Test: headset og ørepropper til hjemmekontoret - Tenk Digitalt
det er viktig å velge riktig headset og øreplugger til videomøtene dine

Test: headset og ørepropper til hjemmekontoret

Skal du jobbe fra hjemmekontor er det alltid greit å kunne redusere bakgrunnsstøyen. Spesielt nå når flere familiemedlemmer skal ha hjemmekontor og hjemmeundervisning og du kanskje skal delta i videomøter. Da trenger du headset eller ørepropper som egner seg for bruk på hjemmekontoret. For best resultat bør du se etter headset eller ørepropper med innebygd støydemping. 

Det å benytte seg av headset eller ørepropper kan gjøre at du konsentrerer deg bedre fordi du stenger lyd ute, men det vil også kunne gi bedre lyd under videomøter fordi du har støykansellering i headset eller ørepropper.

Hvorfor eget headset eller ørepropper til hjemmekontor?

Kanskje tenker du nå at du har et headset du kan bruke, men jeg vil anbefale at du går til innkjøp av et headset eller ørepropper til hjemmekontoret. For det første kan disse hodetelefonene ligge ved arbeidsstasjonen slik at du alltid vet hvor det er. For det andre kan det hende du ønsker andre funksjoner i et headset eller ørepropper til hjemmekontoret enn i noe du bruker på løpetur.

Eksempelvis: på løpetur er du kanskje opptatt av at headsettet eller øreproppene skal sitte godt på når du løper, og ikke ha en ledning som kommer i veien. Til hjemmekontoret vil du kanskje heller ha hodetelefoner som dekker ørene, slik at du får mer støykansellering og du er ikke så opptatt av om det er med eller uten ledning.

Headset og ørepropper til hjemmekontor reduserer bakgrunnsstøyen

Selv om det er praktisk å stenge ute bakgrunnsstøy med tanke på egen konsentrasjon, kan det også hjelpe deg under videomøter. Vi har testet ulike headset og ørepropper som kan hjelpe deg med dette. Og for å få best mulig lydkvalitet på det du sier er det smart å oppgradere til et headset med mikrofon. 

Jo oftere du deltar i videomøter jo viktigere blir det å ha godt utstyr som gir høyere kvalitet på lyd og bilde. Selv om de fleste pc-er kommer med innebygd mikrofon og kamera, er kvaliteten på disse så som så. Hvis du ikke er sikker på hvordan kvaliteten er, kan du utføre en test av både mikrofonen og kameraet i pc-en din. 

Det er viktig å gjennomføre en test av utstyret ditt i god tid før du skal delta i digitale møter. Gjerne i så god tid at du får tid til å oppgradere om kvaliteten er dårlig.

Det er nemlig ikke noe som er så frustrerende som lyd eller bilde som hakker i løpet av et videomøte. Det ødelegger flyten og kan gjøre at møtet blir mindre effektivt. 

Stort sett alle møtene Tenk Digitalt AS gjennomfører er digitale, så vi vet viktigheten av å ha godt utstyr. Derfor har vi testet utstyr som hever lyd- og videokvaliteten i videomøter og webinarer.

Forutsetninger for testen

I denne testen har vi fokusert på headset med mikrofon. Noen av dem er trådløse headset og ørepropper, mens andre må kobles til med ledning.

Vår test fokuserer på headset og ørepropper som vil fungere godt til hjemmekontor, digitale møter og til webinarer. De kan selvsagt også brukes i privat sammenheng til musikk eller andre aktiviteter.

Som en bonus har vi tatt med 2 mikrofoner du kan feste på hodetelefoner. Er du mer interessert i frittstående mikrofoner kan du lese testen vår av frittstående mikrofoner. I tillegg har vi gjort en test av kameraer.

Innlegget er ikke sponset, men for å gjøre det enkelt for deg har funnet direktelink til produktene vi omtaler.

Hva slags headset eller ørepropper til hjemmekontor bør du velge?

Når du skal velge headset eller ørepropper med mikrofon til hjemmekontor og videomøter må du tenke på hvilke behov du har. Sitter du stort sett på en kontorplass, eller har du mange møter mens du er på farta?

Noen av valgene du må ta er om headsettet skal være trådløst eller om det skal tilkobles med kabel. Velger du et trådløst headset må du også undersøke hvor lang batteritid headsettet ditt har. 

En annen viktig faktor er om headsettet skal ha støydemping, og i så fall hvor god støykansellering du trenger. Et headset med støydemping vil redusere støy fra miljøet rundt deg. Dette er praktisk hvis dere er mange som jobber og gjøre det lettere å få med seg hva andre i det digitale møtet sier. 

Har du en kontorpult du sitter ved kan du velge et headset med mindre støydemping enn om du har mange møter mens du er i folksomme områder.

I tillegg finnes det noen headset og ørepropper til hjemmekontor som kommer med sertifisering for Microsoft Teams. 

