Hvordan et helt nytt domenenavn kan få deg mer synlig på nett

 In Nettsider

Et internettdomene er den delen av din nettadresse som er helt til høyre etter punktumet. Dette kan for eksempel være .com, .no eller .catering. Tidligere var domeneadressene begrenset til for eksempel .com, landskoder som .no og en håndfull andre som for eksempel .biz, .net og .org. Frem til 2016 skal over 1900 nye domener lanseres. Disse betegnes ofte også med forkortelsen «gTLDs» (Generic Top Level Domains).

Undersøkelser viser at bruk av disse nye domenenavnene øker effekten av digital markedsføring i kanaler som Facebook, Twitter og LinkedIn. Dette er gode nyheter for små virksomheter som ønsker å bruke digital markedsføring for å skille seg fra sine konkurrenter. 

 

Med et nytt domenenavn kan du skille deg ut

 

Folk legger merke til ting som står ut av mengden. Er et .no eller .com litt kjedelig? En god .com adresse kan være vanskelig å registrere, eller fryktelig kostbar om den må kjøpes i annenhåndsmarkedet. Og sier egentlig .com noe som helst om hva du driver med?

I en verden full av store merkevarer med endeløse markedsføringsbudsjetter kan det være vanskelig å være en liten virksomhet som ønsker å spre sitt budskap til verden. Med et navn som står ut av mengden blir dette lettere. Det er derfor kreativ bruk av de helt nye domenenavnene kan være en god idé. Husk at du ikke behøver å gjøre noen endringer i ditt eksisterende oppsett. Det er lett å «peke» et helt nytt domenenavn til ditt eksisterende nettsted. Med et nytt navn kan du eksperimentere. Du kan bruke ditt nye domenenavn i kampanjer og se hva slags effekt dette har sammenlignet med det du vanligvis bruker.

Husk også at du med de nye valgmulighetene kan lage et kort og godt og meningsfullt domenenavn uten å måtte lage en lang og komplisert URL, eller bruke tusenvis av kroner på et .com navn

Hvorfor bruke mye penger på å være hansenlokalsnekkerioslo.com og ikke heller være  www.hansen.builder? Lett å assosiere byggmester Hansen med den adressen? Og mye morsommere!

 

Nye domenenavn gir deg bedre søkerangering 

 

Google-søk eller andre former for søk er metoden de fleste bruker for å finne det de leter etter. Hvordan kommer man seg til toppen av søkefeltene til Google? Svaret er søkerangeringer. Det er det viktigste for at dine brukere skal finne deg på nett. De nye domenenavnene vil påvirke nettverdenen i stor grad. Det er uenigheter om hvor mye. Imidlertid finnes de flere undersøkelser som viser at nye domenenavn allerede har hatt en positiv innvirkning på søkerangeringer. (Les mer her.) Det er mange tegn på at søk kommer til å bevege seg i favør av de som bruker de nye domenenavnene. Selvsagt under forutsetning at nettstedet ellers har et relevant innhold.

 

Det blir standarisert

 

Store kjente merkenavn kjøper nå opp nye domenenavn, eller lager sine egne domeneutvidelser. Alle de kjente bilmerkene har for eksempel registrert sine merkevarer som helt nye domener. Du vil derfor etterhvert bli vant til å se domener som for eksempel m5.bmw, books.amazon, galaxy.ford og search.google. Når flere og flere av nettbrukerne blir vant til de nye domenene med meningsfulle og konsise nettadresser vil de nye domenenavnene bli mer og mer populære.

Kanskje du vil være blant de første? Eller registrere noen gode navn mens de ennå er rimelige i anskaffelse?

 

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

 

Andre artikler du burde lese:

 

Hvorfor burde du kjøpe ditt nye domenenavn idag

 

Hva er nye domeneutvidelser?

 

Skulle du ønske du hadde et nettsted du enkelt kunne endre på selv?

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Ikke start inbound marketing før du har gjort dette