7 tiltak som forbedrer din synlighet hos Google - Tenk digitalt
tenk-digitalt-synlighet-hos-google

7 tiltak som forbedrer din synlighet hos Google

Hvis du ønsker å skaffe mer trafikk til nettstedet ditt og flere potensielle kunder, er det viktig å være synlig hos Google. Grunnen til det er at kundereisen i dag gjerne starter med et søk i Google.

Nettbrukere leter før de leser. Først når nettbrukerne har funnet frem til informasjonen begynner de å lese. Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å hjelpe brukere til å finne frem til ditt nettsted. Oppnår du høy rangering i søk kan du tiltrekke besøkende som faktisk er interessert i hva du har å si.

1. Identifiser nøkkelordene for ditt nettsted

Før du går i gang bør du identifisere de viktigste nøkkelordene for ditt nettsted. For at du skal synes i søkemotorene er det viktig at du bruker de samme ordene som din målgruppe bruker når de søker etter informasjon om temaet. Selger du monteringsett til kjøleskap du bruke ordene ”monteringssett” og ”kjøleskap”. Snakker du om ”CoolKit ForAll” er det umulig for potensielle kunder å finne ditt produkt ved å søke.

Hvis du har vanskeligheter med å identifisere nøkkelordene for ditt nettsted bør du bruke litt tid på å bli kjent med din målgruppe. Gjør du målgruppen din fornøyd gjør du søkemotorene fornøyd. Når du vet hvem du skriver for, hva de er opptatt av og hvor de er i sin kundereise (kjøpssyklus) blir det enklere å identifisere nøkkelordene. Lag en persona som representerer din typiske kunde og skreddersy innhold basert på kundens interesser, behov og utfordringer.

Du kan også bruke Webmaster tools for å sjekke hvilke søkeord Google mener at ditt nettsted handler om. Hvis du ikke bruker Webmaster Tools anbefaler jeg at du begynner nå!

Guide: En digital strategi som virker!

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe. 

For å få informasjon om søkeordene på ditt nettsted kan du gjøre følgende:

1. Gå inn på Googles Webmaster Tools og logg inn med din Google-konto. Hvis du ikke allerede har en Google-konto kan du lage en nå.

2. Hvis du ikke allerede har lagt til ditt nettsted klikker du på ”Legg til egenskap” og følger instruksjonene.

3. Når du har registrert ditt nettsted skal det ha dukket opp en meny. Klikk på ”Google-indeks”, deretter ”Innholdssøkeord”.

4. Nå skal det ha dukket opp en oversikt over søkeord besøkende bruker for å finne frem til ditt nettsted. Hvis du nettopp har lagt til nettstedet kan det ta litt tid før du får tilgang til denne informasjonen.


Finn søkeordene for ditt nettsted

2. Konkurrer på lange nøkkelord (longtail-keywords)

Shorttail-keywords er korte nøkkelord med stor konkurranse. Søker du på ”advokat” i Google får du opp cirka 17 millioner resultater. Hvis du ønsker å markedsføre deg som advokat er konkurransen enorm på nøkkelordet ”advokat”. Skulle du derimot lykkes og rangere høyt på dette nøkkelordet kan fluktraten likevel bli høy. Hvis jeg søker på ”advokat” i Google er det ikke sikkert at jeg har behov for advokathjelp. Kanskje jeg lurer på hva en advokat egentlig jobber med – eller som i dette tilfellet: jeg vil se hvor mange treff søkeordet får.


Hvilke søkeord skal ditt nettsted bruke

Longtail-keywords er lange nøkkelord med mindre konkurranse. Det kan lønne seg å konkurrere på lengre nøkkelord både fordi ”fluktraten” på ditt nettsted blir mindre (nettbrukerene finner ikke det de egentlig er ute etter og forlater ditt nettsted) og fordi det er lettere å rangere høyt på mindre populære søkeord. ”Advokathjelp i Oslo” er et lengre nøkkelord som er lette å markedsføre seg på som advokat.

