6 grep for å øke rekkevidden for dine innlegg på Facebook

 In Sosiale medier

Hver dag publiseres enorme mengder av innhold på Facebook, og det blir vanskeligere og vanskeligere å skille seg ut i mengden. Synes du det er vanskelig å spre innhold til din målgruppe?

Her er seks retningslinjer som vil øke den organiske rekkevidden av innhold – helt gratis.
Ifølge Facebook blir en gjennomsnittlig Facebookbruker eksponert for ca. 1500 innlegg daglig – dersom de nyhetsfeeden ikke blir filtrert. Når Facebooks filtreringsalgoritmer har jobbet seg ferdig sitter den gjennomsnittlige brukeren igjen med ca. 300 innlegg daglig.

For oss som administrerer sider på Facebook er det dessverre slik at disse filtreringsalgoritmene nedprioriterer innhold som befinner seg på slike sider. I nyhetsfeeden prioriterer Facebook først og fremst innhold fra familie og venner.

Det finnes heldigvis flere grep du kan gjøre for å forbedre rekkevidden for dine innlegg.
På Facebooksiden din kan du klikke på ”Innsikt” for å få en oversikt over den organiske rekkevidden kontra den betalte rekkevidden. Under innleggstaben finner du detaljert informasjon for forskjellige tidsperioder. Du kan enkelt bytte mellom betalt og organisk rekkevidde.

1. Produser relevant innhold

Hvis du administrerer en Facebookside har du kanskje lagt merke til at den organiske rekkevidden har avtatt i løpet av det siste året? Tildigere så «alle» det du la ut. Nå ser nesten ingen det, med mindre det er noe helt ekstraordinært.
Er det virkelig vits å kaste bort tiden på «likes»?  Ja, det er fortsatt verdifullt å få folk til å like siden din. Årsaken er at kun en brøkdel av dine følgere vil se innholdet ditt i nyhetsfeeden sin, med mindre innlegget ditt får høy relevansscore. Hvor høy relevansscore innlegget ditt får avhenger av antall klikk, likes, delinger og kommentarer.
Desto flere du har som liker siden din, desto flere blir utsatt for denne algorytmen. Skjer det ingenting med ditt innlegg, ja da vises det kanskje for 3-4 % av de som liker siden din. Desto flere som responderer, desto høyere andel av dine følgere som liker siden din – sprer budskapet videre. Du får en større relevansscore, og det har igjen betydning for den prisen du betaler for å promotere innlegget ditt.

Hvordan kan du øke din relevansscore på Facebook?

Det første du bør gjøre er å publisere innlegg som oppleves som interessant og nyttig for din målgruppe. Ved å bruke gode bilder, velge populære temaer eller ved å bruke humor kan du øke klikkraten og dermed relevansscoren.

2. Begrens det potensielle publikummet for å øke relevansscoren

Det er ikke alltid at et innlegg passer for alle dine følgere. Du kan aktivere dette under innstillinger på din side. Når du har gjort det vil det dukke opp en knapp som lar deg begrense innlegget blant annet etter kjønn, alder og sivilstatus. Innlegget vil fortsatt være synlig for alle som besøker siden din.
Ved å begrense hvem som får innlegget vist i nyhetsfeeden vil revelansscoren øke sammen med den organiske rekkevidden for innlegget.

3. Publiser innhold med lang levetid

Visse temaer dør aldri helt ut, mens andre temaer er bare relevant i noen få timer! Ved å produsere tidløst, morsomt eller nyttig innhold kan du oppnå at rekkevidden for dine innlegg øker måneder etter at det ble publisert. Når brukere liker, kommenterer og deler innlegget vil innlegget nå nye brukere som igjen kan like, kommentere å dele som igjen vil øke rekkevidden.

Har du opplevd at et innlegg som du kom over for flere måneder siden plutselig dukker opp i nyhetsfeeden din på nytt etter at en venn kommenterte innlegget? Hvis ditt innlegg oppleves som relevant, nyttig og morsomt er det dette som vil skje!

Når du legger en publiseringsplan for dine innlegg på Facebook bør du ha dette i bakhodet – innhold med lang levetid vil engasjere flere over tid.

