Hvorfor en god landingsside er avgjørende for ditt salg

 In Nettsider

Skal du lykkes med salg på nett må du lede trafikken til gode landingssider. Har du sett bedrifter på nett som annonserer for et produkt og deretter leder trafikken til nettsidene sine? Der finner du kanskje mye informasjon, men akkurat der og da er du kun interessert i det annonserte produktet. Gode nettsider kan informere om «alt», men en landingsside skal lages for ett bestemt formål: konvertering.

Om du ønsker å sette bedriften din i en bedre posisjon enn gjennomsnittlig, må du se på hvordan du kan optimalisere nettsiden din og skaffe mer trafikk. En landingsside tjener mange formål, men ikke glem hva definisjonen på en landingsside er:

Alle sider på nett man kan besøke er en nettside. En landingsside er en side på nett som eksisterer kun for å konvertere. Det kan være enten et direkte salg eller innsamling av prospekts. Kort fortalt er alle landingssider nettsider, men ikke alle nettsider er landingssider.

Samling av leads på landingssider

Husk: hovedoppgaven til landingssiden din er enten å konvertere til et salg der og da eller å samle inn detaljer om den besøkende. Men hvorfor? Et skjema med riktig informasjon gir den besøkende muligheten til å konvertere til å bli et prospekt. Markedsførere refererer til denne prosessen som en konverteringshendelse. Hastigheten og antallet på leads som blir samlet inn kaller vi ganske enkelt konverteringsraten.

Når du samler informasjon om besøkende på nettstedet ditt har du muligheten til å ta direkte kontakt med de som er interessert. Dette leder igjen deretter til et visst antal salg. Med gode kampanjer kan du måle hele konverteringsbanen. Hvor mange besøkende på landingssidene? Hvor mange handlet der og da eller la igjen kontaktinformasjon? Hvor mange av disse ble deretter fulgt opp – og hvor mange av disse ble til en ny kunde / kjøp?

Har du god oversikt over alle leddene kan du regne ut anskaffelseskostnaden til en enkelt kunde eller et salg. Så kan du sammenligne med hvor mye du har brukt eller kan bruke på en bestemt kampanje og øke eller redusere etter hva resultatet blir.

Husk å gi dem noe igjen for bryet

Selve konverteringshendelsen kan være å fylle ut et skjema eller å legge igjen kontaktinformasjon som for eksempel e-postadressen for å kunne følge bloggen din. Det kan også være å legge igjen kortinformasjon for å kjøpe et produkt på nettstedet ditt. Uavhengig av om man må legge igjen mye eller lite informasjon er skjemaet på landingssiden din det tidspunktet en besøkende kan gi deg informasjon om seg i bytte mot noe.

Dette kan være en gratis ressurs de kan laste ned, et eksklusivt tilbud eller noe annet. Det viktige er at det du gir i bytte mot informasjon står i stil med hvor mye informasjon du ber om. Husk også at det er veldig viktig å informere om hva denne informasjonen blir brukt til. Om de for eksempel velger å laste ned en gratis ressurs, betyr det ikke at de har meldt seg på nyhetsbrevet ditt. Du kan sende dem en e-post for å takke for at de valgte å laste ned det du tilbyr. I samme e-post kan du også oppfordre dem til å melde seg på nyhetsbrevet ditt, men det er alt.

Melder de seg derimot på nyhetsbrevet ditt er det viktig at du også informerer dem om at de kan melde seg av når som helst. Husk derfor å gjøre det lett for dem å forstå hva de får igjen for å legge igjen informasjon, og hvordan informasjonen vil bli brukt.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

 

Eksempel på en landingsside

Her i Tenk Digitalt AS bruker vi landingssider av mange grunner, men mest for å samle leads. Vi gjør dette ved å bruke det vi kaller “leadbaits” (og også gjennom våre Call to Actions, som du ser rundt om på nettsidene våre).

