Gründer med hårete mål!

 In Kundehistorier

Mediasektoren har sett enorme forandringer over de siste årene, utfordret av nye digitale kanaler som Sosiale medier, nettaviser og bloggere. Det er derfor sjeldent vi blir introdusert for nye mediegrundere. Ett av unntakene er Chul Christian Aamodt, som etablerte nettavisen enerWE i 2014. Nå kliner han til med tre nye nettaviser og skyhøye ambisjoner.

Av Pål Storehaug

Det er en klar trend over de siste 15-20 årene at papiraviser, magasiner, radio og fjernsyn – de tradisjonelle analoge kanalene – mister markedsandeler. Mannen i gata foretrekker å følge nyhetene og holde seg oppdatert i digitale kanaler, på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen.

Denne trenden er det grunderen Chul Christian Aamodt satset på da han etablerte enerWE i 2014. enerWE er en nettavis for Olje- og energisektoren og var et friskt pust i en bransje med mange konservative mediehus.

Store muligheter

“Mediebransjen står overfor store utfordringer og enda større muligheter.” sier Chul Christian Aamodt. “Vi i enerWE synes derfor det er utrolig spennende å bygge et selskap i disse omgivelsene. Vi har lært utrolig mye siden vi startet og er nå klar for å ta steget videre.”

Selskapet har gjennomført en emisjon og hentet 3 millioner friske kroner for å kunne øke farten. “Vi har bemannet opp selskapet med nye senior partnere.” sier Chul. “Vi har styrket laget med folk som har tung redaksjonell og kommersiell erfaring og lanserer nå tre nye nettaviser.” Nettavisene er utviklet og vedlikeholdes av Tenk Digitalt AS.

Kontakt Tenk Digitalt AS hvis du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon +47 23 89 68 11 eller send oss epost direkte med dine spørsmål på [email protected]. Du kan også legge igjen din kontakt informasjon og vi tar kontakt så raskt som mulig.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

Innholdsmarkedsføring

De tre nye nettavisene er rettet mot ulike nisjer. vekst.media er en nettavis for bygg- og anlegg, mens havbruk.no retter seg mot fiskeri- og havbruk. Den tredje nettavisen vil rette seg mot IKT sektoren og lanseres i løpet av september.

Strategien til enerWE skiller seg også fra de fleste tradisjonelle medier, de satser nemlig på innholdsmarkedsføring. Dette nyordet (Content Marketing på engelsk) betyr at de hjelper sine innholdspartnere med å spre nyttig og interessant innhold som leserne i de ulike sektorene kan ha interesse for. I tillegg til at de rapporterer andre nyheter fra sektoren.

“Vi har valgt Tenk Digitalt AS til å utvikle de nye nettavisene,” sier Chul. “Begrunnelsen for valget var todelt. 1) Vi er opptatt av å holde kostnadene nede og Tenk Digitalt AS har en smidig og effektiv organisasjon med deler av utviklingsavdelingen i lavkostland. 2) Tenk Digitalt AS er kjent for å levere høy kvalitet til avtalt tid. For oss var det også av stor betydning at prosjektleder var norsk, slik at språket ikke skulle være noen barriere”

vekst media

Kikk på linken for å komme til vekst.media den nye nettavisen for byggebransjen

Rimelig løsning

Publiseringsplattformer for mediebransjen er normalt svært kostbare da de er utviklet med proprietære teknologier og tilpasset den gamle strukturen i mediebransjen. Tenk Digitalt AS har utviklet de nye nettavisene med åpen kildekode på WordPress, som benyttes av mer enn 25% av alle nettsteder i verden og er soleklar markedsleder.

Fordelen med WordPress universet er at det finnes tusenvis av utviklere som bidrar til forbedringer i kjernen, eller utvikler maler eller plugins som er svært rimelige og enkle og integrere. Dermed er nesten alt mulig å få til uten at programvaren blir særlig kostbar.

Kontakt Tenk Digitalt AS hvis du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon +47 23 89 68 11 eller send oss epost direkte med dine spørsmål på [email protected]. Du kan også legge igjen din kontakt informasjon og vi tar kontakt så raskt som mulig.

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

Rask leveranse

“Vi ble positivt overrasket da nettavisene ble levert i henhold til spesifikasjonen før avtalt tid,” sier Chul. “Som en ekstra bonus har Tenk Digitalt AS også kommet med forbedringforslag utover det som var vår kravspesifikasjon uten at det påførte prosjektet ekstra kostnader.”

I alle Tenk Digitalt AS nettsted-prosjekter starter prosessen med grundige undersøkelser for å etablere forståelse for hva konkurrentene tilbyr. Deretter går prosjektleder og utviklings teamet grundig gjennom kravspesifikasjonen med kunden og i mange tilfeller forbedres kravspesifikasjonen betydelig basert på utviklingsteamets omfattende erfaring med hva som virker best på nett.

Det er enkelt å utvikle et nettsted som ser fint ut, men det er langt mer krevende å utvikle et nettsted som understøtter dine forretningsmål. De aller fleste nettsted mangler den funksjonaliteten som skal til for å være effektive for markedsføring – som nettopp er hensikten med de aller fleste nettsted.

 

Chul Christian Aamodt
“Vi i enerWE har som mål å ta betydelige markedsandeler i de nisjene vi går inn i. Samarbeidet med Tenk Digitalt AS støtter opp om dette arbeidet. Vi vil på det sterkeste anbefale Tenk Digitalt AS dersom du har behov for et profesjonelt nettsted til en konkurransedyktig pris!”

Chul Christian Aamodt, Ansvarlig redaktør, grunnlegger og daglig leder i enerWE

Hårete mål

Teamet i enerWE har bestemt seg for å sette spor. “Vi i enerWE har som mål å ta betydelige markedsandeler i de nisjene vi går inn i,” sier Chul. “Vi setter oss hårete mål for å ha noe å strekke oss etter”, sier han mens han smiler lurt.

Det er ganske mye man skal passe på når man utvikler ett nettsted. Det er åpenbart at navigasjonen må være intuitiv og enkel, helst med mange flotte bilder og gode skrifttyper også. Der hvor mange feiler er på hastighet og tilpassing til mobil.

“For oss var det aller viktigst at nettavisene ser bra ut på mobil.” sier Chul. “Vi benytter i hovedsak sosiale medier og søkemotorer for å drive trafikk til nettavisene våre. Vi ser at mer enn 80% av trafikken fra sosiale medier kommer fra mobile klienter. Vi er veldig fornøyd med hvordan nettavisene fremstår på mobil.”

I Tenk Digitalt AS er ikke jobben ferdig før nettstedet er optimalisert for hastighet og mobile klienter. En nylig gjennomført undersøkelse viser at 40% av mobilbrukere gir opp hvis nettsiden de skal besøke bruker for lang tid å laste. Om nettstedet ikke engang er optimalisert for mobile klienter tør vi ikke engang tenke på hvor bortkastet det er å bruke markedsføringsmidler på å drive trafikk til nettstedet.

 

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli god på nett. Vi kan utvikle din digitale strategi, nettsted, din profil på sosiale medier, din digitale markedsføring og alle kompliserte tekniske detaljer som bidrar til effektiv økning av din omsetning på nett.

Vi kan utvikle ditt nettsted, vedlikeholde det og sørge for at det er trygt og sikkert. Vi kan også ta oss av søkemotoroptimalisering, og markedføring i sosiale medier og alle dine andre digitale markedskampanjer.

Kontakt Tenk Digitalt AS hvis du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon +47 23 89 68 11 eller send oss epost direkte med dine spørsmål på [email protected] Du kan også gi oss din kontakt informasjon og vi tar kontakt så raskt som mulig.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Sharing is Caring!

Vårt motto i Tenk Digitalt AS er “sharing is caring,” og vi har laget en ebok om alt du trenger å vite for ha suksess med sosiale medier. Du kan laste ned din kopi fra denne linken: (Link to Norwegian SMM Guide landing page)

Andre artikler du bør lese:

– 30 praktfulle nettsteder vi kan lage for deg

Vil du leve grunderdrømmen slik som Anne Nygren

5 steg for å validere din forretningside

Følg vår blogg hvis du er interessert i teknologi, sosiale medier og digital markedføring. Hvor godt er ditt nettsted tilpasset den digitale revolusjonen? Legg igjen en kommentar og del med dine venner ved å klikke på ikonene nedenfor. Husk: Sharing is caring!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Slik kan du lykkes med din forretningsidéshumei2