4. Tilpass innholdet for din målgruppe

I Tenk Digitalt AS har vi gjort undersøkelser på hva slags innhold vår målgruppe foretrekker. Vi kom fram til at vår målgruppe foretrekker videoer, blogginnlegg og nedlastbare filer – i den rekkefølgen. Derfor har vi sluttet helt med å publisere korte tekster eller bilder uten ytterligere informasjon. Det er dermed ikke sagt at din målgruppe foretrekker det samme! Du bør gå grundig til verks for å finne ut nøyaktig hva din målgruppe klikker på!

En måte å undersøke dette på er under ”Innsikt” på Facebook. Der kan du skaffe deg et overblikk på hva slags innhold din målgruppe engasjerer seg i. Ser du for eksempel at bilder oppnår mye engasjement bør du fortsette å publisere bilder – men husk å teste ut andre typer innhold også.

LAST NED: Din 50 siders gratis guide om Effektiv markedsføring på sosiale medier

I Tenk Digitalt AS har vi også kunnet konkludere med at vårt nyhetsbrev ofte fører til konverteringer, og derfor er det viktig for oss å få tak i besøkendes e-postadresser. Link til nedlastbare filer er også svært effektiv, mens lenken til å følge blogginnlegg og videoer er minst effektivt.

Husk at du ikke behøver å produsere alt innholdet på egenhånd! Hvis du kommer over interessant innhold på andre Facebooksider eller andre steder på internett kan du dele dette. Dine følgere er mest sannsynlig ikke så opptatt av hvem som produserer innholdet så lenge det oppleves som nyttig og interessant. I det lange løpet kan det også hjelpe deg med å øke antall likerklikk på siden som selvfølgelig vil øke den organiske rekkevidden for dine innlegg.

5. Finn det perfekte publiseringstidspunktet

Det finnes ingen fasitsvar på når det er best å publisere. Alt avhenger av når din målgruppe er innlogget. For vår målgruppe er det optimale tidspunktet mellom kl. 13.00 og 15.00, men for andre kan det være et helt annet tidspunkt.
Test deg frem og se når du får best respons. Det kan være lurt å styre unna tidspunkter der det er mye konkurranse, men dette må balanseres riktig slik at du ikke publiserer innhold når dine følgere er logget av. Sjekk under innsikt på Facebook for å finne ut når din målgruppe er pålogget.

Når du tester ut forskjellige tidspunkter er det lurt å huske på at kvaliteten på innleggene er viktigere enn når det publiseres. Dermed kan et svært godt innlegg få god rekkevidde til tross for dårlig timing.
Når du har funnet det optimale tidspunktet å publisere på anbefaler jeg at du automatiserer innleggene dine, enten gjennom Facebook eller ved å ta i bruk SoMe-verktøy. Ved å bruke SoMe-verktøy kan du også automatisere publisering av innhold på andre sosiale mediekanaler.

LES OGSÅ: 10 aktiviteter du bør gjøre for suksess med Sosial mediemarkedsføring

6. Finn ut hvor ofte du bør publisere innhold

Du bør også finne ut hvor hyppig din målgruppe foretrekker at du publiserer innhold. Det kan være vanskelig å finne en balanse slik at det blir ofte nok uten at du oppleves som masete.
Hvis du har mye interessant innhold anbefaler vi å publisere to ganger daglig.
Mange av ekspertene på området anbefaler færre publiseringer med høy kvalitet. Vi er enige i denne anbefalingen – deler du for hyppig kan dette absolutt føre til at du mister følgere. Men dersom innholdet er av høy kvalitet og din målgruppe engasjerer seg er det absolutt ikke noe i veien for å publisere litt oftere.
Vær oppmerksom på at kun 3-4 % av innholdet ditt vil nå frem til følgerne dine dersom du ikke velger å annonsere det. I praksis vil det si at hvert 14. innlegg vil dukke opp i nyhetsfeeden til følgerne dine dersom du ikke promoter innlegget.
I Tenk Digitalt AS publiserer vi to ganger daglig på ukedager og en gang daglig i helger. Vi promoterer et av innleggene på ukedager og kjører promoteringen i et par dager. Når du leser dette innlegget er det 95 % sannsynlighet for at vi har betalt Facebook for å nå frem til deg.

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS.

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

LAST NED: Din 50 siders gratis guide om Effektiv markedsføring på sosiale medier

Andre artikler du burde lese:

10 aktiviteter du bør gjøre for suksess med markedsføring i sosiale medier

Hvorfor du bør bruke gratistjenesten Google Analytics

Hvordan Sosiale medie-verktøy hjelper ditt nettsted

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Hvordan lykkes på sosiale medier