Dette betyr at headsettet vil fungere sammen med Teams med en gang du kobler dem til. Sannsynligvis går det like bra å bruke headset uten denne sertifiseringen, men det er jo en ekstra forsikring dersom din bedrift bruker Teams mye.  

Pris på headset og ørepropper til hjemmekontor

Som med alt annet teknisk utstyr har budsjettet ditt noe å si for kvaliteten du får. Men, heldigvis finnes det noen gode, budsjettvennlige alternativer. 

Vi har plukket ut tre favoritter fra ulike prisklasser. 

Vær oppmerksom på at vi ikke har gjort sammenligninger for å finne ut hva som er beste pris på de headsettene og øreproppene vi har testet. Vi har lagt ved link til produktene for å gjøre det enkelt, men du må selv sjekke hva som er beste pris hvis du ønsker det.

Vår absolutte favoritt er et headset vi mener gir deg alt du trenger til hjemmekontor, videomøter og webinarer. 

Vår favoritt fra testen av ørepropper og headset er Plantronics Voyager Focus:

Plantronics Voyager Focus headset

Bilde av Plantronics Voyager Focus headset

Pris: ca 2000,-

Plantronics Voyager Focus er et trådløst headset med mikrofon og aktiv støydemping. Headsettet har 12 timers batteritid. 

Det betyr at du kan bruke det hele arbeidsdagen, uten å være redd for å bli avbrutt midt i et viktig møte. Et perfekt tilskudd til en hverdag med hjemmekontor der flere medlemmer i husstanden skal gjennomføre sine arbeids- og skoleoppgaver.

Headsettet har 3 presisjonsmikrofoner og avanserte mute-funksjoner. Headsettet har en rekkevidde på opp til 45 meter, noe som betyr at du har stor fleksibilitet. 

Headsettet fungerer sømløst sammen med en rekke Bluetooth-enheter som laptop, mobiltelefon, nettbrett og smartklokke.

Den neste modellen på lista er vår favoritt blant premiummodellene:

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bilde av Bose Noise Cancelling Headphones 700

Pris: ca 3200,-

Bose headphones 700 er et trådløst headset med mikrofon og støydemping. Det har 20 timers batteritid og 4 mikrofoner som registrerer og isolerer stemmen din.  

Dette gir deg ekstremt god lydkvalitet, både for å høre på andre møtedeltakere og å bli hørt. Støykansellering gjør at du unngår forstyrrende bakgrunnsstøy.

Og til slutt, vår favoritt blant de mer budsjettvennlige modellene:

Logitech H800 Bluetooth Wireless headset

Bilde av Logitech H800 Bluetooth Wireless headset

Pris: ca 1300,-

Logitech H800 er et trådløst headset med mikrofon. Mikrofonen er støydempende, slik at den fanger opp lyden fra stemmen din godt. 

Det gir deg fyldig lyd og har 6 timers batteritid. Du kan vri på mikrofonen og stille den i den posisjonen du ønsker. 

Headsettet fungerer godt sammen med mange plattformer for videomøter. Derfor er dette et godt alternativ dersom du trenger et nytt headset til bruk på hjemmekontor.

Utover disse 3 favorittene har vi også testet 8 andre headset med mikrofoner. 

Gratis E-bok

Kommunikasjonsstrategi for digital markedsføring

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe.

Test av headset og ørepropper

Jabra Evolve 80 headset

Bilde av Jabra Evolve 80 headset

Ca 2700,-

Jabra Evolve 80 er et støydempende headset som gir deg en førsteklasses lydopplevelse. Headsettet benytter seg av teknologi for aktiv støykansellering i tillegg til at øreklokkene dekker øret og demper støy på den måten.

Mikrofonarmen er bevegelig, og mikrofonen slås av når den står i oppreist stilling. I tillegg har headsettet et opptatt-lys som vil lyse når du sitter i en samtale. Perfekt til bruk på hjemmekontor dersom du er redd for forstyrrende avbrudd.  

Headsettet har en USB-adapter med 3,5 mm kontakt slik at du kan koble det til pc, mobil og nettbrett.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 ørepropper

Bilde av Sennheiser Momentum True Wireless 2 øreplugger

Ca 2800,- 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 er et sett med trådløse ørepropper som gir deg fantastisk lydkvalitet. En enkelt lading gir 7 timers bruk, men med ladeesken kan du faktisk få hele 28 timers batteritid. 

Øreproppene kommer med 4 mikrofoner til anrop og hear-through-funksjon. Med både aktiv og passiv støykansellering kan du oppfatte hva andre møtedeltakere sier, også i bråkete omgivelser. 

Disse øreproppene er derfor et godt valg til bruk på hjemmekontor, eller i andre situasjoner der du er redd for forstyrrelser utenfra. 

