8 steg for hurtigere nyetablering

 In Entreprenørskap

En følelse av hastverk er viktig for å oppnå langvarig suksess ved nyetablering. Hastverk vil ikke forvandle en dårlig idé til en god en. Feilskjær vil imidlertid bli oppdaget tidligere slik at dine ansatte kan gå videre til andre prosjekter.

Her er vår 8-stegs plan for å få dine ansatte til å jobbe raskere og mer effektivt

Det er viktig å ikke forveksle en følelse av panikk med en følelse av hastverk. En følelse av hastverk vil holde nyetableringen din på høyde med marked og konkurranse, mens en følelse av panikk kan føre til feil.

3D Realms hadde en enorm suksess med videospillet Duke Nukem 3D. I 1996 annonserte de oppfølgeren Duke Nukem Forever, som ble det mest etterlengtede spillet i videospillenes historie.

Spillets regissør, George Broussard, uttalte at «Spillet vil bli lansert når det er ferdig». Det ble lansert i 2011, etter 15 års utvikling. Resultatet var katastrofalt, og spillet fikk for det meste negative anmeldelser.

Selv om 3D Realms ikke var en nyetablering og Duke Nukem-serien hadde en enorm tilhengerskare, hadde spillindustrien endret seg kraftig gjennom de 15 årene utviklingen tok. Denne fiaskohistorien understreker viktigheten av hastverk, selv for et selskap som 3D Realms.

Det er viktig å huske på dette: vellykkede entreprenører tar seg god tid før de etablerer bedriften, men så snart den er startet opp, forplikter de seg til nyetableringshastverk!

Ta gjerne kontakt med Tenk Digitalt AS om du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon: 23 89 68 11, sende oss en e-post på: [email protected], eller legge igjen kontaktinformasjonen din under så kontakter vi deg snarlig.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

1 Bygg opp en hastverkskultur

Krigshistorien viser at de vellykkede lederne er de som selv ledet troppene sine ute på slagmarken. Nøkkelen til å bygge opp en hastekultur er deg. Dine ansatte vil følge deg, så du bør opptre i hastverk hver eneste dag.

 

2 Finn engasjerte ansatte

I følge en undersøkelse utført av Gallup group i 2013, kalt «State of the American Workplace», finnes det tre typer ansatte:

  • Engasjerte ansatte
  • Ikke-engasjerte ansatte
  • Aktivt uengasjerte ansatte.

En stab av engasjerte ansatte er nøkkelen for at nyetableringen går fremover. Engasjerte ansatte arbeider lidenskapelig, og føler seg knyttet til selskapet sitt. Hastekulturen kan kun bygges opp av engasjerte ansatte.

Få ansatte til å engasjere seg og delta

 

3 Sett milepæler

Fremgang må være synlig, derfor bør du sette oppnåelige milepæler. Det vil styrke arbeidsmoralen, blidgjøre investorer, og holde kundene i sentrum. Å feire oppnådde milepæler, samt å takke dine kollegaer for sine bidrag, vil gjøre de enda mer engasjerte.

 

4 Fokuser på suksess

Du og dine ansatte må være årvåkne og fokusere på suksess. En hastverkskultur handler om å være resultatorienterte, ikke oppgaveorienterte. Ikke la en seirende handling gå ubemerket hen, belønn alltid dine kollegaer for deres store og små suksesser.

Ta gjerne kontakt med Tenk Digitalt AS om du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon: 23 89 68 11, sende oss en e-post på: i[email protected], eller legge igjen kontaktinformasjonen din under så kontakter vi deg snarlig.

Trenger du hjelp med å lage en digital strategi?

Alle dine digitale markedsføringsaktiviteter må ha mål og mening. Det får de ved at du lager en digital strategi. Vi kan hjelpe deg med å lage en startegi som fungerer for deg!

 

5 Ta med omverdenen

Sammenligning er alltid bra. Gjennomsnittstiden det tar din stab å fullføre en oppgave kan ligge over markedsgjennomsnittet, eller over gjennomsnittet til konkurrentene dine. Innhenting av informasjon om marked og konkurrenter er ofte avgjørende for din nyetablering.

 

6 Kommuniser med dine ansatte

Kommunikasjon er essensielt for å bygge opp en hastverkskultur. Her finnes det ikke faste regler å følge, så du bør kommunisere med dine ansatte hele tiden. De bør være fast bestemte på å lykkes og føle seg sterke og kompetente, ikke stresset og frustrerte.

Ikke glem at perfeksjonisme, skeptisisme og selvtilfredshet er kontraproduktivt, og de er de største truslene mot hastverk. Kommunikasjon er nyttig for å håndtere disse hastverksbremsene.

Kommunikasjon er viktig

 

7 Ikke motsett deg kriser

En krise kan være din venn. De kan utvikle seg til muligheter og utslette selvtilfredshet, men kriser i seg selv vil ikke skape en følelse av hastverk. Uten en ordentlig følelse av hastverk, vil en krise bare være nok et problem du må løse.

 

8 Vokt deg for en falsk følelse av hastverk

Når alt er et hastverk, har du et problem. En følelse av hastverk betyr ikke at det skal fylle hele kalenderen. Det betyr å prioritere oppgaver, håndtere de raskt, og gjøre denne prosessen til en daglig rutine.

Det er absolutt nødvendig å skille mellom en følelse av hastverk og en følelse av nødsituasjon. I forretningslivet blir alt raskt forandret. En følelse av hastverk består av en rekke proaktive grep, og antar at forandring er normalt og nødvendig.

Suksessrike bedrifter aksepterer og omfavner forandring. På den andre siden består en følelse av nødsituasjon av en rekke hektiske grep, som har som mål å motsette seg forandring. Dette kan være både en god og en dårlig ting.

Følg bloggen vår dersom du liker artikler om entreprenørskap. Hva er ditt beste tips for å få folk til å arbeide raskere? Fortell oss det i kommentarfeltet, og del med vennene dine ved å klikke på ikonet under. Sharing is caring!

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

 

Artikkelen er orignalt skrevet på engelsk av Leyla Ok, og er oversatt og bearbeidet til norsk av Kine Vik Kvamsdal.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Hvordan verdivurderer du en startup Jan Sollid StorehaugSlik gjør politikerne hverdagen enklere for gründere Jan Sollid Storehaug