9 ting vi alle kan lære av denne komikeren - Tenk Digitalt
9 ting vi kan alle lære av denne komikeren

9 ting vi alle kan lære av denne komikeren

Den australske komikeren Tim Minchin holdt en av tidenes mest underholdende og inspirerende tale. Talen ble holdt for avgangselevene ved University of Western Australia. Tim Minchin deler sin livsfilosofi med elevene, som heldigvis ble fanget på film.

Videoopptaket finner du i bunn av artikkelen.

1. Du trenger ikke ha noen drøm

Du trenger ikke å ha noen drøm. Har du en drøm – kjør på! Er drømmen din stor nok kommer du til å bruke mesteparten av livet ditt på å realisere drømmen. Når du endelig har nådd målet vil du forstå hvor meningsløst det er – men det gjør ikke noe, for du har antageligvis nådd slutten av livet.

Minchin drømte ikke ikke stort, og oppfordrer til lidenskapelig engasjement i de kortsiktige målene. Vær mikroambisiøs, vær stolt av arbeidet ditt, og grip mulighetene som dukker opp. Hvem vet hvor du plutselig havner! Den neste muligheten vil trolig dukke opp i periferien. Fokuserer du på drømmen som ligger langt der fremme, kan du fort gå glipp av mulighetene underveis.

2. Slutt å jakte på lykken

Lykke er som en orgasme. Tenker du for mye på den, forsvinner den. Prøv heller å gjøre noen andre lykkelig: Det er lettere – og kanskje du blir lykkelig i samme slengen.

Guide: En digital strategi som virker!

Last ned vår praktiske guide til hvordan du kan utvikle en digital kommunikasjonsstrategi for din virksomhet. Guiden tar deg gjennom vår fem-stegs prosess for å nå ut til din målgruppe. 

3. Alt handler om flaks

Det er bare flaks at du er til. Du er usannsynlig heldig som i det hele tatt har blitt født – og utrolig heldig som ble oppdratt i en god familie som hjalp deg og oppmuntret deg til å ta en utdanning.

Ble du oppdratt i en forferdelig familie har du vært uheldig, og du har min største sympati – men du har fortsatt vært heldig. Heldig som har et DNA som fikk deg til å ta de nødvendige avgjørelsene som førte deg dit du er nå.

Ved å forstå at du ikke kan ta all ære for alt du har oppnådd, like lite som du kan skylde på andre for deres feilgrep, vil du bli mer ydmyk og mer forståelsesfull.

4. Mosjon hjelper!

Ta vare på kroppen din: Du kommer til å få bruk for den. De fleste av dere kommer til å leve til en alder av hundre år. Når man lever et så langt, luksuriøst liv, er det lett å bli deprimert. Heldigvis kan mosjon hjelpe på depresjon.

5. Vær tro mot meningene dine

Ifølge et berømt sitat er meninger som rasshøl. Alle har et. Likevel er det noen forskjeller på meninger og rasshøl. Blant annet at de bør undersøkes grundig og ofte!

Minchin oppfordrer deg til å tenke like kritisk på dine egne meninger, som du ville gjort på andres meninger.

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

6. Bli en lærer

Minchim oppfordrer videre alle i salen til å bli lærere. Ikke for alltid, men hvis du er usikker på hva du skal finne på videre – bli en fantastisk lærer!

Og hvis du ikke vil bli en lærer – vær en lærer likevel! Del din kunnskap og dine idéer med andre!

7. Definer deg selv utifra det du liker

De aller fleste av oss har en tendens til å definere oss selv i opposisjon til ting. Som komiker, tjener Minchin penger på å gjøre nettopp dette. Da er det lett å glemme å gi uttrykk for de tingene man liker.

Han oppfordrer alle til å demonstrere følelser og være generøs mot de du ser opp til, send takkekort og gi applaus. Vær for – ikke bare imot!

8. Respekter de som har mindre makt enn deg selv

Minchin forteller at når han har bestemt seg for hvem han skal jobbe med, han han dømt menneskene utifra hvordan de behandler mennesker med mindre makt enn seg selv. Han forteller videre at han ikke bryr seg om hvor «mektige» de er, men hvordan de behandler andre mennesker.

Digital markedsføring

Tenk Digitalt hjelper deg med å utvikle en digital kommunikasjonsstrategi, et nettsted som konverterer til nye salg eller leads og synlighet i digitale kanaler!

9. Ikke ha det så travelt

Det er ikke så viktig om du ikke vet hva du vil gjøre resten av livet ditt akkurat nå. Minchin forteller at de fleste han kjenner som var sikker på karrierevalg allerede i tjueårene, har en midtlivskrise i dag.

Her kan du se videoen:

Tim Minchin - 9 Life Lessons

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til jan@tenkdigitalt.no eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!