Hva blir din nye jobb i fremtiden?

 In Teknologitrender

Kunstig intelligens vil skape så mange som 133 millioner nye arbeidsplasser i de neste 5 årene. Dette mener World Economic Forum som i sin rapport «The Future of Jobs 2018» også kan fortelle at så mange som 75 millioner arbeidsplasser forsvinner. Den gode nyheten er at tilveksten er positiv, og at fremveksten av kunstig intelligens faktisk ikke er en trussel for våre arbeidsplasser. 

Det store spørsmålet blir hva man gjør for å være blant de som tilpasser seg og ikke i jobber som erstattes?

De gode nyhetene er at alder, kjønn og nasjonalitet blir mindre viktig i fremtidens arbeidsmarked. Du blir ditt eget varemerke, og det er først og fremst hva du kan i dag som er viktig og mindre hva slags utdannelse du tok i går.

Begrepet «livslang læring» får en helt ny mening når dagens 60-åringer ikke tenker på å pensjonere seg. Stadig flere  tenker heller på hvordan de kan oppgradere sin kompetanse for en enda lengre yrkeskarriere. Det er ikke bare myndighetene som har innsett at vi må stå lenger i jobb for å holde hjulene i gang. Lengre levetid, bedre helse og langt flere muligheter gjør at vi godt voksne (som meg selv) har lyst til og finner det meningsfylt å jobbe lengre.

Kan din nåværende jobb digitaliseres, automatiseres og selvbetjenes?

De store plattformeierne jobber med et enkelt perspektiv: Kan det digitaliseres, automatiseres og selvbetjenes? Ja, da utvikler de eller en av deres hundretusener av partnere en tjeneste som gjør nettopp det.

På den en side har det alltid vært teknologiutviklingens utfordring og fordel. Vi overlater det rutinepregede arbeidet til maskinene og frigjør tid til å jobbe med mer meningsfulle oppgaver. Da folk som jobbet i landbruket ble erstattet av maskiner flyttet de til byene og tok seg jobb i fabrikkene. Automatiseringen i fabrikkene flyttet folk ut i butikkene og så til tjenestesektoren.

Automatiseringen skjer raskere og raskere Jan Sollid StorehaugDet som skremmer mange er at utviklingen går så fort at det blir vanskelig for oss å bevege oss oppover i verdikjeden.

Rekker vi å omskolere oss? Hva slags krav til kompetanse må vi fylle når kunstig intelligens nå automatiserer oppgaver mennesker tidligere kun kunne løse?

Amazon tar med seg kunnskapene om våre handlevaner på nett ut i den fysiske verden. Med bruk av avanserte kameraer, sensorer, kunstig intelligens – våre mobilvaner og kunnskapen om våre handlevaner skaper de et helt nytt butikkonsept. Hvor skal butikkmedarbeideren gå? Hva skjer når selv varene i hyllene blir fylt opp av automatiserte roboter? Hva slags merverdi skal skapes i butikken? Hva slags kompetanse vil kreves?

Og ikke minst: Er detaljhandelen i Norge forberedt på dette? For det er ikke et spørsmål om dette kommer til Norge. Det er et spørsmål om hvor raskt.

Uansett hvor du jobber og hva du jobber med i dag bør du stille deg spørsmålet om oppgavene dine kan digitaliseres, automatiseres og selvbetjenes. Enten er du med på å utvikle en tjeneste som gjør akkurat det på din arbeidsplass eller så kommer garantert noen andre til å gjøre det.

Sett deg selv i førersetet. Hold deg oppdatert og følg med på hva som gjøres i din sektor. Finn ut hva slags teknologier som tas i bruk. Hold deg oppdatert på kunstig intelligens og ligg foran de andre om du ønsker å behold din nåværende arbeidsplass.

Hva slags ferdigheter bør du mestre i morgendagens jobb?

Roboter har vi hatt i industrien i mange tiår. De har vært brukt til helt spesifikke, dedikerte oppgaver. De kan gjerne løse en bestemt oppgave svært så presist og hurtigere enn mennesker. Prisene har falt og mange kjedelige, repetitive oppgaver har frigjort tid for mennesker til å gjøre annet.

Ser du etter en inspirerende, lærerik og underholdende foredragsholder til ditt neste arrangement?

Les mer om mine foredrag her

I de senere årene har vi sett fremvekst av maskinlæring og aner konturene av roboter som kan lære av egne og andres erfaring. På et tidspunkt i en fremtid ikke så langt unna kan vi se roboter med evner til å løse generelle oppgaver. Enda er det et stykke frem dit.

