Slik kommer du i gang med markedsføring på Facebook

 In Sosiale medier

Mange bedrifter sliter med markedsføring på nett når de prøver å finne ut hvordan sosiale medier fungerer. Les vår guide til hvordan du kommer i gang med markedsføring på Facebook

Hvorfor burde du bruke Facebook for markedsføring? Dette er et spørsmål vi stadig hører fra kundene våre. Og vårt vanlige svar er: Du må tenke på sosiale medier i et større perspektiv, og Facebook er et av de største og travleste sosiale mediene for øyeblikket.

Facebook har blitt et av de beste av lavkostnad sosiale medier-plattformer. Bedrifter kan registrere seg gratis, noe som er gode nyheter for nyetablerte bedrifter. Vi bruker også denne plattformen. Hvis du ikke har en tilstedeværelse på nettet enda, da er dette en bra plass for å starte med digital markedsføring.

I dag har kunden all makt over markedsførere og selgere

Og vi kan takke sosiale medier for det. Med bedriften på egen Facebook-side kan du ta kontroll over potensielle kunder, siden det gir dem en spennende plattform for å oppdage deg. Dette forutsetter selvsagt at du tilbyr noe de har interesse for.

Samtidig er det viktig å huske viktigheten av å ha et eget nettsted, så du kan omdirigere innleggene eller blogginnleggene direkte til nettstedet ditt. Det vil kundene kreve av deg. Vi anbefaler å bruke Facebook for å øke trafikk til nettstedet ditt.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

 

Kort sagt, så etablerer du en tilstedeværelse i brukerens territorium (så snart siden eller innholdet blir likt eller delt av dem). Dette er når du får muligheten til å vekke interessen hos en potensiell kunde. Deretter må du starte prosessen med å konvertere besøk til kunder.

Ukjente vil bli til sidebesøkende, og de besøkende vil konverteres til mulige leads. Hvis du har muligheten til å avslutte leads og konvertere dem til betalende kunder, og de liker tjenestene du tilbyr, da har du også fått folk som vil snakke positivt om bedriften din. (Se diagram nedenfor. Kilde: HubSpot)

acdd

Facebookside for markedsføring

Forskjellen på en personlig Facebookside og en side for virksomheten din og markedsføring, er at siden for markedsføring er offentlig. Ulikt profilsiden din, så har besøkende mulighet til å like en side for markedsføring eller bli en fan uten å måtte bli godkjent.  (Det er mange muligheter i «innstillinger» for å skreddersy siden din akkurat slik du vil ha den).

Hvis du ikke allerede har en Facebookside for markedsføring, kan du lage en ved å klikke på denne linken: https://www.facebook.com/pages/create.php , og hvis du trenger mer hjelp for å sette opp alt, er det haugevis av videoveiledninger på YouTube.

Når du setter opp kontoen din må du ikke glemme å huke av for den type side som passer best. Du vil ha valgmuligheter som: lokal bedrift eller sted, selskap, organisasjon eller institusjon, varemerke eller produkt, og mer.

 

Velg riktig type virksomhet for dine Facebooksider

Velg riktig type virksomhet for dine Facebooksider

Kategorien du velger vil hjelpe siderangeringen din for mer relevante søk

Og gi relevante felt på siden din også. Det er overraskende mange folk som gjør feil her.

Etter det vil Facebook gi deg flere valgmuligheter når du lager siden for markedsføring. Du må ikke ta lett på disse stegene, ta deg tid til å inkludere en kort, men effektiv beskrivelse av bedriften din, og en URL til nettsiden din, og en spesifkk URL-endelse til siden din (vanligvis bedriftsnavn eller produktnavn)

Du vil bli nødt til å legge til et bilde som det viktigste visuelle inntrykket for din Facebookside. Bildet vil også være synlig som et ikon hver gang du deler et innlegg eller kommenterer noe. Du må være nøye i valget av bilde, vi i Tenk Digitalt AS bruker firmalogoen fordi mange folk identifiserer med tjeneste våre når de kjenner igjen logoen. Bildet kan gjerne variere over tid. Det er enkelt å senere skifte bilde. (Se eksempelvis våre sider nedenfor)

Du kan variere forsidebilde ditt med sesongen eller kampanjer du kjører

Du kan variere forsidebilde ditt med sesongen eller kampanjer du kjører

Husk også at dimensjonene på siden din er viktig, vi anbefaler at du bruker et profilbilde på 180 x 180 px, og Facebook vil automatisk justere det til 160 x 160 px.

Du må like din egen side når du nærmer deg slutten av sideoppsettingen, men vi anbefaler at du drøyer dette frem til du har fylt siden din med verdifullt innhold. Det er aldri bra å lansere siden din uten å ha noe du kan tilby potensielle følgere (eller eksisterende kunder).

