Trender innen moderne webdesign

 In Nettsider

Utviklingen innen webdesign beveger seg i en utrolig hastighet. Moderne webdesign er vakkert, funksjonelt og mobilvennlig. Men de tjenestene du tilbyr på nett er enda viktigere. Sjekk om nettstedet ditt er oppdatert eller om den trenger en oppdatering.

Et bra nettsted er så mye mer enn bare et flott design, det trenger godt innhold og gode tjenester for dine besøkende. Moderne webdesign handler like mye om hvordan du legger opp nettstedet ditt for å generere fortjeneste og leads til bedriften din. Det handler også om hvordan du presenterer verdifullt innhold for dine målgrupper når de besøker siden på sine mobile enheter.

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

Moderne webdesign

Å designe nettstedet ditt er kjernen i salg og markedsføring. Det er første og siste ledd i kommunikasjonen med kunder i moderne tid. Det er essensielt å kunne vedlikeholde og få bedriften din til å vokse, og bedrifter som ikke prioriterer nærværet sitt på nett vil bli hengende etter.
“Form følger funksjon”, en frase oppfunnet av den amerikanske arkitekten Louis Sullivan i hans artikkel “The Tall Office Building Artistically Considered” i 1896. For Sullivan var dette destillert visdom, en estetisk læresetning, den ene “regelen som ikke tillater noen unntak”.

Om du allerede har bestemt deg for å representere deg selv og bedriften din på nett og er klar for å introdusere deg selv for millionvis av potensielle kunder, vil du måtte sjekke at du fyller alle kriterier som vil være forventet av nettstedet ditt.

Du må følge den veien som du vil at kundene dine skal følge. Du må bare tenke som en besøkende eller en kunde du har lyst til å treffe eller hjelpe. Sett deg i deres sted for et øyeblikk eller to. Hvorfor ville du besøkt siden og hva ville du vært på utkikk etter? Hva ville du forvente?

Viktig innhold

Nettstedet ditt må presentere innhold som er interessant, lett å navigere gjennom, lett å forstå og som har et brukervennlig grensesnitt for at dine besøkende skal oppleve at siden er informativ! Dersom de besøkende ikke finner det de leter etter, eller mister interessen, vil de forlate nettsiden din og kanskje aldri komme tilbake.
Å presentere produktene eller tjenestene dine, definere bedriften din, hvilke fordeler du kan tilby, ditt oppdrag og visjon bør være lett å forstå på en brukervennlig, interaktiv og morsom måte som er gøy å utforske.

Om så bedriften din går ut på blogging, nyhetspublisering, produksjon, offentlige tjenester, byråtjenester, levering, B2C, B2B eller du har en nettbutikk eller andre tjenester: Hvordan du presenterer deg selv på nett blir mer og mer viktig for alle bedrifter.

Rent og enkelt

Navigasjonen er like viktig som innholdet. Vil de potensielle kundene dine finne innholdet de leter etter? Innhold må være lett å finne og brukergrensesnittet bør etter dagens standard være rent og minimalistisk.
Du foretrekker kanskje et festet navigasjonsbar for mikro-interaksjoner, kanskje velger du å bruke minimalt med infografikk og bruker en skjult meny – for eksempel en hamburgermeny for å holde orden på alt. Du kan til og med prøve å bruke “spøkelsesknapper”. De flyter over bilder og har en ganske lett følelse. Husk at det enkle ofte er det beste.

Mobilvennlig

Mer enn 60 % av all nettrafikk kommer fra mobile brukere, og det tallet øker stadig. Så det er ikke lenger et spørsmål om nettsiden din bør være mobilvennlig. Det støtte mobilvennlig design!
Å være mobilvennlig og responsiv betyr at nettsiden din vil være tilgjengelig også på mobiltelefoner og nettbrett i tillegg til vanlige pc-er.

Bilder og innhold bør være utformet etter et rutebaserte oppsett, fungere flytende og passe inn på alle plattformer du har lyst til å være tilgjengelig på. Inkludert stasjonære datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner. Snart vil du kanskje til og med være nødt til å støtte klokker og 4K-TV-er også.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

Typografi møter full bredde-oppsettet

Enkelte ganger vil et flott bilde uttrykke en hel idé bedre enn ord. Du kan prøve å bruke full bredde-oppsett og la det være rom til å puste.
Hold det minimalistisk. Lek med fonter. Ta det rolig og hold det enkelt.

Typografi er et flott verktøy til å presentere ideer med stil. Du vil aldri bli servert en full tallerken fra en profesjonell kokk. Alt må være i balanse. For mye informasjon ved første øyekast vil ikke oppfordre til kjærlighet ved første blikk.

Hva med å prøve å bruke en stor og fet font eller en blikkfanger på toppen av et vakkert bilde. Andre nettsider bruker kort eller fliser som også er lette å justere for dynamiske design.

