WordPress hjemmeside? Vurder disse tingene først! - Tenk Digitalt
En grunder smiler i stolen fordi han har laget en fin WordPress hjemmeside på egenhånd.

WordPress hjemmeside? Vurder disse tingene først!

En stor fordel med en WordPress hjemmeside er dens fleksibilitet og brukervennlighet. Den er perfekt for både nybegynnere og erfarne utviklere, takket være det intuitive brukergrensesnittet og utallige tilpasningsmuligheter. 

Du kan selv skape en profesjonell og funksjonell WordPress hjemmeside uten bruk av dyre webdesignere og utviklere. Du beholder selv styringen og kan gjennom maler og funksjoner enkelt skape dine egne websider slik du vil de skal se ut.

Men før du setter i gang er det likevel lurt å lese seg opp slik at du er sikker på at du gjør de rette valgene for deg og din bedrift. Her er en kort og konsis guide til hva du bør kjenne til før du går i gang med utviklingen av en WordPress hjemmeside.

Les også: Derfor har 20 av verdens største bedrifter WordPress hjemmesider

 

Typiske kostnader knyttet til en WordPress hjemmeside

WordPress kan lastes ned gratis og WordPress.com tilbyr en gratis basis hosting tjeneste. Men her som ellers – det er ingen fri lunsj. I dette tilfellet betyr gratis begrenset frihet og kontroll over websiden din, som igjen kan føre til at mange muligheter går tapt.

Derfor vil bedrifter flest betale for en rekke ekstratjenester for å sikre at de har total kontroll over sitt eget nettsted. Vanlige kostnader knyttet til en WordPress hjemmeside omfatte utgifter til webhotell, domene, premium-temaer, plugins og muligvis profesjonell hjelp til tilpasning og vedlikehold. Prisene kan variere sterkt basert på dine spesifikke behov og valg.

 

En WordPress hjemmeside trenger domene og hosting

WordPress er en programvare som hjelper deg å skape en profesjonell hjemmeside, men du trenger mer en det for at den skal bli tilgjengelig på nett. Ditt nettsted trenger en unik adresse på internett, et domenenavn.Velg et domenenavn som er lett å huske og reflekterer merkevaren din.

I tillegg trenger du et sted hvor websiden blir laget og gjort tilgjengelig for alle. Dette er en tjeneste som kalles webhosting, som i korte trekk innebærer at du får tilgang til en server hvor du kan lagre nettstedet ditt. Når det gjelder webhosting, som foregår på såkalte webhotell, er det viktig å vurdere faktorer som ytelse, pålitelighet, kundesupport og hvor enkelt det er å installere WordPress.

Mange webhotell tilbyr en-klikks WordPress-installasjon, noe som gjør det enkelt å få din WordPress hjemmeside opp og gå. Det er viktig å sørge for at du konfigurerer nettstedet riktig fra starten av, inkludert innstillinger for permalinks og søkemotoroptimalisering (SEO). En WordPress hostingleverandører tar seg av alt knyttet til håndtering av domeneadressen og selve hostingtjenesten.

 

WordPress er ikke alene om å hoste WordPress hjemmesider

Mange tror at en WordPress hjemmeside kun kan skapes hos WordPress.com. Dette er helt feil. WordPress.com er en av mange kommersielle selskaper som tilbyr hosting og andre tjenester knyttet til WordPress programvaren.

Det mange ikke er klar over er at WordPress.com har valgt en leveransemodell som i stor grad begrenser bruk av maler (themes) og funksjonalitet (plugins).

Det finnes en rekke andre WordPress web hosting leverandører som kan tilby tjenester bedre tilpasset ditt behov. Brukere som ønsker å bruke WordPress programvaren, står fritt til å velge sin egen web hosting leverandør. Derfor er det viktig å sondere markedet og finne en leverandør som passer deg og behovene til din WordPress-side best.