Som administrator på din side

Kan du velge andre medlemmer av teamet ditt som sideadministratorer eller andre roller sammen med deg. Dette er en flott mulighet til å få flere til å poste relevant innhold i  teamet ditt. Her er de viktigste rollene:

  • Administrator: kan administrere sideroller, sende meldinger og poste innlegg som siden, opprette annonser og se innsikt.
  • Innholdsskaper: kan redigere siden, sende meldinger og poste innlegg som siden, opprette annonser og se innsikt.
  • Moderator: kan svare på og slette kommentarer på siden, sende meldinger som siden, opprette annonser, og se innsikt.
  • Annonsør: kan lage annonser og se innsikt.
  • Analytiker: kan se innsikt.

Fordel folk i samsvar med oppgaver og ansvar de har. Hvis det kun er deg i starten må du sette av tid til å lære hver funksjon og forstå hva du kan gjøre eller lære av det.

Facebook tilbyr en stor variasjon av veiledninger som kan hjelpe med å oppnå mer med det du poster, som for eksempel å gi et oppsving til innhold og legge ut forskjellige annonser. Ta en titt på denne linken for videre veiledning og informasjon:

https://www.facebook.com/business/ads-guide?tab0=Mobile%20News%20Feed

Så snart du føler siden din er klar for innhold og alle feltene er fylt ut ordentlig, da kan du anse siden din klar for «venner». Nå kan vi vurdere de beste fremgangsmåtene for å poste på Facebook og dekke ulike saker som hvordan du promoterer siden din for å tiltrekke følgere.

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

 

Beste fremgangsmåter: engasjer deg med publikummet ditt

Engasjer deg ved å finne ut hvor kundene dine holder til, noe du kan finne ut ved å bruke analyseverktøy for nettsteder, og ved å se på hvilke innlegg som har gitt deg flest leads. Fokuset på engasjement er svært viktig for din virksomhet.

Du burde også følge med på hva brukeren nevner, kommenterer, og hvilke spørsmål som blir stilt. Deretter må du være klar for å svare på alle spørsmål. Du må administrere sosiale plattformer godt og være forberedt på å svare på et stort engasjement.

Bli venn med kunder i nettverket ditt.

Bare legg til venner eller kunder til plattformen din, søk etter folk ved å bruke e-postene deres, eller promoter din sosiale medier-profil og legg til linker på siden din. Kjør promoteringer eller konkurranser som involverer andre interessenter også.

Post innhold

Del bilder, videoer og tekst og bloggartikler fra bedriften/virksomheten din. Det er alltid nyttig å poste innhold som er delt av andre på nytt. Ikke vær redd for å stille spørsmål, poste brukbare tips og linke til artikler som publikummet ditt vil sette pris på.

Vær aktiv

I engasjementet ditt med kunder, snakk med dem i innlegg og i nyhetsoppdateringen. Ta kontakt og gi et godt inntrykk. Når du poster om publikummet og hva de trenger vil du utvikle et rikere og dypere forhold med samfunnet ditt av følgere og fans.

Spørreundersøkelser for tilbakemeldinger

Er også en god idé. I fanen for statusoppdatering kan du også velge å poste et spørsmål eller en spørreundersøkelse (klikk på «Opprett spørreundersøkelse»). Du kan bruke denne funksjonen for å spørre fansen eller følgerne dine om tilbakemeldinger om produktene og tjenestene dine, eller innholdet du poster i tidslinjen.

Jevnlige oppdateringer er viktig

Du må engasjere deg regelmessig og effektivt. Vi i Tenk Digitalt AS oppdaterer siden vår jevnlig med nytt innhold. Så snart innholdet ditt tiltrekker seg nye fans eller følgere til siden din, må du svare på spørsmål og klager.

En bruker som poster negative kommentarer vil trenge en raskere respons for å minske de negative følgene det kan ha for bedriften din. Noen kommentarer kan til og med trenge kriseadministrasjon, så vær nøye med å følge med på hva som blir kommentert.

Unngå selvpromotering

Dette vil gjøre at folk blir lei og kjeder seg. Kom med nye idéer og interessant informasjon som vil holde på interessen til kundene. Skjønt, det er lurt å oppdatere dem med tjenester og produkter, men ikke skryt. Ikke prøv å overselge eller underselge, rett og slett.

Tilbud er bra, men

I Tenk Digitalt AS anbefaler vi at maksimalt ett av fem innlegg burde være et tilbud og at resten av innholdet burde være hjelpsomt eller morsomt. Hvis du ønsker å gi et tilbud gir Facebook deg muligheten til å lage et tilbud direkte fra statusfanen. Du kan også gi detaljer og avslag, noe som er veldig nyttig. Husk også å se på vilkårene og reklameretningslinjene for å være sikker på at du utnytter mulighetene.

