To personer som kanskje gjør gratis research for deg

 In Entreprenørskap

Svært mange gründere begynner med en «fantastisk idé”, men så glemmer de å undersøke om noen faktisk vil kjøpe produktet. Er du blant de som skulle ønske du kunne overlate dette til andre? I så fall kan det hende du finner noen som vil hjelpe deg – helt gratis.

Dette kan også være nyttig for deg som har lite kunnskap om markedsføring, eller for deg som har svært begrenset med penger og ressurser til markedsføring.

Studenter som trenger prosjekter

 

De som studerer økonomi, entreprenørskap eller markedsføring er ofte på utkikk etter prosjekter. Tar du kontakt med høyskoler, universiteter eller studenter, kan det godt hende at du finner noen som gjør research for ditt prosjekt helt gratis – eller for en liten sum.

 

Aktuelle høyskoler og universiteter

 

Westerdals

 

Westerdals har et eget opplegg for dette: Du kan sende inn ditt prosjekt, som vil vurderes ut i fra læringsinnholdet som ligger i prosjektet. Les mer om å rekruttere studenter til oppdrag her.

 

NTNU

Les om NTNU sitt rekrutterings-program her. 

 

Handelshøyskolen BI

BI oppfordrer også næringslivet til å ta kontakt for å få hjelp til prosjekter. Klikk her for å lese mer om å rekruttere fra BI.

 

Dersom ingen av av disse passer for deg, kan du likevel ta kontakt med høyskoler som har fag innen økonomi, markedsføring, entreprenørskap og lignende.

 

Her finner du en oversikt over utdanning i Norge.

 

Dine potensielle kunder

 

Få tak i målgruppen, ta forhåndsbetaling, eller kjør en “beta-testing” av produktet for redusert pris (eventuelt dele ut produktet gratis mot at de må besvare en spørreundersøkelse). Be om tilbakemelding!

 

Metoder for å komme i kontakt med kunder:

  • Lag en inbound marketing kampanje: Tiltrekk potensielle kunder ved å tilby noe nyttig og relevant. Når du har gitt dem noe av verdi, er det enklere å spørre de om de vil teste ut et produkt for deg! Les mer om Inbound Marketing her.
  • Spre ditt budskap på sosiale medier: De aller fleste har et forhold til sosiale medier i dag. Med mindre målgruppen din er barn eller nittiåringer (nå skal jeg kanskje være litt forsiktig – flere og flere nittiåringer bruker data og sosiale medier!), kan du være rimelig sikker på at du kan klare å komme i kontakt med din målgruppe.
  • Folkefinansiering: Eller «Crowdfunding», som det heter på engelsk. Dette er hovedsakelig en metode for å få tak i penger for å sette i gang et prosjekt, men i og med at kunder skal vurdere ditt produkt, kan dette fungere som en form research.

Les mer om hvordan du kan validere din forretningsidé i denne artikkelen. 

Alt begynner med et godt nettsted

Mange tror at de ikke trenger et nettsted før de har noe å selge. Sannheten er at hvis du har et funksjonelt nettsted på plass fra dag én kan du også bruke nettstedet ditt til å finne ut hva målgruppen din vil ha! På denne måten kan ditt produkt vokse frem ved hjelp av dine potensielle kunder.

Har du lyst til å finne ut om ditt nettsted egner seg for å få tak i potensielle kunder?

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

Trenger du et nettsted?

Hvis du ikke allerede har et nettsted kan du trygt sette bort jobben til oss. Akkurat nå får du 20 % avslag på gründerpakken!

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Ønsker du å komme i kontakt med Tenk Digitalt AS – ring 23 89 68 11

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
  • Ring oss på 23 89 68 11 eller send en mail til [email protected] med dine spørsmål om du foretrekker det.

Andre artikler du burde lese:

Vil du leve gründerdrømmen slik som Anne Nygren?

Kom i gang med markedsføring på Facebook

10 sinnsvake oppstartsidéer som ble en suksess

6 grep for å øke rekkevidden på dine innlegg på Facebook

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

9 ting vi kan alle lære av denne komikerenBilde fra kontoret i Istanbul