Hva du bør vite før du velger WordPress

 In Nettsider

WordPress er et fantastisk verktøy for å skape profesjonelle websider enkelt og mye rimeligere enn tradisjonell webutvikling. Før du setter i gang kan det være lurt å lese seg opp på noen områder. Her kan du lese mer om de viktigste. 

WordPress er mye mer enn et bloggverktøy

 

WordPress blir benyttet av 23 % av alle verdens nettsider. Verktøyet ble innledningsvis brukt av bloggere, men inneholder nå all funksjonalitet for å håndtere hvilket som helst innhold på web. De nye brukergruppene er ofte virksomheter som ønsker et enkelt verktøy for å skape gode funksjonelle websider. Se på listen 20 Store merkevarer som bruker WordPress

Du kan selv skape profesjonelle og funksjonelle websider med bruk av WordPress. Verktøyets suksess ligger i enkelhet og muligheten for å få innhold ut på web uten bruk av dyre webdesignere og utviklere. Du beholder selv styringen og kan gjennom maler og funksjoner enkelt skape dine egne websider slik du vil de skal se ut. Stadig flere små og mellomstore bedrifter har oppdaget de fantastiske mulighetene som ligger i bruk av WordPress til å lage et flott nettsted for sin bedrift. Her er en nybegynnerguide til hva du bør kjenne til før du går i gang med WordPress.

 

 

WordPress er en programvare for håndtering av innhold på nett

 

WordPress programvaren tilbyr et rammeverk med hjelpemidler for å håndtere innhold på blogger eller websider. Programvaren er utviklet basert på åpen kilde kode. Dette betyr at programvaren utvikles og vedlikeholdes av en gruppe bestående av mange tusen utviklere og ikke av et enkelt selskap. Organiseringen skaper konkurranse mellom utviklerne, som igjen gir et rikt utvalg av muligheter til et riktig prisbilde for WordPress brukere.

Mulighetene blir gjort tilgjengelige i form av maler (themes) og funksjonalitet (plugins). De fleste utviklerne tilbyr gratis maler og funksjonalitet, som typisk kan oppgraderes til betalbare premium versjoner.

 

Websiden din trenger mer enn WordPress programvare

 

WordPress er en programvare som hjelper deg å skape en profesjonell webside, men du trenger mer en det for at den skal bli tilgjengelig på nett. Ditt nettsted trenger en unik adresse på internett, et domenenavn. Eksempel www.minbedrift.no Valg av riktig domenenavn er viktig i forhold til å oppnå ønsket tilgjengelighet i din målgruppe.

I tillegg trenger du et sted hvor websiden blir laget og gjort tilgjengelig for alle. Dette er en tjeneste som kalles webhosting, som i korte trekk innebærer at du får tilgang til en server hvor du kan lagre nettstedet ditt.

En WordPress hostingleverandører tar seg av alt knyttet til håndtering av domeneadressen og selve hostingtjenesten. WordPress.com er en leverandør av disse tjenestene, men det er en rekke andre tilbydere.

 

WordPress.com er ikke det eneste selskapet som kan hoste WordPress websider

 

Mange tror at WordPress websider kun kan skapes hos WordPress.com. Dette er helt feil. WordPress.com er en av mange kommersielle selskaper som tilbyr hosting og andre tjenester knyttet til WordPress programvaren. Det mange ikke er klar over er at WordPress.com har valgt en leveransemodell som i stor grad begrenser bruk av maler (themes) og funksjonalitet (plugins).

Det finnes en rekke andre WordPress web hosting leverandører som kan tilby tjenester bedre tilpasset ditt behov. Brukere som ønsker å bruke WordPress programvaren, står fritt til å velge sin egen web hosting leverandør.

 

Mange tilbyr en mer åpen hosting løsning enn WordPress.com

Tenk Digitalt AS er en leverandør av webhosting og andre tjenester knyttet til bruk av WordPress programvaren. I motsetning til WordPress.com så har vi få restriksjoner når det gjelder bruk av maler (themes) og funksjonalitet (plugins). Som Tenk Digitalt AS kunde står du mye friere til å bruke alt WordPress kan tilby. Les også «Hva er WordPress themes og plugins, og hvorfor er de viktige?»

Tenk Digitalt AS tilbyr også et stort utvalg av domenenavn.

 

Det er ingenting som heter «gratis lunch»

 

WordPress  kan lastes ned gratis og WordPress.com tilbyr en gratis basis hosting tjeneste. Men her som ellers – det er ingen fri lunsj. I dette tilfellet betyr gratis begrenset frihet og kontroll over websiden din, som igjen kan føre til at mange muligheter går tapt.

 

 

Du kan spare MYE med egeninnsats

 

Mens de fleste av oss før var avhengig av en webdesigner som kan design og koding av nettsteder kan du nå gjøre mesteparten av jobben selv. Til en brøkdel av prisen. WordPress med din egen nettadresse koster ikke stort mer enn noen timer med en designer. Er du vant til å jobbe med tekst og bilder i annen programvare kan du med et godt theme og egeninnsats spare titusenvis av kroner. Glem ikke at du uansett hvor flink du er må regne med noen dagers egeninnsats for å få dette til. Eller vi kan gjøre det for deg! Vi hjelper deg gjerne med oppsett, valg av theme og design av dine sider. Vi tar oss av sikkerhet, oppdateringer, regelmessig backup og andre ting du vil slippe å gjøre selv. Send oss din e-post og vi forteller deg mer.

 

 

Andre arikler du burde lese:

 

Hva er WordPress Themes og Plugins og hvorfor er de viktige?

Et bra nettsted bygges med riktige themes og plugins

Hvorfor WordPress er riktig for deg og din virksomhet

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

hvordan du kan øke din kundekrets fra 300 til 32.000Feil plugins an ødelegge dine siders hastighet