Tre tips for at du skal lykkes med julemarkedsføringen

 In Digital Markedsføring

Hvert år har jeg store ambisjoner om å bli ferdig med julegavene i god tid. Likevel ender jeg som oftest med å pakke inn de siste gavene fem minutter før julemiddagen – og tenker at neste år skal jeg klare å finne på noe bedre enn Kong Haakon konfekt. For å lykkes har jeg derfor flyttet julehandelen fra de travle kjøpesentrene til nettbutikkene. Statistikken viser at jeg absolutt ikke er alene om det!
Hvis du ikke allerede har laget en strategi for hvordan du best kan markedsføre deg digitalt i julestria, bør du absolutt sette i gang nå. Ikke bare fordi de fleste bedrifter har økt omsetning i julestria, men fordi du går inn i det nye året med flere kunder.

 

1. Sørg for at ditt nettsted er mobilvennlig

Flere og flere har tatt i bruk mobilen for å handle julegaver. Det er kanskje ikke så rart når omtrent halvparten av aktiviteten på internett foregår på mobil eller andre håndholdte enheter. Sørg for at du ikke mister kunder fordi de ikke kan handle med mobilen! Bruker du WordPress finnes det mange temaer med responsivt design – det kan ofte lønne seg å legge noen kroner når du skal velge tema.

Tips:

  • Test ut hvordan ditt nettsted fungerer på forskjellige enheter.  Identifiser eventuelle problemer og ta det opp med din leverandør eller ansatte som jobber med nettstedet ditt.
  • Test ut hvordan ditt nettsted fungerer på mobil ved hjelp av Webmaster Tools (tjenesten er gratis)

Hvis du ikke har brukt Webmaster Tools før:

Søk opp Webmaster Tools og logg inn med din Google-konto (har du en Gmail-konto kan du bruke den).

Legg til ditt nettsted ved å klikke på ”Legg til egenskap” og følg instruksjonene. Vi i Tenk Digitalt AS er her for å hjelpe deg hvis du møter på utfordringer.

Bli god på nett

Det kan ta et par dager før du får tilgang til informasjon om ditt nettsted. Fullfør derfor de neste stegene når du har tilgang til denne informasjonen.

Når du har tilgang til Webmaster Tools oversikten:

Klikk på ”Gjennomsøk”, deretter ”Gjennomsøkingsfeil”. Klikk på ”Smarttelefon”.

Forhåpentligvis fungerer alt som det skal – det kan være utfordrende å sette seg inn i og løse eventuelle problemer. Hvis du møter på utfordringer oppfordrer vi deg til å samle inn informasjonen og levere den til din leverandør.

Bli god på nett

Finn ut om ditt nettsted fungerer med mobil

2.Bruk sosiale medier til markedsføring

Hvis du ikke allerede bruker sosiale medier bør du absolutt komme i gang snarest. Har du konkurrenter på sosiale medier kan de fort stikke av med kunder som kunne ha endt opp hos deg. Og like viktig er det at du er tilstede dersom dine konkurrenter ikke er på sosiale medier: Det er både enklere å lykkes uten konkurranse og du vil oppleves som mer attraktiv enn dine konkurrenter.
<h3Tips:

  • Konkurranser og «giveaways» er den enkleste måten å oppnå engasjement på dine innlegg. Bruker du Facebook har du sikkert lagt merke til hvor mange som har satset på giveaways og konkurranser i år – og det er det en grunn til! Sørg for at du er kjent med konkurransereglene (overraskende mange bryter disse) og at din kampanje skiller seg ut i mengden.

3.Send ut tilbud på e-post

E-post er en rimelig og kostnadseffektiv form for markedsføring. I tillegg er e-post en sterk kanal for konvertering. I Tenk Digitalt AS bruker vi Mailchimp som er et av verdens mest brukte verktøy for å samle inn e-postadresser som senere kan benyttes i automatiserte kampanjer. Du kan velge mellom en betalt eller gratisversjon av tjenesten. Du kan dele inn kunder og leads i grupper slik at du kan adressere riktig budskap til riktig målgruppe. Da slipper 42 år gamle Ola å få tilbud på rosa pumps.

 

Har du tips du ønsker å dele med oss? Kommenter gjerne!

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Andre artikler du bør lese:

7 tiltak som forbedrer din synlighet i søkemotorene

Tre vanlige årsaker til at Google ikke indekserer ditt nettsted

7 grep du kan ta for å øke trafikken til ditt nettsted

E-post er gull valuta i den digitale verden

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Din digitale markedsføringsstrategi må ta hensyn til digitale trender