Hvorfor WordPress er riktig for din virksomhet - Tenk Digitalt
shutterstock_56416222 Mollie plus male chefs behind

Hvorfor WordPress er riktig for din virksomhet

Alle virksomheter trenger et godt nettsted, både ved etablering og som et verktøy for vekst.  WordPress er et fantastisk verktøy for å lage et profesjonelt nettsted, og du kan gjøre det helt selv for en brøkdel av prisen av tradisjonell webdesign. Visste du at 23 % av verdens nettsteder er bygget på WordPress? Fra å være et verktøy for spesielt interesserte med god tid har WordPress utviklet seg til å bli brukervennlig og et svært godt alternativ til å bruke dyre webdesignere. Men det er lett å gjøre feil og det kan fort koste mer penger og tid om du trår feil.

Shutterstock female chef

Møt Mollie Green, eieren av “Mollies kjøkken” som er et cateringselskap.

Mollie da har vært kreativ da hun skulle velge nettadresse for sitt Cateringselskap og valgte  domenenavnet www.mollies.kitchen. Nå trenger hun et profesjonelt nettsted som ikke koster all verden, eller tar for lang tid å sette opp.

Catering er et tøft market, og Mollie legger merke til at hennes største konkurrenter har flotte og dynamiske sider. Mollie har oppdaget noe som kan hjelpe henne med å oppnå det samme, uten å knuse busjettet hennes: WordPress.

WordPress tilbyr en mengde maler med flott design, noen spesielt for catering, perfekt for Mollie. Hun er særlig fornøyd med at hun ikke trenger dyre webutviklere, for å skape et nettsted som er like bra som hennes konkurrenters.

Mollie hadde hørt WordPress var bare for blogger, men hun finner fort ut at den tankegangen tilhører fortiden.  23% av alle nettsider er konstruert med WordPress – det er over 70 millioner nettsteder. Imponerende!

Mollie er flink til å lage mat, men ikke flink til å kode. Hun er derfor bekymret for at hun mangler egenskaper som skal til for å skape en WordPress nettside. Et raskt Google-søk og en prat med Ian fra Tenk Digitalt AS beroliget henne, mange akkurat som henne har oppdaget WordPress og med litt hjelp funnet ut at det er enkelt å bruke.

Mollie er glad for at Ian forklarte begrensningene til gratis WordPress.com hosting for henne før hun begynnte. Nå vet hun at det er verdt å betale for å få den riktige tjenesten med en gang, istedenfor for å betale ekstra tillegg for alle små forandringer.

Mollie liker et rent og moderne utseende som hun enkelt kan oppdateres når virksomheten vokser. Tenk Digitalt AS viste henne noen andre catering selskaper som bruker WordPress maler som ser virkelig bra ut. Da er det bare å sette igang!

 

1. WordPress er ikke lenger bare for blogger

Screen Shot 2015-03-10 at 22.26.40 WordPress startet som en plattform  for blogging, men har blitt verdens ledende CMS (content management system) for alle former for nettsteder. 23% av verdens nettsteder er basert på  WordPress.

WordPress gjør det enkelt å skape profesjonelle, fullt funksjonell nettsider til en brøkdel av prisen det koster å bruke en tradisjonell webdesigner/utvikler. Bruk av WordPress overfører kreativitet og kontroll til bedriftens egne folk, snarere enn dyre IT-eksperter.

WordPress tilbyr tusenvis av ferdige designmaler (themes) og funksjoner (plugins) for å lage skreddersydde nettsteder i alle former og størrelser, inkludert en stadig økende bransjetilpassede løsninger.

Høres det bra ut? Før du setter i gang med å skape nettsiden din, burde du notere deg punkt 2 på listen vår.

2. Det er mer med WordPress enn WordPress.com

Aller først. For å jobbe med WordPress må du forstå hva WordPress er.

WordPress er i enkle ord programvare som tilbyr en plattform for brukere til å opprette og administrere nettsteder og blogger. Det er et publiseringssystem, eller på engelsk ofte forkortet til «CMS» – content management system. Det er basert på åpen kildekode, noe som betyr at programvaren er utviklet og administrert av et fellesskap av tusenvis av utviklere. Disse organiseres på nettstedet www.wordpress.org. Her finner du titusenvis av gratis programmer, diskusjonsforum og utviklere som i felleskap arbeider med WordPress, også på norsk. En av de mange tingene som er bra med WordPress er at de aller fleste programmene som utvikles er gratis å prøve og ta i bruk. Om du trenger flere funksjoner kan du – ofte for små beløp – utvide med tilleggsfunksjoner. Som regel er det slik at om du betaler for oppgradering, ja da er du i business og betaler gjerne for utvidelsen.

app_wordpress_plugins_250x250

Mangfoldet og det at så mange er engasjert i WordPress gir konkurranse om å være best, enten det i funksjon eller på pris. Dette resulterer igjen i et stort utvalg av gratistjenester og rimelige utvidelser. Konkret betyr det konkurransedyktige priser og stort mangfold av designmaler (themes) og programtillegg (plugins).  Mange klarer seg lenge eller for all tid med gratis themes og plugins.

