6 steg for mer trafikk til dine nettsider

 In Digital Markedsføring

Det kan være hardt arbeid å få mer besøk til dine nettsider. Om målet er å rangere høyt på Google-søk er det syv svært opplagte måter du kan ta fatt i for å drive trafikk til nettsiden din, og deretter hardt og tålmodig arbeide.

Skrevet av daglig leder i Tenk Digitalt AS  Jan Sollid Storehaug
Vakkert design og et effektivt innhold på dine nettsider er alene ikke nok til å trekke trafikk. Har du nettsider som er funksjonelle og som møter forventningene til de som besøker de, er du et godt stykke på vei. Skal du drive trafikk til nettstedet ditt må du imidlertid forstå hvordan du behersker søkeord og hvordan du kan optimalisere dine sider for at søkemotorene – vi snakker gjerne om Google – skal sørge for at akkurat du kommer på toppen av listen.
Før du går løs på detaljene i hva som skal til i ditt langsiktige arbeide må du forstå de mest åpenbare metodene

1.Betalte søk og annonser i sosiale medier

Dette høres kanskje litt opplagt ut, men betalte søk, annonsering på sosiale medier og bannerannonser er det som fungerer aller best for å tiltrekke besøkende. Og det gir umiddelbare resultater sammenlignet med strategier som lønner seg på lang sikt. Sørg for at du har en godt utformet landingsside som er testet, og som du vet vil gi deg en god konvertering. Noen av de betalte søkeordene kan være dyre, men de gir til gjengjeld gode resultater. Sørg for at du tester det i en litt mindre skala for å måle effekten før du investerer store penger i din kampanje.

2. Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring handler om å lage og dele interessant, verdifullt, relevant og nyttig innhold. Ved å gjøre dette skaper du tillit til deg som forfatter, ditt firma, dine produkter eller tjenester. Sørg for at du alltid inkluderer en eller flere ”Call to Action” på dine sider som lar deg samle inn kontaktinformasjon til re-marketing eller salgsoppfølging. En god måte for å drive trafikk til bra innhold er å promotere det i sosiale medier.

Sosiale medier – tilbud og etterspørsel på synlighet

Vær tilstede i et bredt spekter av kanaler, og del innholdet ditt med venner, følgere og potensielle nye kunder. Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram er noen av de mest populære. Glem ikke at det finnes mange alternativer.

Prisen du betaler for å få synlighet i sosiale medier handler her som i de fleste markeder om tilbud og etterspørsel. I en tid hvor Facebook ønsket mer video ble de som promoterte videoinnhold sluppet først i køen og fikk lave kostnader per klikk. Ettersom det nå er flere og flere som promoterer video, ja da øker prisen. Nå vil Facebook at du skal kjøre video «live». Det gir deg sannsynligvis lavere kostnad for eksponering om du er blant de første som stiller i den køen.

Et annet eksempel er Facebook som eier av Instagram og ivrig på å få deg til å promotere i den kanalen. Har du noe som passer for Instagram kan du sannsynligvis få mye synlighet for lavere beløp enn tradisjonell Facebook-annonsering.
Følg også med på nye kanaler, f.eks Snapchat som nå har store ressurser og sannsynligvis kommer til å være svært så kreativ i å få deg til å annonsere hos seg.

En dyktig markedsfører kan få en stor organisk spredning av innhold ved å drive trafikk til sine nettsider, og med riktig innhold som treffer – også få dette spredt viralt. Legg ut innholdet ditt i ulike diskusjonsforum som er relevante for din målgruppe, og skriv kommentarer hvor du linker til relevant innhold på dine nettsider eller blogg.

3. E-postmarkedsføring

E-post er fortsatt en av de mest effektive måtene for å drive trafikk til nettsidene dine, bloggen eller landingssider. Sørg for at både blogg og landingssidene samler inn kontaktinformasjon fra dine besøkende slik at du kan bruke e-post til remarketing. Det mange ikke er klar over er at du kan laste opp e-postadresser og telefonnummer til f.eks Facebook og lage et publikum. Svært mange av de e-postene du har registrert for kunder eller prospekts er nemlig de samme e-postene som benyttes til å logge på Facebook. Dette gjenkjenner Facebook, og de lager så et publikum for deg. Det kan være masete å sende e-post for ofte. Men du kan bestemme deg for at en bestemt kampanje skal vises for ditt publikum f.eks maks 5 ganger i løpet av 2 uker. I tillegg vet Facebook (skremmende) mye om hvem vi er og kan lage et speilpublikum som tidobler rekkevidden din.

Det fine med kampanjer på Facebook er at de kan gjentas og ikke oppleves som masete som e-post kan gjøre. Er det ikke interessant for den som får kampanjen opp på sin nyhetsfeed, så blar man forbi. De som ser kampanjen og der og da synes det er relevant for dem, klikker for å finne ut mer. Har du da en god konverteringsbane, (landingsside,  CTAer, innsamlig av kontaktinformasjon og så videre) kan du konvertere interessen til salg.