Apple AirPods Pro

2990,-

De nye AirPods Pro gir deg krystallklar lyd med romfølelse og aktiv støyreduksjon. Du kan lytte i inntil 5 timer på en opplading og mer enn 24 timer med det trådløse ladeetuiet.

Dette er en av mine favoritter og en massiv oppgradering fra AirPods 2.

Det er svært god lydkvalitet med kraftig bass og lav forvrengning. Forsterkeren har stort frekvensområde og produserer ren og klar lyd. Adaptiv EQ tilpasser gjengivelsen av musikken etter formen på øret ditt, slik at du får en detaljert lytteopplevelse.

AirPodene har et enkelt oppsett for alle kompatible Apple-enheter og du kan sømløst bytte mellom enheter.  

Plantronics C725-M

Bilde av Plantronics C725-M headset

Ca 1600,-

Plantronics C725-M gir deg et praktisk og pålitelig headsett med fantastisk lydkvalitet. Headsettet har avansert støydemping og kan kobles fra og brukes trådløst. Ved trådløs bruk har det opptil 10 timer taletid. 

Med smart teknologi kan du besvare en samtale bare ved å sette på deg headsettet. 

Som flere andre headset fra Plantronics har headsettet et opptatt-lys som vil lyse når du sitter i en samtale.

Jabra Evolve 40 MS headset

Bilde av Jabra Evolve 40 MS headset

Ca 1200,-

Jabra Evolve 40 MS skiller seg fra andre headset med mikrofon med sin Jabra Intelligent Call Transfer-funksjon. Dette gjør headsettet spesielt godt egnet for videomøter fordi funksjonen gjør at du kan overføre Skype- og Lync-samtaler fra pc til smarttelefonen din, uten å bryte samtalen. 

Som en ekstrafunksjon lyser også et opptatt-lys hvis du sitter i en samtale, noe som kan forhindre forstyrrelser.

Headsettet kobles til med en 3,5 mm kabel, og er kompatibel med de fleste nettbaserte samtaletjenestene. 

Microsoft LifeChat LX-6000 Headset

Bilde av Microsoft LifeChat LX-6000 Headset

Ca 800,-

Microsoft LifeChat LX-6000 gir deg klar stereolyd. Mikrofonen på disse hodetelefonene har innebygd støydemping, noe som vil gjøre at de andre møtedeltakerne hører deg godt, selv i bråkete omgivelser.

Den ergonomiske utformingen gjør de behagelige å ha på, og mikrofonen er justerbar.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

SoundMagic E11C ørepropper

Bilde av SoundMagic E11C øreplugger

Ca 500,-

In-ear ørepropper med universalfjernkontroll og mikrofon. 

Disse øreproppene gir deg god lyd for prisen du betaler. 

Tilkobling med 3,5 mm kabel. 

Beyerdynamic Soul Byrd

Bilde av Beyerdynamic Soul Byrd

Ca 900,-

Beyerdynamic Soul Byrd er et budsjettvennlig alternativ med god lyd. 

Du kan kontrollere volumet på samtalene dine med den kombinerte mikrofon- og universalfjernkontrollen.

Kobles til med 3,5 mm kabel og er kompatibel med både pc og Mac. 

Mikrofoner som kan kobles på hodetelefoner

Det finnes også mange headset og ørepropper av høy kvalitet, men som ikke har innebygd mikrofon. Som en liten bonus har vi også tatt med et par mikrofoner som kan festes på hodetelefoner. Det har vi gjort i tilfelle du har et headset du er fornøyd med, og bare trenger å oppgradere fra den innebygde mikrofonen i pc-en din.

Antilon Audio ModMic trådløs mikrofon

Bilde av Antilon Audio ModMic trådløs mikrofon

Pris: ca 1500,- 

En trådløs mikrofon som kan festes på headset. Den leverer utmerket lydkvalitet og har to mikrofonmoduser. I tillegg har den pop-filter i skummet.

Den har også ekstremt rask lydoverføring. Batteriet varer over 12 timer, og kan lades under bruk. 

Fungerer sammen med Windows, Mac, Linux og PS4.

Antlion Audio ModMic UNI Mikrofon

Bilde av Antlion Audio ModMic UNI Mikrofon

Pris: ca 600,- 

Denne retningsstyrte, støydempende mikrofonen kan festes til alle slags headset. Siden den stenger ute bakgrunnsstøy er den godt egnet til bruk under videomøter på hjemmekontor. 

Mikrofonen bruker 3,5 mm-utgang for tilkobling.

Del denne artikkelen

Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!
Gratis E-bok

Kommunikasjonsstrategi for digital markedsføring

Ditt neste steg mot suksess

Få hjelpen du trenger

Uansett om du trenger forretningsveiledning, markedsføring av din bedrift, eller utvikling av digitale løsninger, står vi parate til å hjelpe deg til topps i din bransje. Fyll ut skjemaet herunder, så tar vi kontakt ved første anledning.

Generell informasjon
Kort oppsummering av ditt behov