Slik sjekker du om søkemotorene finner nettstedet ditt

 In Søkemotorer

Er du usikker på om søkemotorene finner nettsiden din? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan undersøke om Google indekserer nettsiden din, hva årsaken kan være, og hvordan du kan få Google til å indeksere ditt nettsted. Det hjelper fint lite å søkemotoroptimalisere ditt nettsted hvis ikke Google indekserer det!

Dette er tredje artikkel i serien «Gjør SEO-jobben selv«. Hvis du ikke allerede har lest de andre artiklene i serien, kan det hende at du bør bokmerke dem før du går videre:

1. Hvordan finne søkeord og søkefraser

2. Kom i gang med Google Analytics og Google Search Console

 

Slik sjekker du om Google indekserer ditt nettsted

 

  1. Kopier deler av en tekst på nettsiden din og lim inn i Google. Dukker det ikke opp, har Google mest sannsynlig ikke indeksert nettstedet ditt enda.

 

  1. Bruk :site + ditt domenenavn for å se hvilke sider Google har indeksert på ditt nettsted. På bildet under kan du se hvilke sider Google har indeksert på bloggen vår. Husk: Ikke bruk mellomrom etter at du har skrevet site:!

 


finner google nettsiden min

Hjelp – Google indekserer ikke nettstedet mitt!

 

Det kan være mange grunner til at Google ikke indekserer ditt nettsted, men jeg har forsøkt å samle de vanligste årsakene.

Vanlige årsaker til at Google ikke indekserer ditt nettsted

1. Google vet ikke at nettstedet ditt finnes.

Dette er det vanligste problemet for de som nettopp har laget et nettsted. Heldigvis er det ikke vanskelig å ordne opp i.

Løsning: Fortell Google at du finnes her!

 

2. Noe på ditt nettsted holder søkemotorene ute

Noen ganger kan deler av koden på ditt nettsted holde søkemotorene ute. I WordPress er det lett å fikse. Bruker du ikke WordPress anbefaler jeg at du kontakter din leverandør for å undersøke /robots.txt-filen på nettstedet ditt.

Løsning: Logg inn som administrator i WordPress. Klikk på ”Innstillinger”, deretter ”Lesing” og sørg for at du ikke har huket av under ”Synlighet for søkemotorer”.

 

Les mer om hva du kan gjøre for å få Google til å indeksere ditt nettsted i denne artikkelen.

 

Bruk Google Search Console for å identifisere indekserings-problemer

 

Google finner meg, men når jeg søker etter bedriften min rangerer jeg dårlig

Svært mange kommer til meg og forteller at Google indekserer nettstedet, men når de søker på selve bedriften, havner de på side 3 eller verre.

Dette er ikke uvanlig når du nettopp har etablert et nettsted. Det er faktisk noe man må regne med en god stund fremover.

Det er akkurat som å si: «Jeg har nettopp startet en bedrift. Hvorfor har ingen hørt om meg?»

Så lenge du har et bevisst forhold til søkemotoroptimalisering, trenger du ikke å bekymre deg: Du trenger bare tålmodighet. Vi har hjulpet våre kunder med å forstå at vi er «Tenk Digitalt AS» gjennom sosiale medier og øvrig branding, og til slutt forstår også Google at når folk søker etter «Tenk Digitalt AS», er det faktisk oss de tenker på! I selve SEO-jobben bør du hovedsakelig fokusere på å hjelpe kunder (og dermed søkemotorene) til å forstå hva din bedrift (altså nettside) handler om.

Jeg har fått medieomtale – folk kommer til å søke meg opp. Hva gjør jeg?

Hvis du forventer trafikk fra søk på ditt bedriftsnavn anbefaler jeg at du setter i gang en Google AdWords-kampanje. Velg ditt bedriftsnavn som søkeord, slik at du dukker opp øverst når noen søker etter deg i Google. Les mer om hvordan du kommer i gang med Google Adwords i denne artikkelen. Selv om det ikke er dokumentert, kan det virke som at dette også kan fremskynde prosessen.

Hva annet kan jeg gjøre?

Etablere en digital tilstedeværelse. Det er lettere sagt enn gjort. Det første du bør gjøre er å evaluere deg selv: Hvor glipper det? Har jeg en fungerende forretningsmodell? Har jeg et fungerende nettsted? Er jeg tilstede i de riktige sosiale mediekanalene? Hva har jeg gjort for at søkemotorene skal finne meg? For å hjelpe deg med å evaluere deg selv, tilbyr vi en gratis evaluering av ditt nettsted. I rapporten vil du få avklart dine styrker og svakheter rundt ditt nettsted, sosiale medier og søkemotoroptimalisering (SEO).

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

Det er lett å bli overveldet. Ta ett steg av gangen. Sørg for at du har en god strategi, slik at du vet hvorfor du gjør det du gjør! Fyll ditt nettsted med nyttig innhold, som er tilpasset lesere og søkemotorene. Dette tar tid, men de neste ukene vil du få gode SEO-tips av oss i Tenk Digitalt AS.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev slik at du er sikker på at du får med deg de neste artiklene i serien!

Del gjerne dine erfaringer og utfordringer i kommentarfeltet!

Ukens SEO-utfordring

  • Undersøk om søkemotorene finner ditt nettsted!
  • Identifiser eventuelle problemer, og løs dem!

Ønsker du å komme i kontakt med Tenk Digitalt AS – ring 23 89 68 11

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
  • Ring oss på 23 89 68 11 eller send en mail til [email protected] med dine spørsmål om du foretrekker det.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Andre artikler du bør lese:

Vi lanserer gründerpakken!

Tre vanlige årsaker til at Google ikke indekserer ditt nettsted

Hvordan finne søkeord og søkefraser

5 steg for å validere din forretningsidé

Recommended Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search