7 tips for din digitale markedsføringsstrategi

 In Digital Markedsføring

Du vet at om du setter inn en annonse for de nye badedraktene i papiravisa, får både Ola, Per og Kari se annonsen, men verken Ola eller Per har interesse av å se denne annonsen. Likevel betaler du for at de skal se annonsen din. Du vet heller ikke hvor mange kvinner som har sett annonsen eller hvor mange av de som faktisk kjøpte ny badedrakt på grunn av annonsen.  I digital markedsføring trenger ikke Per og Ola å se denne annonsen. Du kan betale for at Kari ser denne annonsen – og ikke minst måle effekten, og gjenta annonsen for de som virker interessert, men som ikke har kjøpt noe enda.

Digital markedsføring kan være svært kostnadseffektivt, selv for små budsjetter – så lenge det gjøres riktig. Forskjellen på digital markedsføring og markedsføring gjennom tradisjonelle mediekanaler er at du kan nå ut til de som betyr noe for deg. I denne artikkelen har vi samlet syv tips som du kan bruke i din markedsføringsstrategi.

1. Gjør jobben enklere med sosiale medieverktøy

Heldigvis trenger du ikke logge på hver enkelt sosiale mediekonto for å publisere innhold. Det finnes en rekke sosiale medieverktøy som samler dine sosiale mediekontoer på ett sted, automatiserer publiseringer og gir deg verdifull innsikt om engasjement på de forskjellige plattformene.

Det kan være vanskelig å finne det beste sosiale medieverktøyet for ditt formål. Det er en rekke faktorer som bestemmer hvorvidt verktøyet egner seg. Du ta hensyn til målgruppen din og hvilke plattformer for sosiale medier du har valgt. For å gjøre valget enklere har vi laget en liste over de ti beste SoMe-verktøyene (etter vår mening). Noen av de overlapper hverandre, andre kan gjerne brukes sammen. Du kan som regel velge mellom en betalt eller en gratisversjon, og mange kan testes ut gjennom en gratis prøveperiode.

2. Begynn å snakke når din målgruppe er klar for å lytte

Godt innhold sprer seg vel uansett, tenker du kanskje. Dessverre er det sjeldent slik. Ingen hører deg skrike i Sahara. Eller Antarktis for den saks skyld. Det handler om å begynne å snakke når målgruppen din er klar for å lytte. Du må selvfølgelig ha noe nyttig å fortelle som engasjerer din målgruppe. Det hjelper fint lite med timing hvis du prøver å selge hundefôr til en som ikke har hund, til ungdommer om babyprodukter, og så videre. Slik er det også på sosiale medier.

Når du bør publisere avhenger av hvilken bransje du er i, hvilke mediekanaler du benytter og hvem som er målgruppe. Her er resultatet fra våre undersøkelser:


Når bør du publisere på sosiale medier

Hvor ofte du bør publisere avhenger også av bransje, mediekanaler og målgruppe. Test deg frem, gjerne med dette som utgangspunkt:


Hvor ofte bør du publisere på sosiale medier

I denne artikkelen kan du lese mer om verktøy som hjelper deg å finne det optimale publiseringstidspunktet.

3. Bruk relevante bilder til dine annonser

Et bilde sier mer enn tusen ord. En klisjé, men undersøkelser viser at bildevalg ofte påvirker om brukeren velger å klikke på annonsen eller ikke.

For oss som ikke er fotografer, og heller vil bruke tiden på andre ting enn å ta bilder, finnes det heldigvis mange dyktige fotografer der ute som er villige til å la oss bruke bildene sine – helt gratis! Her har du en liste over forskjellige nettsteder som tilbyr gratis bilder til privat og kommersiell bruk.

4. Kom i gang med markedsføring på e-post

Du har kanskje lagt merke til at mange bedrifter ønsker å gi deg en fordel i bytte mot din e-postadresse? Det kan være rapporter, analyser eller påmeldinger til frokostseminarer og andre events. Gode markedsførere spør alltid etter din e-post adresse.

E-postadressen kan du bruke for å sende ut nyhetsbrev, tilbud og bygge en relasjon med eksisterende og potensielle kunder. De beste markedsførerne grupperer e-postlistene sine etter demografi og hvor kontakten er i sin kundereise slik at e-postene oppleves som nyttig og relevant. I Tenk Digitalt AS bruker vi Mailchimp for å gruppere e-postlister og sende ut e-poster.

