Sosiale medier verktøy: vår topp 10 liste - Tenk digitalt
Sosiale medier verktøy hjelper deg med planleggingen din

Sosiale medier verktøy: vår topp 10 liste

Markedsføring i sosiale medier kan være tidkrevende. Med sosiale medier verktøy kan du utføre de fleste oppgavene du trenger, uten å måtte logge inn og ut av kontoene dine. 

Så utrolig at det ikke kan være sant? Vil du lære mer kan du lese vår artikkel Verktøy for sosiale medier hjelper deg med markedsføringen.

Videre i denne artikkelen vil du finne vår topp ti liste over sosiale medier verktøy.

Det kan være vanskelig å finne det ideelle sosiale medier verktøyet for deg. Noen av dem overlapper hverandre, andre kan gjerne brukes sammen. Det er en rekke faktorer som bestemmer hvorvidt verktøyet egner seg. 

For å velge rett må du ta hensyn til målgruppen din og hvilke plattformer for sosiale medier du har valgt. 

Det finnes mange plattformer på sosiale medier som både er gratis og enkle å ta i bruk. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest og Instagram er blant disse.

Listen over de forskjellige plattformene kan virke lang og tidkrevende, men med sosiale medier verktøy sparer du tid og krefter. Som oftest kan du velge mellom en betalt eller en gratis versjon.

Guide: En digital strategi som virker!

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe. 

Vår topp 10 liste over sosiale medier verktøy

Google Analytics 

Google Analytics er noe alle som har en nettside vil ha nytte av å bruke. Google analytics er et rent analyseverktøy, som derfor bør brukes i kombinasjon med andre sosiale medier verktøy. 

Men, å analysere resultatene dine er svært viktig, så dette bør du virkelig ta i bruk.

Det er et gratis verktøy som viser deg hvilke sider som er besøkt, og hvilke nøkkelord du rangerer for med sidene dine. 

Med Google Analytics kan du få det ekstra dyttet du trenger for å overgå deg selv neste uke. Du kan velge å få rapportene tilsendt til innboksen din hver uke.

BuzzBundle

BuzzBundle gir deg et samlet oversikt over din sosiale medier. Her kan du enkelt publisere, besvare og delta i samtaler på en hvilken som helst plattform på sosiale medier. 

Du kan enkelt følge med på nyhetsoppdateringer på både Twitter, Facebook, blogger, forum og Q&A på ett sted. 

I motsetning til de andre sosiale medier verktøyene trenger du ikke å holde deg til én plattform av gangen; du kan enkelt publisere en tweet på Facebook. Det er heller ikke noe problem å dele et blogginnlegg på et forum. 

Hootsuite

Med Hootsuite kan du administrere flere sosiale kanaler som blant annet Twitter, Facebook, LinkedIn og Instagram på ett sted. 

Med Hootsuite kan du enkelt følge opp dialoger med fans og følgere, og du slipper å bekymre deg for at verdsatte fans skal gå i glemmeboken.

Buffer

Med Buffer kan du sette masseutsendelser i kø før de skal sendes ut. De tilbyr også en rekke utvidelser til Chrome, Firefox og Safari som gjør det enklere å dele interessant innhold fra andre kilder.

IFTTT

Med IFTTT kan du koble sammen de store sosiale nettverkene og kanalene og automatisere deling på blant annet Facebook, Twitter, LinkedIn. 

Du kan for eksempel automatisk sende ut en tweet hver gang du publiserer et blogginnlegg, eller motta e-post hver gang ditt favorittmagasin har noe på hjertet. 

Du kan også bruke IFTTT sammen med Buffer og Hootsuite og få enda mer ut av verktøyene.  IFTTT er et must for alle som bruker sosiale medier profesjonelt.

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

SocialOomph

Med SocialOomph kan du planlegge tweets for hele dagen og automatisk følge dine nye følgere. 

På dashbordet kan du kombinere Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest og bloggen din. Du kan planlegge innlegg og overvåke aktiviteten på de sosiale mediene.