Se Boston Dynamics Spot Mini samarbeide med en «robothundkollega» i å åpne dører:

Kunstig intelligens har takket være en eksponensiell utvikling i regnekapasitet, maskinlæring og nevrale nettverk også demonstrert en imponerende utvikling.

Googles AI-drevet assistent klarer med en troverdig «menneskelig» stemme utmerket godt å bestille en frisørtime i en frisørsalong uten at den som tar i mot bestilling aner at det er en AI. Det er likevel ikke slik at du kan slippe den løs på så mange andre oppgaver. Enda.

I en fremtid ikke så langt unna er det likevel trolig at vi vil se AI som kan lære selv og av andre. Kunstig intelligens vil utvikle seg fra å løse spesifikke oppgaver like godt som mennesker til å kunne løse generelle oppgaver.

Et eksempel på noe som bare for kort tid var umulig for en AI å konkurrere med mennesker er ansiktsgjenkjenning. Nå gjør AI dette bedre enn mennesker.

Det store spørsmålet er hvor det blir plass til oss i en slik verden? Hva slags ferdigheter bør vi utvikle på kort og lengre sikt?

Jeg tenker vi bør fokusere på de ferdighetene som først og fremst gjør oss til mennesker. Vi må styrke våre emosjonelle, sosiale og kreative sider.

Lykkes vi med å holde overblikk og lede utviklingen i den retning vi selv ønsker, er det ingen maskin i dag eller i nær fremtid som slår vår egen superdatamaskin: Den menneskelige hjerne. Vi er best til å ta initiativ, tenke nytt og analysere problemer som handler om det å være nettopp menneske.

Er vi på vei mot et «freelancer-samfunn»?

Det som er sikkert er at arbeidslivet står ovenfor store endringer. Vi kommer til å jobbe annerledes enn vi har vært vant til.

Vi vil jobbe med andre oppgaver som stiller andre krav til organisering av oss selv og samfunnet vi lever i. 

I Intuit 2020 Report Twenty Trends that will Shape the Next Decade  hevdes det at så mye som 40 % av arbeidsstyrken i USA vil jobbe som freelancere allerede i 2020.

Mye kan tyde på at den trenden også er på vei til Norge.

Automatisering og digitalisering er den store kraften i utviklingen fremover. Måten vil lever og jobber på er i stor endring. Arbeidsgivere vil etterspørre kompetansen der de kan finne den.

Hvor den befinner seg fysisk er mindre viktig. Kompetansen vil bli mer spesialisert og mange vil levere sine tjenester ikke til en arbeidsgiver, men flere oppdragsgivere. Er dette noe for deg?

Bli enda mer spesialisert

Har du spisskompetanse som det tidligere var liten lokal etterspørsel etter der du bor eller i Norge? Nå står hele verden bokstavelig talt for dine føtter. Ny teknologi og lave kostnader gjør det langt enklere og mer kostnadseffektivt å jobbe uavhengig av store avstander.

Skytjenester og mobile enheter gir deg all datakraft og de verktøy du trenger selv for de mest krevende oppgaver.

Bedre og raskere internettilgang over hele verden gjør at gratistjenester som Skype og Appear.in muliggjør møter med mange mennesker uten behov for kostbare reiser. Det finnes programvare for nær sagt et hvilket som helst problem, og mye av det er gratis.  Effektive delings- og samarbeidsverktøy gjør det også mye enklere å jobbe sammen med andre uavhengig av hvor de befinner seg.

Sett fra arbeidsgivers perspektiv representerer bruk av freelancere større fleksibilitet og bedre styring av kostnader. Som freelancer er motivet gjerne å skape dseg en hverdag med større fleksibilitet. Du kan jobbe med faglig utfordrende oppgaver – ikke bare ett prosjekt, men flere prosjekter i flere selskaper. Du kan jobbe internasjonalt og treffe mennesker du ellers aldri ville møtt.

 

Her finner du jobb som freelancer

General Freelance Jobs (Websites)

Freelance Writing Jobs (Websites)

Freelance Design Jobs (Websites)

Freelance Developer Jobs (Websites)

Freelance Photographer Jobs (Websites)

Freelance Marketing Jobs (Websites)

Virtual Assistant Jobs (Websites)

Freelance Video Editing Jobs (Websites)

Freelance Sales Jobs (Websites)

Freelance Customer Support Jobs (Websites)

(Kilde: Ryan Robinson)

Du kan markedsføre deg selv som varemerke – gratis

Det er også mye lettere å få synlighet for din kompetanse for hele verden, for eksempel gjennom nettverket LinkedIn.

Gjort riktig kan du målrette din kommunikasjon mot akkurat de menneskene du ønsker skal bli kjent med deg slik at du får frem hvem du er og hva du kan. Kostnadene til å markedsføre deg selv som ditt eget varemerke er tilnærmet gratis.

LES OGSÅ: Slik får du tusenvis av riktige kontakter på LinkedIn

Bedriftene er mindre opptatt av hvilken bakgrunn og formell utdannelse du har, men først og fremst hva du har av faktiske ferdigheter i dag. En åpenbar ferdighet som er etterspurt er generell teknologiforståelse og om du ønsker å spesialisere deg: Kunstig intelligens.

Du må ta ansvar for din egen kompetanseutvikling Jan Sollid StorehaugSkaff deg en mentor enten du er 25 eller 50 år gammel

De unge fremadstormende «digitalt fødte» 25-åringene har digitale ferdigheter som den eldre generasjonen ikke mestrer, men som må læres. Kunsten er å ta med seg all den erfaring, kompetanse og overblikk som en har opparbeidet gjennom et langt yrkesliv og toppe dette med å oppdatere seg på praktiske verktøy.

Jeg oppfordrer alltid unge innovative gründere til å skaffe seg en eldre mentor. De fleste som er førstegangsgründere har utbytte av å snakke med en som har vært gjennom samme reise. Slik kan en unngå å gjøre de samme feilene som andre har gjort før deg. I møte med en eldre mentor kan du fylle opp med kunnskap som gjør at det som virker vanskelig kanskje kan gjøres raskere om du får veiledning fra en med erfaring.

Samtidig sier jeg til godt voksne «digitale innflyttere» at det kan være lurt å skaffe seg en ung digital mentor. Selv får jeg mye praktisk hjelp av våre barn i alderen 8 til 19 år. Selv 8-åringen i huset har en annen tilnærming til bruk av apper på mobil og iPad enn det jeg selv har. Ikke sånn, men slik, – pappa! En digitalt innfødt 25-åring har også rukket å få noen år bak seg i arbeidslivet.

Les også: Slik skaffer du deg en gratis mentor

Kortere avstand fra idé til suksess

Terskelen for å starte en helt ny virksomhet har også blitt mye lavere. Har du en løsning på et problem som gjelder en milliard mennesker på planeten? Ja, da kan du i dag starte en milliardbedrift.

Tid fra unnfangelse av idé til realisering og etablering i et globalt marked blir kortere og kortere. Se CBInsights oversikt som viser hyppigheten i etablering av «unicorns» – bedrifter med mer enn 1 milliard dollar i markedsverdi:

 

UNICORNS i verden per januar 2017

Verden er i ferd med å bli en eneste stor datamaskin. Om de store plattformeierne leverer på sine løfter om å gi hele verden tilgang til internett vil vi snart få 2-3 milliarder nye mennesker på nett. Tenk hva det representerer av nye kunder og talenter! En 10-åring i et utviklingsland med tilgang til en smarttelefon til noen hundrelapper har tilgang til mer informasjon enn en Harvardprofessor hadde for 10 år siden. Med gratis verktøy og tilnærmet ubegrenset datakraft i skyen representerer hun en ny spennende fremtidig kunde – men også en konkurrent!

Verden er i ferd med å bli en stor markedsplass!

Økonomi, kjønn, språk og kultur er ikke lenger noen begrensning. Hver og en av oss kan gjøre en forskjell og skape helt nye muligheter. Enten det er å løse verdensproblemer, starte en ny bedrift med andre eller forme din nye arbeidsdag slik du vil ha den.  

 

LES OGSÅ:

Slik blir du en ekspert på kunstig intelligens

De 9 viktigste teknologiene som forandrer din jobb

Slik skaffer du deg en gratis mentor

Slik får du tusenvis av riktige kontakter på LinkedIn

Når alt blir gratis og verden blir en eneste stor datamaskin

Hva skal til for å lykkes med din startup?

Rapporten fra World Economic Forum:  The Future of Jobs Report 2018

Professor Andrew Burke: The Role of Freelancers in the 21st Century British Economy

Intuit 2020 Report: Twenty Trends that will Shape the Next Decade 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Slik blir du en ekspert på kunstig intelligens Jan Sollid StorehaugTopplisten AI-folk å følge Jan Sollid Storehaug