Hvorfor du burde vurdere et nytt domenenavn idag

 In Nettsider

De nye domeneutvidelsene er ute og gir deg muligheten til et domenenavn spesielt tilpasset din virksomhet. Leter du etter et alternativ til .no eller det vanligste .com som egentlig ikke sier noe som helst om hva du driver med? Du kan få navn som www.sofies.catering eller www.anne.consulting.

Disse domeneutvidelsene er lansert for å gi deg og resten av verden helt nye muligheter. Spesielt interessant burde dette være for virksomheter som vil fortelle hva de driver med ved hjelp av domenenavnet. Særlig fordi gode beskrivende .com adresser er vanskelig å registrere eller veldig kostbare i bruktmarkedet. Tidligere ga man ofte opp og registrerte en lang og kronglete .com adresse for i det hele tatt å ha en nettadresse med .com endelse. Nå kan du velge mellom hundrevis av helt nye domenenavn for å fortelle hva akkurat du og din virksomhet driver med. Her kan du lese mer om fordelene med å registrere et helt nytt domenenavn:

Vil det koste meg mer?

Både ja og nei. Selve kostnaden for et domenenavn med en ny domeneutvidelse kan koste mer en et .com navn, men et kort og konsist .com navn kan koste flere tusen kroner. (Det må kjøpes i annenhåndsmarkedet.) Så hvis du velger et langt domenenavn eller et som ikke passer til din virksomhet, er det nok billigere, men det kan gi deg andre kostnader. Årsavgiften varierer fra en hundrelapp opp til for eksempel kr. 529,- per år for et .global domene. Med et godt forklarende navn kan Dette kan være langt rimeligere enn å For å få opp søkerangeringene og gjenkjenning av ditt nettsted kan dette være en rimelig investering.

Kostnaden for et nytt domene varierer avhengig av hvilken registrar du velger til hvilket domenenavn du ønsker å bruke. Det hender også at leverandørene har kampanjer hvor du kan registrere et ellers kostbart domenenavn gratis i ett år om du flytter til de eller knytter adressen opp til en WordPress løsning. 

Vil det virkelig utgjøre en forskjell å ta bruk av nye domeneutvidelser? 

Ja, vi og millioner av de som allerede har registrert sitt nye domene tror det. Det er klart at .com kommer til å ha en fortsatt stor betydning, spesielt for den generasjonen som vokste opp med dette som den vanligste businessadressen. Men de nye generasjonene vil oftere mene at et langt og vanskelig .com navn bare blir mer og mer upraktisk. Og kanskje unødvendig? Dette vil medføre at eierene av .com domener må bruke mer penger på søkekrangeringer og markedsføring, som igjen vil øke kostnadene for å få besøk til nettstedet.

Hvordan får jeg fatt i et nytt domene?

Du kan søke blant hundrevis av populære nye(og gamle) domenenavn på en registrar her finner du en oversikt over de mest populære. For å holde deg oppdatert på hvilke domeneutvidelser som blir lansert, merk deg denne ICANN siden.

Hvis du er interessert i et nytt domene som ikke er lansert enda, registrer deg for vårt nyhetsbrev nederst på siden så vil du bli holdt løpende orientert etterhvert som nye domener blir lansert.

Kan jeg flytte mitt eksisterende nettsted over til et nytt domene?

Ja det kan du. Det er viktig at du forstår alle trinnene og gjennomfører de riktig for å få en sømløs overføring av nettstedet ditt. Det første du må gjøre er å  flytte ditt eksisterende eller kjøpe ditt nye domenenavn. Så må du flytte nettstedet ditt. Om du ikke ønsker å flytte nettstedet ditt kan du i første omgang registrere ett eller flere nye domener. Det er  ingen sak å «peke» nye domenenavn til ditt eksisterende nettsted.

Kan jeg fortsatt kjøpe gamle domenenavn sånn som .com, eller .no?
Ja, det kan du. Klikk her for å se alle eksisterende og nye domenenavn.

 

Andre artikler du burde lese:

Hvorfor en ny domeneutvidelse kan hjelpe din virksomhet

Hva er nye domeneutvidelser?

Vær blant de første som registrerer de nye domenenavnene mens de enda er tilgjengelige! Du kan også registrere nye domenenavn og peke til ditt eksisterende nettsted. Være kreativ – velg fra .global for deg med internasjonale ambisjoner til de nye domene som for eksempel .guru, .today, ninja, .club og .bid blant hundrevis av valgmuligheter.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Bruk Wordpress