Vet du egentlig hvor mye Google vet om deg? - Tenk digitalt
Finn ut hvordan du blir overvåket

Vet du egentlig hvor mye Google vet om deg?

Google lagrer enorme mengder informasjon om deg: De vet hva du søker på, hvilke nettsteder du besøker og i mange tilfeller hvor du har vært. Har du noen gang lurt på hvorfor du blir forfulgt av annonser på joggesko eller reiser til Syden? Eller hvorfor annonsene du ser ofte er relatert til nettsidene du har besøkt den siste tiden?

Annonsene du ser online er sjeldent tilfeldig! Både Google, Facebook og flere andre sosiale mediekanaler gjør din anonyme profil tilgjengelig for markedsførere. Gode markedsførere bruker informasjonskapsler for å målrette annonser basert på dine interesser. Denne metoden er en av de mange årsakene til at digital markedsføring kan være 10 ganger mer kostnadseffektivt enn markedsføring i trafisjonelle kanaler.

I denne artikkelen kan du se hvilke interesser Google har lagret på din profil, din søkehistorikk i Google og dine bevegelser rundt om i verden (forutsatt av at du ikke har reservert deg fra dette). Vi vil også vise deg hvordan du kan reservere deg fra målrettede annonser, slå av stedstjenester og fjerne din søkehistorikk.

 

Hvem tror Google at du er?

For å levere så relevante annonser som mulig lagrer Google informasjon om deg. Klikk her for å se din Google-profil.

Under din “Google-profil” kan du se hvilke interesser Google har lagret for deg. På bildet kan vi se at flere av interessene Google har ført opp, er basert på research vi har gjort for kundene våre.


Her finner du din Google-profil

Her kan du også fjerne eller legge til interesser slik at annonsene du ser blir mer relevant. Du kan også slå av målretting for annonser her. Dette vil ikke reservere deg fra annonser, men du kan reservere deg fra at markedsførere kan bruke dine interesser til å vise deg annonser. Vær da oppmerksom på at annonsene kan virke mindre relevant!


Finn ut hva google vet om deg

Hvor har du vært?

Hvis du bruker Google Maps, Google Now, eller hvis du på en annen måte har gitt Google tillatelse til å bruke “Stedstjenester” for å finne din omtrentlige plassering, blir denne informasjonen også lagret. Her finner du Googles oversikt over hvor du har vært.


Google lagrer din stedshistorikk

Slik ser vårt kart ut:


Finn ut om Google lagrer din stedshistorikk

Hvis du har slått på “Stedstjenester”, vil du kunne se alle stedene du har vært på som Google har lagret. Heldigvis kan du også slå av stedstjenester her hvis du føler deg litt vel overvåket…

Du kan få oversikt over alle dataene Google har om dine bevegelser helt tilbake til 2009.

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller hvis du trenger hjelp: [email protected]

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

Hva har du søkt på?

Som om ikke det var nok: Google lagrer også alle søkene du har gjort i Google. De lagrer også alle annonsene du har klikket på. Klikk her for å se din søkelogg.

Hvis du ikke vil at Google skal lagre dine søk, kan du slå av funksjonen under “Settings”.

Google eier YouTube, og lagrer din søkehistorikk her også. Klikk her for å se din søkelogg på YouTube.

 

Få en personvern- og sikkerhetsrapport fra Google

Det er mulig å få en månedlig oppdatering fra Google med informasjon om din aktivitet her.

 

Var du klar over at Google tar vare på denne informasjonen? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Ønsker du å komme i kontakt med Tenk Digitalt AS – ring 23 89 68 11

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
  • Ring oss på 23 89 68 11 eller send en mail til [email protected] med dine spørsmål om du foretrekker det.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!