De beste sidene for å finne gratis bilder til nettsiden din - Tenk digitalt
Det er nyttig å kunne finne gratis bilder til nettsiden din

De beste sidene for å finne gratis bilder til nettsiden din

Trenger du gratis bilder til nettsiden din? Vi har samlet en oversikt over flere sider som tilbyr gratis bilder til fri bruk.

For oss som ikke er fotografer, og heller vil bruke tiden på andre ting enn å ta bilder, finnes det heldigvis mange dyktige fotografer der ute som er villige til å la oss bruke bildene sine.

Hva du bør tenke på når du skal velge bilder

Når du skal finne gratis bilder til nettsiden din er det noen ting du bør tenke på.

En av de tingene er hva slags bilder du trenger, og hvordan de skal se ut.

Du bør lage noen retningslinjer for bildene, slik at du kan bruke dem til å skape en helhet på nettsiden, og at de passer sammen med resten av den grafiske profilen din.

Noen ting du kan tenke på er:

  • Fargepallett: skal bildene ha skarpe eller nedtonede farger?
  • Skal det være en eller flere personer i bildene?
  • Skal bildene være tatt inne eller ute?

Guide: En digital strategi som virker!

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe. 

Ulike nettsider som tilbyr gratis bilder

Disse fotografene legger ut bildene sine slik at du kan bruke dem gratis. De ønsker gjerne å bli kreditert for bildene, men det er få sider som har dette som et absolutt krav.

Det er også mulig å finne gratis illustrasjoner på noen av disse sidene bildesidene.

Denne listen viser aktører som tilbyr gratis bilder og aktører som tilbyr bilder mot betaling. Det er stor variasjon mellom hva de forskjellige leverandørene tilbyr.

Unsplash

Pris: Gratis

Dette er vår nye favoritt! Nye bilder blir lagt til kontinuerlig, men de har fortsatt et noe begrenset utvalg. Bildene kan både brukes til privat og kommersielt bruk.

Pexels

Pris: gratis

Pexels tilbyr en samling kurerte bilder og videoer til fri bruk. Bildene kan lastes ned i ulike størrelser. Her kan du også velge å donere en sum til fotografen om du ønsker det, som en takk for at de legger ut bildene sine. Du må heller ikke kreditere fotografen, selv om de selvfølgelig vil sette pris på det om du velger å gjøre det.

Pixabay

Pris: Gratis

Pixabay tilbyr over 550 000 fotografier, illustrasjoner og videoer som du kan bruke til personlig og kommersielt bruk. Pixabay har et bredt utvalg av temaer for bildene. Du kan laste ned, endre og distribuere bildene som du vil, og kreditering er ikke nødvendig.

Life of Pix

Pris: Gratis

Life of Pix har et mindre utvalg av bilder en Pixabay, men kvaliteten på bildene er gjennomgående bedre. Du kan velge mellom temaer som dyr, strand, svart-hvitt, by, konstruksjon, kontor, mat, industri, natur, objekter, mennesker, hav og teksturer. I likhet med Pixabay kan bildene brukes både til personlig og kommersielt bruk, helt gratis.

StockSnap

Pris: Gratis

Søkefunksjoner gjør det enkelt å finne relevante bilder. Alle bildene kan brukes til privat og kommersielt bruk, og kreditering er ikke nødvendig.

Det blir lagt til hundrevis av nye gratis bilder hver uke.

Startup Stock Photos

Pris: Gratis

Startup Stock Photos er en samling med gratis bilder fra gründermiljøer. Noe begrenset utvalg.

ISO Republic

Pris: Gratis

ISO Republic tilbyr høykvalitets bilder til privat og kommersielt bruk. Noe vanskelig å navigere seg frem til relevante bilder.

Travel Coffee Book

Pris: Gratis

Travel Coffee Book er en samling av bilder som har blitt tatt på reise. Her finner du fantastiske bilder av landskap og generelle reisebilder. Alle bildene kan brukes til privat og kommersielt bruk.

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

Designers Pics

Pris: Gratis

En stor samling av tradisjonelle bilder med stor variasjon.

Crow the Stone

Pris: Gratis

Noe vanskelig å finne frem til relevante bilder, men ellers flotte bilder.

Split Shire

Pris: Gratis eller 10 $ for å laste ned .zip

Daniel Nanescu tilbyr generøst sine personlige bilder. Siden er full av flotte bilder av høy kvalitet. Kreditering er ikke nødvendig.

Skitterphoto

Pris: Gratis

Massevis av interessante bilder fra hele verden. Du kan velge mellom kategorier som mennesker, natur, landskap, transport – blant andre. Alle bildene kan brukes til privat og kommersielt bruk, og kreditering er ikke nødvendig.

Shutterstock

Pris: Tilbyr ulike betalingsabonnementer. Laveste pris er 49 $ for 5 bilder, eller du kan velge mellom ulike abonnementer etter hvor mange bilder du ønsker å laste ned månedlig.

Shutterstock tilbyr over 70 millioner bilder, illustrasjoner, vektorer, videoer og musikkspor. Søkefunksjonen gjør det enkelt å finne relevante bilder. Ved nedlastning velger du bildekvalitet og lisensavtale.

Jeshoots

Pris: Gratis og bilder mot betaling (ca. 4$ per bilde)

Jeshoots tilbyr bilder for privat og kommersielt bruk. På nettstedet kan du bla gjennom kategorier som blant annet dyr, mat, natur og mennesker.

Snapwire Snaps

Pris: Gratis og bilder mot betaling.

Det er noe vanskelig å finne relevante gratisbilder på denne siden. Fordelen med Snapwire Snaps er at du kan legge inn ønske om bilde, og få en fotograf til å ta bilder for deg mot betaling.

Public Domain Archive

Pris: Gratis og Premium abonnement for 10 $ per måned.

Public Domain Archive har en rekke gratis bilder som kan brukes til privat og kommersielt bruk. Her kan du finne mange historiske bilder. Du kan oppgradere til Premium for å laste ned mange bilder samtidig og slippe reklame.

Også verdt en titt

Libreshot – Flotte bilder tatt av Martin Vorel.

Realistic shots – Nye bilder hver uke.

Free Nature Stock – Fantastiske bilder av terreng.

Magdeleine – en kurert samling med gratis bilder.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

To ting du bør huske når du skal laste ned bilder

Husk å alltid lese lisensavtalen på bildene du vil bruke. Noen sider har ulike lisensavtaler for ulike bilder, så selv om det i utgangspunktet ser ut som at du kan bruke bildet, bør du alltid dobbeltsjekke dette.

Den andre tingen du må huske er at du må optimalisere bildene dine før du legger dem inn på nettsiden. På denne måten vil du kunne sørge for at nettsiden din laster raskt, noe som absolutt er å anbefale!
Du kan lese om hvorfor det er vikig at nettsiden din laster raskt i vår artikkel Hvor mye koster en sen nettside?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!