Leadbaits er ofte gratis innhold som vi gir bort, som har stor verdi for de som besøker nettsidene. For eksempel har vi utviklet ulike vurderinger og guider som vi gir bort gratis til alle som vil legge igjen kontaktinformasjonen sin.

Her er et eksempel på en landingsside – du kan laste ned en gratis guide med alt du trenger for å utforme et effektivt nettsted som vil øke fortjenesten din på nett fra denne landingssiden

Landingsside

Dette er et eksempel på en nettside som samler inn informasjon til leads. Du finner landingssiden i denne CTAen: (Call to Action) 

 

Trenger du hjelp med å lage en digital strategi?

Alle dine digitale markedsføringsaktiviteter må ha mål og mening. Det får de ved at du lager en digital strategi. Vi kan hjelpe deg med å lage en startegi som fungerer for deg!

Hvordan fungerer dette?

Det du i hovedsak gjør er å tilby informasjon som har interesse for dine besøkende. For å få tak i verdifull informasjon, må du først vite hvordan du gir bort verdier.

I det lange løp hjelper dette deg med å opprettholde gode kundeforhold og lojale kunder. Det viser profesjonalitet og viser den besøkende at du er en pålitelig kilde eller bedrift. Landingssider finnes fordi de er en personalisert salgspitch som er utformet på en måte som gir de besøkende muligheten til å handle.

Hvorfor landingssider er så viktige

Dine nettsider har kanskje også en form for call to actions, men nettstedet ditt skal også yte andre tjenester enn å samle informasjon fra besøkende. Du bruker kanskje nettsiden din til å introdusere eller snakke om produktene eller tjenestene dine, vise frem innholdet ditt, tilby rabatter eller å underholde de som besøker nettsiden din med ulike former for medieinnhold.

Dette er vel og bra, men dette kan distrahere besøkende fra å fylle ut skjemaet. Dette er grunnen til at landingssider er så verdifulle.

Landingssiden har kun ett formål

La oss minne deg om at en landingsside er en enkeltstående nettside, som skiller seg fra hovedsiden din og som er utformet for ett formål og som er rettet mot et spesielt publikum. Vanligvis vil ikke en landingsside inneholde verken meny, sidemenyer eller footer som kan distrahere besøkende: det er en enkel og klar handlingsoppfordring eller call to action som er utformet for å skaffe konverteringer.

Det er ting du må vurdere for å gjøre landingssiden din effektiv. En god landingsside må være klar og konsis, og lede besøkende mot faste mål. En dårlig landingsside er en lite tiltalende informasjonsoverload. Vær sikker på at du har en plan og strategi før du utformer dine landingssider. 

Målet for markedsføring er ikke å skaffe mange treff på nettstedet ditt, men å få kunder til å kjøpe produktene eller tjenestene dine. Dette er målet for all markedsføring.

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

Landingssider for kampanjer

Landingssider for kampanjer er viktige i alle inbound markedsføringskampanjer. Uansett om det er markedsføring på sosiale medier, annonsebannere, e-postpromotering, nøkkelord for søkemotorer, call to actions på bloggen din eller andre prosesser som kan lede til klikk.

Rundt fire av ti selskaper bruker ikke landingssider. Derfor blir klikk sendt direkte til et nettsted som ikke har sammenheng med noen kampanje. Grunnen til dette er rett og slett mangel på kunnskap om hvordan man lager en effektiv landingsside.

Nettstedet ditt og landingssider må være mobilvennlige siden 60 % av all kundedialog kommer fra mobile enheter.

For eksempel: om målet ditt er å selge en ny mascara eller et produkt du allerede selger, kan landingssider utformes på en måte som tjener formålet på en effektiv måte. Målsettingen for selskapet ditt vil inkludere å få besøkende til å utføre ulike handlinger. Det kan være å fylle ut informasjon, klikke på knapper for å abonnere, dele eller komme til en side for å kjøpe produktet. Du kan også bruke landingssiden til å påvirke merkevaren og salget ditt.

