Hvorfor du bør bruke gratistjenesten Google Analytics

 In Nettsider

Google Analytics er en gratistjeneste som gir deg detaljert oversikt over all trafikk på ditt nettsted. Som med det meste kan du få tilgang til grunnleggende data gratis og eventuelt senere betale mer for en oppgradert premium tjeneste. Gratisversjonen holder i massevis for de aller fleste. Det viktigste er at du kommer i gang! Med Google Analytics får du en god oversikt over hvordan dine besøkende navigerer seg gjennom dine sider, men også hvor de kommer fra.

Hva betyr dette for deg?

Det betyr at du gjennom Google Analytics kan se hva som bringer dine kunder inn på ditt nettsted og hva de gjør når de først er inne. Google Analytics gir deg et helhetlig kundebilde på tvers av annonser, videoer, websider og sosiale medier, uavhengig av om kunden surfer på mobil, nettbrett eller PC.

Bruk av Google Analytics i kombinasjon med Google Ads gir deg en unik mulighet til å finne ut hvor godt dine kampanjer virker. Du kan nær sagt måle hva som helst og du bare setter opp sidene dine riktig. Dette er relevant for alle slags målsettinger, om du vil måle direkte salg, nye abonnenter til nyhetsbrev, leads eller for eksempel nedlastning av innhold.

Optimalisering blir lettere

Google Analytics kan også identifisere sider som ikke fungerer tilfredsstillende. Tjenesten gir deg verktøy som kan visualisere hvor kundene kommer fra, hvor lenge de blir på en side, kjønn og hvor de er lokalisert geografisk.

Hvordan komme i gang med Google Analytics

Vi anbefaler bruk av Google Analytics. Dersom du ikke allerede er i gang – skaff deg en konto før du går videre med dine websider. Du finner Google Analytics her.

I WordPress finner du en rekke gratis plugins som kan gjøre data fra Google Analytics tilgjengelig i ditt WordPress Dashboard. Merk også at mange andre plugins ber om tilgang til data innsamlet av Google Analytics. For å gi disse tilgang må du gå gjennom en kort autorisasjonsprosess.

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Her finner du flere artikler du burde lese:

Den gründervennlige IT-revolusjonen

En nybegynners guide til å skape et flott nettsted med WordPress

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search