Når du deler innhold i samfunnet ditt, forsikre deg om å bruke anledningen til å samle inn data fra aktiviteten og samspillet mellom brukerne dine.

Innsikt på Facebook

er brukbart for å se data og aktivitet, det er som et internt analyseverktøy som hjelper deg med å måle og analysere tilstedeværelsen din. Verktøyet gir administratorer på Facebook-sider analysedata om sidebesøk og engasjement. Dette gir for eksempel god innsikt i hva slags innhold som fungerer og hva som ikke fungerer. Du kan se Innsikt her: https://www.facebook.com/insights, eller ved å klikke på Innsikt øverst på siden din.

Facebook-gruppe

Du kan også vurdere å lage en Facebook-gruppe, fordi det er annerledes enn en bedriftsside. Bedriftssiden representerer merket ditt, mens en gruppe er en plass hvor et samfunn av folk kan diskutere felles interesser. Den kan også hjelpe deg med å utvikle dine egne produkt og tjenester mer med verdifulle tilbakemeldinger fra kundene dine.

En gruppe er en side som brukes mer som et internettforum av spesifikke grupper av folk, hvor medlemmer kan poste alt innhold de vil, akkurat som de ville gjort på sine private tidslinjer og bedriftssider.

Nå er det kanskje på tide å nevne dette: før kunne man bare tagge andre brukere på Facebook, men nå kan du tagge andre sider også. Du kan gjøre siden din mer fengslende og interaktiv ved å la andre poste innhold på tidslinjen din.

Men frykt ikke, du kan endre innstillinger så du som sideadministrator vil se alle innleggene før du godkjenner at de publiseres på tidslinjen din. Det vil være opp til deg å velge innhold som skal deles på tidslinjen til bedriften din.

En populær trend i disse dager er hashtagger (#), som blir brukt mye innen markedsføring. Hashtagger er nyttige for å samle promoteringer fra ulike kanaler, og som resultat vil innholdet bli lettere å oppdage. Du kan sentralisere engasjementet med bestemte innhold, promoteringer, hendelser og mye mer.

Milepæler

Nå som du er i fasen for å bli kjent og sprer oppmerksomhet om merket eller bedriften din, burde du ta en titt på funksjonen «Milepæl» på Facebook. Denne funksjonen lar deg skaffe oppmerksomhet til spesielle hendelser i bedriftshistorien din.

Du kan også bruke denne funksjonen til å fremheve store begivenheter som økning i fans, store hendelser, produktlanseringer, pristildelinger og lignende. Med Milepæler på Facebook kan du enkelt lage en ny eller tidligere milepæl via boksen for statusoppdateringer. Du kan legge til informasjon som navnet på hendelsen eller temaet, sted, dato, beskrivelse eller historie, og bilde.

 

YouTube på Facebook

Du burde også vurdere å koble deg til andre kanaler, som YouTube. Hvis bedriften din har en egen YouTube-side, kan du legge til YouTube-appen på Facebook-siden så fans kan se YouTube-videoene dine direkte på Facebook. Det er en egen side på Facebook som heter «YouTube Tab», som kan hjelpe deg. (se nedenfor)

youtube-tab

Tenk Digitalt AS kan hjelpe!

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli ditt beste på nett. Vi kan håndtere hele ditt nærvær på nett: nettsiden din, profiler i sosiale medier, markedsføring på nett og alle de kompliserte tekniske detaljene for å effektivt øke fortjenesten din på nett.

Vi tilbyr en administrert webdesginservice der vi ikke bare designer nettsiden med moderne, mobilvennlig design, inkludert dine kunders behov – vi vil også håndtere nettstedet ditt og holde det oppdatert og sikkert på fast basis.

Vi kan også ta oss av søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, profiler og sosiale medier og SoMe-markedsføring, og alle andre nettbaserte markedsføringskampanjer, inkludert e-post og annonsebannere.. Vi leverer også alle dine grafiske design, foto, video og tekstinnhold eller andre tjenester du vil trenge for å maksimere din fortjeneste på nett.

Legg gjerne igjen din kontaktinformasjon om du har lyst til å prate med oss!

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

 

Deling er å bry seg!

I Tenk Digitalt AS er mottoet vårt «sharing is caring» – “deling er å bry seg”, så vi har lagd guider til hva du trenger å vite for å lykkes innenfor markedsføring i sosiale medier. Du kan laste ned dingratiskopi i dag her:

Denne artikkelen  er skrevet  av  Leyla Ok i Tenk Digitalt AS Tyrkia. Oversatt og bearbeidet til norsk av daglig leder i Tenk Digitalt AS Jan Sollid Storehaug og Hanne Brennvall

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Investeringsavkastning av markedsføring i sosiale medier Jan Sollid Storehaug