Med de riktige verktøyene er det lett å sette opp landingssiden din, og som resultat vil du lykkes bedre. Med en spesifikk landingsside for å rette deg mot potensielle kunder vil klikkresultatene være et resultat av at folk reagerer på budskapet eller markedsføringen du prøver å nå frem med.

Hensikten med landingssidekonverteringer:

Det er kanskje ulike hensikter med konverteringer fra landingssidene dine. Her er en liste med vanlige mål:

  • Registrere bestillinger av et produkt eller en tjeneste
  • Samle leads for remarketing eller oppfølging fra et salgsteam
  • Gi mer informasjon som kan lede til salg eller henvisninger
  • Alle andre ønskede call to actions: å like bloggsiden din, dele den osv.

Nøkkelen er å lage effektive landingssider og å gjøre det lett å finne dem via dine ulike markedsføringsaktiviteter.

 

Problemstillinger ved få konverteringer

Det er mange vanlige problemstillinger med landingssider som er dårlig utformet, eller om man ikke bruker landingssider. Før du bruker store beløp på din neste kampanje anbefaler vi at du utvikler tre-fem versjoner av landingssidene dine og tester dem ut på små publikum.

Sosiale medier er ideelle for å få et sterkt segmentert publikum til å teste landingssidene dine. Ofte er det bare små justeringer i utformingen eller budskapet ditt som vil gjøre underverker for konverteringsraten din.

Hvilke endringer kan jeg gjøre?

Vanligvis er det en eller flere av disse tingene som fører til lave konverteringsrater:

  • Besøkende får en dårlig brukeropplevelse på grunn av dårlig design
  • Budskapet på landingssiden stemmer ikke overens med det brukeren forventet
  • Det er for mye informasjon og for mange detaljer å forstå
  • Det er for lite informasjon og den besøkende forstår ikke verdien
  • Dine call to actions er ikke klare nok for den besøkende

Husk at det som vil gi de beste mulighetene for konvertering, er en landingsside med et bra og klart design der budskapet stemmer overens med det som har ledet prospektet ditt dit i første omgang.

Ikke kast vekk muligheten til å fokusere helt og fullt på trafikken som kampanjen din genererer. Siden landingssider er separate fra nettsiden gir de gode muligheter for rapportering og analysering.

Hva vi i Tenk Digitalt AS gjør

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli god på nett. Vi kan håndtere hele ditt nærvær på nett: den digitale strategien din, nettsiden din, profiler i sosiale medier, din digitale markedsføring og alle de kompliserte tekniske detaljene for å effektivt øke din fortjeneste på nett.

Vi tilbyr en administrert webdesignservice der vi ikke bare designer nettsiden med moderne, mobilvennlige design, inkludert dine kunders behov – vi vil også håndtere ditt nettsted og holde det oppdatert og sikkert på fast basis.

Vi kan også ta oss av din søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, profiler i sosiale medier og SoMe (sosiale medier) markedsføring og alle andre digitale markedsføringskampanjer, inkludert e-post og annonsebannere. Vi leverer også alle dine grafiske design, foto, video og tekstinnhold eller andre tjenester du vil trenge for å maksimere din fortjeneste på nett.

Ta gjerne kontakt med Tenk Digitalt AS dersom du har spørsmål. Du kan nå oss på telefon: 23 89 68 11, sende en e-post til: [email protected] eller helt enkelt legge igjen kontaktinformasjonen din under, så kontakter vi deg snarlig.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Delt glede er dobbel glede!

I Tenk Digitalt AS er mottoet vårt «sharing is caring» – “delt glede er dobbel glede”. Derfor har vi skrevet flere artikler om hva du trenger å vite for å lykkes innenfor markedsføring i sosiale medier.

Følg gjerne bloggen vår om du er interessert i entreprenørskap og digitale strategier. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor og del med vennene dine ved å klikke på ikonene under.

Oversatt og bearbeidet til norsk av Kathrine Garshol.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

7 viktige metoder for å forbedre nettstedet ditt Jan Sollid StorehaugHvordan du får noe til å skje på nettsidene dine