8 trekk vellykkede gründere har til felles - Tenk Digitalt AS
Hvordan du lykkes som grunder Jan Sollid Storehaug

8 trekk vellykkede gründere har til felles

Har du noen gang lurt på om suksess er knyttet til visse egenskaper? Forskning viser nemlig at de fleste vellykkede gründere har noen felles egenskaper. Etter 500 intervjuer med vellykkede gründere kan Richard St. John fortelle deg hva som skal til for å lykkes.

Av daglig leder i Tenk Digitalt AS  Jan Sollid Storehaug

Det finnes ganske mange studier som omhandler temaet: Hva gjør at noen mennesker lykkes? Dette er en pågående diskusjon og det er mange forskjellige meninger om emnet. Forfatteren Richard St. John intervjuet 500 svært vellykkede mennesker og skrev boken: The 8 Traits Successful people have in Common. I boken forklarer han at det er 8 felles kjennetegn og egenskaper som alle vellykkede mennesker deler. Han konkluderte med at disse 8 vanene var grunnlaget for suksess og storhet innenfor alle felt.

1. De er lidenskaplige i alt de gjør

Vellykkede mennesker brenner for det de driver med. Lidenskap topper listen fordi det er enklere å utvikle de andre egenskapene, i følge St. John. Han forklarer også at det finnes to typer mennesker, strebere og søkende. Strebere vet hva de vil tidlig i livet, mens de fleste er søkende og trenger å finne ut av hva de liker. Strebere har muligheten til å fokusere på målet sitt tidlig i livet.The 8 Traits Successful people have in Common

Det er et enkelt spørsmål du kan stille deg selv for å finne ut om du har funnet din lidenskap: ”Ville du gjort det gratis?” Hvis svaret er nei, har du mest sannsynlig ikke funnet lidenskapen din. Det er tross alt et gammelt ordtak som sier: Hvis målet ditt er å bli rik vil du mest sannsynlig mislykkes, men hvis du gjør noe du brenner for vil pengene vanligvis følge etter.

2. De har det gøy!

Vellykkede mennesker har det gøy, dette er for å gjøre opp for alt det harde arbeidet. Ingen bør regne med å være vellykket uten å jobbe hardt for det! Det viser seg derimot at vellykkede mennesker vet betydningen av å ha det gøy på jobben for å være vellykket.

Vellykkede mennesker har en tendens til å jobbe lange timer, men de blir fortsatt ikke utbrent. Forfatteren tror dette er fordi de er ”workafrolics”, som betyr at du brenner for jobben din og jobber hardt, men samtidig har det moro.

En fordeling på 80/20 er en god retningslinje, det betyr at 80 % av arbeidet ditt bør være hyggelig, og de gjenværende 20 % av tiden bør være seriøst arbeide og ikke nødvendigvis være så morsomt.

3. De kan fokusere

Vellykkede mennesker har et spesifikt fokus. Fokus er nøkkelen til suksess og det er derfor viktig å spesialisere seg innenfor et bestemt område av ekspertise. ”Suksess betyr å begrense og fokusere på ett område, ikke være spredt over alt”, sier Richard St. John.

 

Trenger du nye nettsider?

Tenk Digitalt utvikler nettsider som virker! Hensikten med et nettsted er vanligvis å motta bestillinger i en nettbutikk, eller samle kontaktdetaljer til potensielle kunder. Hva vil du at besøkende skal gjøre på ditt nettsted?

 

Det er ikke nok å velge et felt og bare fokusere på det. Du må starte med en bred vurdering, for så å snevre det ned til et fokusområde som du finner interessant. De fleste mennesker har en million tanker i hodet, men det er mer enn hardt nok å lykkes innenfor et område.

4. De utfordrer grensene

Vellykkede mennesker presser seg selv ut av komfortsonene sine. Det virker å være en typisk ting for suksessfulle mennesker å presse seg mot grensene, og i tillegg prøve jevnlig å utfordre dem. Å presse deg selv starter med at du må komme deg ut av komfortsonen din.

I boken lister St. John opp ulike måter å presse seg selv på, som: Sett et mål som vil presse eller utfordre deg, sett en tidsfrist som vil legge litt press på tenkingen din, bruk selvdisiplin, få hjelp fra andre eller en konkurranse for å presse deg videre, eller finn en god mentor som kan både utfordre og trøste deg når det er det du trenger.

5. De kommer med gode ideer

Vellykkede mennesker kommer stadig opp med nye ideer. ”Ideer viser veien til suksess”, forklarer St. John. Suksess krever at du har kreative evner utenom det vanlige, ofte på nivå med kunstnere.

Forfatteren lister opp nyttige måter å komme opp med gode ideer på: Store ideer kommer fra hverdagslige problemer, å observere, lytte, stille spørsmål, forbedre en idé, knytte kontakter, gjøre feil, og for all del skriv ned ideene dine!

På Oslo Business Forums seminar “Leading to Change” kom Øystein Spetalen med et godt poeng. “En feil er bare en feil om du gjør den samme feilen to ganger.” Med andre ord, ikke vær redd for å prøve eller feile. Sørg for at du gjør det riktig andre gang!

