De ti beste Sosiale Medie-verktøyene

 In Sosiale medier

Som et tankeeksperiment kan du med riktig sosiale medieverktøy (SoMe) skape 1000 virtuelle personligheter som snakker om ditt nettsted online. Alt gjort fra ett sted i alle kanaler – uten å måtte logge inn og ut av kontoene dine. Du kan delta i diskusjonsfora i hele verden uten å ha en stor stab med ansatte som følger med eller poster for deg. Så utrolig at det ikke kan være sant? Les om gratis og betalte verktøy og vår favoritt i denne topp 10 listen.

Det kan være vanskelig å finne det ideelle SoMe-verktøyet for deg. Det er en rekke faktorer som bestemmer hvorvidt verktøyet egner seg. For å velge rett må du ta hensyn til målgruppen din og hvilke plattformer for sosiale medier du har valgt. For å gjøre valget enklere har vi laget en liste over de ti beste SoMe-verktøyene. Noen av de overlapper hverandre, andre kan gjerne brukes sammen.

Det finnes mange plattformer på sosiale medier som både er gratis og enkle å ta i bruk. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ og Instagram er blant disse.

Listen over de forskjellige plattformene kan virke lang og tidkrevende, men med SoMe-verktøy sparer du tid og krefter. Som oftest kan du velge mellom en betalt eller en gratis versjon.

 

 1.    Google Analytics 

Google Analytics

Google Analytics er noe alle med et nettsted vil ha nytte av å bruke.  Det er et gratis verktøy som viser deg hvilke sider som er besøkt. Med Google Analytics kan du få det ekstra dyttet du trenger for å overgå deg selv neste uke. Du kan velge å få rapportene tilsendt til innboksen din hver uke.

 

 1.     BuzzBundle

buzzbundle

 

BuzzBundle gir deg et samlet oversikt over din sosiale mediekanaler hvor du enkelt kan poste, besvare og delta i samtaler på en hvilken som helst plattform på sosiale medier. Du kan enkelt følge med på nyhetsoppdateringer på både Twitter, Facebook, blogger, forum og Q&A på ett sted. I motsetning til de andre SoMe-verktøyene trenger du ikke å holde deg til én plattform av gangen; du kan enkelt poste en tweet på Facebook. Det er heller ikke noe problem å dele et blogginnlegg på et forum. Du kan prøve BuzzBundle her.

 

 1.     Hootsuite

hootsuite

Med Hootsuite kan du administrere flere sosiale kanaler som blant annet Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Foursquare på ett sted. Med Hootsuite kan du enkelt følge opp dialoger med fans og følgere, og du slipper å bekymre deg for at verdsatte fans skal gå i glemmeboken. Du finner en 30 dagers gratis prøve her.

 

 1.     Buffer

buffer

Med Buffer kan du sette masseutsendelser i kø før de skal sendes ut. De tilbyr også en rekke utvidelser til Chrome, Firefox og Safari som gjør det enklere å dele interessant innhold fra andre kilder.

 

 1.     IFTTT

ifttt

 

Med IFTTT kan du koble sammen de store sosiale nettverkene og kanalene og automatisere deling på blant annet Facebook, Twitter, LinkedIn. Du kan for eksempel automatisk sende ut en tweet hver gang du publiserer et blogginnlegg, eller motta e-post hver gang ditt favorittmagasin har noe på hjertet. Du kan også bruke IFTTT sammen med Buffer og Hootsuite og få enda mer ut av verktøyene.  IFTTT er et must for alle som bruker sosiale medier profesjonelt.

 

 1.     SocialOomph

socialoomph (1)

 

 

Med SocialOomph kan du planlegge tweets for hele dagen og automatisk følge dine nye følgere. På dashbordet kan du kombinere Facebook, Twitter, LinkedIn, Plurk og bloggen din. Du kan planlegge innlegg og overvåke aktiviteten på de sosiale mediene.

Du kan velge mellom en gratis eller en betalt utgave av applikasjonen. Den betalte versjonen kommer med ytterligere nyttig verktøy. Du kan prøve Socialoomph gratis her.

 

 1.     SocialFlow

socialflow (1)

 

SocialFlow bruker smarte algoritmer som benytter seg av data fra dine Twitter og Facebook-kontoer. Algoritmene tar hensyn til tre faktorer: Relevante meldinger, den riktige målgruppen (når de er pålogget) og det beste tidspunktet.  SocialFlow hjelper deg å finne det optimale tidspunktet for å publisere innlegg på sosiale medier og sørger for at dine innlegg blir sendt ut på akkurat dette tidspunktet.

 

 1.     TweetDeck

tweetdeck (1)

TweetDeck samler alle aspektene ved din(e) twitter-konto(er) på ett sted. Du kan tilpasse siden ved å legge til eller fjerne kolonner og synliggjøre alt fra startside til søkeord. TweetDeck er skreddersydd for Twitter og egner seg derfor ikke for å administrere flere sosiale nettverk på ett sted.

 

 1. Bitly

bitly (1)

Med Bitly kan du forkorte URL’er du poster på sosiale medier. Bitly har også funksjoner som sanntidsanalyse, sporing av klikk og bokmerkearkivering av dine favorittsider. Bitly fungerer på tvers av plattformer (som for eksempel Twitter og Facebook).

 

Vår favoritt? Du kan alltids bruke flere og kombinere dem. Vi anbefaler BuzzBundle som startsted. Har du et internasjonalt publikum og deltar eller planlegger å delta i svært mange fora? Tenk deg 100 persona med ti profiler hver? Uten å måtte logge inn og ut av hvert enkelt nettsted. Dette er mulig, men selvsagt tidkrevende, selv med et verktøy som Buzzbundle.

 

LAST NED: Din 75 siders gratis guide om Effektiv markedsføring på sosiale medier

 

Som et tankeeksperiment kan du med Buzzbundle skape 1 000 virtuelle personligheter som snakker om ditt nettsted online. Du må selvsagt passe på at du ikke bryter nettets skrevne og uskrevne regler, da vil dine aktiviteter fort bli oppfattet som spam. Gjort riktig  kan du gi ditt nettsted en tilstedeværelse på sosiale medier mer enn du noensinne hadde klart på egenhånd. Du får dessuten oversikt over Twitter, Facebook, blogger, forum og Q&A oppdateringer på ett sted. I motsetning til andre SoMe-verktøy trenger du ikke forholde deg til én plattform av gangen. Du kan enkelt poste en tweet på Facebook, og det er heller ikke noe problem å dele et blogginnlegg på et forum.

 

Lyst til å teste eller kjøpe BuzzBundle? Du kan laste ned og begynne å bruke programvaren ved å klikke her.

Husk at det kan ta tid å bygge opp din tilstedeværelse på sosiale medier, så ikke fortvil hvis det står stille de første 30 dagene.

 

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

 • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
 • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
 • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
 • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
 • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Andre artikler du burde lese:

 

En nybegynners guide til å skape et flott nettsted med WordPress

Bruk Google Analytics for å optimalisere nettsidene dine

Et godt nettsted bygges med riktig valg av theme og plugins

Velg riktige plugins og få et bedre nettsted

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Facebook newsroomSoMe verktøy