5 Fallgruver å unngå når du lager ditt nettsted med WordPress

 In Nettsider

WordPress er et enkelt verktøy som stadig blir bedre. Med alt som er nytt er det likevel mye du skal lære når du begynner å bruke WordPress. Dette krever tid og innsats. Men hvordan unngå å gå seg bort i alt man kan sette seg inn i? Her er en artikkel om hvordan du kan bruke din tid på det som er viktig og unngå fallgruvene. Vi ønsker at du skal få den beste mulig starten på din WordPress nettside.

 

Fallgruve 1. Ikke hopp rett i det

 

Du bør tenke godt gjennom formålet med dine nye nettsider før du setter igang med oppsett og produksjon av innhold. I tillegg bør du ta deg tid til å besvare noen viktige spørsmål som hva, hvem og hvordan? Hvem er ditt publikum? Hvordan skal din webside utmerke seg blant konkurrentene? Hva er hovedbudskapet? Du trenger ikke være en webdesigner eller bruke mye tid på dette om du vet hvilke spørsmål du bør stille og har svarene klare.

Ta gjerne en titt innom nettsteder du selv bruker i hverdagen. Det er kanskje estetisk fantastiske sider, med mange nydelige bilder som overrasker deg hver dag? Eller enkle, men velkonstruerte nettsteder som gir deg akkurat det du vil ha? Hva skal ditt nettsted gjøre for de som besøker deg?

 

 

Fallgruve 2. Ikke bruk feil versjon av WordPress

 

WordPress.com eller WordPress.org? Gratis eller ikke gratis? Disse spørsmålene er vanskelige å svare på når du er helt ny på WordPress.  Feil valg koster mye tid og penger. Det finnes dessverre ingen fasit, fordi valgene avhenger av hva slags nettsted du ønsker å skape og hva som er formålet med nettstedet ditt.

 

Fallgruve 3. Å velge feil plugins og themes

 

Mange nye WordPress brukere velger estetiske og kule plugins og themes, uten å undersøke produktet skikkelig først. Har du vært uheldig kan dette ende med å koste mye tid og penger, og gi lite resultater. Du ender opp med en side som går ned hele tiden, og er så treg at ingen vil besøke den.

Å velge det riktig theme og plugins som er velkonstruerte, kontinuerlig oppdateres og har et aktivt supportforum er kanskje det viktigste valget du tar. Det gjør en enorm forskjell for deg når du skal skape og drive ditt nettsted! Det betyr også veldig mye for dine besøkende når de skal bruke sidene til det formålet du har skapt dem for.

[Tweet «Premium #WordPress Themes kan være kritiske for et godt nettsted»]

Med vår guide for å velge riktig theme og plugins kan du lære mer om hva du bør legge vekt på i ditt valg. Du anbefales også å lese vår guide til “10 plugins alle små virksomheter trenger”.

 

LES OGSÅ: Et godt nettsted bygges med riktig theme og plugins

Fallgruve 4. Dårlige vaner er vanskelige å snu

 

Det er vanskelig å kvitte seg med en dårlig vane. Det er derfor man må være nøye med å passe på at regelmessige oppdateringer av theme og plugins blir en vane når man driver et WordPress basert nettsted.

Det er lett å ignorere en oppdatering, og det er vanskelig å se hvordan en dag eller to skal gjøre noen forskjell. Plutselig blir to dager blir til to uker, og da øker risikoen for større feil. Da ender det kanskje med at en sentral plugin tilslutt slutter å fungere og hele nettstedet ditt blir til et fullstendig rot. Da er det ikke bare å klikke på oppdateringsknappen.

 

Fallgruve 5. Perfeksjonisme

 

Det er helt naturlig å være stolt av nettstedet man har skapt. Det er like naturlig å ønske perfeksjonisme, men vær varsom.

Vær klar for å slippe sidene dine når de er bra nok. Du kan utvikle de videre mens de er oppe og går. Hvis du har tatt til deg fallgruve 1 har du brukt litt tid på å undersøke hva ditt nettsted skal inneholde for at dine brukere skal besøke den. Nå er det på tide å teste!

Kommuniser med brukerne dine og finn ut hva de syntes. Bruk verktøy som Google Analytics til å samle data, og finne ut hvordan nettstedet ditt blir brukt. Så kan du justere nettstedet for å optimalisere nettsidene dine slik at de fungerer slik dine brukere og du ønsker at de skal.

Alle nettsider forandrer seg over tid, selv statiske sider er på et sett og vis dynamiske. Informasjon forandrer seg og bilder må skiftes ut, og det er derfor WordPress er så effektiv. Dette kan du gjøre helt selv uten hjelp fra webdesigner eller programmerer. Hvis du venter på at dine sider skal bli perfekte taper du imidlertid penger, fordi du ikke er online i det hele tatt.  ‘Bra nok’ er ofte det som gjelder.

Du kan også overlate hele jobben til Tenk Digitalt AS

  • Vi vet mange har det fryktelig travelt og ikke ønsker å bruke tid på å skape eget nettsted. Er du blant disse? Da kan du trygt sette bort hele jobben til Tenk Digitalt AS.
  • Avhengig av ditt behov og dine ambisjoner kan du velge komplette pakkeløsninger fra Tenk Digitalt AS hvor vi tar oss av nesten alt. Du kan konsentrere deg om å skrive teksten du ønsker å presentere og velge ut de bildene du ønsker å bruke. Vi laster opp, tilpasser designet og hjelper deg med alle løpende oppdateringer.
  • Vi kan også hjelpe deg med bruk av sosiale medier og blogg om du ønsker at det skal være en del av ditt nettsted.
  • Du kan også sette opp en komplett nettbutikk med betalingsløsninger som gjør det enkelt for dine kunder å handle hos deg.
  • Vi tar oss av alle tekniske oppgaver og oppdateringer.

 

Andre artikler du burde lese:

 

En nybegynners guide til å skape et nettsted med WordPress

Nybegynner guide til WordPress plugins

Pålitelige nettsider bygges med riktige themes og plugins

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search