Når maskinene kan lese dine tanker

 In Teknologitrender

I en fremtid ikke langt unna kan AI koble seg til din hjerne og styre dine tanker og følelser. Science fiction? I denne videoen fra World Economic Forum vises hvordan en hjerne er koblet til en datamaskin. Og MITs Alterego kan lese tankene dine allerede i dag.

Av Jan Sollid Storehaug

Mer enn 100 milioner dollar investeres i neuroteknologi.  Teknologien åpner for mange muligheter for hva vi kan gjøre med tankekontroll. Praktisk for oss i mange sammenhenger og av stor betydning for folk som ikke kan snakke eller er lammet og ikke kan styre egen kropp.

 

Selv om ny teknologi er løfterik er det også mange betenkeligheter. Hva med retten til ditt eget privatliv?  WEF advarer og sier vi må vurdere mulige konsekvenser av denne teknologien i dag. Hva skjer når AI kan lese tankene dine? Bekymrede vitenskapsfolk mener vi snarest mulig må lage etiske regler som sikrer at kunstig intelligens ikke utnytter og manipulerer folk.

If you can´t beat them – join them

Elon Musk mener den eneste måten vi unngå å blir overkjørt av kunstig intelligens er å koble oss til den. Han er kjent for sin mange vågale spådommer og ambisiøse prosjekter. Et av disse er å lage en kobling mellom den menneskelige hjerne og datamaskin.

Ser du etter en spennende foredragsholder til ditt neste arrangement? Se mine foredrag her

Selskapet Neurolink har som mål å utvikle en hjerne/datamaskin interface.

På kort sikt er målet å finne løsning på alvorlige hjernesykdommer. Det ultimate målet er å utvide den menneskelige hjernes kapasitet ved å koble den til en kunstig intelligens. Musk mener vi allerede er godt på vei i måten vi bruker teknologien i dag. Hva ville vi vært uten smarttelefoner i dag, spør han. Smarttelefonen er en forlenget del av vår egen bevissthet og forsterker vår mentale kapasitet på en måte som ikke var mulig bare for ti år siden.

Et naturlig neste skritt er å koble oss direkte til den superdatamaskinen verden er i ferd med å bli.

LES OGSÅ: Elon Musk: I’m about to announce a ‘Neuralink’ product that connects your brain to computers

Alterego leser dine tanker i dag

Tror du fortsatt det er science fiction og noe som i verste / beste fall ligger tiår frem i tid?

MIT har allerede en fungerende hjerneleser som bruker maskinlæring til å tolke dine tanker. Signalene oversettes til ord som igjen gir funksjonelle kommandoer du kan bruke til å styre dine omgivelser. Systemet heter Alterego og er utviklet av MIT Media Lab. Det kan så langt tolke 100 ord.  Utviklerne  har som ambisjon at systemet skal være i stand til å lese hele samtaler.

Hva tenker du? Villle du la deg koble til en superdatamaskin og få superintelligens?

 

Ta gjerne kontakt med Tenk Digitalt AS om du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon: 23 89 68 11, sende oss en e-post på: [email protected], eller legge igjen kontaktinformasjonen din under så kontakter vi deg snarlig.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

 

LES OGSÅ:

Topp-10 listen med folk du bør følge om kunstig intelligens

SLIK BLIR DU EN EKSPERT PÅ KUNSTIG INTELLIGENS

Kan maskiner bli selvbevisste?

Kunstig intelligens – en større trussel enn atombomben?

DE 9 VIKTIGSTE TEKNOLOGIENE SOM FORANDRER DIN JOBB

Hva blir din nye jobb i fremtiden?

NÅR ALT BLIR GRATIS OG VERDEN BLIR EN ENESTE STOR DATAMASKIN

HVA SKAL TIL FOR Å LYKKES MED DIN STARTUP?

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Roboter i restaurantnæringen Jan Sollid StorehaugVil du kjøpe en 3D-printer? Jan Sollid Storehaug