 

En suksessfull WordPress hjemmeside krever strategi og sikkerhet

Regelmessig vedlikehold er nødvendig for å sikre at din WordPress hjemmeside forblir funksjonell og sikker. Dette kan omfatte oppdateringer, sikkerhetskopiering, feilretting og ytelsestuning. Dette utføres hovedsakelig av to årsaker. For det første vil en godt vedlikeholdt WordPress hjemmeside gjøre brukerne fornøyde, og for det andre vil den gjøre søkemotorene fornøyde.

Ved hjelp av verktøy som Google Analytics, kan du spore trafikken til din WordPress hjemmeside og lære mer om dine besøkende. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt og strategien din. Det viktigste med et nettsted er nemlig å gjøre Google og deres bruker fornøyde. De som lykkes med dette har mye større sjanse for å øke trafikken på sin WordPress hjemmeside, og en viktig del av dette er å ivareta god nettsikkerhet.

 

Du må alltid ivareta sikkerhet på en WordPress hjemmeside

For å holde din WordPress hjemmeside sikker, er det viktig å regelmessig oppdatere WordPress-kjernen, temaene og pluginsene dine. Du bør også vurdere å bruke et sikkerhetsplugin for å beskytte mot hacking og malware.

Relevant artikkel: Hva er WordPress Themes og Plugins og hvorfor er de viktige?

Regelmessige sikkerhetsoppdateringer er avgjørende for å beskytte din WordPress hjemmeside mot trusler. Ikke glem å teste nettstedet ditt etter hver oppdatering for å sikre at alt fortsatt fungerer som det skal.

 

Du kan spare MYE med egeninnsats

Om vi ser noen år tilbake var de fleste av oss avhengig av en webdesigner som kan design og koding av nettsteder for å få en WordPress hjemmeside opp og gå. I dag kan du gjøre mesteparten av jobben selv, til en brøkdel av prisen. WordPress med din egen nettadresse koster ikke stort mer enn noen timer med en designer.

Er du vant til å jobbe med tekst og bilder i annen programvare kan du med et godt tema og egeninnsats spare titusenvis av kroner. Glem ikke at uansett hvor flink du er, må du regne med noen dagers egeninnsats for å få dette til. Eller så kan vi i Tenk Digitalt gjøre det for deg!

Vi hjelper deg gjerne med oppsett, valg av tema og design av din WordPress hjemmeside. I tillegg kan vi ta oss av sikkerhet, oppdateringer, regelmessig backup og andre ting du vil slippe å gjøre selv. Ta kontakt med Tenk Digitalt for å få et gratis overslag på utvikling av din WordPress hjemmeside.

Les også: WordPress: Din guide til å lage en flott nettside

 

FAQ om utvikling av WordPress hjemmesider

Hvor lang tid tar det å opprette en WordPress hjemmeside?

Tiden det tar å opprette en WordPress nettside kan variere sterkt, avhengig av kompleksiteten av nettstedet. For et grunnleggende nettsted, kan du forvente å bruke noen timer til noen dager. For et mer komplekst nettsted, kan det ta uker eller til og med måneder.

Hvor mye koster det å drifte en WordPress hjemmeside?

Driftskostnadene for en WordPress hjemmeside kan variere basert på faktorer som webhotell, domene, antall og type plugins, og om du betaler for profesjonell hjelp. Generelt kan du forvente å bruke alt fra noen hundre til flere tusen kroner per år.

Hva er de vanligste feilene når man driver en WordPress hjemmeside, og hvordan unngår man dem?

Vanlige feil inkluderer ikke å oppdatere WordPress, temaer og plugins regelmessig, ikke å ta regelmessige sikkerhetskopier, og ikke å optimere for søkemotorer. Ved å være proaktiv og ta hensyn til disse områdene kan du unngå mange vanlige problemer.

Hvordan kan jeg optimalisere WordPress-nettstedet mitt for SEO?

Det er mange aspekter ved SEO for en WordPress hjemmeside, inkludert valg av SEO-vennlige permalinks, bruk av et SEO-plugin, optimalisering av sidetitteler og metadescriptions, og å sørge for at nettstedet ditt er mobilvennlig. Også innhold av høy kvalitet og relevante nøkkelord er viktig.

Les mer: WordPress-tips for bedrifter – 10 ting du ikke visste om WordPress

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!