Les mer om e-postmarkedsføring her.

5. Hold deg oppdatert på teknologifronten

Skal du lykkes med digital markedsføring må du sørge for at du ikke blir stående igjen når andre beveger seg videre. Du bør være tilstede der din målgruppe er tilstede.

De aller fleste har fått med seg at smarttelefoner står for omtrent halvparten av trafikken på internett, og har gjort grep for å sikre at nettstedet er mobilvennlig. Har målgruppen din kastet seg på ”Wearables-trenden”, bør også din merkevare følge etter slik at du kan være tilstede på plattformer som målgruppen din liker å bruke. I denne artikkelen kan du lese mer om teknologitrender som du kanskje må ta hensyn til.

6. Alt starter med et godt nettsted

Det er på nettstedet ditt du kan samle e-postadresser og få din målgruppe til å gjøre det du ønsker.

 

Funksjoner som ditt nettsted bør ha:

 • Responsivt og aktuelt design: Et nettsted som fungerer optimalt på alle enhenter.
 • Søkemotoroptimalisert (SEO): Godt innhold lønner seg både for å hjelpe besøkende til å navigere på ditt nettsted, men hjelper også søkemotoren til å forstå hva ditt nettsted handler om. Pass også på at den tekniske kvaliteten på ditt nettsted er tilpasset for indeksering.
 • Sosiale medieknapper: Tilrettelegg ditt nettsted for deling på sosiale medier.
 • Sporingspiksler: Lar deg fange opp demografi om besøkende og muligheten til å målrette annonser mot de som har besøkt ditt nettsted eller bestemte sider.
 • Facebookpiksel: Facebookpikselen installeres på ditt nettsted og lar deg måle resultatet av kampanjer og målrette kampanjer for de som mest sannsynlig vil gjøre det du ønsker. Med Facebook-pikselen kan du også automatisk lage et publikum av de som har besøkt nettstedet ditt, som du igjen kan bruke for å finne mennesker som ligner på de som har besøkt nettstedet ditt (speilpublikum).
 • Analyseverktøy: Du bør integrere et analyseverktøy som for eksempel Google Analytics for å undersøke resultatet av dine kampanjer på tvers av mediekanaler. Du vil også få verdifull informasjon om din målgruppe og hvordan de oppfører seg på ditt nettsted.
 • Landingssider: Du bør ha én landingsside for hver kampanje du lager. En landingsside er en side som er laget på nettstedet som du tilpasser nøyaktig til kampanjen.
 • Call to Action: Med handlingsoppfordrende lenker kan du oppfordre besøkende til å gjøre noe, for eksempel kjøpe noe eller fylle ut et skjema.

Usikker på om ditt nettsted fungerer optimalt for din målgruppe? Vi hjelper deg gjerne!

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

7. Ingenting er bedre enn at kundene selv finner frem til deg

Du er godt i gang med å pusse opp kjøkkenet hjemme når du plutselig oppdager at du mangler noe for å integrere kjøleskapet. Du aner ikke hva du mangler, men du vet at du trenger det for å få kjøkkenet ferdig til jul. Hva gjør du så? Googler det. Etter å ha søkt litt rundt finner du ut at du trenger et monteringssett til kjøleskapet. Du skriver inn ”monteringssett til kjøleskap” i Google og velger et av de øverste treffene.

Nettbrukere leter før de leser. Først når nettbrukerne har funnet frem til informasjonen begynner de å lese. Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å hjelpe brukere til å finne frem til ditt nettsted. Oppnår du høy rangering i søk kan du tiltrekke besøkende som faktisk er interessert i hva du har å si.

Les mer om hvilke grep du kan ta for å søkemotoroptimalisere ditt nettsted her.

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS – ring 23896811.

 • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
 • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
 • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
 • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
 • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
 • Ring oss på 23896811 eller send en mail til [email protected] med dine spørsmål om du foretrekker det.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

 

Andre artikler du bør lese:

Kom i gang med markedsføring på Facebook

Se hvordan vi overvåker deg

Tre vanlige årsaker til at Google ikke indekserer ditt nettsted

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Din digitale markedsføringsstrategi må ta hensyn til digitale trender4 steg for inbound marketing