6. Kontinuerlig forbedring

Vellykkede mennesker blir stadig bedre. Enten det er deres karriere, prosjekt, produkt eller tjeneste, betyr kontinuerlig forbedring å bli god på noe for så å bli bedre, og deretter ta sikte mot det beste.

Det er også viktig å fokusere på styrkene dine i stedet for svakhetene dine. ”Det er greit å være dårlig på mye,” skriver Richard St. John ”så lenge du er veldig god på én ting.”

7. De tilbyr tjenester som har verdi for kundene

Vellykkede mennesker tilfører verdi til andre. Du må forstå hvem som er kunden din, fordi folk flest vil kun bry seg om hvordan du kan løse problemet deres. Når du forstår hvem det er du hjelper, må du også finne ut hvilken unik verdi du kan tilby.

St. John mener at når du skifter fokuset ditt fra deg selv til folk du tilbyr tjenester, vil du oppnå økonomisk suksess. Gjør det du elsker, hjelp andre med det de elsker, og oppnå økonomisk suksess i retur.

8. De er besluttsomme

Vellykkede mennesker er besluttsomme også gjennom fiasko. Ikke forvent å bli vellykket over natten. Ved å intervjue vellykkede mennesker erfarte St. John at mange av dem måtte jobbe hardt i 10 år eller mer før de lyktes.

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

Fiasko er uunngåelig. Hvordan du reagerer på fiasko kan være forskjellen mellom suksess og virkelig fiasko, det kan være din skole eller din begravelse, i følge St. John. Det riktige valget for vellykkede mennesker er å bruke fiaskoen som et springbrett og bygge seg oppover fra det.

Rixhard St. John har en 3 minutters oppsummering av sine funn i denne YouTubevideoen. Sett av 3 minutter og se denne her ! 

Tenk Digitalt AS er et digitalt byrå som kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli god på nett. Vi kan håndtere hele din digitale strategi, nettsiden din, profiler i sosiale medier, digital markedsføring, salgs- og markedsføringsautomasjon og alle de kompliserte tekniske detaljene for å effektivt øke din fortjeneste på nett.

Vi tilbyr en administrert webdesigntjeneste hvor vi administrerer nettstedet ditt, og holder det oppdatert og sikkert på jevnlig basis. Vi kan også ta hånd om din søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, markedsføring på sosiale medier, og alle andre digitale markedsføringskampanjer du trenger.

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del denne artikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Daglig leder i Tenk Digitalt AS og foredragsholder. Jan har et stort engasjement for entreprenørskap og hvordan nye teknologier utfordrer oss og skaper nye muligheter. Les mer om Jans foredrag på Storehaug.no Send gjerne en epost til [email protected] eller ring 97512077 for en hyggelig prat!

Vi kan hjelpe deg med:

CTA-contact-us-new.png

Digital strategi

Tenk Digitalt kan hjelpe din bedrift å lage en praktisk plan for digital kommunikasjon og markedsføring. Vi diskuterer din digitale strategi og undersøker dine konkurrenter. Deretter kommer vi med konkrete forslag til forbedringer.

landingpage

Nettsider som virker

Har du nettsider som er godt egnet for digital markedsføring? Vi kan undersøke hvor godt nettstedet virker. Få en gratis vurdering av dine nettsider med konkrete forslag til forbedringer. Små endringer kan gi store resultater!

homepage-seo

Synlighet

Hvordan driver du trafikk til nettsidene dine? Tenk Digitalt kan lage innhold, optimalisere for søk, samt drive trafikk med sosiale medier, e-post og andre kanaler. Effektive nettsider gir mange besøk som konverteres til salg.

Jan Sollid Storehaug markedsføring i sosiale medier

Verdivurdering

Tenk Digitalt bistår gründere eller styrer som vurderer salg av sin virksomhet. Vi hjelper deg med riktig kommunikasjon mot din målgruppe. Første steg er å gjennomføre en grundig verdivurdering av din virksomhet..

Se hvordan trafikken stiger med en blogg

Finne investorer

Vi har oversikt over alle norske investorer og vet hvilke bransjer og hvilke investeringsfaser de er interessert i. Vi kan bistå ved små og store kapitalutvidelser og har deltatt i mange suksessrike norske og internasjonale emisjoner.

analysis-brainstorming-business-1571699

Aksjonærportal

Ønsker du å forbedre kommunikasjonen med dine aksjonærer? Vår aksjonærportal har BankID login for aksjonærer og styre. Løsningen kan brukes ved kapitalutvidelser og oppdaterer aksjonærregisteret med ett klikk.

Oppsummering av ukens digitale nyheter

Motta ukens mest interessante digitale nyheter direkte i innboksen helt gratis! Din e-postadresse er trygg hos oss – og du kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Les de siste digitale nyhetene

Vi gir deg gratis ukens viktigste digitale nyhetene fra norske nettsider som skriver om teknologi, digital markedsføring, gründerstoff, sosiale medier og søkemotorer.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ta kontakt

Tenk Digitalt hjelper deg med din digitale strategi, nettsider som konverterer til salg og økt trafikk til dine nettsider. Vi kan også bistå med verdivurdering av din bedrift og bistand til å finne nye aksjonærer. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale!