til profilen.

Det aller viktigste er at du velger et profilnavn folk vil kjenne igjen. Det er dette navnet folk ser når de finner profilen din. Derfor bør navnet på bedriftsprofilen din være så likt navnet på bedriften din som mulig.

Instagram ber deg også om å legge inn fullt navn, og her kan du da velge å legge inn hele navnet på bedriften din. Det vil gjøre det lettere for folk å finne deg via søkefunksjonen.

 

Legg inn profilbilde

Et godt profilbilde på Instagram er 400×400 piksler.

Det viktigste med et profilbilde på Instagram er likevel at det er gjenkjennelig for målgruppen din, og dem som kjenner til bedriften din.

Derfor vil det beste valget for en bedriftsprofil være å bruke bedriftens logo. Du kan kun oppdatere profilbildet fra mobile enheter, men hvis du ikke har logoen din tilgjengelig på telefonen din kan du importere det fra Facebook eller Twitter.

 

Oppdater profilen din

På Instagram har du mulighet til å legge inn en bio på 150 tegn. På en bedriftsprofil vil det være spesielt viktig å fatte seg i korthet, for å best mulig kunne beskrive hvem du er, og hva du tilbyr. Om du har et kontor eller butikklokale folk kan besøke, bør du også legge inn lokasjonen din.

Du har også mulighet til å legge inn en link, i bioen din. Her kan du for eksempel legge inn en link til nettsiden din, men vi skal se nærmere på hvordan du kan bruke denne funksjonen i neste avsnitt.

 

Kunne du tenke deg å lære mer om digital strategi?

Meld deg på vårt seminar og lær mer om (hvordan du lager en digital strategi og planlegger dine digitale markedsføringsaktiviteter).

 

Slik legger du til flere Instagram kontoer

Til info: denne artikkelen er myntet på deg som har iPhone. Du kan selvsagt også legge til flere kontoer hvis du har en telefon med Android-system, men det er en litt enklere prosess. Jeg vil derfor bare nevne dette veldig kort: om du har Android kan du rett og slett åpne Instagram, gå inn på profilen din og klikke på brukernavnet ditt. Her vil det da komme opp en liten meny der det står «add account» eller «legg til konto», avhengig av språkvalg på telefonen.

For deg som har iPhone vil prosessen se slik ut:

Åpne Instagram. Klikk på “Innstillinger”.

Scroll nedover og klikk på “Legg til brukerkonto”.

 


Slik legger du til flere Instagram-kontoer
Når du klikker på valget for å legge til en ny brukerkonto, vil du få opp et nytt skjermbilde der du kan logge inn på den kontoen du ønsker å legge til.

 

Når du har lagt til flere brukerkontoer kan du enkelt bytte mellom kontoene ved å klikke på brukernavnet ditt øverst i appen. Nå vil det også være mulig å legge til flere brukerkontoer herfra.

Oppsummering – flere instagram kontoer

1. Klikk på «Innstillinger».

2. Klikk på «Legg til brukerkonto».

3. Bytt mellom de forskjellige kontoene ved å klikke på brukernavn.

 

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Digital markedsføringHvordan dele din Snapchat-profil