Et godt nettsted bygges med riktig theme og plugins

 In Nettsider

Hvordan bli god på nett? WordPress er en platform med åpen kildekode og det betyr at hvem som helst kan lage designmaler (themes) og funksjonalitet (plugins) for WordPress. De beste kan bidra til å plassere din side på toppen av Googles søkerangeringer, de dårligste kan medføre at siden din ikke virker. Hvordan velger du riktige themes og plugins?

 

Kjøp et godt theme – det er verdt pengene

 

Vil du bli god på nett? Et nettsted som skal benyttes kommersielt bør baseres på et «premium» themes, det vil si themes og plugins som du betaler for. Bak de betalbare produktene finner du som regel seriøse utviklere som ønsker å tjene penger på å levere pålitelige produkter over tid. Dette er produkter du som kunde får tilgang til oppgraderinger og support. Alternativet er å bruke et gratis produkt som ofte er skapt med tanke på senere oppgradering til premium, eller et produkt som kan ha blitt skapt av en hobbyutvikler som ikke har ønske om å tjene penger. Ikke misforstå, det finnes gode gratis themes og plugins, men det er en rekke faktorer som kan medføre risiko hvis du velger å stole på de gratis produktene.

Pålitelighet er en fordel med premium produkter. Det sitter som regel en seriøs utvikler bak  betalbare themes og plugins.  De kommersielle utviklerne opplever sterk konkurranse og er avhengig av å utvikle solide produkter som holdes oppdatert. Du som kunde vil oppleve dette ved at premiumproduktene som regel vil være kompatible med den nyeste oppdateringen av WordPress. Hvis det skulle oppstå noen feil, blir de raskt korrigert. Vedlikehold og oppdatering av themes og plugins sikrer at ditt nettsted fungerer godt over tid.

Den siste og kanskje viktigste faktoren er support. Premium produkter har supporttjenester som gjør  at du kan kommunisere med utvikleren hvis du opplever problemer. Dette kan være nesten hva som helst. Kanskje du syntes det er vanskelig å ta i bruk produktet, eller kanskje du opplever en feil. Med et premium produkt får du hjelp, i stedet for å sitte i mørket med dine spørsmål.

[Tweet «Premium #WordPress Themes kan være kritiske for et godt nettsted»]

Skaff deg oversikt

 

WordPress tilbyr en mengde gratis themes gjennom WordPress Theme Directory, som du finner innebygget i WordPress Dashboard. Vi anbefaler deg å undersøke andre tilgjengelige markedsplasser for premium produkter, f.eks hos Themeforest.

Themeforest tilbyr over 5000 forskjellige themes, som kan filtreres gjennom 14 forskjellige kategorier. Å bla gjennom disse kategoriene kan hjelpe deg å finne ut mer om hva som dekker dine behov best. Hos Themeforest kan du søke gjennom mengder av generiske, såvel som bransjespesifikke produkter. Sagt med enkle ord; det er mye å velge mellom når du skal ta det som kanskje er det viktigste valget for dine nettsider.

Gratis og premium plugins kan du få tak på WordPress Plugin Directory.

 

Å velge riktige produkter reduserer risiko

 

Det er viktig å ha et helhetlig tankesett når du velger themes og plugins. Mange blir for opphengt i design og glemmer å sjekke andre viktige elementer som support og modenhet. Mange helt nye themes blir sluppet før de er skikkelig renset for feil. Ikke gå i denne fellen. Her er noen spørsmål du kan stille deg selv for å filtrere ut en del themes du ikke vil ha.

 • Når ble themet sluppet på markedet? Ikke ta risikoen som kommer med helt nye themes.
 • Når ble themet sist oppdatert? Et godt theme burde bli oppdatert 2-3 ganger i året.
 • Hvor mange brukere/salg/nedlastninger har themet? Mye av hvilken som helst av disse er selvfølgelig et godt tegn.
 • Hva er tilbakemeldingene? God tilbakemelding = Bra! Dårlig tilbakemelding = Undersøk!
 • Viser oppdateringshistorien til produktet at det holder seg oppdatert i forhold til WordPress? Regelemessig oppdatering = pålitelig.
 •  Er det et supportforum? Hvor fort har brukerne av forumet fått svar? Intet supportforum = intet kjøp. Fornøyde brukere av et supportforum = Kjør på!

 

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS

 • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
 • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
 • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
 • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
 • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

Andre artikler du burde lese:

 

Hvorfor WordPress er riktig for din virksomhet

10 verdiskapende WordPress plugins

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

hvordan du kan øke din kundekrets fra 300 til 32.000