Multimediaopplevelser

Animerte fortellinger og flate designelementer er ofte like effektive når det kommer til navigasjon. Det har sin egen vei og du trenger bare å fortsette å scrolle heller enn å klikke og utforske innholdet som du vil.
Det kan hende du foretrekker dynamiske bakgrunner med rike animasjoner som videoer heller enn å scrolle over alt dersom du ikke liker historiefortelling. Begge metodene får frem ideen. Du må bare velge det du foretrekker.

Grensesnitt og Parallax-design

Parallax er et imponerende moderne design der bilder og innhold beveger seg i bakgrunnen. Parallax-design skaper illusjonen av dypbe i en 2D scene og lar deg synke inn ved å scrolle på to separate lag på skjermen.
Dette fungerer best med en-siders design der utfordringer er at en side må dekke all informasjon. Derfor må du gjøre innholdet enklere for å få et rent utseende og enkel navigasjon.

Tjenester på nettsiden din

“Design er ikke bare hvordan noe ser ut og føles. Design er hvordan det fungerer”
En av de mest inflytelsesrike personene i IT-bransjen gjennom tidene, Apple grunnleggeren Steve Jobs, traff spikeren på hodet med denne ideen om at funksjonalitet er viktig. Og hvordan nettsiden din fungerer er din største designutfordring. Hvilke tjenester vil den tilby til dine kunder?

Informasjon om bedriften din, produktene dine og tjenestene dine må være tilgjengelig, men en moderne nettside må kunne tilby mer! Landingssider for kampanjer, nettbutikk, blogg, kundeservice, muligheter for å gjøre reservasjoner og andre måter å kommunisere med kundene eller potensielle kunder er nøkkelen til å designe et bra nettsted.

[Tweet «Utviklingen innen #webdesign beveger seg i en utrolig hastighet. Dette er den nyeste #trenden https://goo.gl/Xm0rTw @Tenk Digitalt AS»]

 

Design i bakgrunnen

En ting er at det designet du ser når du går inn på en nettside kan være pent eller ikke, men en annen utfordring med webdesign er alt som ikke er synlig. Her er et par eksempler på ting å tenke på:

Sikkerheten på nettstedet ditt er nøkkelen til å holde besøkende på siden fornøyde. Dette er selvfølgelig av største viktighet dersom du godtar betaling på nett, men all risiko for at kundeopplysninger kommer på avveie eller at siden din er nede vil være dårlig for bedriften.

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om hvordan nettsiden din blir rangert av søkemotorer. Rangeringen til siden din er basert på 1) brukererfaringer og navigasjon, 2) hvordan innholdet ditt er tagget med søkeord, 3) kvaliteten på innholdet ditt, 4) teknisk optimalisering, og 5) Din sides autoritet basert på lenker til innholdet ditt på eksterne sider.

Du kan lære mer om SEO i denne artikkelen

Analyser og rapportering er gode verktøy for å forstå oppførselen til de besøkende på siden din. For å aktivere dette må du sette inn små biter med kode på ulike steder på nettsiden din, avhengig av hva du vil måle og spore.

Lære mer om Google Analytics i denne artikkelen

Trender i endring

Trender endrer seg, på samme måte som årstidene. Historien gjentar seg og det eneste vi vet helt sikkert er at alt vil endre seg gang på gang.
Vi vil ikke prøve å spå fremtiden i denne artikkelen, men vi vet at det har vært store endringer innen webdesign de siste årene, men at de sannsynligvis vil virke mindre sammenlignet med endringene som vil skje de neste årene!

Hastigheten på disse endringene øker stadig, så dersom du vil ta del i den fremtiden, bør du begynne å forberede deg nå.

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli ditt beste på nett. Vi kan håndtere hele ditt nærvær på nett: nettsiden din, profiler i sosiale medier, din digitale markedsføringsstrategi og alle de kompliserte tekniske detaljene for å effektivt øke din fortjeneste på nett.

Vi tilbyr en administrert webdesignservice der vi tar oss av alle dine digitale markedsføringskampanjer og din strategi for markedsføring på nett. Dette inkluderer søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, markedsføring i sosiale medier og all annen digital markedsføring som å håndtere nettsiden din og markedsføring via epost.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Deling er å bry seg!

I Tenk Digitalt AS er mottoet vårt “sharing is caring” – “deling er å bry seg”, så vi har laget en guide til verktøyene du trenger for å lykkes med markedsføring i sosiale medier. Du kan laste ned gratiskopien din i dag

Andre artikler du bør lese

Hvordan du lager en plan for markedsføring i sosiale medier

Slik sjekker du om søkemotorene finner nettstedet ditt

Følg gjerne bloggen vår dersom du er interessert i webdesign og markedsføring på nett. Trenger du en nettside til bedriften din? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under og del med vennene dine ved å klikke på ikonene nedenfor. Husk at deling er å bry seg!

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

8 tips til å forbedre sikkerheten på ditt nettsted Jan Sollid Storehaug