Hva du bør vite før du velger WordPress - Tenk Digitalt
WordPress gjort riktig

Hva du bør vite før du velger WordPress

WordPress er et fantastisk verktøy for å skape profesjonelle websider enkelt og mye rimeligere enn tradisjonell webutvikling. Før du setter i gang kan det være lurt å lese seg opp på noen områder. Her kan du lese mer om de viktigste. 

Du kan selv skape profesjonelle og funksjonelle websider med bruk av WordPress. Verktøyets suksess ligger i enkelhet og muligheten for å få innhold ut på web uten bruk av dyre webdesignere og utviklere.

Du beholder selv styringen og kan gjennom maler og funksjoner enkelt skape dine egne websider slik du vil de skal se ut. Stadig flere små og mellomstore bedrifter har oppdaget de fantastiske mulighetene som ligger i bruk av WordPress til å lage et flott nettsted for sin bedrift.

Her er en nybegynnerguide til hva du bør kjenne til før du går i gang med WordPress.

WordPress er mye mer enn et bloggverktøy

WordPress blir benyttet av 23 % av alle verdens nettsider.

Verktøyet ble innledningsvis brukt av bloggere, men inneholder nå all funksjonalitet for å håndtere hvilket som helst innhold på web. De nye brukergruppene er ofte virksomheter som ønsker et enkelt verktøy for å skape gode funksjonelle websider. Se på listen 20 Store merkevarer som bruker WordPress

WordPress er en programvare for håndtering av innhold på nett

WordPress programvaren tilbyr et rammeverk med hjelpemidler for å håndtere innhold på blogger eller websider.

Programvaren er utviklet basert på åpen kilde kode. Dette betyr at programvaren utvikles og vedlikeholdes av en gruppe bestående av mange tusen utviklere og ikke av et enkelt selskap. Organiseringen skaper konkurranse mellom utviklerne, som igjen gir et rikt utvalg av muligheter til et riktig prisbilde for WordPress brukere.

Mulighetene blir gjort tilgjengelige i form av maler (themes) og funksjonalitet (plugins). De fleste utviklerne tilbyr gratis maler og funksjonalitet, som typisk kan oppgraderes til betalbare premium versjoner.

Websiden din trenger mer enn WordPress programvare

WordPress er en programvare som hjelper deg å skape en profesjonell webside, men du trenger mer en det for at den skal bli tilgjengelig på nett. Ditt nettsted trenger en unik adresse på internett, et domenenavn.

Eksempel www.minbedrift.no Valg av riktig domenenavn er viktig i forhold til å oppnå ønsket tilgjengelighet i din målgruppe.

I tillegg trenger du et sted hvor websiden blir laget og gjort tilgjengelig for alle. Dette er en tjeneste som kalles webhosting, som i korte trekk innebærer at du får tilgang til en server hvor du kan lagre nettstedet ditt.

En WordPress hostingleverandører tar seg av alt knyttet til håndtering av domeneadressen og selve hostingtjenesten. WordPress.com er en leverandør av disse tjenestene, men det er en rekke andre tilbydere.

WordPress.com er ikke det eneste selskapet som kan hoste WordPress websider

Mange tror at WordPress websider kun kan skapes hos WordPress.com. Dette er helt feil. WordPress.com er en av mange kommersielle selskaper som tilbyr hosting og andre tjenester knyttet til WordPress programvaren.

Det mange ikke er klar over er at WordPress.com har valgt en leveransemodell som i stor grad begrenser bruk av maler (themes) og funksjonalitet (plugins).

Det finnes en rekke andre WordPress web hosting leverandører som kan tilby tjenester bedre tilpasset ditt behov. Brukere som ønsker å bruke WordPress programvaren, står fritt til å velge sin egen web hosting leverandør.

Mange tilbyr en mer åpen hosting løsning enn WordPress.com

Tenk Digitalt AS er en leverandør av webhosting og andre tjenester knyttet til bruk av WordPress programvaren. I motsetning til WordPress.com så har vi få restriksjoner når det gjelder bruk av maler (themes) og funksjonalitet (plugins).

Som Tenk Digitalt AS kunde står du mye friere til å bruke alt WordPress kan tilby. Les også «Hva er WordPress themes og plugins, og hvorfor er de viktige?»

Tenk Digitalt AS tilbyr også et stort utvalg av domenenavn.

Det er ingenting som heter «gratis lunch»

WordPress  kan lastes ned gratis og WordPress.com tilbyr en gratis basis hosting tjeneste. Men her som ellers – det er ingen fri lunsj. I dette tilfellet betyr gratis begrenset frihet og kontroll over websiden din, som igjen kan føre til at mange muligheter går tapt.

Du kan spare MYE med egeninnsats

Mens de fleste av oss før var avhengig av en webdesigner som kan design og koding av nettsteder kan du nå gjøre mesteparten av jobben selv. Til en brøkdel av prisen. WordPress med din egen nettadresse koster ikke stort mer enn noen timer med en designer.

Er du vant til å jobbe med tekst og bilder i annen programvare kan du med et godt theme og egeninnsats spare titusenvis av kroner. Glem ikke at du uansett hvor flink du er må regne med noen dagers egeninnsats for å få dette til. Eller vi kan gjøre det for deg!

Vi hjelper deg gjerne med oppsett, valg av theme og design av dine sider. Vi tar oss av sikkerhet, oppdateringer, regelmessig backup og andre ting du vil slippe å gjøre selv. Send oss din e-post og vi forteller deg mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!