4. Analyseverktøy 

Det finnes mange gode analytiske verktøy på nett som er gratis. Google Analytics er noe du må ha for å forstå hva besøkende på nettsidene dine faktisk gjør. Når du har forstått atferden til dine besøkende er det enklere å ta kvalifiserte beslutninger for strategien din på SEO, innhold og sosiale medier. Eksempler på verktøy vi selv bruker er Yoast SEO plugin og MOZ.

5. Godt design og hastighet på dine nettsider

Et åpenbart poeng er at du må sørge for at nettsiden din ser bra ut med et moderne design som er raskt og mobiltilpasset. Det er imidlertid ikke noe poeng i å drive trafikk til en dårlig designet side. Opp til 80% av dagens trafikk på nettet er mobil, så nettsiden din må være responsiv og optimalisert for mobile enheter som telefon og nettbrett.

En annen undervurdert faktor er hastigheten på dine sider. Om du har store «tunge» sider med mye grafikk og i tillegg et dårlig netthotell, laster sidene dine alt for sent. Våre nettsider laster på mellom 2 og 3 sekunder. Laster dine sider mye senere bør du redesigne sidene dine og vurdere et annet netthotell.

Trenger du et nytt nettsted?

Et funksjonelt nettsted som skaffer nye kunder og driver omsetningen din er hjørnesteinen for all din digitale markedsføring. Vi lager løsninger som er skreddersydde deg og din digitale markedsføring. Kontakt oss i dag, så kan vi hjelpe deg med å skape et nettsted som selger!

6. Søkemotoroptimalisering (SEO)

Enkelt forklart er målet ditt å komme høyest opp i Google-søk, enten det er betalt eller ikke. For å få til dette må du bestemme deg for hvilke nøkkelord du ønsker å bli funnet på når det søkes.

Det kan hende at du synes det er vanskelig å finne rette søkeord, men det finnes en annen strategi som kan fungere. Ved å fokusere på ”long-tail søkeord”, vil du treffe et bredere spekter av det interessenter søker etter.

Et eksempel er om du som skal pusse opp kjøkkenet og oppdager at det mangler noe for å integrere kjøleskapet. Du aner ikke hva som mangler, men må ha dette for å få kjøkkenet ferdig. Hva skjer? Du Googler det. Etter å ha søkt litt rundt finner du ut at du trenger et monteringssett til kjøleskapet. Du skriver inn ”monteringssett til kjøleskap” i Google og velger et av de øverste treffene.

Nettbrukere leter før de leser. Først når du har funnet frem til informasjonen begynner du å lese. Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å hjelpe brukere til å finne frem til akkurat ditt nettsted. Oppnår du høy rangering i søk kan du tiltrekke besøkende som faktisk er interessert i hva du har å si.

Identifiser nøkkelordene for ditt nettsted

Før du går i gang bør du identifisere de viktigste nøkkelordene for ditt nettsted. For at du skal synes i søkemotorene er det viktig at du bruker de samme ordene som din målgruppe bruker når de søker etter informasjon om temaet. Selger du monteringsett til kjøleskap må du bruke ordene ”monteringssett” og ”kjøleskap”. Snakker du om ”CoolKit ForAll” er det umulig for potensielle kunder å finne ditt produkt ved å søke. Hvis du har vanskeligheter med å identifisere nøkkelordene for ditt nettsted bør du bruke litt tid på å bli kjent med din målgruppe. Gjør du målgruppen din fornøyd gjør du søkemotorene fornøyd. Når du vet hvem du skriver for, hva de er opptatt av og hvor de er i sin kundereise blir det enklere å identifisere nøkkelordene. Lag en persona som representerer din typiske kunde og skreddersy innhold basert på kundens interesser, behov og utfordringer.

Du kan også bruke Webmaster tools for å sjekke hvilke søkeord Google mener at ditt nettsted handler om. Hvis du ikke bruker Google Webmaster Tools anbefaler vi at du begynner nå!

Hva vi gjør i Tenk Digitalt AS

Tenk Digitalt AS kan hjelpe deg med alt du trenger for å bli god på nett. Vi kan håndtere hele din digitale strategi, nettsidene dine, profiler i sosiale medier, din digitale markedsføring, salgs- og markedsføringsautomasjon og alle de kompliserte tekniske detaljene for å effektivt øke din fortjeneste på nett.

Vi tilbyr en administrert webdesigntjeneste hvor vi administrerer nettsiden din og holder den oppdatert og sikker på jevnlig basis. Vi kan også ta hånd om din søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring, markedsføring på sosiale medier, og alle andre markedsføringskampanjer på nett.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp! Du kan nå oss på telefon: 23 89 68 11 eller send oss en e-post med dine spørsmål: [email protected] eller legg igjen din kontaktinformasjon nedenfor og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig.

Vil du snakke med oss?

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kontakt oss i dag, og avtal et gratis, uforpliktende møte.

Å dele er å bry seg!

I Tenk Digitalt AS er mottoet vårt «sharing is caring» – “deling er å bry seg”, så vi har lagd guider til hva du trenger å vite for å lykkes innenfor markedsføring i sosiale medier. Du kan laste ned din gratiskopi i dag her:

Følg bloggen vår om du er interessert i inbound marketing og digitale strategier. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor og del med dine venner ved å klikke på ikonene under. Husk at deling er å bry seg!

Oversatt av Marte Vada

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Slik automatiserer du digital markedsforing