Du kan velge mellom en gratis eller en betalt utgave av applikasjonen. Den betalte versjonen kommer med ytterligere nyttige verktøy. 

TweetDeck

TweetDeck samler alle aspektene ved din(e) twitter-konto(er) på ett sted. 

Du kan tilpasse siden ved å legge til eller fjerne kolonner og synliggjøre alt fra startside til søkeord. 

TweetDeck er skreddersydd for Twitter og egner seg derfor ikke for å administrere flere sosiale nettverk på ett sted.

Bitly

Med Bitly kan du forkorte URL’er du poster på sosiale medier. Bitly har også funksjoner som sanntidsanalyse, sporing av klikk og bokmerkearkivering av dine favorittsider. Bitly fungerer på tvers av plattformer (som for eksempel Twitter og Facebook).

CoSchedule

Personlig elsker jeg dette verktøyet, og vi bruker det sammen med Hootsuite. 

Du kan skrive blogginnlegg i Evernote eller Google Docs og legge de til i kalenderen med deadlines. Du kan laste opp blogginnlegget i WordPress og publisere innlegget på dine sosiale medier – alt uten å forlate applikasjonen! 

Sprout Social

Sprout Social er et godt alternativ til Hootsuite, og har så vidt vi har forstått har dette verktøyet flere funksjoner. Derfor er også prisen stivere. Den billigste planen koster 59 $ i måneden. 

Vi har ikke fått testet ut dette verktøyet godt nok til å gjøre oss noen mening om det er verdt prisen, men vi har hørt mye bra om verktøyet.

 

Vår favoritt blant disse sosiale medier verktøyene er Hootsuite

Hootsuite er et verktøy som samler dine sosiale medier på ett sted. Du kan velge mellom en gratis eller betalt versjon av tjenesten. 

Gratisversjonen lar deg samle opp til tre sosiale medieprofiler, få grunnleggende analyser av din innsats og planlegge statusoppdateringer frem i tid. Det er flott for deg som ønsker å teste ut tjenesten, eller for deg som vil samle dine private sosiale medieprofiler. 

Skulle du få et større behov, kan du oppgradere for 10 $ i måneden. Da kan du samle opp til 50 sosiale medieprofiler, bruke Hootsuite med flere utvidelser som gjør tjenesten bedre, samt flere andre fordeler.

Noen av våre favorittunksjoner i Hootsuite:

  • Du kan lage flere faner og overvåke dine sosiale mediekanaler på ett sted.
  • Du kan publisere innhold på tvers av plattformer.
  • Du kan planlegge fremtidige statusoppdateringer.
  • Hootsuite kan “autoschedule” statusoppdateringer for deg (dette betyr at de automatisk finner det de mener er det beste tidspunktet ved å måle engasjement på tidligere innlegg).
  • Hootsuite støtter flere sosiale medieplattformer enn de fleste lignende verktøy.
  • Du kan forkorte lenker uten å forlate Hootsuite.
  • Når du har oppgradert kan du velge mellom 163 applikasjoner, hvor 89 av disse er gratis.
  • Hootsuite finnes også som mobilapplikasjon, men med en noe begrenset funksjon.

Du bør også vurdere å laste ned applikasjoner til dine sosiale medieplattformer som ikke allerede ligger inne. Bruker du for eksempel Pinterest bør du laste ned “Tailwind”-utvidelsen som gjør at du også kan overvåke Pinterest uten å forlate Hootsuite.

 

Selv om Hootsuite er vår favoritt, betyr ikke det at det er det sosiale medier verktøyet som vil fungere best for deg. Du bør lese om de forskjellige sosiale medier verktøyene som er tilgjengelige, og gjøre en vurdering basert på dine behov. 

Har du behov for det, kan du alltids bruke flere og kombinere dem. 

Husk at det kan ta tid å bygge opp din tilstedeværelse på sosiale medier, så ikke fortvil hvis det står stille de første 30 dagene.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!