Selv om hvem som helst kan laste ned programvaren gratis på www.wordress.org må du ha en nettadresse (et domenenavn) for ditt WordPress nettsted og et sted å lagre og kjøre programvaren. Du trenger et WordPress webhotell. Enkelt forklart så er en leverandør av Webhotell en bedrift som eier datamaskinene og selger plass på disse hvor du har ditt nettsted.

I tillegg til å levere serverplass, pleier de fleste webhotell-leverandørene å tilby nettadresser (domenenavn). Om du allerede eier ett eller flere domenenavn kan du enten flytte de til der du har Webhotellet ditt, eller «peke» de ditt du ønsker.

Mange er usikre på forskjellen mellom www.wordpress.org og www.wordpress.com. Enkelt forklart er det første nettstedet dugnaden og felleskapet, mens wordpress.com er en av tusenvis av selskaper som tilbyr Webhotelltjenester.

3. WordPress.com er ikke det eneste stedet for å lage en WordPress nettside

Mange nye brukere av WordPress tror feilaktig at WordPress.com er det eneste stedet hvor man kan etablere et WordPress nettsted. Dette er ganske så feil. Faktisk er WordPress.com bare ett av mange tusenvis av kommersielle nettsteder som tilbyr webhotell og oppsett av tjenester ved hjelp av WordPress.

WordPress.com tilbyr det som kalles en «fully hosted” WordPress service.

Det betyr at de tar seg av all teknisk vedlikehold av ditt nettsted på dine vegne. De grunnleggende (begrensede) Webhotelltjenestene er gratis. Men du må betale for mange tillegg som du ønsker og etterhvert som du legger til det mange erfarer er nødvendige tjenester er det ikke lenger «gratis».

Alternativet er å være “selfhosted”

Med «selfhosting», velger du selv en leverandør ab webhotell, som for eksempel Tenk Digitalt AS. Denne leverandøren vil lagre din nettside på sine servere. Du velger selv din nettadresse (domenenavn). Du har ubegrenset tilgang til gratis eller kjøpte designmaler (themes) og utvidelser (plugins). Dette er viktig. Om du ønsker å velge blant de mange tilgjengelige designmalene som finnes, må du ha plass på et eget Webhotell. Du vil ikke kunne ta disse i bruk om du velger gratistjenesten hos WordPress.com. Det samme gjelder som regel for de fleste andre «gratis» Webhoteller.

Avhengig av hvilken leverandør du velger å bruke er du selv ansvarlig for nettstedet ditt. Det er oftest  ditt ansvar å sørge for programvareoppdatering og sikkerhetskopiering for å nevne noe.

4. At WordPress er gratis er en myte

Det er riktig at alle kan laste ned WordPress programvaren gratis fra WordPress.org, selv om du trenger et sted å lagre og kjøre den programvaren.

Det er også riktig at du kan kjøre din side “gratis” med WordPress.com sin grunnleggende Webhotell. Men som med det meste som er “gratis” aksepterer du at det koster deg noe annet enn penger. Med WordPress.com får du gratis grunnleggende tjenester, men du gir fra deg friheter, godtar begrensninger, og at en annen aktør har full kontroll over din nettside.

5. Ulike WordPress hosting-tjenester tilpasset ulike behov

Om du ikke skaper din nettside på riktig måte sløser du med tid og penger. Unngå stresset som kommer med ved å ta feil valg. Fordyp deg godt i hvilke valg du har, før du skal etablere nettsiden din.

Dersom du er førstegangs blogger, ønsker du kanskje å bruke så lite penger som mulig på nettstedet ditt. Du er kanskje villig til å godta begrensninger for å holde kostnadene nede. Eksempelvis kan du godta at din nettadresse ikke får navnet du ønsker, f.eks www.WordPress.com/navnetpåminblogg snarere enn www.navnetpåminblogg.no. Du kan også akseptere at du ikke har kontroll på deler av innholdet ditt. For eksempel å ha annonser på nettstedet ditt som du ikke kan fjerne elle velge.

Gjelder dette deg kan gratistjenesten fra WordPress.com være verdt en titt.

Hvis du er en bedrift eller en profesjonell blogger må du passe deg for alle begrensingene du påfører deg selv ved å velge en løsning fra WordPress.com. Det blir fort vrient å kombinere begrensningene med en kommersiell virksomhet. Da er det bedre å gå for en selfhosted WordPress.org løsning.

Hvis du tenker å bruke oppgraderingspakkene fra WordPress.com, anbefaler vi å vurdere hva innholdet i dette faktisk er, og hvor mye dette koster. Deretter burde du undersøke hvilke tilbud du kan få fra andre webhotell-leverandører. Mange erfarer at det som tilsynelatende var en god pris, kostet mye mer når man oppsummerte alle tilleggene. De tilleggene som i starten så ut som små beløp ender ofte opp i kostnad som mer enn kostnadene for domenet og web-hotellet. Ikke la deg lure av lokkepriser!

Andre restriksjoner som mange overser er begrensninger på lagringsplass og trafikk til nettstedet. Mange som strarter med gratistjenester oppdager også at det var vanskelig og tok lang tid å flytte innholdet som var skapt til et nytt Webhotell.

6. Valg av «feil» WordPress kan få store konsekvenser

Les denne lille historien: Thomas bestemmer seg for å starte sin bedrifts catering-nettside ved hjelp av en gratis WordPress.com tjeneste. Han kjøper et tilpasset domene. Han kjøper et WordPress.com-premium theme som er godt nok. Han bygger og bruker sin nettside. Han samler inn sine tilhengere på e-post. Han får en mengde sosialemedie ‘likes’ som bygger gjør at hans profil vokser. Thomas bruker et tilgjengelig analyseverktøy som forteller ham hvem som går hvor og hvor de besøkende kommer fra.   

Så ønsker Thomas å utvide nettstedet med online bestilling og betaling. Han ønsker også å ha innhold som er tilgjengelig kun for registrerte kunder. Han er misfornøyd med at annonsener kommer opp på nettstedet utenfor hans kontroll. WordPress.com oppgraderinger er dyrt i forhold til selfhostede tjenester han har sett på. Han finner ut at han ikke kan velge plugins som tilbyr den funksjonalitet han trenger. Han undersøker hvorvidt han kan overføre nettsiden sin til en selfhosted tjeneste. Da oppdager han at:

 • Det var vanskelig å overføre alt innholdet og bildene fra siden –  et stort slag for bedriftens markedsføring.
 • Han mister alle sin sosiale medielikes på eksisterende innhold, dette skader kontakten med kundene.
 • Han kan ikke overføre WordPress.com-premium themet han har brukt, så han må finne og kjøpe et nytt theme
 • Han mistet statistikk som analyseverktøyer hadde samlet inn.

Dersom han hadde valgt selfhosted WordPress fra starten ville han hatt større frihet til å foreta oppgraderinger uten å miste verdifull informasjon.

7. Du trenger ikke å være (veldig) teknisk for å bruke selfhosted WordPress.

Gjør du det selv er du ansvarlig for nødvendige programvareoppdateringer, men det betyr ikke at du trenger teknisk kompetanse eller kunnskap om programmering. Akkurat som med annen programvare, blir du varslet om tilgjengelige oppdateringer, og de blir oppdatert på et klikk eller to.

WordPress.org tilbyr også et aktivt og stort fellesskap som er tilstede for å hjelpe deg. Hvis du trenger hjelp,har du tilgang til enkle, trinnvise feilsøkingsguider på supportforum som lett tilgjengelig med et Google-søk. Hvis du velger gode designmaler (themes) og plugins, vil leverandørens supportforum oftest gi deg tilgang til uvurdelig informasjon. Din Netthotell-leverandør tilbyr som regel også hjelp. Alt i alt har du nok av hjelp om du skulle trenge det.

8. Noen ulemper med WordPress

Selv for de godt over 70 millioner brukerne som tar bruk av WordPress sine mange fordeler, er det ulemper. Fordelene veier opp for ulempene, men de eksisterer. Her er vårt syn på de tre viktigste avveiningene med å bruke WordPress.

Gjør-det-selv. WordPress er det beste gjør-det-selv alternativet når det kommer til å bygge nettsteder. Du kan spare penger ved å unngå å bruke web-designere og utviklere, og heller investere tid i å skape siden selv. For hundretusener av WordPress brukere, er dette en morsom og givende prosess. Hvis du velger å gjøre det selv har du muligens ikke tilgang til din egen webutvikler som kan ta seg av de utfordringene du kommer til å møte, men du har tilgang til informasjon fra tusenvis av webutviklere som deler sine erfaringer og triks.

Generelt vs. Skreddersydd for deg. Selv om det å bruke forhåndsdefinerte designmaler (themes) og plugins for å lage nettstedet ditt er raskt og enkelt, har du mindre muligheter til å skreddersy nettstedet ditt enn med en tilpasset design bygget for deg fra bunnen av. Fiksing og triksing med temaer og plugins kan være tidkrevende og påvirke nettstedet hastighet, og det er egentlig bare et alternativ for veldig tekniske brukere. Det er verdt å merke seg at themes er i økende grad rettet mot behovene til bestemte sektorer, som for eksempel catering, og her har utviklerne optimalisert kompromisset mellom funksjonalitet og ytelse.

Generisk design.  Med så mange WordPress nettsteder der ute, er du kanskje bekymret for at din themebaserte side ikke står ut av mengden. Det er mulig, men usannsynlig. Det finnes tusenvis av temaer å velge mellom, hver enkelt tilpasses med dine fargevalg, bilder og innhold. Det første inntrykket skapt av et profesjonell nettsted som fungerer knirkefritt og raskt vil bety mye mer for en besøker, enn om siden minner litt om en de har vært på før.

9. Å velge riktig Webhotell betyr mye for din opplevelse med WordPress

Det er veldig vanskelig å velge hostingleverandør, med all reklame for mikroskopiske priser, tilgang til en endeløs mengde med funksjoner, og skryt om mengder med fornøyde kunder. Så hvilken hostingleverandør skal man gå for? Den som er billigst? Den som gir deg tilgang til flest funksjoner?

Våre kunders erfaringer tilsier at disse faktorene betyr veldig lite. Det som betyr mest er at leverandøren ønsker å hjelpe den individuelle kunden med å oppnå sine mål.

 • Den leverandøren som ikke tilbyr deg lokkepriser for å få deg som kunde- for så å legge til ekstra tillegg for alt.
 • Support og hjelp som kommer fra folk som genuint bryr seg om dine behov.
 • Teknologi som du kan stole på. Teknologie som er rask, pålitelig, sikker og enkelt å administrere, som samtidig tilbyr deg vakkert design og det du som et individ trenger.

Til syvende og sist vil du vite at noen passer på deg, selv om du ikke betaler for VIP tjenestenivåer.

10. Hvorfor vi tror vår Tenk Digitalt AS WordPress hosting er riktig for din bedrift

Vi har lang erfaring fra hostingindustrien, og vi tror virkelig vi har laget den beste løsningen for WordPress for store og små bedrifter. Vi vet hva det vil si å starte opp en bedrift med begrensede ressurser. Med WordPress fra Tenk Digitalt AS kan du skape et nettsted som gjør deg god på nett – uten at det koster skjorta!

Vi gjør det enkelt

 • Vår løsning er enkel og uten noen overraskelser. Du får alle verktøyene du trenger for å sette opp ditt nettsted ved første kjøp – det er ingen irriterende tillegg.
 • Vi gir deg de oppskriftene du trenger for å komme i gang.

Vi bruker bare den beste teknologien

 • Ditt nettsted ligger i skyen hos verdens ledende leverandør, Amazon. Det er etter vår mening det klart beste markedet kan tilby. Tjenesten er rask, pålitelig og sikker. Du trenger ikke å bekymre deg for sider som laster tregt eller at andre nettsteder på våre servere skal bremse ned din. Vår teknologi tilbyr servere som kjører jevne og raske hastigheter.
 • Kapasiteten på din side kan økes når du trenger det. Hosting i skyen tilbyr at du kan legge til kapasitet like fort som du vokser, du unngår perioder hvor dine sider er nede fordi du må vente på å få kapasiteten din utvidet.

Vi passer på deg

 • Vi vet små bedriftseiere sjonglerer mange baller på en gang, så vi inkluderer automatiske oppdateringer for å spare deg for bekymring: daglige sikkerhetskopier av nettstedet ditt, programvare- og nødvendige påminnelser om tilgjengelige oppdateringer via vårt kontrollpanel. (Slik passer vi på deg på en måte de fleste ikke gjør).
 • Læring mens du gjør kan være en kostbar prosess. Feil bruk av WordPress kan  koste både mye tid og mye penger. Våre guider hjelper deg i gang så du unngår nybegynnerfeil.
 • Vi garanterer at vårt supportteam vil gjøre alt de kan for å hjelpe deg hvis du trenger det. Alle som jobber i Tenk Digitalt AS tror at hver kunde er like viktig.

WordPress uten begrensning fra Tenk Digitalt AS

I denne artikkelen kan du se 20 store merkevarer som bruker WordPress.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!