Hva er WordPress Themes og Plugins og hvorfor er de viktige?

 In Nettsider

Det viktigste valget du tar når du skal skape ditt WordPress nettsted på egenhånd, er hvilken designmal (theme) du skal bruke. Etter det kommer valg av plugins som kan ta nettstedet ditt til neste nivå av funksjonalitet. Her kan du lese mer  om hva designmaler og plugins er, og hvorfor de er så viktige for ditt WordPress nettsted.

 

Themes er maler for design og grunnleggende funksjonalitet

 

Themes er ferdige designmaler som definerer hvordan dine sider kommer til å se ut på nett. Designmalene definerer alt fra hvordan navigasjonen på sidene dine fungerer, til design, fonter som blir brukt og farger.

Det er tusenvis av gratis themes og så kalte «premium» themes, som er designmaler du må betale for å bruke. Noen themes er laget for generelle nettsider, mens andre themes er tilpasset spesielle sektorer eller nisjer. Avhengig av behov bruker de forskjellige designmalene ulike virkemidler for å skape gode brukeropplevelser.

 

Plugins gir nettstedet ditt ytterligere funksjonalitet

 

Plugins er ferdig designede kodelinjer som du kan installere for å gjøre forskjellige oppgaver på din side. Med plugins får du et stort spekter av funksjoner. Populære plugin er SEO (Search Engine Optimization), sosial deling, (deleknapper, for eksempel Facebook, Twitter og LinkedIn) spamfiltere, verktøy for å øke nettsidens hastighet og e-handel.

 

Hvorfor er WordPress themes og plugins viktige?

 

Å velge riktig designmal er det viktigste valget du tar når du skal skape ditt nettsted. Themet du velger er det som avgjør hvordan ditt nettsted skal fungere og er betemmende for ditt nettsteds utseende.

Det er ikke like skummelt som det kanskje kan høres ut: Har du valgt riktig Webhotell for ditt nettsted kan du nemlig forandre designmal når du selv skulle ønske det. Men det sparer deg for mye tid å undersøke litt slik at du velger en designmal som passer for ditt formål fra starten av.

Plugins er programmer som sørger for de funksjonene du vil at dine brukere skal ha på din nettside. Uten dem vil siden din kun bestå av innhold og presentasjon. Ved å bruke riktige plugins skaper du den gode brukeropplevelsen og gjør det lettere for deg å drive nettstedet ditt.

En av fordelene med med WordPress fra Tenk Digitalt AS er at du kan velge fritt hvilke plugins du vil bruke på din nettside.Dette gjør at dine sider kan fungere slik du vil. Du har også friheten til å velge de premium designmalene du selv bruke.På våre supportsider forteller vi deg om de plugins som vi har dårlige erfaringer med slik at du kan unngå disse. I noen tilfeller har vi også svartelistet de som risikerer å ta ned nettstedet ditt.

 

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS!

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Her finner du flere artikler om plugins og themes:

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

WordPress gjort riktig