Hvordan lage “Call to Actions” som konverterer

 In Nettsider

Å få trafikk inn på nettstedet eller bloggen din kan være vanskelig, men den ultimate utfordringen er å få trafikk som blir til inntekt. Så hvordan kan du få besøkende til å kjøpe produktene dine? Løsningen er å lage effektive «Call To Actions», forkortet «CTA». Dette er handlingsutløsende lenker eller bannerannonser som inviterer til handling, for eksempel «kjøp nå!».

Skrevet av daglig leder i Tenk Digitalt AS  Jan Sollid Storehaug og Pål Storehaug

«Call To Action» (CTA) er en form for handlingsutløsende lenke, og er en invitasjon du gir sidebesøkende for å få dem til å se nærmere på produktet du tilbyr. Målet er å få dem til å kjøpe produktet ditt på nett. Alternativt kan en CTA tilby en fri nedlastning av interessant og nyttig innhold i bytte mot at sidebesøkere legger igjen kontaktinformasjonen sin.

CTAen burde ideelt sett være et fristende tilbud om noe som oppleves verdifult for den som ser «forslaget». Hvis CTAen setter i gang handling skal den hjelpe deg til en høyere konverteringsrate. Vil du vite hvordan? Denne artikkelen handler om hvordan du kan brukere flere CTAer for å øke inntekten din og nå målene dine.

Nedenfor er et eksempel på en av våre egne CTAer. Hvis du legger igjen kontaktinformasjonen din vil du motta vår guide for å øke trafikk via søkemotorer, helt gratis. Den vil i tillegg gi deg en god idé om hvordan CTAer faktisk fungerer.

De flest nettsteder har ingen CTAer

Problemet med de fleste nettsteder er at de har svake CTAer. Ikke nok med det, vår erfaring viser at omtrent 70 % av alle nettsteder ikke bruker CTA. Vi ser det hele tiden: Eiere av nettsiderlurer på hvorfor nettsidene deres ikke skaper mer omsetning.

Manglende CTAer er en stor del av det. Det er imidlertid ikke den eneste årsaken. Det er flere faktorer, som dårlig design, liten eller ingen trafikk og manglende supportsider som kan hjelpe sidebesøkende med å bygge et forhold til bedriften eller varemerket ditt. Å fikse ett av problemene vil ikke være nok, men hvis du er sikker på at designet ditt er bra, og du har mye trafikk inn på nettstedet ditt, da kan CTAer utgjøre en stor forskjell!

Hvorfor fungerer CTAer?

Det er ganske enkelt: Hvis du ikke ber sidebesøkende om å gjøre noe, vil de nok ikke gjøre noe. Hvis du vil at de skal utføre en handling må du be dem om å gjøre akkurat det. Folk utfører gjerne en handling hvis de blir bedt om eller spurt om det, så hvorfor ikke be dem om å delta?

Dette betyr ikke at alle vil respondere. Det kommer an på hvor forpliktet besøkende føler seg til å respondere på handlingen du plasserer foran dem. Så jo bedre CTAen samsvarer med sidebesøkerne dine, jo bedre vil konverteringsraten din bli. Det handler mye om å kjenne publikummet eller kundene dine, og det kan ta litt tid før det skjer. Derfor er testingen en viktig del av prosessen. Det handler bokstavelig talt om å prøve og feile frem til du har funnet ut hva sidebesøkerne vil ha, hva de krever og hva de forventer.

Gode CTAer tilbyr enten noe publikummet ditt ha, noe som HASTER, eller noe som PIRRER kjøpetrang, og som forklarer nøyaktig HVA som må gjøres for å få det.

Kjennetegn for en god CTA

Effektive CTAer er de som får besøkende til å respondere. Vi anbefaler å teste ut flere versjoner av CTAen din, og bruke den som fungerer best. Her er noen kjennetegn for gode CTAer:

  • Kommer til saken: få ord som beskriver akkurat hva besøkende kan forvente.
  • God layout som leder til handling: få den til å skille seg ut, bruk en knapp og farger
  • Fokus på handling: «Meld deg på», «Last ned», eller «Kontakt meg» er gode eksempler.
  • Lett å finne: Ikke gjem CTAen, den burde være lett synlig og vanskelig å overse.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

 

Ulike typer CTAer

Det er mange ulike typer CTAer, alt kommer an på bedriften din og målgruppen din. Vanligvis vil du enten lage en ordre for produktet ditt, få en bestilling eller reservasjon, få sidebesøkende til å teste ut produktet ditt, eller samle informasjon så du kan følge opp og konvertere en sidebesøkende til en kunde senere.

Å tilby «lead baits» er lurt når du samler inn kontaktinformasjon. «Lead bait» er noe fristende du tilbyr sidebesøkende gratis i bytte mot kontaktinformasjon. Det kan for eksempel være en e-bok, et videokurs, eller noe de kan laste ned som blir sett på som verdifullt.

Her i Cloudnmaes tilbyr vi forskjellige guider som forklarer i dybden hvordan markedsføring i sosiale medier  fungerer, og hvordan det å designe et nettsted kan øke inntekten. Klikk på linken for se hvordan vi har konstruert våre landingssider. Og legg gjerne igjen kontaktinformasjonen din!

