Ditt Hvaler: En ny døråpner for lokalt næringsliv - Tenk Digitalt
Anne Cedervall - Ildsjelen bak Ditt Hvaler - står i naturskjønne omgivelser på Hvaler.

Ditt Hvaler: En ny døråpner for lokalt næringsliv

Ditt Hvaler er en plattform som gir oversikt over alt som skjer på Hvaler. Reiseliv, næringsliv, kommunale tjenester og aktiviteter fra frivillige organisasjoner – alt samlet på ett sted. Prosjektet ledes av Anne Cedervall som er klar til å dele konseptet med flere norske kommuner.

Ditt Hvaler ble skapt ut fra Harald Smedals visjon om å vende nordmenns fokus fra miljøskadelig massekonsumpsjon til miljøvennlige opplevelser. Med mer enn 80 år på baken, var Harald den eldste gründeren Jan Sollid Storehaug (daglig leder i Tenk Digitalt) hadde vært mentor for.

Haralds hjerte brant for frivillige organisasjoner som tilbyr aktiviteter og opplevelser, men konseptet hans kunne ikke realiseres uten økonomisk bærekraft. Derfor utvidet Harald og Jan ideen til næringsliv og kommunale tjenester som var tilknyttet opplevelsene. Før Harald gikk bort, overlot han prosjektet til Tenk Digitalt.

 

“Harald og mitt team i Tenk Digitalt utviklet konseptet, men uten Anne hadde det aldri latt seg gjennomføre.”
Jan Sollid Storehaug, Daglig Leder, Tenk Digitalt AS

 

Bosatt på Hvaler, var det naturlig for Jan å starte i sitt eget lokalmiljø. Han tok derfor turen til ordførerens kontor og presenterte et konsept om synliggjøring av lokale og kortreiste opplevelser. Prosjektet ble tatt vel imot med anbefaling om å ta kontakt med Anne Cedervall, daglig leder i Hvaler Næringsforening.

Slik gikk det til at Tenk Digitalt tok kontakt med Anne og presenterte et nytt konsept for bærekraftig fremming av lokalt næringsliv. Spørsmålet var om dette kunne være en nyttig plattform for Hvaler, noe Anne med sin lokale tilknytning kunne skrive under på at de trengte.

Les også: Støtteordninger for norske bedrifter

 

Anne Cedervall: Ildsjelen bak Ditt Hvaler

Anne tok over roret og ble hjertet og sjelen som kunne drive prosjektet fremover. Med sin dype forståelse for Hvalers unike kultur og behov, ble hun den avgjørende brikken i puslespillet.

Med hennes drivkraft og Hvaler Næringsforening i ryggen, tok prosjektet raskt form. I 2021 ble den første versjonen av «Ditt Hvaler» lansert, og i 2023 kom versjon 2.0 – en forbedret og mer brukervennlig plattform. I dag leder hun prosjektet videre, med Rolf Smedal (Haralds sønn) og Jan og Pål Storehaug i Tenk Digitalt med på laget.

 

“Samarbeidet med Tenk Digitalt er helt fantastisk. De er løsningsorienterte, kreative og den tekniske kompetansen er upåklagelig.”
Anne Cedervall, Daglig Leder, Hvaler Næringsforening

 

Anne hadde allerede jobbet mye med bransjeregistrering på Hvaler, men manglet kapasitet til å gjøre alt på egen hånd. Med Ditt Hvaler falt bitene på plass, og Annes innsats ble mer målrettet.

Oppgaven var å organisere og identifisere alle 1100 registrerte organisasjonsnummer i Hvaler Kommune. Dette var et større puslespill enn man kanskje kunne tro ved første øyekast. Hvem har nytte av en slik tjeneste? Hvordan kan de best synliggjøres på plattformen slik at besøkende og fastboende enklest mulig finner frem?

Det sier seg selv at Annes lokalkunnskaper, engasjement og dedikasjon var avgjørende for prosjektets suksess. Nå utvikles plattformen videre for registrering av all næringsaktivitet innenfor et spesifikt geografisk område.

Samarbeidet med Hvaler Kommune utviklet seg med en hyggelig bevilgning i 2021 hvor Ditt Hvaler fikk økonomisk støtte gjennom kommunens næringsfond. Nå finner man link til nettstedet deres på kommunens hjemmeside.

 

 

“Et flott verktøy som synliggjør næringslivet på Hvaler. Med Ditt Hvaler har det blitt enklere å finne frem til og handle lokalt.”
Bjørn W. Johansen, næringssjef i Hvaler Kommune

 

I dag registreres alt fra restauranter, overnatting og detaljhandlere til håndverkere, lag og tjenester fra kommunen. I tillegg registreres all slags beredskap på land og vann. Målet er at all informasjon om Hvaler skal være lett tilgjengelig for alle på Ditt Hvaler.

 

Ditt Hvaler og Tenk Digitalt gjør klar for oppskalering

Sammen med Tenk Digitalt er Anne klar til å dele nytteverdien av Ditt Hvaler med hele Norge. Mange kommuner mangler en plattform som gir oversikt over lokale virksomheter, og selv kommuner med dedikerte foreninger for lokalt næringsliv mangler ofte et verktøy som dette.

Når Ditt Hvaler er ferdig utviklet og optimalisert for best bruk og funksjonalitet, vil hun presentere konseptet for andre kommuner. Anne vil dele erfaringene i prosjektet til andre kommuner som har bruk for en lignende tjeneste. Nå kan de ved selvsyn se og tenke hvordan deres egen kommune kan samle informasjon om alt som kan gjøres i kommunen, for innbyggere, hyttebeboere og besøkende.

Mange kommuner ligner på Hvaler kommune, men ingen er like. Takket være Tenk Digitalts utviklerteam kan vi tilpasse systemet etter skreddersøm og hver enkelt kommunes individuelle behov. Tenk Digitalt kan utvikle alt eller gjøre dette i samarbeid med kommunens egne ressurser. Så langt har Tenk Digitalt utviklet plattformen, inkludert alt av tekniske oppdateringer og dessuten gitt opplæring til Anne i grunnleggende WordPress og SEO. Slik har de tilrettelagt for at Anne kan bruke Ditt Hvaler for alt det er verdt og fremme et bærekraftig næringsliv på Hvaler.

 

“Tenk Digitalt har vært helt avgjørende for synligheten til næringslivet på Hvaler.”
Anne Cedervall, Daglig Leder, Hvaler Næringsforening

 

Anne er sikker på at mange mindre kommuner vil ha stor nytte av en slik plattform. Dette gjelder spesielt kommuner med mange fritidseiendommer. Dette fordi deltidsbeboere ikke har den samme lokalkunnskapen og derfor ofte ikke vet hvor de best finner kortreist hjelp. Anne har selv erfart dette som eier av en hytte i en liten fjellkommune.

Anne har allerede tatt kontakt med flere norske kommuner som viser stor interesse for konseptet og plattformen. Nå er Ditt Hvaler blitt mye mer brukervennlig og funksjonelt, noe som lover godt for fremtiden. Sammen jobber Anne med teamet i Tenk Digitalt AS videre for å realisere Harald Smedals opprinnelige visjon i en bærekraftig forretningsmodell.

Vil du vite mer om prosjektet Ditt Hvaler? Ring Anne på telefon 91142310 eller send en epost til ancederv@gmail.com eller info@tenkdigitalt.no så tar vi gjerne et nettmøte for en hyggelig samtale.

Les også: EU-søknad: Norske bedrifter er med i kampen om 95 milliarder euro

Del denne artikkelen

Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen