5 steg for å lage en god nettbutikk - Tenk digitalt
5 steg for å velge riktige løsninger fro din nettbutikk Jan Sollid Storehaug

5 steg for å lage en god nettbutikk

Drømmer du om en salgsmaskin som aldri sover? Med riktig valg av løsninger for netthandel kan din forretning holde åpent 24/7 – i hele verden. Har du en god strategi for digital markedsføring kan dette bli din beste salgskanal.

Av daglig leder i Tenk Digitalt AS  Jan Sollid Storehaug

Har din bedrift produkter eller tjenester som egner seg i en nettbutikk er dette noe du bør vurdere. En av de mest åpenbare fordelene med en løsning for netthandel er lave driftskostnader sammenlignet med en fysisk butikk. Du sparer penger på husleie, ansatte og andre driftskostnader. Spørsmålet om hvor bedriften din fysisk er lokalisert blir også mindre viktig.

I tillegg legger kundene igjen et hav av digital informasjon som du kan bruke til å analysere og forbedre din virksomhet. Du vil kunne treffe beslutninger basert på fakta fremfor synsing.

 

Første steg: Lag en digital strategi

Før du etablerer nettbutikken din anbefaler vi at du utvikler en digital strategi for din bedrift. Å lage en flott nettbutikk for produktene og tjenestene dine er nyttig for å konvertere besøkende til å bli kunder. Det er imidlertid viktig også å se på det store bildet. Dette er de fem stegene vi anbefaler for å lage din digitale strategi:

fem steg for en god digital strategi
Her er de fem stegene for en god digital strategi i følge oss i Tenk Digitalt AS

 

Steg 2: Øk rekkevidden

Om du allerede har en nettside vet du at det å få besøkende til nettsiden er den første utfordringen du må finne en løsning på. De to beste kanalene for rekkevidde er sosiale medier og søkemotorer. Det finnes imidlertid mange andre digitale kanaler du kan vurdere.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital strategi, et nettsted som konverterer til nye salg og til å få riktige besøkende på dine nettsider! 

Vi viser deg hvordan du bruker sosiale medier, e-post og søkemotoroptimalisering – effektiv til minst mulig bruk av tid og penger.

 

Steg 3: Velg riktig programvare

Det finnes tusenvis av ulike løsninger for netthandel, men det er dine kriterier som er nøkkelen når du skal velge plattform for netthandel. De ulike løsningene varierer fra “open source”, tjenester levert fra tredjeparter, plugins til dine eksisterende nettsider og komplette nettsted-uavhengige plattformer. Det kan være vanskelig å velge. Her er våre fem  anbefalte løsninger som du bør vurdere:

1: WooCommerce

Dette er vårt favoritt-valg for de fleste klienter. WooCommerce er den mest populære løsningen for WordPress, verdens mest populære CMS-løsning. (CMS: content management system) Om du bruker WordPress som CMS bør du definitivt vurdere denne kombinasjonen.

WooCommerce er den mest brukte løsning, og det er mange valgmuligheter for utvidelser og integrering med tredjeparts-leveradører. Eksempelvis de fleste ERP-løsninger (ERP: Enterprise resource planning) og betalingsløsninger.

WooCommerce er en gratis plugin utviklet av WooThemes. Den har alle funksjoner du trenger for å gjøre nettbutikken din om til en kraftig salgskanal på nett. De tilbyr også store samlinger med maler og tillegg for å skreddersy nettsidene dine for å oppfylle nær sagt hvilket som helst behov.

Nøkkelfunksjoner i WooCommerce inkluderer integrert norske betalingsløsninger og internasjonalt mest kjente PayPal, rapporterings-funksjoner, flere fraktalternativer, rabattsystem og lagerstyring. Om du er på utkikk etter en robust plugin-løsning for netthandel som er lett å tilpasse bør du prøve ut WooCommerce.

Woocommerce
Av mange ulike plugins er WooCommerce den mest brukte for netthandel hos WordPress og det er den vi anbefaler mest.

2 Shopify

Shopify er godt kjent for å levere alt du trenger fra ett sted, inkludert løsninger for netthotell, programvare og integrering for betalingsløsninger etc. Shopify scorer også høyt på å være en løsning som er lett å bruke. Den er spesielt egnet for de som vil lage sin første nettbutikk uten å måtte være avhengig av eksterne webdesignere.

Løsningen inkluderer en nettsidebygger som er lett å ta i bruk, rapporteringsverktøy, søkemotoroptimalisering, mobilsupport og andre tillegg. Den støtter også et stort utvalg av betalingsløsninger. Med Shopify kan du få nettbutikken din opp å gå for under hundre kroner i måneden, men det kommer et tillegg på 2-3 % av fortjenesten din på nett.

Shopify
Shopify er en av de enkleste løsningene dersom du vil bygge nettbutikken din selv, uten å være avhengig av eksterne webdesignere.

3: Magento

Magento, eid av Ebay, er en løsning som passer bedre for større nettbutikker. Magento har et godt rykte, selv om løsningen er kjent for å være mer kompleks når det kommer til å etablere og drifte den.

En av hovedfordelene med Magento er at den har super integrering når det kommer til bedrifter som har både fysiske butikker og nettbutikk. Med Magento får du en løsning med all den fleksibilitet som større virksomheter trenger for å drive en global nettbutikk. Vi anbefaler Magento om du er forberedt på å investere en god del for å implementere og administrere løsningen din.

Magento
Magento er den beste løsningen for netthandel for større virksomheter.

4: WP eCommerce

WP eCommerce er en utvidelse (plugin) som er lett å bruke og kraftig og ideell for webdesignere som vil tilpasse HTML og CSS for å ha full kontroll over utseende og stemningen i nettbutikken sin. WP eCommerce er den nest mest populære utvidelsen i WordPress og har strømlinjeformet betalingsprosessen for å forbedre konverteringen.

Dette er en god løsning uavhengig av om du selger en fysisk beholdning, digitalt innhold, medlemskap eller abonnement. WP eCommerce kan integreres godt med flere dusin betalingsløsninger og leverer en god handleopplevelse. Wp eCommerce tilbyr et stort utvalg av oppgraderinger og premium som tillegg til grunnfunksjonene. Du kan trygt velge denne om du er en stødig webdesigner med mye erfaring med å bruke WordPress.

WP Ecommerce
Denne WordPress pluginen er ideell for webdesignere som vil tilpasse HTML og CSS

5: MarketPress

MarketPress er godt laget, lett å tilpasse og er en løsning for netthandel som har mange funksjoner. Med denne kan du designe gode handleopplevelser uten å måtte ta stilling til senere utvidelser.

MarketPress er utviklet av erfarne utviklere hos WPMU dev, som har gjort en innsats for å kombinere ulike plugins for å lage én enkeltstående løsning for netthandel. MarketPress kommer ved flotte maler som kan tilpasses uten en eneste linje med kode. Premiumversjonen tilbyr mer avanserte funksjoner som betalingsmåter, fraktalternativer, Google Analytics for netthandel for sporing og produkttilpassing.

Marketpress
MarketPress er en kombinasjon av plugins som har blitt én enkeltstående løsning for netthandel.

 

Andre alternativer

Som nevnt finnes det tusenvis av ulike løsninger for netthandel der ute. Selv om mange bedrifter vil velge en av disse fem kan det hende en annen løsning vil passe deg bedre. Vi anbefaler at du diskuterer dette med webdesigneren din, og du er velkommen til å prate med oss i Tenk Digitalt AS!

 

Steg 4: Velg riktig betalingsløsning

Du må også velge en betalingsløsning sammen med bestillingssystemet eller nettbutikken. En betalingsløsning er en applikasjon til netthandel som autoriserer betaling med kredittkort på nettsiden din. Betalingsløsningen legger til rette for å overføre informasjon mellom nettsiden og den aktuelle banken. Det er denne løsningen som gjør det mulig for kundene dine å betale produktet eller tjenesten med kredittkort.

Når kjøpet blir plassert vil kundens nettleser sende betalingsinformasjonen kryptert til betalingsløsningen, som så sender den videre til banken. Deretter vil banken som har utstedt kortet eller leverandøren av kredittkortet godkjenne eller avslå transaksjonen. Om den blir autorisert vil nettbutikken din bekrefte ordren og prosessen blir gjentatt for å klarere autorisasjonen, belaste kunden og betale ditt firma. Autoriseringen blir vanligvis gjort på 2-3 sekunder og betalingsprosessen på 1-3 dager.

Ved siden av løsninger som er kjent i Norge som NETS, DIBS, Klarna eller Vipps bør du også vurdere vurdere Paypal, Stripe og Square som er ledende i internasjonale markeder.

 

Steg 5: Ekstra sikkerhetstiltak

Du bør iverksette ekstra sikkerhetstiltak om du vil ta imot betalinger på nett eller behandle sensitive kundeopplysninger. Vi anbefaler en SSL-kryptering og dette er også som regel påkrevd fra ulike betalingsløsninger. I Tenk Digitalt AS  har vi valgt å innføre dette sikkerhetsnivået for alle kunder, uavhengig av om de har nettbutikk. Dette fordi Google nå «straffer» de som ikke har den ekstra S´en i sin nettadresse. Du vet om nettsiden er kryptert om du ser at adressen begynner med httpss.

 

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli god på nett. Vi kan håndtere hele ditt nærvær på nett: den digitale strategien, nettsiden, profiler i sosiale medier, din digitale markedsføring og alle de kompliserte tekniske detaljene for å effektivt øke din fortjeneste på nett.

Vi tilbyr en administrert webdesignservice der vi ikke bare designer nettstedet med moderne, mobilvennlig design, inkludert dine kunders behov – vi vil også håndtere nettstedet ditt og holde det oppdatert og sikkert på fast basis.

Vi kan også ta oss av din søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, profiler i sosiale medier og SoMe (sosiale medier) markedsføring og alle andre digitale markedsføringskampanjer, inkludert e-post og annonsebannere. Vi kan også levere også allgrafisk design, foto, video og tekstinnhold eller andre tjenester du ønsker og vil trenger for å maksimere din fortjeneste på nett.

 

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!