9 ting vi alle kan lære av denne komikeren

 In Entreprenørskap

Den australske komikeren Tim Minchin holdt en av tidenes mest underholdende og inspirerende tale. Talen ble holdt for avgangselevene ved University of Western Australia. Tim Minchin deler sin livsfilosofi med elevene, som heldigvis ble fanget på film.

1. Du trenger ikke ha noen drøm

Du trenger ikke å ha noen drøm. Har du en drøm – kjør på! Er drømmen din stor nok kommer du til å bruke mesteparten av livet ditt på å realisere drømmen. Når du endelig har nådd målet vil du forstå hvor meningsløst det er – men det gjør ikke noe, for du har antageligvis nådd slutten av livet.

Minchin drømte ikke ikke stort, og oppfordrer til lidenskapelig engasjement i de kortsiktige målene. Vær mikroambisiøs, vær stolt av arbeidet ditt, og grip mulighetene som dukker opp. Hvem vet hvor du plutselig havner! Den neste muligheten vil trolig dukke opp i periferien. Fokuserer du på drømmen som ligger langt der fremme, kan du fort gå glipp av mulighetene underveis.

2. Slutt å jakte på lykken

Lykke er som en orgasme. Tenker du for mye på den, forsvinner den. Prøv heller å gjøre noen andre lykkelig: Det er lettere – og kanskje du blir lykkelig i samme slengen.

Trenger du hjelp med din digitale markedsføring?

Digital markedsføring kan være mye mer effektiv enn tradisjonell markedsføring, men da må du vite hva du gjør. Vi gjør heldigvis det, og kan hjelpe deg med det du trenger!

3. Alt handler om flaks

Det er bare flaks at du er til. Du er usannsynlig heldig som i det hele tatt har blitt født – og utrolig heldig som ble oppdratt i en god familie som hjalp deg og oppmuntret deg til å ta en utdanning.

Ble du oppdratt i en forferdelig familie har du vært uheldig, og du har min største sympati – men du har fortsatt vært heldig. Heldig som har et DNA som fikk deg til å ta de nødvendige avgjørelsene som førte deg dit du er nå.

Ved å forstå at du ikke kan ta all ære for alt du har oppnådd, like lite som du kan skylde på andre for deres feilgrep, vil du bli mer ydmyk og mer forståelsesfull.

 

4. Tren!

Ta vare på kroppen din: Du kommer til å få bruk for den. De fleste av dere kommer til å leve til en alder av hundre år. Når man lever et så langt, luksuriøst liv, er det lett å bli deprimert. Heldigvis kan mosjon hjelpe på depresjon.

5. Vær tro mot meningene dine

Ifølge et berømt sitat er meninger som rasshøl. Alle har et. Likevel er det noen forskjeller på meninger og rasshøl. Blant annet at de bør undersøkes grundig og ofte!

Minchin oppfordrer deg til å tenke like kritisk på dine egne meninger, som du ville gjort på andres meninger.

6. Bli en lærer

Minchim oppfordrer videre alle i salen til å bli lærere. Ikke for alltid, men hvis du er usikker på hva du skal finne på videre – bli en fantastisk lærer!

Og hvis du ikke vil bli en lærer – vær en lærer likevel! Del din kunnskap og dine idéer med andre!

7. Definer deg selv utifra det du liker

De aller fleste av oss har en tendens til å definere oss selv i opposisjon til ting. Som komiker, tjener Minchin penger på å gjøre nettopp dette. Da er det lett å glemme å gi uttrykk for de tingene man liker.

Han oppfordrer alle til å demonstrere følelser og være generøs mot de du ser opp til, send takkekort og gi applaus. Vær for – ikke bare imot!

8. Respekter de som har mindre makt enn deg selv

Minchin forteller at når han har bestemt seg for hvem han skal jobbe med, han han dømt menneskene utifra hvordan de behandler mennesker med mindre makt enn seg selv. Han forteller videre at han ikke bryr seg om hvor «mektige» de er, men hvordan de behandler andre mennesker.

9. Ikke ha det så travelt

Det er ikke så viktig om du ikke vet hva du vil gjøre resten av livet ditt akkurat nå. Minchin forteller at de fleste han kjenner som var sikker på karrierevalg allerede i tjueårene, har en midtlivskrise i dag.

Ønsker du å komme i kontakt med Tenk Digitalt AS – ring 23 89 68 11

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.
  • Ring oss på 23 89 68 11 eller send en mail til [email protected] med dine spørsmål om du foretrekker det.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Andre artikler du bør lese:

Vil du leve gründerdrømmen som Anne Nygren?

Når kan du kjøpe din første Apple Car?

Se hvordan vi overvåker deg

Vil du samle dine sosiale medieprofiler på ett sted?

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Christian Chul AamodtTo personer gjr research