Tips for å lage gode ”longtail-keywords”:

 • Prøv å tenk som din målgruppe: Hva ville jeg ha søkt på hvis jeg skulle finne ditt nettsted?
 • Bruk enkle ord: Nettbrukere søker på mye enklere ord enn det man skulle tro. Kall en skje for en skje.
 • Bruk geografiske ord: Nettbrukere benytter ofte geografiske ord for å finne frem til butikker, tjenester, organisasjoner eller lignende. Holder du til i Oslo kan det derfor være lurt å få dette med i beskrivelsen.

Eksempel på gode ”longtail-keywords”:

 • Advokathjelp i Oslo
 • Møbelbutikk i Alta
 • Kjøp monteringssett til kjøleskap i Moss
 • Pianokurs i Stavanger
 • Lær å spille piano på nett

3. Tilpass innholdet på nettstedet ditt

Fokuser på relevant og nyttig innhold. Her kan du krydre teksten med nøkkelordene du ønsker at kundene skal finne deg på (kvalitet kommer selvsagt fremfor kvantitet).

Overskrifter: Bør gi leseren (og søkemotoren) informasjon om hva teksten handler om. Bruk kun én H1-overskrift som forteller hva temaet for siden er. Bruk deretter H2 og H3-mellomtitler etter hvor viktig innholdet er.

Menyer: Bruk relevante nøkkelord i menypunktene. Selger du hundefôr bør ”hundefôr” være et menypunkt.

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

4. Tiltrekk besøkende med en blogg

Innholdsmarkedsføring (content marketing) går ut på å levere nyttig og verdifullt innhold til kunden. Den enkleste måten å gjøre dette på er gjennom å blogge.

 • Ved å blogge om temaer som er relevant for din målgruppe bygger du opp innhold som kan indekseres og søkes opp.
 • Pass på at du bruker relevante nøkkelord i tittel, overskrifter og URL.

5. Tilpass bildene for søkemotorene

 • Gi alltid bildene nytt navn: Bruk relevante nøkkelord eller tittelen for artikkelen som bildenavn. Det gjør ingenting om bildenavnet blir litt langt.
 • God bildebeskrivelse og alternativ bildetekst: Bruk litt tid på å skrive en god beskrivelse med nøkkelordene du ønsker å synes på.

6. Tilpass ditt nettsted for søkemotorene

Skal du bli god på søkemotoroptimalisering du ha et godt nettsted. Både fordi den tekniske kvaliteten på nettstedet ditt må være tilpasset for at søkemotorene skal få indeksert innholdet – men også fordi nettstedet ditt må få besøkende til å bli værende på siden din. Tusenvis av besøkende som flykter fra ditt nettsted hjelper like lite som et praktfullt nettsted som søkemotorene ikke klarer å indeksere.

Usikker på om søkemotorene får indeksert innholdet ditt?

Den enkleste måten å undersøke dette på er å kopiere deler av teksten på ditt nettsted og lime det inn i Google. Da bør ditt nettsted dukke opp. Du kan også bruke Google Webmaster tools for å få større innsikt.

Les også: Tre vanlige årsaker til at Google ikke indekserer ditt nettsted

7. Gjør en innsats utenfor ditt nettsted

Å skaffe eksterne linker fra pålitelige sider kan øke rangeringen din i Google. Det kan være utfordrende å få til dette, men har du et godt nettsted med godt innhold er dette enklere å få til. Du kan også få eksterne linker ved å gjesteblogge, linke til relevante blogger og oppfordre dem til å gjøre det samme eller ved å delta aktivt på sosiale medier.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

Hvis du enda ikke er tilstede på sosiale medier (eller bare er halvhjertet tilstede) kan det være lurt å komme i gang nå. Ved å bruke sosiale medier til markedsføring kan du både øke trafikken til ditt nettsted og rangere høyere i søk. Bruk av sosiale medier bidrar i din innholdsmarkedsføring, som er viktig for SEO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!