Hvis målet ditt er å selge, er den mest effektive metoden å tilby et unik tilbud som haster. Eksempel på CTAer for salg er:

 • «24% avslag, kun i dag!»
 • «Tidsbegrenset tilbud»
 • «Kjøp nå!»

Hvor bruker man CTAer

Du burde plassere CTAene på relevante steder på nettsidene dine. I Tenk Digitalt AS, for eksempel, pleier vi å plassere en eller flere CTAer i alle bloggartiklene våre. Vi vet at de som besøker nettsidene våre sannsynligvis ønsker å lære mer om produktene og tjenestene våre, siden de leser innholdet vårt.

Hvis en besøkende ser på produktpresentasjonen din må det være enkelt for dem å kjøpe produktet. Det viser seg at mer enn 60 % av potensielle salg går tapt på grunn av manglende muligheter til å kjøpe produkter der og da.

Du må bruke CTAer på bloggen din. Det hjelper med å bygge tillit til publikummet ditt. Hovedsakelig gir du bort nyttig informasjon, for så å skaffe sidebesøkende som konverteres til kunder. CTAer på bloggen din er enkelt, så ikke gå glipp av gode muligheter for å skaffe nye kunder.

Et ukentlig eller månedlig nyhetsbrev er også en flott metode for å holde kontakten med eksisterende og fremtidige kunder. Det er mest effektivt for å konvertere mulige kunder til faktiske kunder. Husk at prosessen dreier seg om å samle e-poster og telefonnummer, så du kan tilby produkter og tjenester personlig.

Dersom du ikke har landingssider for kampanjene dine burde du vurdere å skaffe det. Her er en artikkel som forklarer hvorfor landingssider er effektive. 

Du kan også bruke lenker som CTAer.

Det flotte med lenker er at du kan plassere dem overalt uten at de forstyrrer den besøkende. Et eksempel er lenken til en landingsside rett ovenfor. De er rett der, lett tilgjengelig om den som besøker nettstedet ønsker å vite mer.

Du kan også vurdere å bruke CTAer for sosial deling på nettstedet eller bloggen din (eller en annen plass det virker passende). Å få kunder og besøkende til å dele innholdet ditt er en flott måte for å spre budskapet ditt. Her er en artikkel som forklarer hvorfor folk deler innhold.

CTAer er også bra for å promotere et arrangement, for eksempel et seminar, et webinar, eller et frokostmøte. Målet er at kundene dine eller de som mottar e-postene melder seg på arrangementet ditt.

Når sidebesøkende forlater nettsiden din har du en siste sjanse for å be om noe. Det kan være alt fra å be dem melde seg på nyhetsbrevet ditt, melde seg på et arrangement, eller det kan være et flott produkt du vil gi dem. I Tenk Digitalt AS spør vi besøkende om å melde seg på nyhetsbrevet vårt før de forlater nettstedet, og det har skaffet oss en ganske lang liste over e-poster. Derfor vet vi at det fungerer!

Verktøy for å lage CTAer

Å lage CTAer med en flott layout som vekker interesse og handling er hovedsakelig en utfordring innen grafisk design, men det krever også en viss teknisk kunnskap.

Det er mange verktøy og programmer du kan bruke for å lage CTAer som gjør den tekniske utfordringen litt enklere. Designmalen din kan ha gode verktøy for å bygge CTAer rett inn i malen. Hva du skal bruke kommer an på behovet ditt. Du kan kontakte oss hvis du trenger hjelp til å bestemme deg, vi svarer mer enn gjerne på alle spørsmål og idéer du måtte ha.

I Tenk Digitalt AS bruker vi en plugin som generer landingssidene våre og CTAer. I tillegg bruker vi Option Monster for å se når folk forlater siden og for å spørre etter e-posten deres.

Å teste ut CTAene dine

Så snart alt er i orden for å vise frem CTAene for sidebesøkende dine, og du har fått kontakt med de besøkende, da er tiden inne for å leke seg med ulike typer CTAer for å finne ut hva som passer best for deg.

Vår erfaring viser at forskjellen på en dårlig og god CTA kan utgjøre ti ganger så stor respons. Dette er grunnen til at du burde teste CTAene dine og forstå hva publikummet ditt responderer på. Husk at timing er viktig og burde tas hensyn til når du utfører tester.

Tenk Digitalt AS kan hjelpe

Ta gjerne kontakt eller legg igjen kontaktinformasjonen din hvis du ønsker å snakke med oss om hvordan du forbedrer CTAer. Vi vil gjerne snakke med deg om det!

I våre abonnement for administrert webdesign har pakkene «Avansert» og «Premium» alle verktøyene og plugins du trenger for å bygge gode CTAer – og vi bygger dem for deg! Vi sørger ikke bare for at nettstedet ditt er moderne, vakkert og mobilvennlig, men vi vedlikeholder nettstedet og holder den oppdatert og sikkert regelmessig.

Delt glede er dobbel glede!

I Tenk Digitalt AS er mottoet vårt «sharing is caring» – “delt glede er dobbel glede”, så vi har lagd guider til hva du trenger å vite for å lykkes innenfor markedsføring i sosiale medier. Du kan lese dem her:

Følg gjerne bloggen vår om du er interessert i entreprenørskap og digitale strategier. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor og del med vennene dine ved å klikke på ikonene under.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search